Lek za opadanje kose na pecate - alopeciju

Postovana dr, imam bebu od 4 meseca i trenutno ne mogu da odem do dermatologa na pregled, pa vas molim za savet sta da radim u medjuvremenu.
Stvari stoje ovako. Porodila sam se pre 4 meseca, a kosa je pocela da mi opada pre 1,5 mesec. U pocetku je bilo laganije, ali sada je poprimilo enormne razmere da cu, ako ovako nastavi ostati bez kose.
Posle porodjaja sam bila anemicna i do pre par dana sam pila Ferogradumet. Imam tireoiditis (Hasimoto), FT4 je normalan, ali je TSH jako mali (prakticno ga i nema). Terapija mi je 3/4 tablete Tivorala.
Znam da je opadanje cesta pojava posle trudnoce, ali nije mi svejedno. Da li bih mogla da pocnem sa koriscenjem nekog preparata npr Folten, Pilovit ili nesto slicno dok ne odem kod dermatologa?
 
A zna li neko kakav je Lushov NEW HAIR sampon?
Meni se u poslednje vreme malo proredila kosa, posto je pre 2 meseca usled stresa pocela pojacano da opada, pa sam koristila foltene sampon koji je stabilizovao situaciju. Na prvi pogled nije vidljivo, i drugi ljudi ne primecuju,dok im ne skrenem paznju, ali ja vidim da mi je prednji deo mao redji nego sto je bio, a za ovaj sampon sam cula da podstice rast nove kose pa me zanima da li je stvarno dobar.
Posto situacija nije strasna, mislim da mi ne trebaju ampule ili nesto tako.
 
Intezivno opadanje kose koincidira sa nekom bolešću kao nus (uzgredna) pojava. Kod ženskog pola opadanje kose je povezano sa maltretiranjem kose (konjski rep, mini val itd.). Možeš bez opasnosti masirati kožu glave sa idejom da pojačaš cirkulaciju krvi a samim tim i ishranu korena dlake. Isto tako možeš da dubiš na glavi sa istom idejom. Preispitaj svoju ishranu na jednostavan način. U apoteci uzmi lakmus hartiju i proveri Ph vrednost prve jutarnje mokraće. Ako je kisela (acidna) tj. preko 7 onda to znači da ti je organizam kiseo i trebaš da uzimaš baznu (alkalnu) hranu. Ima još običnih saveta ali neću da uzurpiram prostor. Ne kažem da će ti ovo sigurno pomoći ali neće ti ni naškoditi.Opadanje kose je odraz neke druge smetnje ( recimo, hormonalni poremećaj odnosa testosterona i estesterona) zahteva drugi tretman. No, da se ti nebi uzrujavala proveri ipak kod dermatologa mada je koža i kosa ogledalo celokupnog stanja organizma jer mnogi ne znaju da je najveći organ kod čoveka koža koja od prilike teži 5kg. Mislim da je za sada dovoljno. Pozdrav!
 
Nosim dugu kosu vec deset godina. Primetio sam da mi se na nekim mestima kosa proredila, a najkriticnije mi je na levom bocnom "razdeljku", tj. tamo gde se kosa deli pa jedan deo pada na slepoocnice, a drugi ide supotno. Ima li neko iskustva sa ovim, hocu reci sa dugom kosom i proredjivanjem (kod muskaraca)? Ima li sanse da se kosa vrati?

Hvala unapred
 
Evo i ja da pitam za savet : Vec preko pola godine mi kosa dosta opada (ne verujem da je u normalnim granicama, poshto se moje duge dlake mogu naci svuda po kuci i na odeci)... Bio u lab. vadio krv, doct. rekla da je sve u granicama normale ... Ali kosa mi i dalje prilichno opada.

Kad vezem kosu, i povuchem se za rep, obavezno ostane nekoliko dlaka u ruci... chesto dlake spadaju sa malim komadicem koze na korenu . I sad sam vrlo zabrinut (bio sam i ranije, samo su me drugi teshili :| )

Shta da se radi ? Znam da je bilo puno toga recheno i sve sam to prochitao, ali sad bi bilo lepo da mi neko to prezvace i ispljune u jednom postu poshto ne znam shta da koristim a ne bi valjalo od svega po malo :)

P.S. Da li treba da naglasim da nisam zensko ? ;) please help !
 
Pa imam 21 godinu, kosu pushtam od juna 2004 i sad je negde 35 cm duga. Inache cale mi je mator i nije celav (ima redju kosu nego u mladosti i zaliske, ali to je normalno za choveka od 60+ godina :) ). A imam i perut ...

Inache, kosu sam pocheo da pushtam da bih uradio dredove, ali se sad mislim koliko bi mi tek tada opadala kosa, kad se sa dredsima dosta teze odrzava ...

poz
 

Back
Top