LETOVANJE 2012

Ni Grcka, ni Tunis ni Egipat, ni...... ove godine, kao i svake prethodne Budva, Prijevor, kuća "Hrabri Vuk" kod domaćina Beogradjana, a onda krstarenje Dubrovnik – Venecija – Bari – Katakolon – Izmir – Istanbul – Dubrovnik .

Upravo tako, nikad mi nije bilo jasno zašto se svi oduševljavaju Grčkom i njihovom kao ljubaznošću. To baš i nisam primetila. Ja nisam oduševljena ama baš ničim, ali na ostrvima nisam bila i sigurna sam da je to sasvim druga priča.

У односу на ,,црногорце,, су измислили љубазност,а у односу на Турке су нељубазни.Све зависи шта подразумеваш под тим.Уколико си задовољна благим осмехом и пријатним односом без претеране снисходљивости онда су Грци довољно љубазни.Уколико очекујеш да играју око тебе и да ти се клањају онда иди у Турску .Био сам у свим набројаним државама ,али се увек враћам у Грчку.

У односу на ,,црногорце,, су измислили љубазност,а у односу на Турке су нељубазни.Све зависи шта подразумеваш под тим.Уколико си задовољна благим осмехом и пријатним односом без претеране снисходљивости онда су Грци довољно љубазни.Уколико очекујеш да играју око тебе и да ти се клањају онда иди у Турску .Био сам у свим набројаним државама ,али се увек враћам у Грчку.

Crnogorci jesu neljubazni, ali nisam oduševljena ni grčkom ljubaznošću. Bilo je i lepih i neprijatnih iskustava. Tursko ulagivanje i klanjanje neću ni da komentarišem.

Od Grčke, ja sam bila u Pefu, Polihronu, Nei Poriju, Leptokariji, Platamonu i Haniotiju (samo uveče nekoliko puta) i tvrdim da je sve to jedna velika nula. Izuzetak je Hanioti. Na ostrvim nisam bila, a za te selendre Herceg Novi je gospodski grad.
Ovde govorimo samo o CG i Grčkoj, a šta je meni lepo, a što te jako interesovalo, nije bitno. Moj brat od tetke oženjen je Francuskinjom, koja ima vilu u Sen Tropeu, na par metara od mora, a nema gde nije putovao i njemu je 100 X lepše i draže jedno mesto u Dalmaciji... Sve je relativno.
Nije mi jasno to idolopoklonstvo prema Grčkoj. Ja sam bila jako razočarana kad sam prvi put bila.
I čemu taj potcenjivački ton!!?

Могу да се сложим са тобом сва набројана места су НУЛА у односу на рецимо Хвар али су дупла нула у односу на Лефкаду,Скијатос ,Скопелос,Тасос.Што се тиче ноћног живота ту је ЦГ сигурно у предности али ја као 40-огодишњак са троје деце и не тражим неки ноћни живот па не могу да судим..Долчевита немој да се љутиш али ти још ниси видела ни Г од Грчке.Ево Ситонија је други прст Халкидикија и удаљена је од Београда исто као и Ханиоти али плаже на Ситонији(по мени)су 100х лепше него на првом прсту.Али прави доживљај Грчке је кад идеш колима ,па сваки дан друга плажа.:D

Могу да се сложим са тобом сва набројана места су НУЛА у односу на рецимо Хвар али су дупла нула у односу на Лефкаду,Скијатос ,Скопелос,Тасос.Што се тиче ноћног живота ту је ЦГ сигурно у предности али ја као 40-огодишњак са троје деце и не тражим неки ноћни живот па не могу да судим..Долчевита немој да се љутиш али ти још ниси видела ни Г од Грчке.Ево Ситонија је други прст Халкидикија и удаљена је од Београда исто као и Ханиоти али плаже на Ситонији(по мени)су 100х лепше него на првом прсту.Али прави доживљај Грчке је кад идеш колима ,па сваки дан друга плажа.:D

:ok:...pravi doživljaj Grčke su definitivno ostrva...i to u sopstvenoj režiji i sopstvenim autom...svaki dan druga plaža i svaki dan druga kafanica :)

Zavisi od ukusa, mene jonska ostrva nisu posebno dojmila, ni Epir me ne privlaci, iskreno govoreci citava oblast oko Katerinija je njiva, sami Grci tako komentarisu, Halkidiki nisam videla ali vecinu poznatih ostrva jesam i moje srce jedino vapi za Kikladima, mada nije ok da kafa na Santoriniju i u Paraliji kosta isto, jednostavno to je nepostovanje turiste.

Hvar je divan cak i kontekstu poznatih mesta za odmor i ne samo Hvar, Rovinj je fantastican, Piran takodje itd itd. Lepa je jadranska obala bez obzira na navike, nesto je naprosto objektivno lepo, kao sto su Rodos ili Retimno objektivno lepi. Jedno ne iskljucuje drugo.

Elem, mi smo se dogovorili kuda cemo. Najpre "pada" Firenca, cetiri - pet dana cisto da se posete muzuji i nadam se, okolina. Nakon toga vozom do Milana, opet muzeji i mozda Komo, nakon toga se spustamo do Djenove i mora...nadjosmo se na pola puta...let do Firence a povratak iz Milana.

@kamili

Znaci Egejsko more u svakom pogledu je bolje od Jadranskog ...
Ne mogu se sloziti sa vakvom izjavom koja kipti od subjektivizma .

Ja sam mislio da su vecina ljudi ovde negativno komentarisali lenje domacine u CG i njihov amaterski odnos prema gostu ... ali sada ispade da i jadransko more ne valja nishta ...

Samo cekam da se javi neki bugarofil pa da kaze da je i crno more zakon za jadransko...

Meni je Jadransko more sa mirisom borova, algi i cvrčanjem cvrčaka zakon. Više volim stene, kamen i borove, nego pesak i palme. Šta ću, navika od malih nogu.

Uplatila (nadam se )super letovanje, Kasandra,mesto Possidi, hotel Dolphin beach na samoj obali mora(bukvalno) ima bazen, 15 dana polupansion za nas cetvoro(dvoje dece 10 i 7 godina i dvoje odraslih) sa popustima 1000e-E sad pitanje ...jel neko bio u Possidiju?ili u ovom hotelu??kakve su plaze sa zapadne strane Kasandre??
HVALA

Sticajem okolnosi bila prvo na ostrvima :heart:(Krf, Lefkada,Kefalonija) pa tek onda otisla na kontinentalni deo....totalno razocarenje :dash:, potpuno te razumem...ostrva nemaju veze sa Haniotijem Pefkom..itd...totalno druga prica i dozivljaj...... doduse jes malo daleko al isplati se...posto je meni zabranjeno (od strane supruga)Solun desno ..ja cu ove godine u neko selo na Kasandri u hotel na obali mora sa zapadne strane ostrva ali vec sledece godine(kad malo zaboravi 1000 i nesto km u jednom pravcu) sigurno opet u istrazivanje nekog ostrva...PROBAJ i videces sasvim drugu Grcku.pozzzzz
p.s tamo ima kamenja, stena i borova...

Poslednja izmena:
uplatila crveno more, hurgada, 26.6. neki savet, st aponeti, sta obici, ???

To "šta obići" ti je stvar afiniteta.

Ja sam prošle godine bio kao mali majmun, pa sam hteo da vidim što više...

Sa kulturno-istorijske strane, Gizu ( piramide), Kairo, Luksor ne treba zaobići...naravno, ako raspored to dozvoli.

Ja prošle godine nisam uspeo da ukombinujem Luksor u priču, tako da ću to ispraviti ove godine...nadam se...

Sa neke zabavne ili sportske strane, ronjenje u Crvenom moru je nešto što se ne propušta...govorim o ronjenju sa bocama, naravno...(meni je bilo malo neugodno iskustvo, zbog pritiska, ali nije mi žao)

Takođe preporučujem obilazak beduinskog sela, vožnju bagijima i džipovima po kamenitom pustinjskom predelu...

Ove godine će to biti Grčka, Leptokaria, jeftinija varijanta za porodično letovanje... Prvi put u poslednjih 8 godina menjam agenciju i idem u Grčku sa novosadskom agencijom Elnos Tours - predhodno sam išao sa jagodinskom agencijom Atlantik. Sa Atlantikom nikad nije bilo problema - šta platiš to dobiješ - ni manje, ni više... no ove godine su im malo "jače" cene.

Poslednja izmena od moderatora:
prošlih godina smo letovali na sitoniji...bilo je prelepo....ove godine smo našli smeštaj na kasandri neki hotel(ustvari su studiji) IDEA u skala furka...e sada sve je to ok. po slikama i mapi bih rekla da je plaža lepa ...ali me interesuje da li neko zna gde ima neki veći market u blizini (nešto poput lidla,ili sam lidl)..unapred sam vam zahvalna...inače smeštaj za 4 osobe je 48 e dan (od 15. 7.)...što je čini mi se povoljno..gledajući ostale cene.

Back