Lepa reč i gvozdena vrata otvara

Džudi S

Brišem spam
Moderator
Poruka
7.854
TEMA.jpg

Svi znamo za narodnu poslovicu " Lepa reč i gvozdena vrata otvara".

Ljubaznost je osnova dobre komunikacije koju imamo sa drugim ljudima. Lepa reč može da utiče na ljude oko nas, ali utiče i na nas same.

Ljudi sa kojima komuniciramo odustaju od eventualne prepirke sa nama.

Ljubaznost i uspešna komunikacija sa drugim ljudima jača naše samopouzdanje i samopoštovanje.

Ukoliko je vaša profesija vezana za rad sa ljudima, da li se trudite da budete ljubazni uprkos problemima koji vas možda muče na privatnom planu?

Da li i danas važi ova poslovica ili se negde izgubila i nestala kao i sve ostale tradicionalne vrednosti?

Zašto su danas neki ljudi bahati i brzobrazni u komunikaciji sa drugima? Ovde mislim i na svakodnevnu komunikaciju i na komunikaciju na društvenim mrežama kojima pripadaju i internet forumi.

Foto: Pixabay. com

Setim se tako neke u svom filmu koja se gnusa rasprave al je pre toga pokazala sebicnost i bahatost,kao ona je iznad toga ne dotice je,tempirana kapisla,msm ne mozes ti glupom coveku nikad dokazati da je glup iako pokusavas ili se branis,pa to onda ispada da te uvukao u raspravu spustio na njegov nivo

Ljubaznost, lepa reč, nekada je bila sastavni deo svakodnevne komunikacije. I roditelji i babe i dede su nas učili da "lepa reč i gvozdena vrata otvara".

I uglavnom smo bili takvi, i u školi, na fakultetu, na radnom mestu, u ophođenju prema porodici i prijateljima.

Ni ranije život nije bio savršen. Uvek su postojali problemi i na poslu i u porodici. Ali se većina ljudi trudila da ne pokaže bahatost.

Bahatost je danas, u svetu iskrivljenih vrednosti postala normalna. I nije to do vremena u kome živimo, do nas je. Da li se slažete?

Setim se tako neke u svom filmu koja se gnusa rasprave al je pre toga pokazala sebicnost i bahatost,kao ona je iznad toga ne dotice je,tempirana kapisla,msm ne mozes ti glupom coveku nikad dokazati da je glup iako pokusavas ili se branis,pa to onda ispada da te uvukao u raspravu spustio na njegov nivo

Ne treba da se spuštamo na nivo bahate osobe, ili bar da se trudimo da to ne radimo.

Pogledajte prilog 1662017

Ljubaznost je osnova dobre komunikacije koju imamo sa drugim ljudima. Lepa reč može da utiče na ljude oko nas, ali utiče i na nas same.

Ljubaznost i uspešna komunikacija sa drugim ljudima jača naše samopouzdanje i samopoštovanje.

Ukoliko je vaša profesija vezana za rad sa ljudima, da li se trudite da budete ljubazni uprkos problemima koji vas možda muče na privatnom planu?

Da li i danas važi ova poslovica ili se negde izgubila i nestala kao i sve ostale tradicionalne vrednosti?

Zašto su danas neki ljudi bahati i brzobrazni u komunikaciji sa drugima? Ovde mislim i na svakodnevnu komunikaciju i na komunikaciju na društvenim mrežama kojima pripadaju i internet forumi.

iza lepe reči treba da stoji i dobra namera....ljudi prepoznaju pozitivnu energiju koju im neko upućuje a ne tekst....uz lepu reč treba da ide iskren prijateljski osmeh koji greje...e tad lepa reč otvara i gvozdena vrata

Ponekad vazi

Mislim da se to podrazumeva. Ne možemo da budemo namršteni a ljubazni.
nije isto biti ljubazan sa ljubavlju i poštovanjem iza reči koje izgovaraš i biti ljubazan sa koristoljubljem iza reči koje izgovaraš....Dejl Karnegi je u svojoj knjizi "How to win friends and influence people" pisao o ljubaznom ponašanju i kako se sve ispoljava ali kad čitaš njegova objašnjenja vidiš da je mislio na iskrenu ljubav i poštovanje iza tih ispoljavanja ljubaznosti koja i gvozdena vrata otvaraju...

Ja gledam da sve bude smireno rešeno. Ponekad neka pretnjica padne gorećete, otvoriću ti glavu, ali sta sad malo me iznerviraju. z:mrgreen:

nije isto biti ljubazan sa ljubavlju i poštovanjem iza reči koje izgovaraš i biti ljubazan sa koristoljubljem iza reči koje izgovaraš....Dejl Karnegi je u svojoj knjizi "How to win friends and influence people" pisao o ljubaznom ponašanju i kako se sve ispoljava ali kad čitaš njegova objašnjenja vidiš da je mislio na iskrenu ljubav i poštovanje iza tih ispoljavanja ljubaznosti koja i gvozdena vrata otvaraju...

Ovde nije reč o ljubaznosti zbog koristoljublja.
U svakodnevnom životu se susrećemo sa ljudima i svakome prija da razgovara sa iskrenom i ljubaznom osobom.
Mislim na sva životna polja.

Back