gost 52128
Iskusan
- Poruka
- 6.693
Obucite Cicu 

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
...Pogledajte samo Isidoru Bjelicu...
ali šta god da izaberemo, a da to naša potencijalna deca saznaju, verovatno bi nas mrzela zbog toga
=D
p.s. ja još nisam smislila. mada naginjem ka lepoti opasno.
sta ti je lose pamet donela?pa mogla bi muvalo da se izjasni :?
niko ne zeli da mu dete bude debil,to je jasno
lepota otvara mnoga vrata,ali opet neka moze i da zatvori
mislim da svako zeli da mu dete bude srecno(sem slucajeva je l)a poimanje srece se razlikuje od osobe do osobe
malo mi bode oci sto su neki na temi izabrali pamet u strahu da nece ispasti dovoljno intelektualci pred drugima(i od ovog momenta krece fajt) ali meni nekako totalno svejedno sta ce drugi da misle vec kako se ja osecam,a meni je pamet donela vise lose nego dobro:? pa u skladu s tim...voila
u svakoj seriji i dobroj polovini filmova postoji sirota neupadljiva devojka koja će se preobraziti u zanosnu lepoticu.
pesme, slike, romani koji slave lepotu, jako retko lepotu duha.. jelena trojanska.. kleopatra..
Niko ko je užasno inteligentan (pametan, u bilo kom smislu) ne može da gleda svet ravnodušno niti da mu se potpuno prepusti, niti da istinski uživa, bude srećan, takva se osoba čak i raduje sa rezervom. A ponašanje je (stereotipno, zar ne?) po pravilu ekscentrično, takav se čovek ne zadovoljava onim što ovde ima na izvol'te. Dovoljno razloga da njegovo ponašanje bude okarakterisano kao poremećaj..... bilo kakav.
A druga stvar mi je daleko interesantnija. Našla sam taj izraz i baš je prikladan, a primer neke od vas ispod je upravo ono na šta mislim. Najgore je ako je dete tretirano kao princeza samo zato što je lepo, pri tom ne mislim na kuću, već na mesta gde se okupljaju slični njemu (u daljem - njoj). Dete, ni krivo ni dužno, postaje monstrum. Nesposobno da razlikuje u potpunosti dobro od lošeg, shvati da ima mnogo koristi od toga što ima sladak osmeh, manipulacija (sad nije šala) postaje možda glavni način na koji takve osobe funkcionišu, a ako starenjem (odrastanjem) izgube na svojoj lepoti, postaju duboko iskompleksirane. Ovo možda nije 100% pravilo, ali je skoro nemoguće izbeći, ako ste se baš vi našli u takvoj situaciji.
Suzbiti kompleks više vrednosti je mnogo teže nego suzbiti kompleks niže vrednosti.
Tako da verujem da osoba, koja važi za izrazito lepu, može (u najboljem slučaju) da prikriva svoje ogromno samoljublje i narcisizam.
Cenim da mogu da očekujem svakakve komentare na ovo.
(Ako se sada javi 10 devojaka sa replikom "ma šta mi napriča, zar su svi lepi takvi, ja mislim da mnogo generalizuješ....." shvatate u kojoj meri to samo potvrđuje moju priču ovde?)
Zaista, mislite li da bi se na lepotu isto gledalo da smo matrijarhat?
Obucite Cicu![]()
evo jedne nategnute teorije: sta ako te istorijske lepotice nisu zapamcene zato sto su samo lepe nego zato sto su bile velke licnosti, pa se dok je do nas to doslo prica razvodnila i one ostadose samo istorijseke lepotice... ipak su muskarci belezili istoriju![]()
e nek si se registrovalal da nam kažeš. pa i pamet je:
-sine, kako se zove onaj nemac što nam sakriva stvari po kući?
-alchajmer, bako...
(to ako ćemo grubo da se igramo)
Мајке ми, кад сам била трудна само сам бринула да ли ће ми ћерке бити лепе. То ми је било много важније него да буду нешто паметне...
(Можда зато што се ја никад нисам котирала као нешто лепа...па зато...)
meni nije jasno sta to toliko lepota donosipa je dosta njih zeli za to fiktivno dete. iskreno. svaka prosecna ako joj je stalo do takvog probijanja kroz zivot ( neko rece lakse je lepima ) moze da se zipuje u cicu, za.jb.no je kad se unzipuje
sala mala, ali ozbiljno, glupost kao olaksavajuca okolnost lepoticama i razlog za srecu, to mi tek ne sljaka... mozda jednog dana i ja kao hellen u trudnoci krenem da razmisljam "samo da mi deca budu lepa, samo da budu lepa..." ...veceras mislim samo da budu pametni, puuno pametni, ako vec mogu da biram
...
inace me ozbiljno zanima konkretna steta koju je pamet nekom u zivotu donela. ocekujem odgovore:wink:
ja je bas veceras uhvatila na tv-u i razmisljam nesto, ima tu neceg lepog, samo da se malo drugacije "ceslja"... samo sto se meni cini da ona nekako insistira na tom svom izgledu, da ga prezentuje na taj nacin, da hoce mogla bi bolje da se kamuflira... mislim da je to stav: necu da se utapam, ili da pokusavam da se bolje uklopim u estetske norme... moze neko da kaze da ne bi ni uspela, opet mislim da svako od nas bira koliko zeli da povladjuje okolini u toj potrebi ljudi da gledaju lepe ljude oko sebe...al sam ga zakomplikovala, jel' neko razumeo i ako jeste jel' moze da prepricaZestoko je ono za Isidoru Bjelicu...jeste sigurno pametna,al' je prosta,neukusna,vulgarna(necu reci ruzna),pa dzaba joj sve...
ja je bas veceras uhvatila na tv-u i razmisljam nesto, ima tu neceg lepog, samo da se malo drugacije "ceslja"... samo sto se meni cini da ona nekako insistira na tom svom izgledu, da ga prezentuje na taj nacin, da hoce mogla bi bolje da se kamuflira... mislim da je to stav: necu da se utapam, ili da pokusavam da se bolje uklopim u estetske norme... moze neko da kaze da ne bi ni uspela, opet mislim da svako od nas bira koliko zeli da povladjuje okolini u toj potrebi ljudi da gledaju lepe ljude oko sebe...al sam ga zakomplikovala, jel' neko razumeo i ako jeste jel' moze da preprica![]()
ja je bas veceras uhvatila na tv-u i razmisljam nesto, ima tu neceg lepog, samo da se malo drugacije "ceslja"... samo sto se meni cini da ona nekako insistira na tom svom izgledu, da ga prezentuje na taj nacin, da hoce mogla bi bolje da se kamuflira... mislim da je to stav: necu da se utapam, ili da pokusavam da se bolje uklopim u estetske norme... moze neko da kaze da ne bi ni uspela, opet mislim da svako od nas bira koliko zeli da povladjuje okolini u toj potrebi ljudi da gledaju lepe ljude oko sebe...al sam ga zakomplikovala, jel' neko razumeo i ako jeste jel' moze da preprica![]()
tim pre. ta moja priča je samo ilustracija toga koliko se polaže na lepotu.evo jedne nategnute teorije: sta ako te istorijske lepotice nisu zapamcene zato sto su samo lepe nego zato sto su bile velke licnosti, pa se dok je do nas to doslo prica razvodnila i one ostadose samo istorijseke lepotice... ipak su muskarci belezili istoriju![]()
to ti kažem.(to je zbog sujete-ne znam nikoga ko veruje da je glup)