Lekarski pregledi

lekarski obavljen, upravo sam stigao kuci.

Prvo se popunjavaju neki papiri, to neki lik tamo odradi. Zatim ide uzimanje uzorka krvi(uz obavezno pitanje imam li tetovazhe ili pirsinge) i mokrace,merenje pritiska, zatim sledi internista, koji ti kaze da se skinesh u donji vesh i da sednesh na neki krevet, onda ti ispipa zlezde na vratu. Onda sam morao da legnem i doktorica mi je ispipala stomak.
Posle toga sledi placanje. 9hiljada i neshto dinara. Zatim sam otishao na rengen(udaljen oko 2,5 km od ove ordinaceji gde se vrshe pregledi). To je bilo jako brzo gotovo i to je to.

Nego ovaj pregled(bez rentgena) mi se neshto jako oduzio, imao sam zakazano u 9 i 30 a zavrsio sam u 12 + rengen. Mislio sam da ce biti brze

da, onda je to to, 5 dana za rezultate i 5 dana za DHL.
Danas sam nazvao IOM(oni sto su mi radili pregled) i oni su mi otprilike isto rekli. Sad nadam se da nece biti kasnjenja jer sam dobio rok od 28 dana da to sve zavrshim

Za taj rok ne brini, ako ne stignes da zavrsis sve na vreme mozes da trazis od CO da ti produzi rok. Inace, ako rezultati pregleda stignu kasnije, to isto nije bitno, posto im svakako saljes dokaz da si bio (skeniran racun).

btw. meni uopste nije jasno kako su neki isli ranije na lekarski!
nama su danas u IOM-u rekli da moje nalaze nece slati za AU dok mi CO ne posalje "uput" na kojem je moje ime, iako nam je CO dao preporuku da samo odemo tamo sa suprugovim TRN brojem i popunjenim 26 i 160 form-ovima!!!

Poslednja izmena:
Izvinite odakle znate da vam je izvestaj stigao kod CO,kad on prvo ide u Sidnej u LCU(local clearence unit)..tu provodi izvesno vreme i tek onda ide kod CO u Adelaid.?
Taj period je u aprilu 2009 bio izmedju 2 i 3 meseca.

I moja je :bye:
Sada je obradjuju... To ce trajati 10ak dana, a onda ce se na online aplikaciji status promeniti iz received u finalized.
A dok se to ne desi, mozes se pozabaviti ovim forumom .
Nego..cudno je to kako nismo bili istog dana na pregledu, a istog dana nam stizu dokumenta u Sydney. Da nisu posredi opet neka srBska posla - naplate DHL svakom ko dodje na pregled, a posle sve rezultate stave u isti koverat i posalju, a kusur zadrze :zper:

Poslednja izmena:
I moja je :bye:
Sada je obradjuju... To ce trajati 10ak dana, a onda ce se na online aplikaciji status promeniti iz received u finalized.
A dok se to ne desi, mozes se pozabaviti ovim forumom .
Nego..cudno je to kako nismo bili istog dana na pregledu, a istog dana nam stizu dokumenta u Sydney. Da nisu posredi opet neka srBska posla - naplate DHL svakom ko dodje na pregled, a posle sve rezultate stave u isti koverat i posalju, a kusur zadrze :zper:

hmm, sad sam malo zunjen, ja sam predao papirnu aplikaciju , nisam on line, pretpostavljam da ja za sebe ne mogu da proverim taj status?
a to za slanje, gotovo je izvesno da tako rade

Poslednja izmena:
E, pa zavrsismo i mi medical, dan ranije nego sto je bilo planirano (pomerili smo zbog nekih iskrslih obaveza).
Cinimi se da je sve OK. Na kraju nam onaj cika sto slika pluca rece "Pseudonimici, zdravi ste. Srecan vam put u Australiju.":super:
Pa, to je bilo to sto se tice nas. Sada je sve na DIAC officers.:rtfm:

Poslednja izmena:

Back