LEGA CALCIO, PREMIER LEAGUE, BUNDESLIGA, PRIMERA, LIGUE 1

Vash tim?

• Inter

• Milan

• Lazio

• Roma

• Napoli

• Sampdoria

• Juventus

• Torino

• Fiorentina

• Neki drugi, ybg svetu se ne moze ugoditi

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Englezi - šta je krenulo loše?
08. april 2010. | 14:36 | Autor: Boris Jovanović

Sumrak engleskih timova u Ligi Šampiona ove sezone miriše na "italijanski" sindrom sa kraja prošlog i početka ovog veka. Liga koja je pojela samu sebe, i iziskuje takav napor da timovi april čekaju kao da su preživeli gladijatorske obračune, a ne fudbalske utakmice. Mondijal nosi ili dalju eksploziju euforije i trke za moć, ili trezveniji pogled na stvari.
EngleskaEngleska dominacija u evropskom klupskom fudbalu rođena je odustajanjem od prevaziđenog načina igre, odnosno dolaskom fudbalskih misionara poput Vengera, Murinja, Beniteza, ili još ranije italijanskom revolucijom u Čelsiju.

U kombinaciji sa stravično jakom funtom, povoljnom poreskom politikom, to jest manjim nametima na plate igrača, desilo se čudo. I pored sumornog vremena i ne baš lepih žena, oni najbolji pohrlili su u vlagu ostrva i promenili fudbalsku mapu Evrope.

Danas je to društvo odabranih, a vremena kada smo mislili da je kalčo u tri najveća zajebancija ikad izmišljena za nedeljno popodne su prošlost.

Ali, da li je sinoć imperija počela da kleca?

mancesterMeđu četiri najbolja tima nema Engleza. Toliko ih boli, da su odbacili mit o korektnosti i navodnom fer – pleju, koji je urbana legenda i preneli na naslovne strane histeriju, umesto fine ironije.

Čini se da su Englezi upali u zamku koja je srušila italijanski fudbal. Liga je postala toliko izjednačena, da su svi rezervoari istrošeni. Jer, uporedite način na koji se trkaju Real i Barsa, i broj bodova koje su izgubili vodeći engleski timovi.

Premijer vecaDanas pobediti u Sanderlendu izgleda kao najteži posao na svetu, prethodnih godina jedino Rafa Benitez nije umeo da nađe rešenje za tu zagonetku. Količina novca koja je upumpana u timove iz sredine tabele je smanjila razliku u kvalitetu. Ne može svako u London i Mančester, ali funte isto mirišu i na severu Engleske.

Mi sada gledamo dosadnu navike istorije da se ponavlja, ali na drugoj pozornici. Nekada su Italijani u aprilu izgledali kao ispumpani baloni, ranjeni i osakaćeni na putovanjima kroz vatreni jug čizme.

Danas se kvalitet preselio u Englesku i, ma kako vam to zvučalo, teže je biti najbolji u Premijeršipu nego u Evropi.

Gledajući polufinaliste, i izuzimajući Barselonu, jer to nisu kategorije koju su uporedive, niko me neće ubediti da su to bolji timovi od Engleza, ma kako želeo da budem u krivu.

Fabijo Kapelo vecaJednostavno, ovo je situacija u kojoj je bezumna trka za novcem i ogroman pritisak doveo balon na ivicu pucanja. Nove migracije, u oba smera, trebalo bi letos da nas približe odgovoru na pitanje quo vadis, odnosno gde ide loptanje u kolevci.

Jedan deo odgovora zavisiće od Fabija Kapela. Uspeh u Južnoj Africi naliće nove bokale euforije, u suprotnom, sledi stagnacija i lagani pad interesovanja, kao i trezveniji pogled na dugove koji pritiskaju klubove.

Videćemo…

Zanimljiv tekst...

Ima li ko šta da kaže na neponovljivi niz Rome (da ne ispadne da previše balavim za tim koji obožavam :lol:)? 23 utakmice bez poraza, 5 pobeda za redom. :D

Još 5 utakmica, ima li Roma snage?

Danas Inter - Juventus. Vrlo lako može biti odlučujuća utakmica prvenstva ako Juve uspe da zadrži Inter.

mrf_web_FORZA_ROMA_0904.jpg

To viču već deset kola, da Roma mora stati, ali ljudi su pokazali da ovaj niz slučajan, nego je ovo proizvod odličnog rada koji je Ranijeri uspostavio ... Nemaju možda kvalitet, ali svako zna svoju ulogu, odnosi u ekipi su savršeni, i svaki tekmu igraju bez kalkulacija ...

Ako budu šampioni, mislim da pored Ranijerija najveće zasluge treba da ponese i golman Seržo, jer kad god sam gledao Romu lik ih je vadio iz govana i previše bodova su uzeli zahvaljujući njemu ... Bio bi red da ga nagrade igračem (u najgorem slučaju golmanom) godine u Italiji ...

To viču već deset kola, da Roma mora stati, ali ljudi su pokazali da ovaj niz slučajan, nego je ovo proizvod odličnog rada koji je Ranijeri uspostavio ... Nemaju možda kvalitet, ali svako zna svoju ulogu, odnosi u ekipi su savršeni, i svaki tekmu igraju bez kalkulacija ...

Ako budu šampioni, mislim da pored Ranijerija najveće zasluge treba da ponese i golman Seržo, jer kad god sam gledao Romu lik ih je vadio iz govana i previše bodova su uzeli zahvaljujući njemu ... Bio bi red da ga nagrade igračem (u najgorem slučaju golmanom) godine u Italiji ...

Na prošloj utakmici, protiv Atalante, Toti je odbio da izađe. Ne znam da li je u pitanju bila greška ili se Toti jednostavno nije složio sa Ranijerijevom odlukom. Ako je potonji slučaj, onda nije Ranijeri, već Toti taj koji vedri i oblači u Romi, što i nije za neko veliko čuđenje.
Međutim, u napadu Toni i Toti se veoma slabo kreću, stari su, dok jedino Vučinić može da izdrži iole jači tempo. To bi mogao da bude problem.

No, kao što reče, nekako sve štima zasad. Ako bi Roma osvojila Kalčo ove godine, možda iduće sezone budu nešto stabilnije i možda se dovede neko konkretno pojačanje, a ne samo otpaci (doduše solidni) od drugih timova.

Na prošloj utakmici, protiv Atalante, Toti je odbio da izađe. Ne znam da li je u pitanju bila greška ili se Toti jednostavno nije složio sa Ranijerijevom odlukom. Ako je potonji slučaj, onda nije Ranijeri, već Toti taj koji vedri i oblači u Romi, što i nije za neko veliko čuđenje.
Koliko sam ja skapirao, Ranijeri je već odredio da Toti treba da izađe, a onda je Menez glupo dobio žuti karton, te je tada promenjena odluka jer Atalanta je stisla, a crveni im ne bi pomogao puno :D ...

Toti je bio dosta povređen ove sezone, i dobar deo ovog niza su odradili bez njega, te ne verujem da je on glavni faktor u tome ...

I ovde na snimku mi se čini da Toti pokazuje na Meneza kao logičniju izmenu u tom trenutku ... Na snimku se ne vidi ni najmanji trag svađe ili Totijevog ljutitog odbijanja, nego izgleda kao običan dogovor ...

Vučinić je strašan igrač, i već godinama konstantno napreduje. Isto kao Jovetić.

Neverovatno koliko bi nam dobro sela njih dvojica u situaciji kad nam kvalitetni špicevi fale k'o bebi zvečka.

Vučinić je lud! Da nije njega Romi ne bi imao ko da daje golove. Toti i Toni su pasivni igrači, što zbog svoje starosti što zbog stila igre.

Sinoć je Vučko pokazao koliko vredi.

Pravi rimski derbi - preokreti, napetost, crveni kartoni i, kao šlag na tortu, tuča na kraju :lol:

Vučinić je lud! Da nije njega Romi ne bi imao ko da daje golove. Toti i Toni su pasivni igrači, što zbog svoje starosti što zbog stila igre.

Pravi rimski derbi - preokreti, napetost, crveni kartoni i, kao šlag na tortu, tuča na kraju :lol:

Makse jadan, onaj Toni mrdnut ne moze.A utakmica je stvarno bila super :D

Jedan je Mirko Vucinic, Mirko Vuciniiiic !

Odličan je Vučinić, ali kod gola je zid debelo zajjebo situaciju ...

Eto, juče si mogao da vidiš da Toti ipak nema veći uticaj od Ranijerija, jer Ranijeri ga je ostavio na klupi u poluvremenu, i to kad situacija nije bila bajna ...

c/p sa druge teme

Ništa novo u Srbiji, RTS ponovo ne prenosi utakmice Premijer lige (Man Utd - Totenhem) a pod ugovorom su!
Predlažem svima da im se obrate u pisanoj formi ili preko telefona, pošto ovo zaista postaje već bezobrazno. Ukoliko nisu u stanju da obezbede TV prenos neka ga se odreknu u korist neke druge TV stanice koja će ispuniti obaveze iz ugovora.
Evo kontakta:

webdesk@rts.rs
kontaktcentar@rts.rs

(381) 11 321-10-00

Ne mogu da verujem kakvi su to idioti.

Јел примате Лацијале(у име старог пријатељства 2 језгра навијача :per: )

Uvek vas rado primamo,bar sto se tice mene:)Ja pored Intera navijam i za Lacio,jako sam gotivio onu generaciju Lacia gde si bili Deki i Mihajlovic...Postoji ta veza izmedju dva kluba i navijaca:D FORZA INTER,FORZA LAZIO!!!

• Podržavam
Reactions: Gax
Ne brini svakom nizu dodje kraj

forzasamp.gif

Samo da potvrdim ono shto rekoh

flag.gif
forzasamp.gif
flag.gif

c/p sa druge teme

Ništa novo u Srbiji, RTS ponovo ne prenosi utakmice Premijer lige (Man Utd - Totenhem) a pod ugovorom su!
Predlažem svima da im se obrate u pisanoj formi ili preko telefona, pošto ovo zaista postaje već bezobrazno. Ukoliko nisu u stanju da obezbede TV prenos neka ga se odreknu u korist neke druge TV stanice koja će ispuniti obaveze iz ugovora.
Evo kontakta:

webdesk@rts.rs
kontaktcentar@rts.rs

(381) 11 321-10-00

Ne mogu da verujem kakvi su to idioti.

slazem se u potpunosti,nego nisam pratio sta bi za ls sto nisu prenosili ko placa stetu :think:

Samo da potvrdim ono shto rekoh
Nisam gledao sve, a ono što sam video je da je Roma bila bolja na početku tekme, a kasnije je i Sampdorija imala lepe šanse ... Ranijeri kod 1-1 krenuo na sve ili ništa i nažalost ništa ...

No, Samdoria sad ima realne izglede da izbori LŠ, i svaka im čast na tome ... Liga jeste krš, ali lepo bi bilo da se vrate na staze stare slave, i nadam se da će im izborena LŠ pomoći u tome ...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back