Letnje auto gume

ad26ki

Primećen član
Poruka
662
Blizi se vreme zamene zimskih na letnje gume. Mozda bi dobro bilo podeliti iskustva, preporuke za letnje auto gume, koji brendovi su za preporuku ili su za izbegavanje, cene kvalitet i ostalo sto je vezano za ovu temu. Kao i mnogi drugi i ja sam u nedoumici koje kupiti, jer su stare za zamenu. Ako bi neko znao reci misljenje za Nexen ili BF Goodrich auto gume, koje bi preporucili i zasto, dimenzije su 195/60 R15 88H. Nadam se da ce mnogima biti interesantna tema i da ce mnogi podeliti iskustva za brendove koje su koristili.

Continental i michelin naravno,pipnes sa strane debljina ko kamen ako pukne mozes na njoj da vozis, a ne ko balon mekane sto bi neko hvalio jer ima dobru marzu na njima
To sto si ti napisao vazi za Run Flat gume i ne radi se o proizvodjacu nego o vrsti gume.
Na Run Flat gumama se moze voziti i kad je izduvana.
Inace je Michelin veoma mekana guma i kad je uhvatis za unutrasnju ivicu sve se krivi u ruci koliko je mekana. Zato sam i provalio o kakvim gumama pises dok kazes da je tvrda ko kamen.

Michelin, bar je moje isksutvo takvo, brzo ispuca.

Iz mog iskustva, izbegavati jeftine gume, srednja klasa je vecinom ok, neke imaju izuzetan odnos ulozeno dobijeno, npr. Sava UHP, a sa premiumom nema greske.

Miško je car što se tiče ravnomerne potrošnje i dugotrsjnosti nema tu priče.. može da se uzme neka iz srednje klase ali neće trajati kao miško to je sigirno i ne zadržava karakteristike toliko dugo .. Conti sa druge strane je premekana i troši se previše ali mozda i boja od muška .... Tvrda guma je Bridgestone ali isto tako dobra koja ima problema na kiši ali je na suhom odlična .ja uzimam obično nešto od tih premijum top 6 brendova koja bude na ponudi ne gledam tu previše svi su oni više manje dobri..

Michelin, bar je moje isksutvo takvo, brzo ispuca.

Iz mog iskustva, izbegavati jeftine gume, srednja klasa je vecinom ok, neke imaju izuzetan odnos ulozeno dobijeno, npr. Sava UHP, a sa premiumom nema greske.
Sa miskom se prelazi 100k ako uzmes dobru gumu i voziš normalno obično nit je felsava nit je opasna na kraju života ... kroz čitav životni vek ima dobre karakteristike.. Pitanje bi bilo da uzmu neku od srednjih i naprave test na 40k.. Tu je Miško po meni najjači od svih

4 god stara guma ispucala, u pitanju je bila zimska, sad da li je Alpin 4 ili 5 ne secam se. Prelazi 100k ali kroz kratak vremenski period. Isplati se za taksiste, komercijaliste i slicno inace je pojede starost. Doduse, smesa razlicitih modela nije nista, tako da dosta zavisi i od toga.

To sto si ti napisao vazi za Run Flat gume i ne radi se o proizvodjacu nego o vrsti gume.
Na Run Flat gumama se moze voziti i kad je izduvana.
Inace je Michelin veoma mekana guma i kad je uhvatis za unutrasnju ivicu sve se krivi u ruci koliko je mekana. Zato sam i provalio o kakvim gumama pises dok kazes da je tvrda ko kamen.
Ja o continentalu a vulkanizer je pomenuo i michelin kao najbolju,valjda su zato duplo i skuplje od toyo ,tigra,save itd,a i godiste koliko je stara i gde je stajala,kapiram da nasi uvoze te koje neko otpisuje

Debljina zida je slicna kod svih ali se radi o kvalitetu gume pa tako su neke plasticne i losije koce a nege se brzo trose ali zato prijanjaju najbolje.
Imam sad u magacinu bar 50 guma raznoraznih godina proizvodnje a koliko sam ih samo prodao da ne pricam.
Ja se ne opterecujem DOT-om i vozim na gumama starim i 10 godina i sasvim to lepo sluzi. E sad kad se radi o normalnom autu i normalnoj voznji onda mi nije bitan DOT toliko koliko da vidim da je guma dobra i mekana ali kad bi se radilo o nokoj trkalici onda bi mi bilo vazno jer ne bih da me guma izda usred krivine a i na kocenju da mi produzi trag kocenja.

Kako mogu biti tanke.. Sve imaju isto slojeva 3 - 4 zavisno kolika je nosivost za male kamione 107 je 7 slojeva veće ide od 13.. Razlika je u smesi i sari nema tanje i deblje postoji standard .

Kupio drugar Scenic 2017 a na njemu fabricki tockovi 20"! :eek:
I sad potraga zimus za gumama jer ga je dobio sa letnjim a ono gume 18000 dinara komad i na kraju je nasao te Rotala za 10500.
Kaze da nisu lose ali nije ih prehvalio i nahvalio.

Za sad nisam blize resenju za kupovinu letnjih guma. Ocekivao sam da ce izneti misljenje i korisnici srednje klase pneumatika. Osim Mischelina ima jos dosta proizvodjaca koje vredi pomenuti! Nekima su bolji zimski a nekima letnji pneumatici.Kakva su iskustva?

Rekao sam ti ako te interesuju mala cena a da nešto valja imaš Rotallla, Falken se popravio sa ovom zadnjom serijom imaš buget Brogstonovu marku Firestone imas Avon.. Ako ne ideš na previše niske profile onda to toliko nije ni bitno tu ih je pola njih pod vlasništvom ovih velikih.. To se gleda po serijama a ne po proizvidacu od istih proizvođača imaš i dobre i loše..

Poslednja izmena:

Back