LETOVANJE 2012

Zdravo svima :)
planiram sa drustvom na more a jos se nismo odlucili,pa ako moze neki predlog :)
isli bismo verovatno krajem jula, pocetkom avgusta...i potrosili bi do nekih 300 evra (po osobi)za put,smestaj.....
hteli bi neko mesto gde mozemo da uzmemo kola i obidjemo vise plaza, a i da imamo neku lepu plazicu tu gde smo..... na prvom mestu nam je lepo more i da nema guzve na plazama....priroda.....a izlasci i slicno nas ne zanima mnogo, tj. snaci cemo se kako god.ne zelimo neko bucno i prenatrpano mesto.....
tasos je idealan primer....ali da nije tasos :) i da nisu krf,zakintos, marmaris i egipat.... i naravno crna gora ni u šali....
unapred zahvalan :)

E gledam sad taj drugi prst - Sitoni i mnogo mi se svidja jer mi se cini da su uglavnom neka manja mesta bez guzve.... moze li neko da mi kaze nesto vise ? Sad cu d pregledam forum da vidim da li je neto vec pisano ali svejedno javite se :)

Nalazio sam i za manje od 300 .... u stvari nikad ni nisam platio tih 300 e, uvek sam nasao za jeftinije a sasvim pristojan smestaj i to preko agencije.....da ne pricam da sam prosle godine isao kolima i zakazao direktno smestaj na tasosu pa je ispalo dosta manje od tih 300...tako da mislim da je to ipak ok.... neka je prevoz i 80 e i osiguranje 20e....ostane ti 200 e za smestaj...pa valjda moze da se nadje za 20e po osobi nocenje.......na tasosu sam prosle godine nasao cetvorokrevetnu za 40e dnevno...bilo nas troje unutra.... nista posebno,ali sasvim ok.

Poslednja izmena:
Znaci odem tamo (Sitonija) kolima ili uzmem rent a kar kada stignem i svaki dan na drugo mesto? koliko sam shvatio citajuci komentare tako je najbolje....a i gledao sam neke slike bas mi se svidja cudi me da nisam isao tamo ranije..... nekako su mi ti prsti na losem glasu zbog leptokarije i slicnih mesta pa sam u startu otpisivao odlazak tamo kad god sam isao na more...

Znaci odem tamo (Sitonija) kolima ili uzmem rent a kar kada stignem i svaki dan na drugo mesto? koliko sam shvatio citajuci komentare tako je najbolje....a i gledao sam neke slike bas mi se svidja cudi me da nisam isao tamo ranije..... nekako su mi ti prsti na losem glasu zbog leptokarije i slicnih mesta pa sam u startu otpisivao odlazak tamo kad god sam isao na more...

mi smo 5 godina letovali u Neos Marmarasu...ima dobru gradsku plazu...ali..u principu smo tu samo spavali...stalno isli na neko drugo mesto Vurvuru..fenomenalna plaza Sarti da malo jedris..ili na dasci, Sikija isto dobra i dugacka plaza, Toroni...imaju dobar giros :) Porto Karas, platis ulaz, dobra plaza i bazeni i cuda, ...Orindz bic...ludilo..a moja omiljena plaza Sveti Jovan izmedju Nikitija i Neos Marmarasa.....ma idi tamo je super...bar meni

Ja se duboko izvinjavam ... , nisam uzeo u obzir da cete dobro da se nakrkate i napijete kod kuce pre polaska i da cete na letovanju uvece spremati ispite , to jest necete izlaziti ...

Evo je matematika ...

Samo 3 gyrosa da klopash dnevno i golu vodu da pijesh , odoshe 100 eura za 10 dana ...
Spomenuti termin je shpic sezona u Grckoj ...
Pod pretpostavkom da nadjete isti smeshtaj ko lane to je 400 eura na troje ... i odoshe josh 133,30 eura za 10 dana ...

Sam spominjesh prevoz amo tamo 80 eura ... i vec si u minusu , to jest trebaju ti 313,30 eura ...

Gde ti je Rent A Car u kombinaciji , nije mi jasno ... el mislish da ijednu kafu popijesh na plazi & disco klubu ili si kontao da ce vazda da te caste holandjanke i shvabice ...

Drugo je ako idesh na 5 dana ili klopash samo gole kuvane makarone iz LIDLa , punih 10 dana ...

Prijateljski savet , idesh kod strine u Bajinu Bashtu na 10 dana , suncash se na plotu , kad se vrnesh em imash pare u dzepu , em pajtosima mosh da prichash shta ti padne na pamet , kako si prosho ...

Napisao sam 300e za put i smestaj...eventualno osiguranje ili trajekt, sta jos ima da se plati u tom paketu koji ide preko agencije. ne znam odakle ti ideja da bih od nekog ovde trazio savet gde da idem pa da mi jos i uracuna koliko cu ja da jedem i izlazim...svasta.... hvala na
"prijateljskom savetu" ali bolje da si ga zardzao za sebe....

Poslednja izmena:
Ma ne trazim ja agenciju, nego mesto......i evo hvala jos jednom safiri ja sam definitivno za sitoniju sad...ali treba sa drustvom da se dogovorim jos...pa cu onda videti da li cu svojim kolima ili preko agencije... hvala u svakom slucaju :)

300evra za uplatu nije malo, recimo ja bih preporucila letovanje u Italiji, avionom iz Bg-a, smestaj u hotelu, mozda Napulj sa obilaskom Sorenta i Amalfija...doduse ja sam okoreli protivnik apartmanskog smestaja u severnom delu Grcke, naprosto mislim da previse kosta za ono sto se nudi...

Napisao sam 300e za put i smestaj...eventualno osiguranje ili trajekt, sta jos ima da se plati u tom paketu koji ide preko agencije. ne znam odakle ti ideja da bih od nekog ovde trazio savet gde da idem pa da mi jos i uracuna koliko cu ja da jedem i izlazim...svasta.... hvala na
"prijateljskom savetu" ali bolje da si ga zardzao za sebe....

Ako je po osobi 300 eura, onda nije nikakav problem. Ja sam pre par godina za 200 eura imala fantastičan apartman (nisam sigurna da li sa prevozom) u Pefu. Doduše, beše Laste Minute. Apartman je bio u prelepom apartmanskom hotelu sa bazenom i cvećem svuda okolo.

Poslednja izmena:
last minute u shpic sezoni nema ...
Kraj jula & pocetak avgusta , je najveci shpic u Grckoj ...
Ja kazem malo su 300 evra , neko kaze mnogo su 200 evra ...
Niko ne uzima u obzir povecani PDV na usluge i podivljale cene u Grcku ... josh i manje cene goriva za svoj ili rentacar auto ...
Siroma coek , zivi djavo ...
Sretan put i lep provod u substandardnim uslovima svim avanturistima .

Ja sve to imala pre dve godine i to u špicu. Beše to najlepši smeštaj u Grčkoj, ni nalik onim šugavim apartmanima. Sve je blistalo i mirisalo.
Evo dokaz!!!
Pefkohori 2009 001.jpg
Pefkohori 2009 011.jpg

Poslednja izmena:
Pre 2 godine bio gyros pita 1,80 , proshle 2,50 a sada neshto sve si mislim da ce da bude 3 eura ...
Gorivo pre 2 godine bilo 1 euro , proshle 1,25 sada 1,50 ...
Struja slicno ...
Bojim se da grci ove godine ne cekaju puni shpic , pa da razdaju svoje sobe i apartmane u bescenje ...
Ja ne kazem da neko nije mogo pravo dobro da prodje , ali u istom tom Pefkohoriju je buraz pre 2 godine placao studio 60 eura za njih troje ...
Stojim cvrsto na stavu da ove godine 10 dana za 300 evra po coveku kompletni troshak , moze da bude u substandardnu rupu , a od klope samo makarone i paradajza ...

Pazi ako je potrebno dati vise od 300evra za podeljeni i suvozemni prevoz od 500km i smestaj u necijoj kuci bez ciscenja, posteljine, peskira i dorucka onda smo mi stvarno zamolili Grke da nas deru. Meni to nije jasno, nije obaveza da se idu u Grcku pobogu.

Ima povoljnih paket aranžmana, samo se treba dobro raspitati, npr vivatravel daje 10nocenja + prevoz u Pargi za 150-200e kraj jula početak avgusta (za uplate do 1.aprila 15%popusta ), argus takođe povoljan, za te pare imate marmaris i kušadasi 9noćenja + prevoz itd itd, po meni su najbitnija plaža, mesto, priroda, a soba mi služi da prespavam.

isla bih u Grcku zato sto je mnogo jeftina,ali koliko sam videla i Turska je sada 129e,a bila je oko 189e prosle godine.mada je ubedljivo Grcka najjeftinija.cene idu od 59e za 9 dana sav sve prevozom,pa nadalje.Uglavnom je 80-100e.

Klasican primer za selektivnu percepciju jeste kada covek vidi samo ono shto zeli da vidi ...
Postavljac insistira na Grcku , pa prica je za Grcku ...
Utoliko gore po budzet ako se soba koristi samo za spavanje ... a recimo ne i za kuvanje i obedovanje ...
To znaci da sve od kafa , pica ,vode , dorucka ,rucka ,vecere , uzine ...itd ... eventualni rant a car ... ide povrh placanja za smestaj i prevoz ...
Mislim da se prenaglasheno ovde forsira sposobnost da se nadje " neshto jeftino a dobro " ...
Ja tvrdim da gorko ce se provesti svako ko sanja da ce da istera 10 dana na moru u Grcku ove lude 2012te sa 200 -300 evra ukupnog troshka ...
Ja ne znam dali ima 9 dana za 59 eura sa prevozom , ali znam da svako ko to tvrdi , mora video nije ...

Back