Lefkada i okolina - vodic za avanturiste

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Uzivajte na Lefkadi, gde god bili smesteni...

picture.php

Moze li mi neko reci koja je ovo plaza, gde se nalazi?

A u kom mestu-gradicu na Lefkadi se nalazi doticna plaza Katizma?I preko koje turisticke agencije si isla tamo?

nalazi se na zapadnoj obali. kad prođeš selo agios nikitas, posle otprilike 2 km imaš desno skretanje sa glavnog puta. prvi put sam išla u svojoj organizaciji (smeštaj u gradu lefkadi), a naredna dva preko agencije "matico" (smeštaj u nidriju).

Душо моја злобна, па на његовој фотки се такође виде пругасте, плаво-беле лежаљке. Нема шта да проверавам, ја сам тамо домаћи...:hahaha:

ti si uspeo da detektuješ prugasti dezen na fotki rezolucije 320x240, veličine 23 kb, na kojoj je suncobran veličine 5x3 mm?! :zcepanje:svaka ti čast! kakav crni domaći, ni komercijalnu katizmu nisi apsolvirao, šta tek ostaje za one egzotičnije varijante. daj bože da bi prepoznao i porto kaciki :zplez: i nemoj više da mi otpisuješ u ovom fazonu, inače :azdaja:

ti si uspeo da detektuješ prugasti dezen na fotki rezolucije 320x240, veličine 23 kb, na kojoj je suncobran veličine 5x3 mm?! :zcepanje:svaka ti čast! kakav crni domaći, ni komercijalnu katizmu nisi apsolvirao, šta tek ostaje za one egzotičnije varijante. daj bože da bi prepoznao i porto kaciki :zplez: i nemoj više da mi otpisuješ u ovom fazonu, inače :azdaja:

Важи душо, немој само да ме тучеш, молим те! :sad2:

Dragi moji, priblizava se dan kada treba rezervisati smestaj na Lefkadi za sledecu sezonu.. Nadam se da smo sada u povoljnijoj situaciji zbog skidanja sa viza. Dobila sam ponudu 40 eura za studio u julu za nas dvoje sa dvoje manje dece. Da li da uplacujem depozit ili da krenemo kolima, pa na licu mesta da zakupimo? Kada se tom prilikom placa celokupna suma, kad stignemo ili kada zavrsimo letovanje? Da li ostavljam pasos kod gazde ili ne (prosle godine sam ostavljala na Halkidikiju, cime sam bila onemogucena da platim karticom u prodavnici - trazili su i pasos, a isli smo preko agencije)?

Mozes da pogledas na www.villaverde.gr o smestaju.Mi smo rezervisali u martu za 11.7.kostalo je 54e
trokrevetni app,klima uracunata.Deposit sam platila 150 e u Nbg banci na osnovu konverzacije koju sam odstampala,a prvo sam otvorila devizni rn koji samo za to sluzi .Gazde su super,sve je cisto i lepo odrzavano,svaki ap ima mesto u hladu za kola,i ima rostilj koji koriste gosti.Menjali su posteljinu i peskire 2 puta za 10 dana,i cistli a imas sav pribor za ciscenje na terasi.Mozes da posaljes upit gospodinu Spyrosu za cenu ako znas u kom periodu ides.Tamo nista ne mozes bez kola jer je najbliza prodavnica skoro 1km, a vece Lidl i Spar oko 3km i centar mesta oko 3km.Ako te jos nesto interesuje.,pitaj.Pozdrav

Jos nesto,kod gazde se ostavi jedan pasos,tako da mozete zadrzati onaj na koga glasi kartica.Mi smo cim smo dosli platili i ostatak novaca da ne bismo razmisljali o cuvanju i tih para.Sto se tice trazenja smestaja na licu mesta ,u vili Verde je sve prodato,bar u sezoni ,mnogo ranije, mada ima smisla da trazis nesto sam samo ako imas zivce da sa decom ulazis i izlasis iz kola 100 puta,jer je sve dosta razudjeno.Imajte u vidu da je tamo nemoguce naci smestaj koji je na plazi ili jako blizu plaze pa treba uzeti neke druge kriterijume u obzir.:D

cao, posle iscitavanja foruma o lefkadi u meni se javila ogromna zelja da ove godine letujem tamo. Jedino ostrvo u grckoj na kom sam bila je Tasos i odusevljena sam sa bojom mora i plazama. Interesuje me da li neko moze da napise koliko je u km dugo ostrvo, u kom gradicu je najbolje odsesti (ne bitno da li je mirno ili zivo mesto jer bi isli kolima), kakve su cene na ostrvu, da li je ostrvo skupo ili ne. Bas bih volela da letujem tamo ali bez ovih informacija se sigurno ne bih usudila
Unapred zahvalna....

Pozdrav svima,

Dugo sam ovo citala zajedno sa muzem i odlucili smo da idemo prvo u pefkohori 7 noci, a posle smo odlucili Lefkada 7 dana.
Medjutim imam jedan problem pa bih zamolila nekog da mi se HITNO javi jer trebam da uplatim depozit od 50e i u banci mi traze bankarske instrukcije od grkinje da uzme to iz svoje banke, i kao nece da prihvate podatke koje mi je ona poslala mejlom. A ja bih sad trebala na engleskom da joj kazem da treba da ode u banku po te instrukcije nekako mi je to bezveze, pa pitam u kojoj banci bih to mogla da zavrsim a da mi uvaze samo njen mejl. Grkinja je u tom mejlu pored potvrde nase rezervacije u istom mejlu navela svoj racun i sifru i u banci i kod nas u bankama nece da prihvate (konkretno intesa nece). Molim za pomoc nekog ko je to sve odradio na osnovu prepiske putem mejla.
Hvala

Pozdrav svima,

Dugo sam ovo citala zajedno sa muzem i odlucili smo da idemo prvo u pefkohori 7 noci, a posle smo odlucili Lefkada 7 dana.
Medjutim imam jedan problem pa bih zamolila nekog da mi se HITNO javi jer trebam da uplatim depozit od 50e i u banci mi traze bankarske instrukcije od grkinje da uzme to iz svoje banke, i kao nece da prihvate podatke koje mi je ona poslala mejlom. A ja bih sad trebala na engleskom da joj kazem da treba da ode u banku po te instrukcije nekako mi je to bezveze, pa pitam u kojoj banci bih to mogla da zavrsim a da mi uvaze samo njen mejl. Grkinja je u tom mejlu pored potvrde nase rezervacije u istom mejlu navela svoj racun i sifru i u banci i kod nas u bankama nece da prihvate (konkretno intesa nece). Molim za pomoc nekog ko je to sve odradio na osnovu prepiske putem mejla.
Hvala

ja sam platila preko Erste banke,bez problema..pozz
u slucaju da nece da prihvate,odna ima fora konkretno u meridian banci da kao "saljes pomoc rodjaku u inostranstvu" i kao takva svaka uplata do 100 EUR prolazi.Jedino je problem sto meridian za tu uslugu uzme 10 eur provizije,mamicu im :evil:

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back