LENJOST

Lenjost......pa ja u principu nisam lenja,ali me nekad uhvati neka kriza da me mrzi da disem.
Lenja sam kad ne perem sudove,ne spremem rucak,ne idem u teretanu,ne javljam se na telefon.
Kod mene se zna:ili sam hiperaktivna,stizem da uradim bezbroj stvari odjednom(i takva sam uglavnom)ili me uhvati ta moja lenjost da me mrzi da ujutru otvorim oci.

Kad ne radi NISTA celog zivota u kontinuitetu!!!!
Neko uci, neko kopa, neko igra kosarku.... i uz to dise, spava, jede, provodi vreme s prijateljima... i kko zna sta jos...pa ako je neko presedeo dan u kancelariji, a nije brao grozdje ne znaci da je lenj.

Sedenjem se zavrsavaju najtezi poslovi. O posledicama da ne pricam... Kriva kicma, neprestani bolovi zahvaceni tom "aktivnoscu' sedenja, gojaznost... Volela bih sutra da radim neki terenski posao, samo da ne moram da sedim. Mnogi znaju zasto, pocevsi od studenata, preko inzinjera, pa do salterskih radnika.

moonja:
da, i rudari sede, lekari takodje......

Progremeri, bankari, inzenjeri, arhitekte, slikari, vajari, pijanisti, ....mada mozda su srviseri komjutera, zidari, cuvari, elektricari, striptizete....vredniji???
Ubise se od posla, slabo su placeni...vise od ovih iz prve grupe doduse, ali ko je njima kriv kad su bili lenji!!! :lol:

tsk... ne borim se,
kad nesto moram, moram i nema vrdanja
kad bih nesto trebala u doglednom vremenu, vrdam koliko ne moguce
ako mi se nesto kaze u stilu "mozes li....?" nema me :D

volim da radim sama, sporo i detaljno, i ne podnosim kada mi se neko upetlja u bilo sto
though ako pokusa da pomogne,
rizikuje da sav posao svalim na njega

ne vjerujem da sam lijena, samo znam da okrecem stvari u svoju korist :heart:

Lenjost je najgora osobina koju moze posedovati covek. Lenj a pametan, ne postoji gore. Lenjost da uradis nesto sa sobom , da poboljsas sebi zivot. Da pomognes drugom, da budes pored njega, da budes brizljiv. Biti lenj moze se odnositi i na samo neku odredjenu situaciju. Inace ako ovo postane navika, treba se ozbiljno zamisliti i mozda potraziti neki savet...jer takvi u zivotu ne uspevaju...

A znas one slucajeve: doktor nauka, ali ne majstorise po kuci - kazu lenj. Automehanicar, radi, vredan, bio je lenj da uci, ali za njega niko ne kaze da je lenj ;)

Ispada da se vise vrednuje manuelnio nego intelektualni rad...

mene briga mnogo šta drugi smatraju....drugi me neće načiniti vrednijom ili više lenjom.
uglavnom, imam neki opšti plan za dan, za nedelju za pola godine...i ako ne ostvarim te planove - onda sam lenja.
ali, najgore je što me baš briga za to....smatram da uvek ima vremena za sve, ako se svaki dan radi po malo.

Eeeeeee... ja se borim protiv lenjosti ali to ima svoj dublji koren.. lenjost moze biti i prouzrokovana ne pronalazenjem stimulansa u zivotu... Moje resenje za lenjost je prosto terati sebe da radim stvari...na silu... I naravno, malo po malo, postaviti sebi kratkorocne ciljeve.. Ujutru kad ustanem obicno sam neraspolozen i do koske lenj. Sve me mrzi..:dash: Ali onda kako prolaze sati,malo po malo, radim jednu pa drugu stvar, i na kraju sam zadovoljan..:cool: Mada ima dana kad ne ucim, ne radim po kuci i ne citam, vec sedim nocu za internetom. To mi tako podstice depresiju i jos vise ulenjuje kao nista drugo..:eek: Chatovi, forumi, you tube, mogu da budu ok kad po malo sve koristis, sat, dva dnevno ali kada preteras onda je destruktivno kao i puno stvari u zivotu kada preteras...Umerenost je bitna... Pa i izlezavanje je dobro ako ga ne preteras.... ;)

Sedenjem se zavrsavaju najtezi poslovi. O posledicama da ne pricam... Kriva kicma, neprestani bolovi zahvaceni tom "aktivnoscu' sedenja, gojaznost... Volela bih sutra da radim neki terenski posao, samo da ne moram da sedim. Mnogi znaju zasto, pocevsi od studenata, preko inzinjera, pa do salterskih radnika.

hahahahahah... Idi malo fizikalisi koji mesec svaki dan po ceo dan, pa ces sigurno promeniti svoje misljenje i bice ti drago sto sedis.. Ja sam probao fizikalisati... Izdrzao sam samo mesec dana i zahvaljivao se bogu posle sto sada mogu da sedim i da radim za stolom..

Poslednja izmena:
Lenjost......pa ja u principu nisam lenja,ali me nekad uhvati neka kriza da me mrzi da disem.
Lenja sam kad ne perem sudove,ne spremem rucak,ne idem u teretanu,ne javljam se na telefon.
Kod mene se zna:ili sam hiperaktivna,stizem da uradim bezbroj stvari odjednom(i takva sam uglavnom)ili me uhvati ta moja lenjost da me mrzi da ujutru otvorim oci.

Mozda patis od manicne depresije.....salim se naravno mada i nije nemoguce;)

Sta podrazumevate pod lenjoscu?

Pitanje deluje vrlo jednostavno, ali ako ipak razmislimo za koga sve kazu da je lenj...
onaj koji
-nije ucio/la
-nije zaradio/la
-skuvao/la,oprao/la,ispeglao/la...
-popravio kvarove po kuci
-ustao rano...

Ako pogledamo sta se sve lenjoscu smatra ispada da smo svi lenji jer niko nioje sve postigao. Niko od nas nije zmaj, svi smo ograniceni vremenom, energijom, novcem, inteligencijom, fizickim sposobnostima...

Kad se tako posmatra ne mozete pogresiti ako bilo kome kazete da je lenj.

Mislim da se ipak samo radi o tracenju vremena i da onaj koji ima ispunjen dan nije lenj, a ako se sudi po tome sta nismo uradili naci ce se uvek mnogo toga.

Dakle, sta je za vas lenjost i kako se sa time borite?

Kad nam se nagomilavaju obaveze, stalno ih odlažemo:think:

“Lenjost putuje toliko sporo da je ubrzo prestiže siromaštvo.”

Bendžamin Frenklin (1706-1790), američki državnik, naučnik, filozof, pronalazač

“Toliko pažnje je posvećeno gresima poput nasilja, surovosti i pohlepe, sa svim njihovim tragičnim posledicama, da su potpuno zanemareni pasivni gresi poput apatije i lenjosti, koji na duže vremenske staze mogu imati poražavajuće dejstvo.”

Eleonor Ruzvelt (1884-1962), diplomata, humanitarac, supruga Frenklina Ruzvelta, predsednika SAD

“Lenjost je ništa drugo do navika da se odmorite pre nego što se umorite.” Žil Renar (1864-1910), francuski pisac

“Lenjost se može učiniti privlačnom, ali rad pruža satisfakciju.”

Ana Frank (1929-1945), mlada Jevrejka, autorka dnevnika u kome opisuje preživljavanje svoje porodice za vreme Drugog svetskog rata

“Lenj čovek ne zna da uživa u odmoru.”

Albert Ajnštajn (1879-1955), fizičar, dobitnik Nobelove nagrade 1921. godine

“Istina je da težak rad nikad nikog nije ubio, ali pomislio sam, što bih rizikovao?”

Ronald Regan (1911-2004), glumac, predsednik SAD

Back