LEPO SMO VAS MOLILI DA NAM NE POMAZETE

Ubijes li ti prase za Bozic?

Не ја, никад, не дај Боже. Да морам да неку животињу лишим живота, никада ни не бих јео месо. И рибу када упецам - када је скинем са удице, дам је комшији да је убије...

п.с. Ти добро знаш ко је у Старом завету пошао да закоље сопственог прворођеног сина Јехови за жртву... а знаш и како волите да просипате крв у вашим верским лудилима...

:D :D :D :D

Ta saka jada, ako se ne premesti bice u goroj poziciji nego sto je sada. Ima dosta ljudi dole sa kojima sam licno razgovarao ( Gracanica ) i koji bi radije umrli nego sto bi se iselili iz svog doma. I to postujem. Mahaom stariji ljudi.... Mladji bi se odselili ali nemaju gde..... Pricate o nekim planovima za otkup kuca, a ne mozete 50 000 ljudi da smestite kako treba..... Albanci naravno da nece da mrdnu od svojih zahteva, i naravno da ih USA podrzava, jer nije bilo sardanje srpske strane sve dok se 10. decembar nije primakao i onda je pocelo da se prihvata i " jedna zemlja, dva sistema", Olandska ostrva, Juzni Tirol.......... Sto se tice autonomije manastira to je jedina sansa inace ce proci kao sto su prosli marta 2004. Za ovih pet strana od tebe je covek mogao da procita samo klasicno baljezganje i kukanje nad sopstvenom sudbinom.... Nista pametno u jednom svom postu nisi rekao, a radi se o tvojoj drzavi, ne mojoj. Pod citanjem "sve i svasta" podrazumevam kvalitetnu literaturu iz raznih oblasti.... A ne teorije zavere i ostala sranja....

Pa, dobro covece, zar moras uvek da nastupas tako agresivno, kao da smo tu da bi se non-stop svadjali. Opusti se, pricamo normalno...

Prvo, nema sanse da bi Albanci pristali na takvu podelu o kojij ti pricas i nema sanse, sto je najvaznije da bi Amerikanci na to pristali. Oni vec odavno imaju zacrtan cilj - Nezavisno Kosovo, i nije da ja lamentiram i kukam, samo sam racionalan i svestan situacije. Po meni, nista drugo nasa delegacija nije ni mogla da ponudi sem da se insistira na nepovredivosti granica, jer to je njen najjaci argument, ma kakvo resenje na kraju prihvatila. Sve ostalo o cemu ti pricas samo su bajke, sve i da ih je srpska delegacija ponudila, budi ubedjen da bi bili odbijeni. Pa zar ne vidis da je na delu politika dvostrukih standarda, negde se princip nepovredivosti granica smatra neprikosnovenim, a negde se bezobzirno rusi kao u slucaju Kosova. Otud i ona prica, kao, jos samo ovaj presedan da napravimo, da resimo albansko pitanje na Balkanu, pa vise nema, nase su goozice u pitanju, tamo imamo drugacije kriterije. A i nemoj Izrael trpati u pricu, pa vi imate najjaci lobi na svetu i takoreci vladate Amerikom, lako je vama da svoj problem resavate tako sto cete drugoj strani diktirati resenja. A, btw, kad smo vec kod toga, zasto Izrael ne stane glasno i jasno protiv otcepljenja Kosova, kad i sami imate dosta slican problem, da se solidarisete, makar deklarativno? I zasto nisi ovo sto si meni pricao, predlozio nekom srpskom politicaru od uticaja, cenim da ti politika i druzenje sa politicarima nije strano?

Nezavisno Kosovo ne bi bila prva, a ni posljednja jalova marionetska kvazidržava koju su strane sile nasađivale na političkoj karti Balkana!!! To su tvorevine od danas do sutra, dok postoji interes za njihovo postojanje!!! U suštini, takve avanturističke tvorevine nisu u stanju čak ni da osiguraju sopstveni opstanak u normalnim okolnostima, a kamoli u uslovima političke konfrontacije sa skoro svima koji ih okružuju!!! Istorija, na sreću, ne počinje, a i ne završava sa nama!!!

Nezavisno Kosovo ne bi bila prva, a ni posljednja jalova marionetska kvazidržava koju su strane sile nasađivale na političkoj karti Balkana!!! To su tvorevine od danas do sutra, dok postoji interes za njihovo postojanje!!! U suštini, takve avanturističke tvorevine nisu u stanju čak ni da osiguraju sopstveni opstanak u normalnim okolnostima, a kamoli u uslovima političke konfrontacije sa skoro svima koji ih okružuju!!! Istorija, na sreću, ne počinje, a i ne završava sa nama!!!

Tacno.....slazem se u potpunosti...
I bez kosova, srbija ce postojati.........svi koji ne budu emotivno mogli da podnesu gubitak 15 % teritorije, imaju izbor skoka sa brankovog mosta , ili stari dobri harikiri:roll:

Back