Lefkada i okolina - vodic za avanturiste

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Za J.e.l.e.n.u

Molim te kazi mi samo sta si odnela u Erste banku kad si otisla da platis to. Da li si odnela mejl samo sa podacima Grka ili mejl gde se vide podaci grka i svrha (na primer u mom mejlu pise da treba uplatiti depozit za rezervaciju) i kad sam to pitala preko telefona banke sad svi spominju neku profakturu poludecu. Molim te odgovori mi jer to sutra moram da resim

Hvala

Za J.e.l.e.n.u

Molim te kazi mi samo sta si odnela u Erste banku kad si otisla da platis to. Da li si odnela mejl samo sa podacima Grka ili mejl gde se vide podaci grka i svrha (na primer u mom mejlu pise da treba uplatiti depozit za rezervaciju) i kad sam to pitala preko telefona banke sad svi spominju neku profakturu poludecu. Molim te odgovori mi jer to sutra moram da resim

Hvala

Malo se slabo snalazim sa ovim pisanje, ne znam gde trebam da citiram pa sam napisala da je pitanje za J.e.l.e.n.u, dok ne udjem malo u stos

Izvini

pazi ovako..
za Erste banku mi je bio dovoljan e mail sa podacima o vlasniku apartmana i njenim podacima o racunu u banci.
Onda su zene u banci popunile neki nalog br.70 za devizno placanje i skinuli pare sa mog deviznog racuna.
Ali,to je bilo pre 2 godine,odnosno pretproslog leta.
Juce su mi u Raiffeisen banci rekli a sad to funkcionise malo drugacije..
odneses e mail sa podacima o vlasniku apartmana i oni mu prebace pare ali kao "pomoc clanu porodice u inostranstvu" To niko ne proverava a provizija je 1000 dinara.
TO su najsvezije informacije...:cao:

pazi ovako..
za Erste banku mi je bio dovoljan e mail sa podacima o vlasniku apartmana i njenim podacima o racunu u banci.
Onda su zene u banci popunile neki nalog br.70 za devizno placanje i skinuli pare sa mog deviznog racuna.
Ali,to je bilo pre 2 godine,odnosno pretproslog leta.
Juce su mi u Raiffeisen banci rekli a sad to funkcionise malo drugacije..
odneses e mail sa podacima o vlasniku apartmana i oni mu prebace pare ali kao "pomoc clanu porodice u inostranstvu" To niko ne proverava a provizija je 1000 dinara.
TO su najsvezije informacije...:cao:

Hvala na odgovoru
Nisam jos nista uradila nazalost. Pokusacu sutra u pireus banci. Po cim vide da su apartmani u pitanju vrate i kaze da treba profaktura i racun firme. Ma tupe. Strasno sta sve traze i rade za 50e sto treba da se uplati. Ispituju kome, zasto i za sta se uplacuje. Uzas. Ako ne prodje u pireus ici cu onda u meridijan kako si mi rekla.U svakoj banci su mi drugacije rekli i trazili druge papire. Pokusacu da im dam samo podatke sutra bez originalnog mejla, ali cu isti da ponesem.

Uzivajte na Lefkadi, gde god bili smesteni...

picture.php

Zlocin je po dubokom snegu i mecavi postavljati ovako lepe slicice... :zima2: :zima: :smrcka:

Ovo je da poludis:dash:. Muz je u petak otisao u Raifaizen banku da se regulise kao sto su mu rekli prethodni dan (doduse nije otisao na isti salter) i vratili su ga jer kaze mora original mejl pa prekopira u word i da se spoji u jedan gde ce se videti i taj depozit, nije hteo da prihvati odvojene mejlove. Strasno.
U subotu je otisao u Pireus banku, e kod njih je moglo i ovako kako smo mi uradili, znaci bez svih podataka na jednom papiru (mislim bez visine depozita), ali nisu imali struju tada. Nadam se da cemo sutra zavrsiti sve. U medjuvremenu smo pored pefkohorija rezervisali i Vasiliki\Ponti jer nam je jedino tu odgovara sto ljudi imaju parking tu iza kuce. Pa cemo uplatiti i za Pefkohori i za Vasiliki.
Pitam se hoce li se ovo zavrsiti, tolike peripetije stvarno. Na svakom salteru iste banke ti kazu drugacije

Pozz

Opet ja ha
Posle duzeg gledanja i analiziranja mesta, izbor je pao na Vasiliki, ali mesto blizu Vasiliki zove se Ponti. Moze li mi neko reci nesto o tome delu i koliko je Ponti zaista udaljen od Vasiliki jer oni u ponudi kazu 1km ali ja mislim da je ipak vise. Tu smo rezervisali Vilu Sofia. Ako neko nesto zna o toj vili neka nam napise. Meni deluje ok.

Hvala unapred

Za J.e.l.e.n.u.

Jupi konacno smo zavrsili sa uplatama. Ne mogu da verujem. I to u pireus banci. Konacno smo zavrsili. Hvala ti puno. Jedva cekam sada da idemo na more. Kao da sam vec tamo. I dalje vazi ako neko nesto zna o Vassiliki/Ponte i vili Sofia neka napise. Volela bih da znam

Pozz

Bas mi je drago :ok:
uzivaces,gde god budes na Lefkadi...fenomenalna je :)

:cao:

Bas mi je drago :ok:
uzivaces,gde god budes na Lefkadi...fenomenalna je :)

:cao:

Pozdrav,

Dobila sam potvrdni email od grka da je primio nas depozit i da je sve ok. E sad me zanima sta sam ja trebam da trazim od njih da mi posalju. Znam da ove godine ne trebaju vize, ali ce mozda na granici da nam traze to kao pozivno pismo. Bolje na vreme da sve regulisem. Ako mozes da mi kazes sta trebam da trazim i sta sve treba da se sadrzi u tom dokumentu. Da li treba da bude skenirano sa potpisom tih grka itd. Kad budes mogla napisi mi molim te da ih saletim sto pre.

Hvala

Pozdrav,

Dobila sam potvrdni email od grka da je primio nas depozit i da je sve ok. E sad me zanima sta sam ja trebam da trazim od njih da mi posalju. Znam da ove godine ne trebaju vize, ali ce mozda na granici da nam traze to kao pozivno pismo. Bolje na vreme da sve regulisem. Ako mozes da mi kazes sta trebam da trazim i sta sve treba da se sadrzi u tom dokumentu. Da li treba da bude skenirano sa potpisom tih grka itd. Kad budes mogla napisi mi molim te da ih saletim sto pre.

Hvala

Nista
sedi u kola i putuj...:)

Pozdrav,

Hvala

Slucajno pogledah ovo..... pa da dodam: dosao sam juce iz grcke i iz licnih razloga zvanicno pitao sefa carine za putovane bez viza.Odgovorio mi je: kao prvo,svaki carinik vidi ko je turista a ko ne,uglavnom nece ni gledati nove pasose jer prolaze kroz komp. kontrolu ALI..... svaki carinik iz njemu samo poznatih razlog IMA PRAVO da pita svakog stranca,gde je rezervisao smestaj i koliko ima novca za vreme boravka u grckoj.
Pa,obzirom da sam pitao u ime srpskih turista-mojih gostiju,precizno mi je odgovorio,da grci treba formalno (ali je to i zvanicno) da salju "APODEIKSH EISPRAKSIS"-racun o primljenoj uplati.
Taj blok racuna moze kupiti svaki grk u knjlizari (1.10 e) i samo ga popuni vasim podacima i "lupi" pecat.

Slucajno pogledah ovo..... pa da dodam: dosao sam juce iz grcke i iz licnih razloga zvanicno pitao sefa carine za putovane bez viza.Odgovorio mi je: kao prvo,svaki carinik vidi ko je turista a ko ne,uglavnom nece ni gledati nove pasose jer prolaze kroz komp. kontrolu ALI..... svaki carinik iz njemu samo poznatih razlog IMA PRAVO da pita svakog stranca,gde je rezervisao smestaj i koliko ima novca za vreme boravka u grckoj.
Pa,obzirom da sam pitao u ime srpskih turista-mojih gostiju,precizno mi je odgovorio,da grci treba formalno (ali je to i zvanicno) da salju "APODEIKSH EISPRAKSIS"-racun o primljenoj uplati.
Taj blok racuna moze kupiti svaki grk u knjlizari (1.10 e) i samo ga popuni vasim podacima i "lupi" pecat.

E super i puno hvala na odgovoru. Ja imam potvrde iz banke gde sam uplatila depozit gde pise uplata akontacije za letovanje i iznos uplate. Ne znam da li je to dovoljno, ali ipak cu im traziti i ovo sigurnije mi je .

Hvala puno

Da-moze. To pozivno pimo se zove IPEFTINI DILOSI i u njemu nakon popunjavanja svojih podataka,posiljaoc pise : "Odgovorno i poznavajuci posledice..bla,bla ..izjavljujem:.."
Onda moze da stavi da Vas poziva u goste ili da ste platili ili bilo sta sto je u zakonskim okvirima.To je bilo dovolno i za vizu(dok je trebalo).
Sto se tice Lefkade.... ko zeli tacnu informaciju i ponudu,neka poseti njihov stand na sajmu.Docekace Vas,jedna zaista divna srpska porodica koja zivi na Lefkadi i ponuditi smestaj kakav Vama odgovara.....ili na telefone: 062 162 519 048 - Aleksandra
063 163 716 2495 - Krsta
lefkadalex@yahoo.com

sve što znaš je dobro došlo. koja je bolja što se tiče apartmana, lokacije na kojoj se nalazi, koja ima veće i lepše dvorište jer imam malo dete?
i još nešto, vidim da je prilično zajeban put do zapadne strane ostrva iz nidrija, jesam u pravu? koliko treba vremenski kolima?
kakav je nidri, za šetnju uveče?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back