letovanje na jedrilici

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
KORNATI

U središnjem dijelu hrvatskog Jadrana smjestila se jedna zasebna i po mnogočemu posebna skupina otoka nazvana Kornati. Zbog izuzetnih krajobraznih ljepota, zanimljive geomorfologije, velike razvedenosti obalne crte i naročito bogatih biocenoza morskog ekosustava, godine 1980. veći dio Kornatskog akvatorija proglašen je nacionalnim parkom.

Danas NP Kornati zauzima površinu od oko 220 km2 i uključuje ukupno 89 otoka, otočića i hridi s približno 238 km obalne crte. Osim ovog, relativno velikog broja otoka, kopneni dio parka čini tek manje od ¼ ukupne površine, dok je sve ostalo
morski ekosustav.

"Posljednjeg dana Stvaranja Bog je poželio okruniti svoje djelo i stvorio je Kornate od suza, zvijezda i daha"

(George Bernard Shaw)

Poslednja izmena od moderatora:
Кркане да ли је оно скуша на жару на слици јеловника? Пецао сам у Грчкој скуше на рачиће и пекао тако на жару.... мало маслиновог уља,бибера,соли и лимуна.....најбоља храна......
Поздрав....

Кркане да ли је оно скуша на жару на слици јеловника? Пецао сам у Грчкој скуше на рачиће и пекао тако на жару.... мало маслиновог уља,бибера,соли и лимуна.....најбоља храна......
Поздрав....

Ono na gradelama je skusa ..ili kako se u srednjoj dalmaciji kaze škombra..ili vrnut
vrlo slicna je i lokarda ili drugim nazivom plavica

mislim da je najbolja na zaru ..gradelama samo se mora paziti da se ne presusi i da se skoro ziva pece ..to jest da ne stoji pre dugo u hladnjaku jer ju isusuje

no ako nema mogucnosti za zar moze se isti dobro spremiti i u pecnici ..z:)

ili u foliji gdje zadrzava sve sokove no nema onaj osjecaj pecenja

ima vrlo mnogo nacina ..ali jedan koji je meni vrlo drag je sa porilukom ( prazilukom )z:lol:

Niko vise ne pise na ovoj temi a meni bas trebaju neke informacije. Idem prvi put na jedrenje pa je sve ovo za mene novo. :)
Sad sam u dilemi sta treba da ponesem od obuce i odece...jel moze neko da mi da neki savet?
Jel mi jakna neophodna s obzirom da idem sredinom jula u Hrvatsku? Jel obavezno da nosim patike ili mogu i u nekim japankama/sandalama?

Niko vise ne pise na ovoj temi a meni bas trebaju neke informacije. Idem prvi put na jedrenje pa je sve ovo za mene novo. :)
Sad sam u dilemi sta treba da ponesem od obuce i odece...jel moze neko da mi da neki savet?
Jel mi jakna neophodna s obzirom da idem sredinom jula u Hrvatsku? Jel obavezno da nosim patike ili mogu i u nekim japankama/sandalama?

sto te zanima pitaj ....bilo sto ..

ruta sidrista ..mjesta ili uvale koje se isplate pogledati ..

za obuci treba ...heheheheh zavisi koliko vas ide i kakvo je drustvo ..i koja je namjera ..samo ploviti i skitati se ili razgledavati ..

no treba obavezno ..ako je moguce neko tanko ali ne promocivo odelo ili gornji dio ..to dodje inace par € ne mora biti vrhunsko samo da je nepromocivo ..obicno je zute ili narandjaste boje

trenirka za vecer ..tenisice za van ili sandale ..na brodu si obicno bos..a i uvjek sa cistim nogama se ulazi na brod..

dakle pitaj

Uzmi laganu robu, možda čak jednu tanku maicu dugih rukava ako ti se dogodi da ćete biti cijeli dan na more jer idete u neko dalje mjesto pa čisto zbog sunca. Ostalo japanke, tenisice, šta god tako nešto imaš, nije loše imat jedan par tenisica. Dobro je imat možda jednu nepromočivu jaknu ako bude lošije vrijeme, može se dogodit da po noći bude hladno. Uglavnom uzmi sve lagano i tanko i jedan kompletić malo deblje robe ako bude lošije vrijeme. Ja sam znao bit 7 dana u kupaćim gaćama i japankama i većinu robe nebi ni dirao osim možda kratke maice. Kako ti se potrefi vrijeme, a to manje više ne možeš znat unaprijed.

Ono na gradelama je skusa ..ili kako se u srednjoj dalmaciji kaze škombra..ili vrnut
vrlo slicna je i lokarda ili drugim nazivom plavica

mislim da je najbolja na zaru ..gradelama samo se mora paziti da se ne presusi i da se skoro ziva pece ..to jest da ne stoji pre dugo u hladnjaku jer ju isusuje

no ako nema mogucnosti za zar moze se isti dobro spremiti i u pecnici ..z:)

ili u foliji gdje zadrzava sve sokove no nema onaj osjecaj pecenja

ima vrlo mnogo nacina ..ali jedan koji je meni vrlo drag je sa porilukom ( prazilukom )z:lol:

z:poz:

a ja kad sam tamo pitala za recept za skušu, ti
ćutiš:(
no dobro, aj onda ovde. interesuje me ovo sa prazilukom u foliji. dakle tačno koje začine stavljaš (da nešto ne radiš možda što ja već ne znam:D
vraćam se za nedelju dana, pa se čitamo.
do tada musko :bye:
:mrgreen:

a ja kad sam tamo pitala za recept za skušu, ti
ćutiš:(
no dobro, aj onda ovde. interesuje me ovo sa prazilukom u foliji. dakle tačno koje začine stavljaš (da nešto ne radiš možda što ja već ne znam:D
vraćam se za nedelju dana, pa se čitamo.
do tada musko :bye:
:mrgreen:

kao prvo nije u foliji..vec na tavi...
a u principu sa fileom lista ..ali ne mora biti list moze file od oslica ili kod vas ima neki ..slican koliko se secam ..i sa njim ga tamo radio

uzmes poriluk ..to jest praziluk narezes na komadice i stavis na maslac..da se dinsta ..kada se opusti i dovoljno izdinsta dodas zacina ..ja stavljam mediteranske ..ima ih smiksanih od vegete ..no mozes i sama..po volji ali ne prejako ..zaciniti
dodas vina belog polusuhog ..ili da nije bas pre kiselo... te na to stavis filete ribe ..mogu biti i smrznuti ili polusmrznuti ..svejedno je
kada pobele okrenes to je za par minuta ..i na kraju sve prelijes sa vrhnjem..mislim da je kod vas to mileram ..ali gusci
ne mesas nista od kada stavis fileje samo protreses ..i ostavis par minuta da se sjedini vrhnje sa onim ispod ...i to jet ..

inace originalan naziv je list u vinu

kao prvo nije u foliji..vec na tavi...
a u principu sa fileom lista ..ali ne mora biti list moze file od oslica ili kod vas ima neki ..slican koliko se secam ..i sa njim ga tamo radio

uzmes poriluk ..to jest praziluk narezes na komadice i stavis na maslac..da se dinsta ..kada se opusti i dovoljno izdinsta dodas zacina ..ja stavljam mediteranske ..ima ih smiksanih od vegete ..no mozes i sama..po volji ali ne prejako ..zaciniti
dodas vina belog polusuhog ..ili da nije bas pre kiselo... te na to stavis filete ribe ..mogu biti i smrznuti ili polusmrznuti ..svejedno je
kada pobele okrenes to je za par minuta ..i na kraju sve prelijes sa vrhnjem..mislim da je kod vas to mileram ..ali gusci
ne mesas nista od kada stavis fileje samo protreses ..i ostavis par minuta da se sjedini vrhnje sa onim ispod ...i to jet ..

inace originalan naziv je list u vinu

kako nije u foliji, kad si stavio fotografiju skuše na foliji?:confused:

no nebitno, hvala za recept, ali teško da ovde mogu nabaviti list, oslić mogu.

ali ja sam te ipak pitala za skušu:(

Kako za kupanje jedrilice? Valjda za jedrenje?
Bilo koje, evo npr, najjeftinije jedrilice

kolega nisam napisao kupanje vec kupnju ili ako je zelis kupiti ili rentirati
eto ima i za 2000 € za kupiti ..

a recimo za 100.000 € rabljena bavaria ( 46 do 50 ) oko 6 do sedam godina stara

rent recimo od 700€ do 6500€

e sada mislim da ti ove unformacije ne znace nista

da bi nesto saznao moras bar neke parametre postaviti ..mislim:)

:bye:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back