Lepi automobili. . . . . .

2009_mercedes_benz_sl_7-1.jpg

2009_mercedes_benz_sl_5-1.jpg

DLOA, stvarno jeste...krenuo sa jednom obucarksom radnjom i mini fabrikom i 6 -7 mesta za prodaju svojim i drugih marki...
npr cipele kod njega 4500dinara, a 300% iste sam platio u drugom butiku 1500dinara. Sluzile me godinu i po dana. I jos su citave, nego mi dosadile...
i po Bosni otvorio par radnji i super mu ide...

Kad smo kod Mercedesa....
Brabusova C klasa
V12 bi turbo 730ks 1100nm
brabus-bullit.jpg

brabus-bullet-capable-of-224mph.jpg

brabus-bullet-capable-of-224mph-720hp-to-debut-at-the-frankfurt-motor-show.jpg

brabus-bullit-interior.jpg

Jedna zanimljivost: recimo ide konstantno 160km/h autoputem (sa iskljucenim ESP-om) i ako se doda pun gas zadnje gume ce da proklize. :shock: To mi je rekao jedan prijatelj, inace poznavatelj mercedesa, ako je on mene slagao, i ja sam vas. :mrgreen:

Kad smo kod Mercedesa....

Jedna zanimljivost: recimo ide konstantno 160km/h autoputem (sa iskljucenim ESP-om) i ako se doda pun gas zadnje gume ce da proklize. :shock: To mi je rekao jedan prijatelj, inace poznavatelj mercedesa, ako je on mene slagao, i ja sam vas. :mrgreen:
moj drug je vozio amg55 ne znam koju klasu i sa 160km/h uz neko brdasce kad ide i kad ga kickuje zanese mu zadnji deo, tj. proklizaju pogonski tockovi. Mislim da je imao 380konja, i bio je kupe. Ne znam koja klasa.
tablice: BG 500 - 000 (:

da da...raspitah se malo...
najbolji su benzinci...od cini mi se 3.5litra. za 3500kubika 150konja - bljuv...

ali lepota tog auta...retkost kod mecki

MA NEPONOVLJIV COVECE!!!

Citao sam na nekom hrvatskom sajtu i jos ranije na nekom britanskom - kazu bio je "over produced" ili tome slicno, bukvalan bi prevod bio "predobro uradjen".. I da je jos jedan od tadasnjih celnika rekao pri obustavi proizvodnje `98. ili `99. nesto tipa:"...nikada vise necemo uspeti napraviti OVAKAV Mercedes.." ... i nisu... ovaj w221 (2007.-) je, ipak, blizi njemu nego w220 (2000.-2006.)...

MA NEPONOVLJIV COVECE!!!

Citao sam na nekom hrvatskom sajtu i jos ranije na nekom britanskom - kazu bio je "over produced" ili tome slicno, bukvalan bi prevod bio "predobro uradjen".. I da je jos jedan od tadasnjih celnika rekao pri obustavi proizvodnje `98. ili `99. nesto tipa:"...nikada vise necemo uspeti napraviti OVAKAV Mercedes.." ... i nisu... ovaj w221 (2007.-) je, ipak, blizi njemu nego w220 (2000.-2006.)...

svako jutro kad krenem u vojsku prodjem pored jednog blindiranog. Barem kazu da je blindiran (: sive boje. Znas li kakav je??? neverovatno.
Slikacu ga ovih dana i poslacu ti slike, ok? a da ne pominjem s600coupe V12. uh....

A evo i jedne zverine - W116 450SEL 6.9

031120071387.jpg

69tacho_only.jpg
Da, tu je išao taj ogromni sedmolitarski motor, najveći posleratni serijski. Bilo bi zanimljivo videti i motorski prostor, verovatno nema mesta ni za čačkalicu. Imao je inače 286 ks što je s današnje tačke gledišta veoma skromno za tu veličinu, pošto sad tu snagu bez problema imaju i duplo manji motori. Očigledna je bila želja konstruktora da se buka smanji i kroz manji broj obrtaja.

Ljudi koji su se vozili u njemu kazu da je zvuk motora kao brodski, a rep struze po asfaltu...

Inace, u Srbiji se zna za 2 komada - jedan je bio u Obrenovcu, ali se frajer hvalio da "ima isti auto kao Tito", pa je konfiskovan, dok je drugog imao neki obucar (imao valjda fabriku cipela ili tako nesto) iz Indjije, pa je i on oduzet (preveliki luksuz, jel), godinama je stajao na placu, pa je kupljen na aukciji, ali je taj obucar nasao lika koji ga je uzeo i otkupio ga od njega...

Takodje sam cuo da u NS ima jedan u perfektnom stanju

Komunizam, bato, komunizam :D Ne mozes ti da vozis Benza a komsija Ficu, jednakost za sve... Recimo, najluksuzniji auto koji je Sovjetima bilo dozvoljeno da poseduju bila je Volga M-24

volga24_68_kant.jpg

// da se razumemo, politika me ne interesuje ama ic, ali znam neke stvari koje imaju veze sa automobilima

Back