Lažni nalozi, lažni profili

Znam znam da ti znaš :mrgreen:
Btw valjda si primetila samo na x koliko različitih po mišljenjima profila pratim a da ne pominjem telegram i jos neke mreže a novine i medije pratim i to najvise protivnicke:cool:
To si ti uhvatila samo za informer.
Naravno nije ti uslo u tu lepu glavicu da su vecina profila na koje se pozivate iz hrvatske.:mrgreen:
Ako ako samo nastavi ti tako
Većina profila na koje se ja pozivam su studentski, gde god da su registrovani.Svestan si i sam da lupaš gluposti al ajd da te pustim da se koprcaš...

I ja sam rekla šta sam imala. Ako neko sa 23 godine sposoban da bude poslanik a onda i ministar, a da to ne nazivaš poturanjem ''dece'', jer i dotičnog mogu smatrati detetom u tim godinama, kao i drugove i drugarice moje dece dokle god ja hoću. Pred zakonom su svi isti, može i tako, al to ne važi u ovoj državi, dakle, to bi bilo to od mene za tebe..
Ko zadnji magarac,mora tvoja da bude zadnja :D

I ja sam rekla šta sam imala. Ako neko sa 23 godine sposoban da bude poslanik a onda i ministar, a da to ne nazivaš poturanjem ''dece'', jer i dotičnog mogu smatrati detetom u tim godinama, kao i drugove i drugarice moje dece dokle god ja hoću. Pred zakonom su svi isti, može i tako, al to ne važi u ovoj državi, dakle, to bi bilo to od mene za tebe..
Ovde si u pravu. Što važi u jednom slučaju treba da važi i u drugom.

Treba uvesti minimum godina za kandidate za poslanike i sve javne funkcije, npr 35.

E da koja slučajnost i oni zaboravi svi sto nastali u zadnjih godinu dana iz hrvatske stižu poruke
Screenshot_20251123_212204_Samsung Internet.jpg

Screenshot_20251123_212212_Samsung Internet.jpg
Screenshot_20251123_212219_Samsung Internet.jpg
Screenshot_20251123_212225_Samsung Internet.jpg

23 godine nije dete. To je punoletni gradjanin sa zavrsenom srednjom skolom ili fakultetom. Sa jasnom predstavom sta je dobro a sta lose i razlikom izmedju zivota i smrti.

23 godine nije dete. To je ounoletni gradjanin sa zavrsenom srednjom skolom ili gakultetom. Sa jasnom predstavom sta je dobro a sta lose i razlikom izmedju zivota i smrti.
Za svoje roditelje si dete i sa 10, i sa 20, i sa 30, i sa 50.

Problem je kad se izvesna opcija poziva na decu, a ta deca studiraju a profesori suvereno odlučuju o ocenama…

Zbor ustaške mladeži" se odnosi na
Ustašku mladež (UM), omladinsku organizaciju ustaškog pokreta u Nezavisnoj Državi Hrvatskoj (NDH) tokom Drugog svetskog rata. Osnovana je 4. novembra 1941. po uzoru na Hitlerovu mladež, a organizovala je mlade uzrasta od 7 do 21. godine u različite podskupine, kao što su Ustaška uzdanica, Ustaški junaci i junakinje, te Ustaška Starčevićeva mladež. Za vođu organizacije imenovan je profesor matematike Ivan Oršanić.
  • Datum osnivanja: 4. novembar 1941.
  • Uzor: Hitlerova mladež
  • Podskupine:
    • Ustaška uzdanica: za učenike osnovnih škola (7-11 godina)
    • Ustaški junaci i junakinje: za decu (11-15 godina)
    • Ustaška Starčevićeva mladež: za mlade (15-21 godina)
  • Vođa: Ivan Oršanić

Zb

Zbor nije sabor.
Jeste isto.

https://plus.rtrs.tv/tekst.php?c=4&pismo=lat&id=3276

Vašar, sajam, sabor ili zbor​

Osnovna svrha vašara bila je da seljaci kupe neophodne stvari u vrijeme dok nisu postojale prodavnice u današnjem smislu...

Vašar, sajam, sabor ili zborje oblik narodnog okupljanja. Stariji naziv je panađur. Osnovna svrha vašara bila je da seljaci kupe neophodne stvari u vrijeme dok nisu postojale prodavnice u današnjem smislu. Obično se dešava u doba nekog crkvenog praznika (Crveno slovo) kada nije dozvoljeno raditi i najčešće se dešava na nekom ravnom terenu, često u porti obližnje crkve ili manastira, čime se cijelom događanju daje određena doza ozbiljnosti i društvene prihvaćenosti. Vašar je toliko važan događaj da su svi veći vašari u Srbiji evidentirani čak i u crkvenom kalendaru. Učesnici zajednice, sela ili varošice gdje se dešava vašar se tog dana svečano oblače. I raspoloženje se svečano. Iako vašar nije specijalitet srpskog naroda, vašare u drugom obliku imaju i drugi narodi ipak srpski zbor ima i određene društvene funkcije:

Na vašaru treba biti „viđen“.

Na vašaru se gleda kako se ko sa kime „pitao“ (pozdravio i raspitivao za familiju i sl). Na taj način se određuje status pojedinca u zajednici.

Na vašaru se plasiraju informacije (npr. „prodao bih onaj zabran, tamo gore pored potoka…“) i prikupljaju informacije („čujem da si ove godine zapatio jato ćuraka…“).

Djevojke za udaju, se oblače i stavljaju (poželjno) zlatan nakit i dukate oko vrata i šetaju po vašaru uz obaveznu pratnju starije rođake.

Vašar je prilika da mladi bračni parovi, po prvi put, svima pokažu svoje dijete.

Vašar je prilika da se mladi sretnu, upoznaju, „očijukaju“.

Stariji su tu da se raspitaju o onoj drugoj porodici, kakvi su, koliko imaju...

Na vašaru (tradicija koja se gubi) obavezno je bilo kolo, u kome mladi igraju. Pored prilike da se „izđuskaju“ ovo je prilika da se vidi koliko je ko fizički izdržljiv, spreman da igra (a samim tim i da radi). Ovo se naročito odnosi na djevojke.

Svrha „pokazivanja“ je da se vidi da pojedinac nema neke „skrivene mane“ i da je prihvatljiv za zajednicu po nepisanim zakonima zajednice.

Ringišpili su česti na velikim vašarima i isto imaju funkciju pokazivanja.

Pored toga vašar služi i za kupovinu i prodaju stoke te drugih poljoprivrednih proizvoda.

Da se u kafani ili improvizovanoj kafani pod šatrom mještani „provedu“. To je prilika za neke, da potroše pare koje su tog dana zaradili prodajući npr stoku.

Jagnjad i prasad se toga dana okreću na ražnju, u zemljanim loncima se kuva “svadbarski kupus”.

Tu su i trgovci raznih fela, a narodna odijela, licidarska srca, bičevi za konje, igle i druge potrepštine se toga dana kupuju.

To je bila prilika da djeca dobiju neku igračku ili kupovni slatkiš.

Back