letovanje na jedrilici

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
dobro je da i ovakvi komentari postoje :aha:

Medjutim,kako "ovo cudo " itekako ima veze sa PDF Putovanja na kom je postavljeno,"cudo" tu i ostaje :)
Kome se ne dopada,moze slobodno da cita neki drugi PDF
:hvala:
:cao:

hvala na komentaru.

sluzbeni stav cenim, licni bas i ne. jer koliko gradjana srbije uopste letuje na ovaj nacin na jadrannu?

osim toga mali je prostor, nema intime, wc bas smrdi, slaba je higijena, ni ruke se ne pru dovoljno

hvala na komentaru.

sluzbeni stav cenim, licni bas i ne. jer koliko gradjana srbije uopste letuje na ovaj nacin na jadrannu?

osim toga mali je prostor, nema intime, wc bas smrdi, slaba je higijena, ni ruke se ne pru dovoljno

Ne moras da letujes na ovakav nacin,da bi pozeleo da citas o tome zar ne?
Mislim da je polemisanje na ovoj temi nepotrebno,pa bih te zamolila da se uzdrzis od dalje rasprave
Kao sto rekoh...odluka o tome sta ces citati je samo tvoja :)

8
hvala na komentaru.

Ne nastavljam polemiku no ..cjenjeni forumas 27E je u krivu
da je slucajno citao temu znao bi da nije tocno sto je naveo

Jedrilice za krstarenje a o kojima se ovde radi a ne ( o sportskom jedrenju i regatavanju ) udobniji i konfornji su prostori od trosobnog apartmana

samo dnevni boravak ima oko 20 metara kvadratnih tri WC i tus na krmi topla i hladna voda hladjenje i grijanje

da dalje ne nabrajam ....

da je cijela jedrica ozvucena tako da se moze slusati muzika bilo gdje kao i u kokpitu a sve se podesava odvojeno

sto se tice intime ..daleko je veca nego na obicnom ljetovanju

da jednom cjenjeni forumas provede par dana na jedrilici promjenio bi misljenje

a osim toga ne jedri se samo na jadranu...ove godine bio sam u grckoj kratko no sljedece godine se pripremam provesti nekoliko mjeseci na jedrilici u egejskom i jonskom moru

:bye:

Poslednja izmena:
naravno da bih odgovorio adekvatno, ali mi je vec pobrisan post koji se odnopsio samo na temu. nije valjda obavezno da se o svemu slazemo???

procitao sam post no odnosi se na takmicarsko jedrenje ..a ovde je rec o udmoru na jedrilici gde jedrenje sluyi kao dopuna kompletnom doyivljaju to jest sluyi da se do]e s jadnog mjesta na drugo ako uslovi i vjetar to doyvoljavaju

ove jedrilise su izuzetno udobne i opremljene a upustiti se u takvu avanturu nije skuplje nego bilo koji oblik normalnog ljetovanja

a teme nije vezana samo uz jadran

procitao sam post no odnosi se na takmicarsko jedrenje ..a ovde je rec o udmoru na jedrilici gde jedrenje sluyi kao dopuna kompletnom doyivljaju to jest sluyi da se do]e s jadnog mjesta na drugo ako uslovi i vjetar to doyvoljavaju

ove jedrilise su izuzetno udobne i opremljene a upustiti se u takvu avanturu nije skuplje nego bilo koji oblik normalnog ljetovanja

a teme nije vezana samo uz jadran

dakle obrisan mi je post koji se odnosi na jedrenje, dzenerali spiking!

bravo! nego, odoh na jedrenje...ha, ha, ha...nema gluplje i besmislenije aktivnosti na vodi! ha, ha, ha...

tema nije jedrenje ....vec LETOVANJE NA JEDRILICI

i ne radi se o jednoj aktivnosti vec o sklopu raznih aktivnosti , dozivljaja te percepcije okoline u raznim uvjetima koje je tesko sve doziviti na nacin turista na kopnu ili otoku...

zato sam i poceo temu jer ljudi imaju drugaciju percepciju odmora na jedrilici..recimo kao ti ..a u stvari potpuno je drugacije ..

i da kazem da dosta ljudi iz srbije upraznjava takav ili slican nacin odmora

i ne gledaj temu kroz pokretaca ..vec kroz ono sto pruza onima koji je citaju a po broju klikova ima ih ocito

Poslednja izmena:
Mislim da ste zasluzili medalju od hrvatske tusristicke zajednice....
mene osobito zanima Mljet....

mozete li mi reci koja je cena ulaznice u Nacionalni park....koliko je otprilike duzina pesacke staze i koja je cena putovanja brodicem do otoka koji je na velikom jezeru....

takodje koje su otprilike cene u restoranu Stella Maris u Polacama?

hvala unapred....

Mislim da ste zasluzili medalju od hrvatske tusristicke zajednice....
mene osobito zanima Mljet....

mozete li mi reci koja je cena ulaznice u Nacionalni park....koliko je otprilike duzina pesacke staze i koja je cena putovanja brodicem do otoka koji je na velikom jezeru....

takodje koje su otprilike cene u restoranu Stella Maris u Polacama?

hvala unapred....

MLJET ...:heart:

koliko se sjecam ulaznica dođe oko 15 € za jednu povratnu vožnju brodom i neogranicen broj posjeta i obilaska Nacionalnog parka Mljet u tekucoj godini

eeeeee duzina ..mnogo je duga ..barem za mene :)

rekao bi oko desetak kilometara s jedne i drige strane jezera i sve do usca u more ..evo da ne trazite mozete sve da vidite ovde
http://forum.krstarica.com/showthread.php/331203-letovanje-na-jedrilici/page18.

za mene je bilo jako povoljno ..mogu reci besplatno jer nismo platili vez ispred restorana ..sa vodom i strujom :rumenko:

no da kazem da e moze rucati ili vecerati recimo za 15 do 20 € po osobi dobar riblji ala carte

Skup je to obrok, za te pare se u Grčkoj može uzeti hrana za dvoje, naravno tu je i pitanje kvaliteta ribe i plodova mora, kao i način spremanja, lokacija restorana...
Ovakav način letovanja, da nije skup, bio bi najbolji za turiste iz Srbije. Pored toga što je uživanje, daleko si od kopna i eventualnih napada lokalaca. Evo, ja mogu da tako letujem, ako se dogovrimo oko cene... plaćam 500€ za 10 dana na tom tvom čamcu, naravno i gradele da imamo na čamcu i to sa ribom koju sami ulovimo, dobro vino, plus da uploviš u Savu i dođeš po mene, negde na Novobeogradsku obalu... ali pazi, umeju naši splavovi da budu opasni za iskusne kapetane. :mrgreen:

Skup je to obrok, za te pare se u Grčkoj može uzeti hrana za dvoje, naravno tu je i pitanje kvaliteta ribe i plodova mora, kao i način spremanja, lokacija restorana...
Ovakav način letovanja, da nije skup, bio bi najbolji za turiste iz Srbije. Pored toga što je uživanje, daleko si od kopna i eventualnih napada lokalaca. Evo, ja mogu da tako letujem, ako se dogovrimo oko cene... plaćam 500€ za 10 dana na tom tvom čamcu, naravno i gradele da imamo na čamcu i to sa ribom koju sami ulovimo, dobro vino, plus da uploviš u Savu i dođeš po mene, negde na Novobeogradsku obalu... ali pazi, umeju naši splavovi da budu opasni za iskusne kapetane. :mrgreen:

prva ti tvrdnja nije tocna barem iz mog iskustva

dakle nisam nasao takav onrok u grckoj za dve osobe ispod 50€ a nisu bili restorani sa kuverom no ni oni za turiste ..uvjek gledam ako nisam uopznat sa situacijom da isem uvjek gdje ide domaci ljudi

nasam sam jedino u solunu jedan mali iskljucivo za grke kafanu gde se prekrasno jelo i to za dvoje 25 €...a bilo je nezaboravno iskustvop

lakocemo se dogovoriti za jedrenje i cena sigurno je i manja od 500 € no do save cu ipak sa autom pam onda peske preko nasipa ..recimo do aligatora iuli starog pingvina:)

Već sam pisao o tom obroku i toj ceni. U pitanju je centar Haniotija, brdo hrane za 15€, jeli žena, dva sitna deteta i ja. Ali isto tako i sabljarka za 14€, ali sa roštilja, uz dodatke, za jednu osobu. Sve ima svoju cenu.
Nego, vidim ja da su ti naši splavovi uterali strah u kosti, teško je tamo ploviti, jake struje i vetar. :hahaha:

u najobicnijim tavernama sveza iz lova savrsena ribica, a ko zeli moze i sam kupiti od ribara ujutro:

10e sea bass- cipura, lovljen, topi se u ustima sa obilnim prilogom
11-12e grilovani oktopod, topi se u ustima sa obilnim prilogom
10-13e ahino- morski jez
9-14e sabljarka sveza
10e skoljke- slab izbor po tavernicama ali svi imaju dagnje
8e lignje

svako ostrvo lokalne specijalitete
zeca zaboraviti necu

sto vise engleza to manje sveze morske hrane u mestu

Da , to otprilike i jesu cene ..... ali :mrgreen:
Po porciji '' necega'' !!!

Kako uspevate da odete u restoran i ne uzmete predjelo , jelo , salate , vino , kolac , kafu
Pa meni sam ambijent uz more to zahteva .:lol:
Najradije bi probala apsolutno SVE sto jedu gosti oko mene :mrgreen:

Mi jos nismo uspeli da prodjemo u Grckoj ispod 50 e za dvoje , osim ako je to 2 girosa za poneti u neko doba dana ali to tretiram kao '' u medjuvremenu ''
Jedino kad smo naleteli na jedan sporedan restorancic , za svaku preporuku , u Solunu :worth:
Na odmoru ne kuvam , a narocito ne spremam ribu uz redak izuzetak kad poludim pa spremim neku corbicu jer grci nemaju pojma sta je to

Jedan primer , stim sto je predjelo koje je zaista bilo fantasticno i raznoliko nestalo brzinom svetlosti jer je fotograf navalio na degustaciju umesto da prvo uslika :rumenko: :rotf: i onda slede za zagrevanje

Musule

Salata ( pa kako da je ne probam kad izgleda mm..njami :klap: )

Grilovana skarpina

Skarpina na buzaru ,salata

i vino i desert i ..... bas me zanima kako to moze za 10-15 e po osobi bilo gde :think:

Da , to otprilike i jesu cene ..... ali :mrgreen:
Po porciji '' necega'' !!!

Kako uspevate da odete u restoran i ne uzmete predjelo , jelo , salate , vino , kolac , kafu
:

ja bih pre pitala kako uspevate pojesti hladno predjelo, supu, toplo predjelo, glavno jelo, salatu, dezert ... vino za vreme i kafu posle pdrazumevamo ...
ali- da si procitala replicirano je na
15 do 20 € po osobi dobar riblji ala carte
:roll:

a komentar kako niste uspeli proci manje od 50e za dvoje :rotf:
verovatno ne praktikujete sportske aktivnosti na moru

Ako si pogledala slike , vidis da je to sve laka hrana ........... ima je gomile ali se lako vari da se ne brines ;)
Nazalost, moram priznati , da na Jadranu slican meni zaista manje kosta , svidjalo se to tebi ili ne , i to je tih 15-20 e po osobi
50e se odnosi na Grcku
Mozda je to za tebe mnogo i imas drugacije navike na odmoru ali dozvoli da smo svi razliciti i svako na svoj nacin uredjuje zivot prema mogucnostima .
Licno ne smatram da je moj nacin nesto high ali zadovoljava moje potrebe .

PS :rotf: metabolizam odlican , oboje vrlo aktivni i vitki .... jos nesto ?

Već sam pisao o tom obroku i toj ceni. U pitanju je centar Haniotija, brdo hrane za 15€, jeli žena, dva sitna deteta i ja. Ali isto tako i sabljarka za 14€, ali sa roštilja, uz dodatke, za jednu osobu. Sve ima svoju cenu.
Nego, vidim ja da su ti naši splavovi uterali strah u kosti, teško je tamo ploviti, jake struje i vetar. :hahaha:

da se ne mesam u zenske stvari .. moram da pojasnim kako ja gledam na to ..

ne idem u restorane da se samo najedem vec da naucim i uzivam ...nije bitna kolicina vec raznolikost i obavezno nesto sto je autoktono i sto nisam jeo po mogucnosti ...
kada neko kaze obrok to bi se odnosilo na jedno jelo iz jelovnika ..no kada kazem 25 € i vise onda mislim na od dolaska i aperitiva do slatkoga koje cesto barem u grckoj bilo na racun kuce ..

jeo sam i giros za 2.5 € mislim i uzivao u njemu no to je hrana uz put ..da se prezivi dok se ne sedne negde ..

u hratskoj na jedrenjima obisao sam skoro sve moguce destinacije po otocima gde se dobro jede za razlicite cjene ..i cjena je ista u prosjeku kaou grckoj po mojem mjerilu od medice do rožate ..

tesko da mi sta moze uterati stvarh u kosti ..( osim morskog pasa i vožnje avijonom.) a najmanje voda dal je to recna ili morska ..:whistling:

a splavovi eee...... to je nesto drugo ...mnoigo ih ima pa ce mi trebati dosta vremena da sve obiđem aijako sam temeljit u obilaženju ..kolega:)

dosta jeftinija- za jednu osobu 15-20e ...
u grckoj riblja varijanta za 2 osobe 25e
giros tanjir- koji je :ok: obrok za 2, a komotno se 3 osobe najedu 15-20e

sada shvatih da ne slikam hranu, tanjir bude uslikan tek poluprazan, vise prazan, a slikana je macka :zcepanje:
divan domaci hleb

ovo je meni sa kobasicama i nekim burgerima, a vidi se samo grcka salata

Poslednja izmena:
mnogo sam zanemario jedrenje sto je na zalost istina i u RL.u a i ovde ..
no namjeravam u buducnosti mnogo vremena provesti na jedrilici pa sam morao da posvrsavam mnogo toga prije nego si dozvolim taj luksuz da provedem pola godine na moru ...u jedrenju i upoznavanju novih otoka uvala sela mjesta uz obalu i država ..:D

o tome cu jos da pisem ..kada ce doci za to vreme ..:)

do sada smo mnogo plovili po južnom jadranu ili južnom djelu srednjeg jadrana ..

a u stvari biser srednjeg jadrana su nacionalni parkovi KORNATI ..i KRKA sa skradinskim bukom do kojeg se doslovno dolazi sa jedrilicom i camcem ..

tako da cemu prvo malo ploviti po kornatima ....ako dozvolite:rumenko:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back