Lazno srpsko rusofilstvo

Prirodno ne mrzim nikoga.

Na zalost isuvise dobro poznajem Ruse da bih imala dobro misljenje o njima.Srbi i Rusi nista zajednicko nemaju osim vere.

Rusi su daca gvozdenog komunizma i iz tog logora su relativno skoro izasli.No vec ih ceka drugi .Putinov.

Nikakva ljubav prema Srbiji ne postoji osim interesa koji su oni ostvarili i ostvaruju.

Kada cujem rec rusofil to zaista zvuci prilicno bolesno.Oni koji to jesu znace valjda da li lazu ili stvarno to osecaju.

Kulturu ne bih mesala u ovo jer zaista sto se knjizevnosti i ostalih umetnosti tice moram da im odam priznanje.

Kako da ne. I Majakovski i Rajevski i Vrangel i Micurin i Pavle Fleorenski su deca komunizma. Pojma ti nemas ni o Rusima, a bogami ni o Srbima.

Varas se. Rusi itekako vole Srbe, i to je uopste jedan narod koji lako voli, narocito bracu i narocito nas. (...)

Већина Руса не зна ни на мапи да покаже Србију. А камоли да "воле Србију".
Они старији се сећају Југославије као социјалистичке земље и то је то.
А то да "лако воле" ту си тек оманула и види се да их не познајеш УОПШТЕ. Руси су хладан северњачки народ, највише подсећају на Скандинавце се којима су додуше помешани (Викинзи су крстарили руским рекама и после пљачкашких похода настањивали се на тим обалама само тако - одатле толико риђокосих Руса).
Морали би ти мноооого да загребеш да би дошла до ( митологизоване до даске) "руске душе".

Poslednja izmena:
“Нас Русе са Словенима не треба ништа да разједињује. Постоје две Србије: Србија горњих слојева – ватрена и неискусна, која још није живела и стварала, али већ са партијама и са интригама које понекад достижу такве размере каквих нема ни код већ политички развијених и већих нација.

Упоредо са том Србијом постоји и – Србија народна, која баш Русе сматра својим спасиоцима и браћом, а руског цара својим сунцем, она Србија која воли Русе и која им верује.

И на крају ћу рећи: неће много времена проћи и јавиће се спасоносна реакција, јер су већина Срба ватрени патриоти. Они ће се сетити Руса који су дали живот за њихову земљу. (…)

Велики руски дух ће оставити своје трагове у њиховим душама, а из руске крви која је проливена у Србији израшће и српска слава.

И Срби ће се уверити да је руска помоћ била несебична и да Руси, гинући за Србију, нису имали намеру да је освајају.”

Фјодор Михајлович

Усташоиди, алијас титоисти су инфантилни и заостали . За њих постоји само оно после 45те године, и ништа друго.

Требао си да напишеш "само оно после 48ме године", већа би била фора. Можда би се и насмејали ови твоји "русофили" ФОЛИРАНТИ - но, више среће други пут.
Иначе, за твоју информацију, привредна и културна размена СФРЈ па тако и Социјалистичке Републике Србије са Совјетским Савезом у односу на исто везано за четничку Србијицу и Путинову Русију је немерљива.

"Sudbonosni korak u karijeri Đorđa Marjanovića bio je odlazak na turneju po Sovjetskom Savezu 1963.godine. Ovenčan slavom najpopularnije muzičke ličnosti Jugoslavije, Đorđe je u Rusiju krenuo tremiran, ali je već na prvim koncertima zaboravio na strah. Pred tamošnjom publikom ,slabom na tananu slovensku dušu ogrezlu u životnoj drami - Đorđe je već posle nekoliko koncerata postao estradno - socijalističko božanstvo, mag scene čovek koji je SSSR-u sklonio muzičku zavesu sa očiju i nevine obožavaoce uveo u svet pesme, glume, drame i lake gimnastike na pozornici. Za samo par meseci, Rusija je bila u ekstazi! Ni Brežnjev, u svojim lucidnim trenucima, nije mogao da zamisli da će veliki sovjetski narod kapitulirati pred izvesnim drugom Marjanovićem čije mesto u istoriji estrade Lenjinove domovine - do danas niko nije ni primirisao! " http://www.djordjemarjanovic.com/biografija/5.html/

Poslednja izmena:
Izrazavaj se pristojnije, nisam ti ja neki drug sa ulice!

Vole nas itekako, cak nam prebacuju (kad mi njima prebacimo da su nas ostavili na cedilu u bombardovanju) da smo mi zapravo njih uvek izdavali kroz istoriju i da svaki mir koji je na nasu korist bio potpisan uz agitaciju Rusije, smo posle proneverili jer smo se brzinom svetlosti pomirili sa tim istim zapadom kod koga su jedva izdejstvovali te teritorije.

Recenica je u mnozini i ne odnosi se samo na tebe.Voli ti njih onoliko koliko njih bas briga za nas.I malo manje u proslost.Zivimo ovde i sada.

Srbi po svemu sudeći više ne idu zaraditi novce na truli Zapad, svi idu u Rusiju.

Као што смо радили вековима уназад све до октобарске револуције. Али ви који сте отпали од великога рода слабо знате у ком су вам правцу дедови гледали ишчекујући слободу и правду.

Као што смо радили вековима уназад све до октобарске револуције. Али ви који сте отпали од великога рода слабо знате у ком су вам правцу дедови гледали ишчекујући слободу и правду.

Moji su djedovi išli zaraditi novce u Francusku, Australiju i USA. I gledali su da se njihova domovina ugleda na te zemlje.

Poslednja izmena:
Stvar je u tome sto Srbi VEOMA SLABO poznaju Ruse...

Sta znaju o njima?

Da mnogo piju, da su pobedili Nemce u 2 rata i Napoleona, da je najveca drzava na svetu, da je jednom bio jedan ruski car, da imaju atomsku bombu, da su pravoslavni....

A ne znaju ni koje krsne slave slave....:per:

Rusi nemaju krsne slave u našem obliku ....

Kako ti malo znaš
al' zato mnogo lupaš !!!!!

Meni je genijalno kad rusofili počnu pričati

a) o fantastičnim ruskim filmovima, iako je to uglavnom smeće (uz par izuzetaka), a pogledali su ih 2 i pol.

b) o tome kako Rusi znaju napravi aute, pa postavljaju slike koncepta Lade, auta koji se nikada neće prodavati, i rusofilima ne pada im na pamet kupiti ruski auto.

c) o toma kako Rusi znaju napraviti mobitele, pa postavljaju slike genijalnih mobitela koje, avaj, niko ne kupuje, nego kupuju američke ili korejske ili kineske

d) o tome kako je VKontakte bolji od FB-a, iako imaju profil na FB, za usporetdu YouTube i RuTube se još nisu usudili :lol:

i još gomilu gluposti na svim razinama.

Uglavnom nemam ništa protiv iskrenih rusofila, ali ovi forumski lažnjaci su urnebesno smiješni: sve je super kod Rusa, ali ipak bi sve htjeli od Amera :lol:

a) o fantastičnim ruskim filmovima, iako je to uglavnom smeće (uz par izuzetaka), a pogledali su ih 2 i pol.

b) o tome kako Rusi znaju napravi aute, pa postavljaju slike koncepta Lade, auta koji se nikada neće prodavati, i rusofilima ne pada im na pamet kupiti ruski auto.

c) o toma kako Rusi znaju napraviti mobitele, pa postavljaju slike genijalnih mobitela koje, avaj, niko ne kupuje, nego kupuju američke ili korejske ili kineske

d) o tome kako je VKontakte bolji od FB-a, iako imaju profil na FB, za usporetdu YouTube i RuTube se još nisu usudili :lol:

Uglavnom nemam ništa protiv iskrenih rusofila, ali ovi forumski lažnjaci su urnebesno smiješni: sve je super kod Rusa, ali ipak bi sve htjeli od Amera :lol:

koliko ti lupetas gluposti. biti rusofil ne znaci loziti se na ladu, ruske filmove i slicno. nije sve u modernoj tehnologiji, ima nesto u arhitekturi, piscima, lepoti jezika, bogatoj istoriji, ali i u trenutnoj politici.

Za razliku od svih,
ja jesam rusofil
iz jednostavnog razloga :

- NEMCI, AMERIKANCI i mnogi drugi SU NAS BOMBARDOVALI
RUSI NIKADA NISU !!!

Bila sam i u Rusiji i u Americi, obišla Evropu, i još mnogo drugih zemalja,
ali iskrenu toplinu sam osetila samo u Rusiji i Grčkoj ....

Meni dosta !!!

"Dali ste previše reputacija u zadnja 24h. Molimo Vas da probate kasnije"

Back