Levi's farmerke

Klasika, u Srbiji je (dal zbog carina, ne znam stvarno) ali bukvalno sve skuplje.
A gledam ovde kod mene u selu u Zinser sad ima da se nađu leviske za 60, 70 evra na popustu, nisu 501 ali opet.

ne znas da je to (cene) po slili nadoknade koje se placa Ministarstvu za Ugradnju?
eto ljudi mesecima protestuju, i i dalje se ne zna zasto ti cudni ljudi rade te cudne stvari.

BTW izracunao sam da je Big Mac bilo gde u Srbiji skuplji nego u najskupljem Mc Donaldsu u USA koji je na 5 Aveniji u NY. I i dalje se ovde kupuje kao da je dzabe, preskacu jedni druge. E da je samo burger i farmerke...

A i kad papreno platis neces dobiti isu klasu robe, jer mi smo 3ci svet, nama ide bofl u svemu.

IMG_20250803_010342.jpg

U renomiranim radnjama je najveće pakovanje (100ml) ‚$157 (što je nekih 150 evra)

Meni je interesantno da primetim da samo flašicu cene na $27 jker nude da kupiš opciju da dopunjuješ šta imaš ua toliko manje para

1754176663012.png

(ovo je$130 takođe za 100 ml)

50 ml košta $128

Dakle, kupuješ imidž, parfem sam za sebe nije toliko skup

U renomiranim radnjama je najveće pakovanje (100ml) ‚$157 (što je nekih 150 evra)

Meni je interesantno da primetim da samo flašicu cene na $27 jker nude da kupiš opciju da dopunjuješ šta imaš ua toliko manje para

Pogledajte prilog 1765104
(ovo je$130 takođe za 100 ml)

50 ml košta $128

Dakle, kupuješ imidž, parfem sam za sebe nije toliko skup
Da,...ali originalne parfeme na točenje sa gratis bočicama, možeš kupiti samo u Francuskoj. To jest, tamo gde se proizvode.

Ne kupujem ni priču ni proizvod nego udovoljavam sam sebi.
Nisu ta dva u suprotnosti.

Čovek kupuje priču da je jedan proizvod inherentno bolji od drugog i time, između ostalog, udovoljava i sebi.

Ljudi kupuju skupe stvari da bi pokazali da su uspešni, da imaju moć, pripadaju višem društvenom sloju, itd

Ekonomisti taj fenomen nazivaju "upadljiva potrošnja" (conspicuous consumption) fenomen kad ljudi ne kupuju samo proizvod, već i društvenu poruku koju on šalje.

A poruka i priča koštaju.

Ne kažem ja da ti to ne treba da radiš, ako te čini srećnim, i ako možeš da priuštiš - zašto da ne. Mene recimo to ne radi naročito baš zato što volim da proučavam psihologiju (i ekonomiju) koja stoji iza toga.

Nisu ta dva u suprotnosti.

Čovek kupuje priču da je jedan proizvod inherentno bolji od drugog i time, između ostalog, udovoljava i sebi.

Ljudi kupuju skupe stvari da bi pokazali da su uspešni, da imaju moć, pripadaju višem društvenom sloju, itd

Ekonomisti taj fenomen nazivaju "upadljiva potrošnja" (conspicuous consumption) fenomen kad ljudi ne kupuju samo proizvod, već i društvenu poruku koju on šalje.

A poruka i priča koštaju.

Ne kažem ja da ti to ne treba da radiš, ako te čini srećnim, i ako možeš da priuštiš - zašto da ne. Mene recimo to ne radi naročito baš zato što volim da proučavam psihologiju (i ekonomiju) koja stoji iza toga.
Pa naravno da je i to dio razloga. S jedne strane pokazuješ da si uspješan, što ti otvara nova vrata s druge strane budale te se boje i zaobilaze kad te vide fino obučenog u odijelo.

Mogao bih i ja sad tražiti okolo popuste i gledati gdje je što jeftinije, ali ne da mi se trošiti ni vrijeme ni živce na to.

Mogao bih i ja sad tražiti okolo popuste i gledati gdje je što jeftinije, ali ne da mi se trošiti ni vrijeme ni živce na to.
To je nevezano, "bargain hunteri" su posebna priča. Njih imaš u svim kategorijama potrošača, od rasipnih "conspicuous consumera" pa do onih najštedljivijih škrtica.

Imaš recimo situacije kad žene čekaju u redu ispred Louis Vuitton radnje da uhvate najnoviji popust. Kupovina sa popustom je za njih dopamiski šok, sličan onom koji doživljavaju kockari.

Back