Letnje auto gume

Ne vidim da ima tema o gumama, pa evo.
Ubo u Pevexu 4 Hankurca i još neke stvari jer imam nestandardnu veličinu
Screenshot_2021-03-19-13-39-27-438.jpg

Ima tema posebno letnje posebno zimske potraži ne budi lenj :mrgreen:

Hankok je avion guma za ova ostala srrahnja koja se prodaju, ja vozim letnji set kumho solus fantazija evo već četvrtu god kao nove.

Kumho-Solus-KH17.jpg

Ispričavam se za otvaranje duple teme, pa neka se spoji sa već postojećom o ljetnim gumama.
Nije svaka Conti Conti tako ni ove Hankook..Ima tu razmih serija Hankook Prime nije los ali im je cena dosla u premijum segment a tu i nisu bas nesto.. ima I Kinergi serija e ta im je bez veze .. Svi oni izbace jednu dobru seriju i 3-4 osrednje koje prodaju na osnovu ove dobre .. To je radio i Philips godina za tv danas to radi Samsung ..
Ja jos od Conti i Mischelina ne idem kad kupujem sebi svaki put kad sam probao nesto drugo uvek sam se zajebao .. Mislim ima I kineski guma koje voze 20-30k bez problema ko ne vozi puno nije to los izvor ali za one koji gaze 50-60k km godisnje to se ne isplati.. Moje Michelinke imaju 40lk km trenutno ne čuju se a ima jos sigirno 40k u njima ..

Poslednja izmena:
Nije svaka Conti Conti tako ni ove Ina tu razmih serija Hankook Prime nije los ali im je cena dosla u premijum segment a tu i nisu bas nesto.. ima I Kinergi serija e ta im nije nešto..
Ja jos od Conti i Mischelina ne idem kad kupujem sebi svaki put kad sam probao nesto drugo uvek sam se zsjebao .. Mislim ima I kineski guma koje voze 20-30k bez problema ko ne vozi puno nije to los izvor ali za one koji gaze 50-60k km godisnje to se ne isplati.. Moje Michelinke imaju 40lk km trenutno ne čuju se a ima jos sigirno 40k u njima ..
Pa ovaj Ventus Prime 3 bi trebao biti dobar, koliko sam ja vidio po testovima, a i čitao iskustva drugih (na forum.hr). A cijena je povoljna za tu dimenziju koja meni treba jer nije standardna. 365.5kn je 5665 dinara. Standardna dimenzija je jeftinija. Po testovima Hankook nije loš i ide uz premium gume. A ja sam na nekih 10-12 tisuća godišnje. Imam posebno set zimskih i sad set ljetnih.

Pa ovaj Ventus Prime 3 bi trebao biti dobar, koliko sam ja vidio po testovima, a i čitao iskustva drugih (na forum.hr). A cijena je povoljna za tu dimenziju koja meni treba jer nije standardna. 365.5kn je 5665 dinara. Standardna dimenzija je jeftinija. Po testovima Hankook nije loš i ide uz premium gume. A ja sam na nekih 10-12 tisuća godišnje. Imam posebno set zimskih i sad set ljetnih.
Pa rekao sam da je dobra serija ..solidan brend

Ne mislim da uzimam nista drugo sem Continental ili Mischelin. Dimenzije 235/45/R18. Pisao sam ranije na nekoj temi o probavanju na snegu.
Vozio druga auta sa jeftinijim gumama. Da je zbog trapa ili sta drugog ne bih rekao.
Wintera klizala na mokrom da mi dojadila samo tako. Imao sam osecaj ... ma ne volim da se setim tog osecaja.
Brat imao isto neke jeftinije. *ebes ti to kada, zimi sneg nekoliko cm, prokliza prilikom uspona na ivicnjak. Ne moze da izvuce. Vec klackalica napred nazad.
Neke na T, ne mogu se sada setiti. Isto zimi, ne daj Boze.
I sta znam koje su jos bile na kojim autima.
Za gradsku pa i nekako odrade posao. Ali da se upustim na put ili van grada, nikada.
Tako da o jeftinoci ne razmisljam. Samo kvalitetna da je.
Ona stara narodna, cizma glavu cuva, subara je krasi, itekako vazi i kada je rec o gumama.

Bogme drugar, dacu ako sam sigurniji. I to ne samo ja. Vec i drugi koji su samnom. Kao i oni koji nisu u mom vozilu. Ne jurcam, ne bahatim se, ne ... ali kada stisnem kocnicu hocu da sam u velikoj meri siguran da ce gume to ispratiti. Da kada udjem u krivinu, ne osiono, ne razmisljam da li ce proklizati. Da kada ... da kada ... itd.

Ne mislim tebi da oponiram. Vec samo iznosim svoje uverenje. Kada ga promenim, ako se to desi, ko zna koje cu stavljati onda. :) Malo mi je krivo sto nisam imao prilike da probam "Dobru Godinu". Al' dobro. Ne zna se sta sutrasnji dan nosi.

Ja se iskreno nadam da ce se jednog dana kontinent opametiti, a i mi sa njim i konacno preci na americki sistem univerzalnih guma, a zimske ko hoce. Vecina automobila danas ima prednju vucu i to insistiranje na zimskim gumama je samo relikvija iz proslosti.

Ja nikad ne dajem brdo para za gume. Umereno vozim i potrbe mi nisu neke specijalne. S Lasom imam dobro iskustvo. Dosta bolje, a malo skuplje od Tigra. Meni dosta. :)
Meni su se zimske Nexen pokazale kao dosta dobre. Zime nisu više kao nekad, s puno snijega. Mislio sam i njihove ljetne, ali uletio je ovaj Hankurac. 😁 S popustom cijena im je niža od Nexex ljetne (jedino ako ne bude i Nexen negdje na popustu), ali tu gdje sam gledao nema ih baš.

Te hankok i solus su skupe inače ko da su od zlata ali su sasvim pristojne i uz abs i ostale sisteme rade savršeno. Što je meni bitno je da ne trule brzo jer ja imam letnjii zimski set što je ukupno oko 100tkm a prelazim 10 godišnje sad sa ovom koronom i manje.

Čime mažete gume?

Te hankok i solus su skupe inače ko da su od zlata ali su sasvim pristojne i uz abs i ostale sisteme rade savršeno. Što je meni bitno je da ne trule brzo jer ja imam letnjii zimski set što je ukupno oko 100tkm a prelazim 10 godišnje sad sa ovom koronom i manje.

Čime mažete gume?
Mene je jedna guma izašla 365.5kn ili 5665dinara, što uopće nije puno. Znači četiri gume 1462kn (22661din) i dobio sam kupon za balansiranje i montažu za 100kn sve četiri gume (1550din). Super, bolje ne može! 😊

Ja se iskreno nadam da ce se jednog dana kontinent opametiti, a i mi sa njim i konacno preci na americki sistem univerzalnih guma, a zimske ko hoce. Vecina automobila danas ima prednju vucu i to insistiranje na zimskim gumama je samo relikvija iz proslosti.
Pa ja mislim da je pre bilo lakse ..Ova Conti sara koju danas skoro svi praktikuju je opasna za sneg kso sa skije imas a vidimo zasto . ..
Screenshot_20210321-153749_Chrome.jpg

Back