gost 46745
Veoma poznat
- Poruka
- 12.490
Nakon tumaranja selom , vratili smo se u njegov ''noviji'' deo ...
Usput sreli i mini autobus koji je razvozio decu po kucama nakon skole ...kladim se da bi se to dopalo i nasoj deci po gradovima
Mali ''pilici '' izleteli su iz busa ko da si ih izbacio prackom ..raznog uzrasta jer dece bas i nema puno
Trebalo je malo dopuniti i zalihe hrane i pica na brodu ........... oces vraga , ne kupuje se hleb u podne
........ a ja navikla da imam 4 pekare ispred nosa koje rade 24 sata
Srecom neki mestani pomogli i odrekli se svog dela narucenih kifli i pereca
U banci , dajem pasos da promenim novac -...... ooooo, odakle vi ovde , kako vam je , koliko ostajete , dopada li vam se , treba neka pomoc ....pita devojka ...ljubazno , nema sta ....ni trepnula nije na srpski pasos
Ulazimo u lepi kafic sa bastom okrenutom prema moru , vidikovac .....baterija na foto-aparatu tuzno flesuje , pokazuje izdisaj .... nema problema , nista sto struja ne moze da resi ... odmah je odnose na punjenje
Zavaljeni u udobne mekane ljuljajuce ligestule pijuckamo pice i uzivamo.....
Da , trajalo je to neko vreme ..........kad krenuse polako kapi kise iz vedra neba
U daljini , nebo je pocelo da menja boju .... hmm....ka tamnijem ....
pa dugo smo i imali lepo , prelepo vreme ( ako izuzmem onu tramuntanu prvog dana
)
Vise nismo bili u dilemi , ostati jos ili nastaviti
Ceka nas Vis
Ali , pre toga ........ jos jedan osvrt na mapu Lastova .....skoro sve smo obisli
Krecemo ubrzanim hodom , ovog puta nizbrdo
putem kojim smo i dosli
Lako .....
Drvece natkriljeno nad putem stiti nas od kise a po koja kap koja ipak padne na vec davno preplanulu kozu vrelu od upijenog sunca , prijatno je hladi ...
U maloj luci , parkirana jedna jedrilica pored nas , rucaju ljudi
Simpatican je taj jedrilicarski svet ....svi se javljaju , ovi zovu i na rucak ....
hvala , zurimo da nas ne uhvati nevreme
Dok Musko priprema makinu
, ja se bacam jos malo u more , par zamaha i napolje .... imam i ja zaduzenja na brodu

Ne isplovljavamo ...... vise izlecemo odatle ... i krece trka sa natmurenim vremenom i talasima na kojima se vec pojavljuju bele kreste ..... ne dopadaju mi se .....ali adrenalin raste ....konacno mogu i da uzivam i u malo zescoj borbi sa morem
Usput sreli i mini autobus koji je razvozio decu po kucama nakon skole ...kladim se da bi se to dopalo i nasoj deci po gradovima
Mali ''pilici '' izleteli su iz busa ko da si ih izbacio prackom ..raznog uzrasta jer dece bas i nema puno
Trebalo je malo dopuniti i zalihe hrane i pica na brodu ........... oces vraga , ne kupuje se hleb u podne
........ a ja navikla da imam 4 pekare ispred nosa koje rade 24 sata Srecom neki mestani pomogli i odrekli se svog dela narucenih kifli i pereca
U banci , dajem pasos da promenim novac -...... ooooo, odakle vi ovde , kako vam je , koliko ostajete , dopada li vam se , treba neka pomoc ....pita devojka ...ljubazno , nema sta ....ni trepnula nije na srpski pasos
Ulazimo u lepi kafic sa bastom okrenutom prema moru , vidikovac .....baterija na foto-aparatu tuzno flesuje , pokazuje izdisaj .... nema problema , nista sto struja ne moze da resi ... odmah je odnose na punjenje
Zavaljeni u udobne mekane ljuljajuce ligestule pijuckamo pice i uzivamo.....
Da , trajalo je to neko vreme ..........kad krenuse polako kapi kise iz vedra neba
U daljini , nebo je pocelo da menja boju .... hmm....ka tamnijem ....
pa dugo smo i imali lepo , prelepo vreme ( ako izuzmem onu tramuntanu prvog dana
Vise nismo bili u dilemi , ostati jos ili nastaviti
Ceka nas Vis
Ali , pre toga ........ jos jedan osvrt na mapu Lastova .....skoro sve smo obisli
Krecemo ubrzanim hodom , ovog puta nizbrdo
Lako .....
Drvece natkriljeno nad putem stiti nas od kise a po koja kap koja ipak padne na vec davno preplanulu kozu vrelu od upijenog sunca , prijatno je hladi ...
U maloj luci , parkirana jedna jedrilica pored nas , rucaju ljudi
Simpatican je taj jedrilicarski svet ....svi se javljaju , ovi zovu i na rucak ....
hvala , zurimo da nas ne uhvati nevreme
Dok Musko priprema makinu

Ne isplovljavamo ...... vise izlecemo odatle ... i krece trka sa natmurenim vremenom i talasima na kojima se vec pojavljuju bele kreste ..... ne dopadaju mi se .....ali adrenalin raste ....konacno mogu i da uzivam i u malo zescoj borbi sa morem
Poslednja izmena:

Pa nisi ni ti Tejo naivna .....kako si samo uspela da ''naletis'' 
.......al drzim i kormilo u saradnji sa autopilotom

..... a vise mi neda ni ja da vozim 
skontala sam zasto je to uradio 
, ako neko slucajno ispadne sa jedrilice da moze za nesto da se uhvati da bi ga izvukli .
...... a ko se malo uplasi nek se vrati na sve one bozanstvene opise svega sto smo samo jedrenjem mogli obici i stavi sve na vagu pa odluci dali ce ikada probati 

..... hmmm...... vraticemo se tamo sigurno ......jednog dana

.....ja sam postala nakon tolikog izbora uvala , divljih plaza ...ovde hocu , ovde necu ....jako izbirljiva i ne bih bas u tu tamnu vodu