LDP formirao Politički savet

Архангел:
@Drago

Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena - ako me pamćenje služi :D

A kad će kraj ovoj temi? :roll:

Tako nešto... a zaboravio sam u prošlom postu da citiram nekoga ko je naveo podatke o Vesni Pešić...

"Boravila je u Institutu za mir osnovanog od strane Kongresa Sjedinjenih Američkih Država [3] kao priznanje za doprinos razvijanju demokratije i građanskog društva a dobitnik je Nagrade za demokratiju iz Vašingtona, kao i nagrade „Andrej Saharov“ koju joj je 1997. dodelio Norveški Helsinški Komitet i nagrade za demokratiju 1997. W. Averell Hariman koju dodeljuje Nacionalni Demokratski Institut iz Vašingtona."

Posle toga neka se svako seti i drugih "nagrada" koje su pored plakete i sl. uglavnom novčane nagrade...
A te nagrade se na globalnom nivou dele šakom i kapom - podobnim dakako...
Evo najnovija vest:
Biljana Srbljanović tkđ. u Grčkoj primila neku nagradu...

Siguran sam da bi se uz malo truda moglo pronaći da su svi ili barem 90% ovih likova iz političkog saveta LDP-a nosioci ili dobitnici tako nekih nagrada "za razvoj demokratije", "za razvoj multietničkih osnova", za "rudarstvo i gubljenje vremena"... :)

eremita:
То значи да данас имаш једну читаву галерију, тј.групацију празилук јевропејаца који су дошли до мало ловице и фирмираних крпица и себи умислили да ће бити ИН уколико се на недоличан начин одричу сопствене традиције, обичаја, историје...

Тако се међу њима уврежило да су традиционални инструмент ГУСЛЕ као и ДЕСЕТЕРАЦ нешто бљак.....нешто што је испод нивоа, а не виде јадници да не постоји ни једна нација на свету која се ОДРИЧЕ СОПСТВЕНЕ ПРОШЛОСТИ, напротив - утркују се у томе ко ће имати богатију прошлост а они народи који је немају труде се на сваки начин да је измисле. 8-)

E pa decko ovako....to o guslanju znaci samo da se savremeni problemi ne mogu resavati na srednjovekovne nacine.....
Razmisli malo kako bi prosao Marko Kraljevic da zaore drumove danas
pa Velja bi ga u top stavio....
....kao sto se sigurno neces najesti hleba sto ga je tvoja cukunbaba zamesila.....

Ma pusti ga,on definitivno ne moze da shvati pojam identiteta nekog naroda...Verovatno i vrsi veliku nuzdu u septickoj jami,jer nasi preci nisu imali pojma sta je to WC solja:):) a o tome da gusle i nisu nas nacionalni instrument,ili o tome da Dis ne bi ni postojao da nije postojao Bodler ne vredi ni pricati.

А аустријанци у кожним кратким панталоницама ?
a234.gif
Бљааак ...

Да, само се у таквим "анализама" (заправо извикивању парола) заборавља да не постоји "чист" народ који се није мешао са другима - осим можда Ескима.
Тако да су преци Срба Словени, Сармати, Трачани, Келти... па и они који су касније дошли - рецимо Турци.

Duh Sekire:
А шта је наш национални инструмент, Ками?
Шта је уопште наше, српско, по теби?

Gusle nisu,vec jedna vrsta gitare,ne mogu sada da se setim kako se zove. Ali to nije poenta,vec je poenta to da bez zapadne civilizacije nema ni srpskog identiteta kakav je ovaj danas,bez zapadnih zemalja nema ni Srbije,sto je i dobro,jer bi u suprotno vesali tinejdzere na gradskim trgovima poput ajatolaha u Iranu...

kami83:
Gusle nisu,vec jedna vrsta gitare,ne mogu sada da se setim kako se zove. Ali to nije poenta,vec je poenta to da bez zapadne civilizacije nema ni srpskog identiteta kakav je ovaj danas,bez zapadnih zemalja nema ni Srbije,sto je i dobro,jer bi u suprotno vesali tinejdzere na gradskim trgovima poput ajatolaha u Iranu...

А да ли је можда поента да без истока нема Србије каку је данас знамо. Ми једемо многа јела која су дошла са Турцима. А то што је добро... па обично се подразумева да је пун текст "по мом мишљењу / за мене добро", али ви из LSD-NSDAP мислите да сте посисали сву памет света, па оно што је добро за вас мора бити добро и за друге, а ако којим случајем није добро то су онда "примери обрнуте еволуције" или шта већ... Односно како је за вас добро оно што је добро за ваше западне господаре, подразумева се да то мора бити добро и за Србију, ко друкчије каже клевеће и лаже :lol: :lol: :lol: :lol:

То се види и у том твом посту. Просечан тинејџер у Ирану је задовољан својим животом и мисли како живи нормално. Једина претња његовом одрастању, младости или ако хоћеш нормалном сазревању су амерички бомбардери и крстареће ракете. Као што је углавном било и овде...

Најзад, кад кажемо "аутентично наше", мисли се на оно што те разликују од других. Можемо рећи и "српски Мекдоналдс", рецимо за онај на Зелењаку. И многи Срби иду у Мек, мада не знам колико им је то битно. Али нико неће доћи у Србију само због Мека. Јер тога има буквално свугде. А нешто што је дошло са Турцима или ко зна с ким, па сад кажу да "није наше" може постати занимљиво. Труба рецимо.

Duh Sekire:
Да, само се у таквим "анализама" (заправо извикивању парола) заборавља да не постоји "чист" народ који се није мешао са другима - осим можда Ескима.
Тако да су преци Срба Словени, Сармати, Трачани, Келти... па и они који су касније дошли - рецимо Турци.
Tacno.Zanimljiva je to tema

By genetics Serbs have the following Y-Dna chromosome distribution: highest is Haplogroup I (Y-DNA) with 36% occurence, then R1a haplogroup with around 30% of tested individuals, Haplogroup E3b (Y-DNA) or E3b1 haplogroup is around 20% and R1b haplogroup at 11%. The rest are haplogroups J2 and K.
http://sr.wikipedia.org/sr-el/Срби

Duh Sekire:
А да ли је можда поента да без истока нема Србије каку је данас знамо. Ми једемо многа јела која су дошла са Турцима. А то што је добро... па обично се подразумева да је пун текст "по мом мишљењу / за мене добро", али ви из LSD-NSDAP мислите да сте посисали сву памет света, па оно што је добро за вас мора бити добро и за друге, а ако којим случајем није добро то су онда "примери обрнуте еволуције" или шта већ... Односно како је за вас добро оно што је добро за ваше западне господаре, подразумева се да то мора бити добро и за Србију, ко друкчије каже клевеће и лаже :lol: :lol: :lol: :lol:

То се види и у том твом посту. Просечан тинејџер у Ирану је задовољан својим животом и мисли како живи нормално. Једина претња његовом одрастању, младости или ако хоћеш нормалном сазревању су амерички бомбардери и крстареће ракете. Као што је углавном било и овде...

Најзад, кад кажемо "аутентично наше", мисли се на оно што те разликују од других. Можемо рећи и "српски Мекдоналдс", рецимо за онај на Зелењаку. И многи Срби иду у Мек, мада не знам колико им је то битно. Али нико неће доћи у Србију само због Мека. Јер тога има буквално свугде. А нешто што је дошло са Турцима или ко зна с ким, па сад кажу да "није наше" може постати занимљиво. Труба рецимо.

Naravno da prosecan tinejdzer u Iranu nije zadovoljan,ali necu da sirim pricu... I ja ovde pricam o mnogo elementarnijim stvarima od narodnih jela i Guce,za koje niko ne spori da treba da postoje... Svaki put kada prodjes pored Narodne skupstine,ili kada kazes drugaru da je LDP stranka izdajnika ti koristis tekovine zapadne civilizacije zacete u Staroj Grckoj, i samo budaletine poput Tome i Velje Ilica ne mogu da shvate koliko je za srpski identitet vazna zapadna civilizacija,pa je pljuju gde god stignu.

Primetio sam da nekim kolegama ovde prilično smeta činjenica da se neko školovao u inostranstvu. Ne znam za vas, ali ja sam ponosan kad čujem da je neko odavde doktorirao na Harvardu, kao recimo dr. Tibor Varadi, koji je bio član našeg tima branilaca pred Međunarodnim sudom pravde. Čovek inače radi za jednu međunarodnu instituciju, pa je po nekima i s te strane sumnjiv. Zašto? Međunarodnih institucija će ovde biti sve više, kao i poslovnih ljudi, firmi, svega. Naviknite se na to. Ovo nije 1948., Berlinski zid je pao. Možda je nekom zbog toga i žao, ali Berlincima uglavnom nije, a oni su valjda najpozvaniji da sude o tome.
Inače za veliku većinu članova pomenutog saveta uopšte ne znam gde su se školovali. Ne zanima me previše, pa nisam ni tražio.

nesha taxista:
Primetio sam da nekim kolegama ovde prilično smeta činjenica da se neko školovao u inostranstvu. Ne znam za vas, ali ja sam ponosan kad čujem da je neko odavde doktorirao na Harvardu, kao recimo dr. Tibor Varadi, koji je bio član našeg tima branilaca pred Međunarodnim sudom pravde. Čovek inače radi za jednu međunarodnu instituciju, pa je po nekima i s te strane sumnjiv. Zašto? Međunarodnih institucija će ovde biti sve više, kao i poslovnih ljudi, firmi, svega. Naviknite se na to. Ovo nije 1948., Berlinski zid je pao. Možda je nekom zbog toga i žao, ali Berlincima uglavnom nije, a oni su valjda najpozvaniji da sude o tome.
Inače za veliku većinu članova pomenutog saveta uopšte ne znam gde su se školovali. Ne zanima me previše, pa nisam ni tražio.

Pretpostavljam da si mislio na mene, kao što pretpostavljam i da si krivo shvatio ono što sam napisao.
Sama činjenica da se neko školovao u inostranstvu ne mora ništa da znači, ali ako se taj neko - ko se školovao u inostranstvu - kasnije zalaže za otcepljenje dela svoje teritorije, ako većinu stanovnika neke (svoje) zemlje naziva glupim i zaostalim, ako piše pisma u svet i u njima traži prekid pregovora za pridruživanje EU, pooštravanje sankcija, bombardovanje svoje zemlje itd... onda te ljude ne možeš svrstati u isti koš sa Tiborom Varadijem i drugim ljudima koji su radili u korist svoje države i naroda...

DraGo70:
Pretpostavljam da si mislio na mene, kao što pretpostavljam i da si krivo shvatio ono što sam napisao.
Sama činjenica da se neko školovao u inostranstvu ne mora ništa da znači, ali ako se taj neko - ko se školovao u inostranstvu - kasnije zalaže za otcepljenje dela svoje teritorije, ako većinu stanovnika neke (svoje) zemlje naziva glupim i zaostalim, ako piše pisma u svet i u njima traži prekid pregovora za pridruživanje EU, pooštravanje sankcija, bombardovanje svoje zemlje itd... onda te ljude ne možeš svrstati u isti koš sa Tiborom Varadijem i drugim ljudima koji su radili u korist svoje države i naroda...
Nisam mislio samo na tebe, zato te i nisam posebno citirao. Mislio sam generalno na način razmišljanja u kom je skoro svako ko ima neke veze s inostranstvom sumnjiv.

Back