Lefkada i okolina - vodic za avanturiste

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Evo, najzad da se javimo i mi posle zaista predivnog odmora na Lekfadi!!! Vec su u kuci pocele rasprave gde ici sledeceg leta, a ja po prvi put ne bi imala nista protiv da se dogodine vratim na isto mesto!!!
Bili smo smesteni u Vasilikiju, apartmani Dimitris, apartmani nisu nesto veliki, ali su cisti, imaju fenomenalan pogled na more, i nocu sedeci na terasi cujes samo zvuk talasa!!! Jaooooj, postala sam i romanticna....

Prilozi

• IMG_0077.jpg
    IMG_0077.jpg
    42,5 KB · Pregleda: 60
Poslednja izmena:
Eto, nekako sam uspela da ubacim slicicu, pojma nemam o tome, al se vidi more!!!
Sam Vasiliki je preslatko mesto, malo, sa setalistem i restoranima pored vode i bar u prvoj polovini jula nema guzve, ispod samog apartmana ima mala plazica sa bistrom vodom za jutarnji kupanjac, naravno ko voli...Plaza u Vasilikiju nije nista posebno, ali smo mi svako vece posle setnje po ostrvu svracali na kupanje, voda je u to vreme izuzetno topla sto prija posle nepredvidivih temperatura vode zapadnih plaza, i sto se klincima posebno dopadalo, kad udjes u vodu, posle nekih 1m od obale je ravno pescano dno, tu nam nisu bili potrebni misici :klap:

Eto, nekako sam uspela da ubacim slicicu, pojma nemam o tome, al se vidi more!!!
Sam Vasiliki je preslatko mesto, malo, sa setalistem i restoranima pored vode i bar u prvoj polovini jula nema guzve, ispod samog apartmana ima mala plazica sa bistrom vodom za jutarnji kupanjac, naravno ko voli...Plaza u Vasilikiju nije nista posebno, ali smo mi svako vece posle setnje po ostrvu svracali na kupanje, voda je u to vreme izuzetno topla sto prija posle nepredvidivih temperatura vode zapadnih plaza, i sto se klincima posebno dopadalo, kad udjes u vodu, posle nekih 1m od obale je ravno pescano dno, tu nam nisu bili potrebni misici :klap:

ja cju u septembru na lefkadu i bicju smeshtena u nidriju...interesuje me koliko je vremenski potrebno iz vasilikija kolima do plaza na zapadnoj obali (porto kacikija i egremnija)? iz nidrija pretpostavljam da je bolje icji preko 'glavnog grada' do zapadne obale, nego da se drnda po putevima u unutrashnjosti ostrva.

fmarea
I mi smo bili u Dimitris apartmanima od 30.06. do 12.07. Odusevljeni smo Lefkadom,smestaj je odlican a gazda je fenomenalan,stalno u zurbi.Zvali smo ga Mita-prevara. Drzi prodavnicu,izdaje apartmane,prodaje garderobu u svom stanu(kao sa Tajlanda),skace iz auta na skuter, sa skutera na bajs, pa onda seta psa, a uz sve to svaki dan cisti apartmane i svadja se sa tatom, mamom i bratom.On je bio nas omiljeni lik i u svakom slucaju ga preporucujemo sa sve psom,mamom i tatom.Pogled je divan,mirno je,postoji parking a cena je OK.
picture063cz1.jpg

U pravu si, lik je genijalac!!! Super mu je ta garderoba sto valja, eto sad imam majicu " made in Nepal " i suknju " made in Thailand" :hahaha: Mi smo cesto caskali s njegovim roditeljima koji su totalno opusteni i prijatni ljudi.
Putnice, hvala na dobrodoslici i uopste ideji Lefakade...

Zvonchice, kolima od Vasilikija do Porto Katsikija treba 40-45 min, Egremni ti je malo blize, a bez obzira sto na karti izgleda dalje, prilicno se lako stize na Kathizmu, 30-35min, ma to uopste nije bitno, mi smo uzivali i u samoj voznji po ostrvu, cini mi se da imam podjednak broj slika mora i puteva sa okolinom...

Zvonchice, kolima od Vasilikija do Porto Katsikija treba 40-45 min, Egremni ti je malo blize, a bez obzira sto na karti izgleda dalje, prilicno se lako stize na Kathizmu, 30-35min, ma to uopste nije bitno, mi smo uzivali i u samoj voznji po ostrvu, cini mi se da imam podjednak broj slika mora i puteva sa okolinom...

chek', je l' 45 minuta pravcem iz vasilikija bez obilazenja preko istochne obale ostrva ili sa prolaskom kroz nidri i lefkas-grad? daleko ili ne, ima da ih overavam redom...prvi dan na agiofili, poshto je blize, a ostatak odmora ide na zapadne plaze :cool:

ja cju u septembru na lefkadu i bicju smeshtena u nidriju...interesuje me koliko je vremenski potrebno iz vasilikija kolima do plaza na zapadnoj obali (porto kacikija i egremnija)? iz nidrija pretpostavljam da je bolje icji preko 'glavnog grada' do zapadne obale, nego da se drnda po putevima u unutrashnjosti ostrva.
Nije to nikakvo drndanje...ti putevi su o.k.Mi smo presli 1000km na samoj Lefkadi,zavirili u "svako cose" i zaista je pravo zadovoljstvo to lutanje...

Sad cu ja da budem dosadna...al' da ponovim...na Agiofili idi iskljucivo brodicem iz Vasilikija..ono kolima pa peske je bez veze skroz-muce se i kola i noge,kamenjar,nikakvi pogledi,a sve po vrucini...

slobodno, svaki savet je dobrodoshao...samo shto ja obozavam da peshachim, lepo kombinujem na letovanju i plivanje i hiking :D nema veze shto predeo kroz koji se prolazi nije nishta specijalno, ne volim da me spuste na odredishte, nego da se malo pomuchim sama da stignem.

nisam planirala da shibam po unutrashnjosti ostrva, interesuju me samo plaze. je l' mi savetujesh da iz nidrija na zapadnu obalu shibnem preko severnog dela ostrva ili da 'zagazim' u unutrashnost? preko sony map progija na upit sam dobila je maltene vreme putovanja isto, ali je put preko severa daleko bolji.

i da, super ti je ona amerika...nego kad vecj svracjash i ovde, je l' mogu da se nadju pamuchne stvari? svi prichaju da se tamo jedino sintetika prodaje, a da po pamuchni vesh moraju da dolaze u madjarsku i srbiju :D

1)Nema potrebe da ides iz Vasilikija u krug do zapadnih plaza,put koji preseca ostrvo direks ka Egremniju,Katzikiju itd je skroz o.k.Kupi kartu i vozi redom...
2)Sto se Amerike i pamuka tice...jos jedna nasa predrasuda..ne da ima pamuka,nego boli glava...Pominjah na onoj temi-bas danas gledam posteljine,peskire-pamuk,naravno,dezeni boli glava,a cene..da kukas(mi za te pare samo dz klasu mozemo da kupimo u Srbiji).Garderoba-takodje,ima pamuka,mesavina,ma svega...

chek', je l' 45 minuta pravcem iz vasilikija bez obilazenja preko istochne obale ostrva ili sa prolaskom kroz nidri i lefkas-grad? daleko ili ne, ima da ih overavam redom...prvi dan na agiofili, poshto je blize, a ostatak odmora ide na zapadne plaze :cool:

Ne secam se sta pise na putokazu kad se vracas sa Porto Katsikija, pa izadjes na glavni put ( do te tacke ima 16km), da li je dalje Vasiliki 14 ili 17km, mislim da je Lefkas 29km... Ne pamti glava te cifre, mada licno mislim da te njihove kilometraze na putokazima veze nemaju sa stvarnim stanjem, al ko ga briga, treba imati dara pa napraviti tako lude krivine od 360 stepeni!!!
Kada smo mi bili, zaista nije bilo guzve na putevima, nikog ni ispred ni iza tebe, verujem da ce septembar biti slican.

Ups-ti pitas iz Nidrija?Ali odgovor je isti,ne zaobilazi nigde,svi su putevi o.k.osim po nekog silaza na plazu,a to moras proci ma kojim putem dosla...Joooj,blago tebi,znas li koja lepota te ceka,mmm....

hvala puno na informacijama ;-) ja sam bila na lefkadi 1997. godine, umuvala se medju folklorashe koji su uchestvovali na avgustovskom medjunarodnom folklornom festivalu. tada sam bila dekintirani student, pa smo drushtvo i ja odseli u gradu lefkadi i stopirali prevoz do plaze izvan grada, na kojoj se viorila zastava 'milos', sa simpatichnim kafeom-vetrenjachom - tu su uglavnom visili surferi, zbog vetra, a sama plaza nije nishta posebno. jednom su nam organizatori priredili bus turu do katizme (odlepila sam na onaj desni deo plaze, sa stenama i 'uvalicom' u hladovini), vecheru u vasilikiju i krstarenje oko skorpiona.

pre dve godine sam bila na zakynthosu, proshle godine na skiathosu, a ove sam se ponovo uzelela jonskog mora :D inache, poludim kad prochitam postove forumasha koji pljuju po zakynthosu...krstarenje oko ostrva je prelepo i zaista je jedinstven dozivljaj, mnogo interesantniji i upechatljiviji od krstarenja oko skiathosa...tako da ako
nisi posetila zakynthos, obavezno ga isplaniraj u jednoj od narednih sezona ;-)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back