LETOVANJE 2012

isla bih u Grcku zato sto je mnogo jeftina,ali koliko sam videla i Turska je sada 129e,a bila je oko 189e prosle godine.mada je ubedljivo Grcka najjeftinija.cene idu od 59e za 9 dana sav sve prevozom,pa nadalje.Uglavnom je 80-100e.

Jeftina je za uplatu ali vanpansion nije jeftin. Ukoliko covek ne trosi puno, ne seda u kafeterije i restorane cesto, nosi svoj suncobran i kuva onda verujem da moze biti i jefitna. Nemam informacije za primorska mesta ali sam za vikend platila u Solunu dva frapea u Starbaksu 10 evra i 60 centi, to nije malo, skuplje je evropskog proseka definitivno. Kada pomnozimo cenu sa dve-tri kafe dnevno koliko obicno pijem, puta deset dana, plus lezaljke i suncobrani, poneki provod i izlet cifra se ne svodi na povoljniju od one koja obuhvata smestaj u hotelu i polupansion u nekim drugim drzavama.

Našim ljudima je Grčka povoljna jer nose zamrznutu hranu, čak sam videla i jaja i slično, pa kupuju samo hleb i mleko, voće i povrće. Ili se snabdevaju u Lidlu. Sede na asurama ispod zabodenog suncobrana i uveče samo šetaju. Takav odmor bi svugde bio jeftin.
Ja ne očekujem nekakav luksuz, ali želim da idem kao čovek, da ležim na ležaljci ispod suncobrana, popijem kafu i piće, uveče koktel. Što se tiče klope, nisam zahtevna. Nosim svoje proteinske šejkove, treba mi samo mnogo voća i povrća i povremeno pica za ručak. Posle toga ne mogu da je vidim pola godine.
U hotelima previše jedem, pa mi to ne odgovara.

Smestaj u aprilu i maju je jeftin ali paradajz je skup ... shta da se radi , shta da se radi ???...
Cuj to , letovanje u maju ...pa to je bre ljudi proletovanje ...
A ja josh cuo da je Pefkohori u februaru 29 eura 9 dana , a na plazi djaba suncobrani i lezaljke .

Našim ljudima je Grčka povoljna jer nose zamrznutu hranu, čak sam videla i jaja i slično, pa kupuju samo hleb i mleko, voće i povrće. Ili se snabdevaju u Lidlu. Sede na asurama ispod zabodenog suncobrana i uveče samo šetaju. Takav odmor bi svugde bio jeftin.
Ja ne očekujem nekakav luksuz, ali želim da idem kao čovek, da ležim na ležaljci ispod suncobrana, popijem kafu i piće, uveče koktel. Što se tiče klope, nisam zahtevna. Nosim svoje proteinske šejkove, treba mi samo mnogo voća i povrća i povremeno pica za ručak. Posle toga ne mogu da je vidim pola godine.
U hotelima previše jedem, pa mi to ne odgovara.

Tacno tako, dakle mozemo da letujemo po toj ceni ali zna se na kakav nacin i to je sasvim ok. Meni je samo cudno zasto se po samoj logici stvari ljudi odlucuju za Grcku a ne, recimo, za Bugarsku, Hrvatsku ili mozda Tunis. Valjda vole da borave u Grckoj. Ja nisam takva, meni je primarana ideja odmor kada donosim odluku o letovanju a takav sam covek da volim i da pojedem, i da popijem, i da isprobam, i da se provedem i da obidjem nesto. Valjda zato ne razumem zasto neko ne ode fino u bugarski hotel i dobije ciste peskire, posteljinu, sobu i hranu, seta po starom gradu uvece a uz to moze sebi svasta nesto da priusti sto u Grckoj ne moze i jednostavno prenebregne da more nije Egejsko ali onda shvatim da se ljudi dele na one kojima je vazno najpre "kako" pa onda "gde" i na one kojima nije vazno "kako" vec samo "gde". Grcka jednostavno nema poseban status u mojoj glavi i uopste se ne zezam kada kazem da bih u oskudici radije otisla na pet dana u praski hotel nego deset dana na Halkidiki u sobu neke nase agencije.

Moment istine ... Da ne moze da se nosi domaci paradajz i paprika , da nema LIDLa , da se naplacuje ulaz na plazu ili lezaljke i suncobrani i kojim slucajem da se zaboravi ili ne moze natankati rezervoar u Gevgeliji ...i slicno ... ovde bi bila sasvim druga prica o tome koliko je Grcka jeftina .
Moze neko da prica da je Grcka jeftina ,ali samo onaj koji ide u maju ili septembru , nosi komplet klopu iz kuce , natanka rezervoar u Gevgeliji pa opet ne mrda 10 dana nigde van sobe , nosi Frikom suncobran sa sobom kojeg nije ni platio vec nekako iskamcio i najveci troshak mu je 8 eura u kineskoj prodavnici sve po 99 centi ...
E gornje ima samo u Grckoj i zato sirotinja masovno je posecuje ...

Upravo tako, nikad mi nije bilo jasno zašto se svi oduševljavaju Grčkom i njihovom kao ljubaznošću. To baš i nisam primetila. Ja nisam oduševljena ama baš ničim, ali na ostrvima nisam bila i sigurna sam da je to sasvim druga priča.

Moment istine ... Da ne moze da se nosi domaci paradajz i paprika , da nema LIDLa , da se naplacuje ulaz na plazu ili lezaljke i suncobrani i kojim slucajem da se zaboravi ili ne moze natankati rezervoar u Gevgeliji ...i slicno ... ovde bi bila sasvim druga prica o tome koliko je Grcka jeftina .
Moze neko da prica da je Grcka jeftina ,ali samo onaj koji ide u maju ili septembru , nosi komplet klopu iz kuce , natanka rezervoar u Gevgeliji pa opet ne mrda 10 dana nigde van sobe , nosi Frikom suncobran sa sobom kojeg nije ni platio vec nekako iskamcio i najveci troshak mu je 8 eura u kineskoj prodavnici sve po 99 centi ...
E gornje ima samo u Grckoj i zato sirotinja masovno je posecuje ...

Vi crnogorci prvo da uzmete motike u ruke,nije za vas turizam,to je nauka.

last minute u shpic sezoni nema ...
Kraj jula & pocetak avgusta , je najveci shpic u Grckoj ...
Ja kazem malo su 300 evra , neko kaze mnogo su 200 evra ...
Niko ne uzima u obzir povecani PDV na usluge i podivljale cene u Grcku ... josh i manje cene goriva za svoj ili rentacar auto ...
Siroma coek , zivi djavo ...
Sretan put i lep provod u substandardnim uslovima svim avanturistima .

Nijste u pravu...last minute u spicu ima i to kakvih...ja sam prosle godine imala ponudu u sred avgusta 125e smestaj i prevoz.....u pitanju su bile srbijasume....ako je tako bilo prosle godine bice i ove

Srbine dragi , eno ti je Grcka i samo veselo sa paradajzom i paprikom ...
Sada ti ne valjaju i oni koji idu u Crnu Goru a ne samo crnogorci ...
Cuj to , nachmish crnogorac ... ???
Sega ako e Skopje vo Crna Gora dobro , ama jas velam deka e vo Makedonija .
A shto se tice turizma , to je stvarno nauka gde su grci odreda primarijusi jer imaju tu sposobnost da napune substandardne rupe svakakom sirotinjom ...pogotovu u maju i septembru ...
Ovde neshto ide na zezanje , neshto je gorka realnost... ali samo da se zna da ima i PDF politika pa mozete druze Mirko 212 tamo natenane o srpsko-crnogorskim odnosima ...
Crnogorci vas ne vole , vi vishe ne idete tamo ...ma u redu je ... i to bi bi bilo to ...

...aman mozete da platite i 50evra da odete ali je sustina u vanpansionu, on je skup i da, skuplji od veceg dela Evrope pa i jadranskog primorja. Recimo obican giros i sok za cetvoroclanu porodicu izadje 18evra x 10 dana = 180evra samo za najjeftiniju i bazicnu veceru bez izlaska na vecernje pice. Zato vredi uzeti u obzir i druge destinacije jer Grcka malo kosta samo na papiru.

Na shta BRAVO ??? ... , na nacionalizmu , govor mrznje ili suvislo pljuvanje po deo bivshe drzave koji se osamostalio na nacin na koji su se osamostalile sve ostale YU republike ...
Ma ljudi dajte da se tocimo na letovanje 2012te koje svi sanjamo , nezavisno ko je gde izabrao da ode .

Poslednja izmena:
Ja kazem Grcka skupa u globali , a ovde se samo zapelo da su rupe za spavanje jeftine ...
Samo od letos 2011te do novembra 2011te kad sam zadnji put bio u Solunu , cene su prakticno na sve otishle u plafon ...
Bice gorkih iskustava svih onih koji su malo gospodskije navikli da teraju u Grcku ...sa kaficom na plazi , rucak u taverni , uvece vecera pa izlazak u disko sa cugom... itd ...jer samo je PDV na usluge skocio 10% ...
Nije da nece moci da se ide ali postavlja se pitanje nece li biti malo previshe za ono shto se u proseku dobija ...

U pravu si, ovaj vikend sam provela u Solunu i zbilja sam iznenadjena cenama iako sam navikla na grcku skupocu. Zali mi se prijatelj Grk koji stvarno nije covek sklon razgovorima o novcu, kako je sve poskupelo, pominjala sam vec dve kafe od deset i kusur evra, mislim to je i za njega skupo a kafici su prepuni, u subotu se kupovala roba kao da su u cvetu prosperiteta a ne zemlja na ivici bankrotstva i ja (ali 'ajde ja nego on) ne vidim cemu se oni nadaju i sta misle. Iz tog razloga sam krajnje dobronamerno kazala kako je dobro pre letovanja ove godine proveriti cene u mestu odmora cisto da se covek ne bi sokirao prilikom dolaska. Bojim se da ce koncept grckog turizma morati da se menja, secam se da je Krit '09 bio zastrasujuce prazan dok je '07 bio pun k'o oko, jednostavno prestace stranci da im dolaze jer nije lud Nemac da plati kafu u Minhenu 2 evra a u Grckoj 4,5. Mnogo je, najobjektivnije mnogo iako iskreno volim grcka ostrva, medjutim ostavljam ih za neke racionalnije dane.

Na shta BRAVO ??? ... , na nacionalizmu , govor mrznje ili suvislo pljuvanje po deo bivshe drzave koji se osamostalio na nacin na koji su se osamostalile sve ostale YU republike ...
Ma ljudi dajte da se tocimo na letovanje 2012te koje svi sanjamo , nezavisno ko je gde izabrao da ode .

Sad je nama jasnije odkuda tebi govor mrznje prema Grckoj....svi makednoci mrze grke......a bravo za ono sto crnogorcima zaista treba reci RADITE LJUDI MALO....poradite na turizmu na kulturi ...pa se mozda i odlucimo da po nekada svratimo tamo

Dete drago ... koji govor mrznje ? Ko mrzi grke ?
Pricamo o cenama i substandardnim rupama u severnoj Grckoj .
Smorio sam se od vishedecenijskih letovanja u Grckoj i to ponajmanje zbog samih grka ...a sigurno mnogo vishe zbog bahatosti ostalih gostiju ...
Svako ziv moze da bude pristojan na plazi svugde ali ne i paradajz gedze koji su doshli sa yugom i nonstop se deru po plazi Nemanja , Uroshe , na nacin da ako su u Vrasni cuju ih svi od Stavrosa do Asprovalte ...
Vidim ja tacno gde je problem i u Crnoj Gori ... Lane u Budvu cekamo sa decom nas troje cetvoro roditelja palacinke za decu , pristojno , pazimo red ...kad dolazi majka preko reda ne fermajuci nikoga ... moja zena joj kaze gospodjo ovde ima reda, a ova ladno ... ali moje dete je nervozno ne moze da ceka ... na shta joj moja zena raspali , shta rece bre zeno : " tvoje dete nervozno , a shta li su nashih troje ...mozda mutava ..."
Ova shto je htela da se ubaci s neba pa u rebra pocela da mrchi i kao ljuta uvatila tutanj ...i razumem ja nju u potpunosti ...da nije za nijedno drugo mesto sem Grcke ...
El je sada tebi dete jasnije zashto sam se ja pronashao u malenoj Crnoj Gori gde se apsolutno slazem da ima nedoslednosti , ali kako gledam svoja posla , ne bistrim politiku , niti me interesuju meshtani ...porodicno provodimo se super ...
Drugo dvajs je uporedba Jadransko more sa splacinom od vode punom meduza na Egeju ...

smarate vise sa upredjivanjem Grcke i Crne gore...pa sta ako je dosao sa jugom,nema za bolje,a to sto se dere na plazi,njegovo je vaspitanje,ima toga i u Crnoj Gori,i Turskoj...I nije Grcka samo sever,ima jos lepih,luksuznih mesta,ostrva,itd...Uostalom,neka ide gde ko hoce,shodno svojim mogucnostima,i neka nosi ko sta hoce,paradajz,papriku ili sta vec...pozdrav

Back