lgbtiqa svet

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Odrasle osobe nek rade šta hoće, samo nek se djeci ne plasiraju takvi izbori kao rješenje na tinejdžerske probleme. Procunjajte malo internetom i vidjećete mnoštvo svjedočanstava kako su zažalili zbog promjena pola, ali sad nema nazad jer je šteta već napravljena.
Ako psiholozi utvrde da je dete zaista svesno da je u 'pogrešnom polu' , onda ne bi trebalo da dolazi do ovakvih slučajeva . Neka deca od malih nogu pokazuju sve osobine suprotnog pola, imala sam prlike da vidim to .Pokušaji roditelja i okoline da ga vrate u 'normalu' obično ne uspevaju . Imala sam slučaj deteta, 3. razred. koji je otvoreno rekao ocu da se njemu sviđaju dečaci i da jeste zbunjen ali da je potpuno svestan da on nije kao drugi dečaci. Otac, inače izraziti homofob je to prihvatio na prilično odgovarajući način. Celo odeljenje je primetilo njegovo ponašanje, pa sam morala da radim na tome da ga prihvate , takvog , kakav jeste .

Deca eksperimentišu sa seksualnošću, a to ne znači automatski da će promeniti pol. Pre promene pola postoji procedura, da se prvo obave pregledi kod psihologa . Ako psiholog utvrdi da postoji opravdani razlog, tada se pristupa procesu promene pola. Ne kažem da ne može doći do greške, ali ne treba uopštavati zbog par izolovanih slučajeva .
Kao prvo sama promena pola je jedna velika varka. Obmana. Ubeđuju nas da je moguće, mnogi su i poverovali.

Ako psiholozi utvrde da je dete zaista svesno da je u 'pogrešnom polu' , onda ne bi trebalo da dolazi do ovakvih slučajeva . Neka deca od malih nogu pokazuju sve osobine suprotnog pola, imala sam prlike da vidim to .Pokušaji roditelja i okoline da ga vrate u 'normalu' obično ne uspevaju . Imala sam slučaj deteta, 3. razred. koji je otvoreno rekao ocu da se njemu sviđaju dečaci i da jeste zbunjen ali da je potpuno svestan da on nije kao drugi dečaci. Otac, inače izraziti homofob je to prihvatio na prilično odgovarajući način. Celo odeljenje je primetilo njegovo ponašanje, pa sam morala da radim na tome da ga prihvate , takvog , kakav jeste .
Ti mešaš homoseksualnost i promenu pola.

Kao prvo sama promena pola je jedna velika varka. Obmana. Ubeđuju nas da je moguće, mnogi su i poverovali.
Naravno da se pol ne može u potpunosti promeniti, neke sekundarne odlike da, ali suštinu ne mogu promeniti .Žao mi je svih koji se rode u pogrešnom telu i mogu da zamislim njihovu konfuziju, posebno ako okolina insistira na ponašanju u skladu sa fizičkim odlikama .

Ti mešaš homoseksualnost i promenu pola.
Ne, navela sam i primer homoseksulanosti i uzrasta , jer ste negde pominjali da deca pod uticajem svega i svačega su zbunjena pa umisle da jesu homoseksualci . Ovaj primer pokazuje da i pored oca ,koji je da ponovim, izraziti homofob, dakle, dete nije imalo pristupa takvim sadržajima.

Pa ne bih se baš složila. Kako oni pouzdano i 100% mogu biti sigurni da je dijete potpuno svjesno da je u pogrešnom polu? Osim toga psiholozi su samo ljudi i rade "posao", skloni su greškama kao i svi ostali. Lično za mene maloljetnik nije u stanju da odluči takvo nešto. Ako ne može da sklopi brak, zašto bi mogao odlučiti o ekstremnim operacijama i tretmanima promjene pola? Da pogriješe u jednom slučaju od njih stotinu je previše.

Pa ne bih se baš složila. Kako oni pouzdano i 100% mogu biti sigurni da je dijete potpuno svjesno da je u pogrešnom polu? Osim toga psiholozi su samo ljudi i rade "posao", skloni su greškama kao i svi ostali. Lično za mene maloljetnik nije u stanju da odluči takvo nešto. Ako ne može da sklopi brak, zašto bi mogao odlučiti o ekstremnim operacijama i tretmanima promjene pola? Da pogriješe u jednom slučaju od njih stotinu je previše.
Zato sam i rekla da bi psiholozi trebalo da savesno i odgovorno urade svoj posao , pre nego što predlože promenu pola .

Ne, navela sam i primer homoseksulanosti i uzrasta , jer ste negde pominjali da deca pod uticajem svega i svačega su zbunjena pa umisle da jesu homoseksualci . Ovaj primer pokazuje da i pored oca ,koji je da ponovim, izraziti homofob, dakle, dete nije imalo pristupa takvim sadržajima.
Deca jesu zbunjena, homoseksualnost je tu još najmanji problem. Problem je što im se za pubertetske , normalne poteškoće sa kojim se većina suočava i vremenom ih reše, sada nude rešenja koja trajno narušavaju zdravlje, sakate ih, i sprečavaju ih da sazrevanjem počnu da žive normalan život jedinke koja pripada određenom polu. Zauvek ostanu u tom periodu izgubljenosti.

Malo dece se raduje što prestaju da budu deca i počinju da im se dešavaju promene u, i na telu. Više nisu deca, hormoni im bujaju, a još nisu odrasli. Sećam se da sam tada razmišljala da je možda bolje biti muško, ne rastu im grudi, nemaju menstruaciju i bolove koji je prate, neće nikada biti trudni, neće rađati, dojiti....znala sam kako je biti žensko u pubertetu, ali nisam znala kako je biti muško. Mislila sam da je njima lako. Da me se tada dočepao neki napredni psiholog šta bi mogao da zaključi? Kako bi želeo da mi pomogne? Da me ubedi da mogu biti šta god hoću. Da mi ponudi rešenje. Mogu biti muško kad već mislim da je to bolje.

O tome se radi, o osetljivim kategorijama, deci i pubertetlijama. Mladi se traže, suočavaju sa odrastanjem, spremaju za život. Normalno je da imaju mnoštvo dilema, podložniji su raznim uticaijima, kao da ste zaboravili da se pušač postaje tada , ili nikada. Sada su izazovi i posledice loših izbora daleko pogubniji.

Primer koji sam ja imala govori o dečaku koji je 3. razred osnovne škole .
Pišemo uopšteno, o trendu, o pojavama koje uzimaju maha. Sama si rekla da jedan slučaj ne znači ništa, ne mogu se izvući pravila na osnovu njega. Zato treba gledati širu sliku, u svojoj sredini, i u svetu. Gledati pravac u kojem se ide, i sagledati kraj tog puta, gde nas to vodi.

Jedno je misliti da je biti bolje muško, recimo a drugo je osećati da jesi muško ali u pogrešnom telu . Nikakvo ubeđenje tu ne postoji, jednostavno se priroda poigra i to se desi .
Ti si ubeđena da se "pomaže" na taj način samo deci kojima je upravo takva pomoć neophodna?

Da li ti padne na pamet da bi im možda pomogla neka psihoterapija?
Da li je odrasla osoba koja radi estetske operacije u nizu posle zadovoljna, ispunjena i srećna? Da jeste, onda ne bi išla stalno na nove operacije. To ukazuje da je problem na drugom mestu, nije u ušima, nesavršenom nosu, malim grudima, opuštenim kapcima, pa njima smetaju čak i sopstvena rebra jer im stoje na putu savršenog struka...

Sistem odredjuje na osnovu tvog ponasanja da li mozes da usvojis djete ili ne tj da li imas psihickih problema ili si pocinio krivicno dijelo itd a ne na osnovu tvog opredjeljenja da li si homo ili hetero. U banana republikama mozda ali ne u normalnom svijetu.
А бити геј је нормално и нормално је да геј васпитава дете да сутра буде геј?!
И теби је то нормалан свет? Видиш, мени и већини то није нормално и шта сад?!
Ко ће да одлучује о правилима, мањина или већина?

Zato sam i rekla da bi psiholozi trebalo da savesno i odgovorno urade svoj posao , pre nego što predlože promenu pola .
Који психолози? Јел они који су у САД започели ово лудило а, случајно, били су геј?
Они су успели да излобирају целу причу коју су касније бруталном пропагандом почели да намећу свима. Ко не прихвати, прогласити га за хомофоба.
Исти рецепт је примењен на вакцине. Ко не прихвати да се вакцинише одмах је антиваксер?
Како не капирате шта се ради. Продају вам маглу само тако а ви је купујете без размишљања (част изузецима).
На срећу 3/4 земаља није насели на целу причу тако да вам план неће успети.

Ti si ubeđena da se "pomaže" na taj način samo deci kojima je upravo takva pomoć neophodna?

Da li ti padne na pamet da bi im možda pomogla neka psihoterapija?
Da li je odrasla osoba koja radi estetske operacije u nizu posle zadovoljna, ispunjena i srećna? Da jeste, onda ne bi išla stalno na nove operacije. To ukazuje da je problem na drugom mestu, nije u ušima, nesavršenom nosu, malim grudima, opuštenim kapcima, pa njima smetaju čak i sopstvena rebra jer im stoje na putu savršenog struka...
Ne znam zašto si preskočila moj post u kome govorim da je potreban rad sa psihologom, prvenstveno .

Koliko ljudi leče psiholozi i psihijatri pa oni ipak počine samoubistvo? Da li to znači da je lekar pogrešio, da nije bio savestan i odgovoran?

Nisu psiholozi svemoćni, nemaju čarobni štapić u rukama. Sama nauka je takva, nije to matematika.
Ne može se reći, psiholog zna, kako on kaže to je svetinja, apsolutna istina. Dijagnoza, dete vam je rođeno u pogrešnom telu. Spas i rešenje mu je promena pola. Možda jeste, možda nije. Vreme će pokazati.

Ali i psiholozi su ljudi, nisu roboti da mogu potpuno objektivno da rasuđuju. Svi mi svoja subjektivna uvjerenja nosimo sa sobom, čak i na radnom mjestu. Pa za pastu za zube preporučuje jedan od tri vodeća stručnjaka? Zašto ne svi? Šta, ovi drugi nisu stručni?

Šta je problem potražiti mišljenje više njih ako smatraš da nije dobro uradio svoj posao ? Ja bih za svoje dete to uradila, recimo , da mi se desilo .
Sada dolazimo do toga da nisu ni svi roditelji isti. Neki imaju decu a nisu sposobni da ih odgajaju. Imali smo takav primer ovih dana. Lekari, nastavnici, vozači autobusa, piloti, psiholozi...svi su oni prvenstveno ljudi, sa svim svojim manama i slabostima. Rade, i greše. Neki manje, neki više, neki nikada...

Napraviti neosetljivu masu ljudi postepenim menjanjem, navikavanjem, propagiranjem, tako se otvaraju vrata pakla. Zabavljaju se i posmatraju, sve dok mačka ne zaigra i pred njihovim vratima. a tada je već kasno.

Napraviti neosetljivu masu ljudi postepenim menjanjem, navikavanjem, propagiranjem, tako se otvaraju vrata pakla. Zabavljaju se i posmatraju, sve dok mačka ne zaigra i pred njihovim vratima. a tada je već kasno.
Да, суштина је стадо! Понављати и понављати исту мантру да је ненормално у ствари нормално и да стадо на то само климне главом
Онда иде следећи корак ...

Nije u pitanju samo homoseksualizam, ima tu i promena pola, fizička, cela ili do pola, ili bez fizičkih izmena, samo se izjasni, prepravi, upiše i za društvo postaje ono što nije, vidiš muško a moraš da se složiš da je žensko, i da se tako ponašaš.
Kako će deca naučiti šta je muško a šta žensko kada postaje normalno da muškarci rađaju i imaju menstruaciju, dok žena može biti osoba sa muškim polnim organima, muškim skeletom i mišićima, i takmiči se u sportu sa onim drugačijim, fizički slabijim ženama.
Zatim imaš genderfluid osobe, svaki dan treba da ga/je pitaš šta je tog dana.
Drag queen osobe koje se druže sa decom po bibliotekama, zabavljaju ih i čitaju im stručnu literaturu.
Da nabrajam dalje šta sve deca mogu/moraju da nauče? Šta im se sve nudi kao životni izbor?
Koliko takvih znaš ovde?
Koliko takvih znaš lično?
Kad si poslednji put nekoga pogrešno oslovila, umesto muškarca kao ženu ili obrnuto, pod uslovima o kojima pričaš?

S tim u vezi, koliko su deca uopšte izložena tome? Da li više, mnogo više, isto, manje ili mnogo manje u odnosu na ono o čemu sam ja pričala, deci koja kasnije tokom odrastanja postaju homoseksualci a sve vreme su okruženi heteroseksualcima i njihovim normama, da ih tako nazovem?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back