Labrador retriver

• Začetnik teme Začetnik teme keconi
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
E ja cu odlepim sa ovom mojom elementarnom nepogodom od psa!!!
Kako i kada ce prestati da mi unistava stvari po kuci!!!! Pri tom to radi iz osvete, kad (retko)ostane sam!!! Danas je pocepao par knjiga!!! Ja stvarno vise ne znam sta da radim sa njim!!! Skroz je lood!!! Mnogi mi kazu da ce to prestati kad jos malko poraste , ali ljudi on vec ima godinu i tri meseca!!! Kad ce prestati, ja ga kaznim svaki put kad uradi nesto sto ne sme (malko sam ocvrsla na tom polju) al nesto sve teze vidim svetlo na kraju tunela....
Dakle, ili mi recite sta i kako da radim, ili da ga trajno prekrstim u Marli umesto Don Vitto.....
HELP!!!!

pazi ja ne znam za labove ali znam da mi pre skoro godinu dana asura ne bi bila ziva, a sad jeste ;) vec duze, cvece takodje, ali necu da nabrajam sta je sve celo znas kako to ide :lol: ima sutra odmah da se upisem na temu o stetocinama... ali naravno desi se da mu se omakne kad smo na poslu da se pozabavi papucama, ali za to je nasa nedoslednost kriva...

tako da polako smirice se i donica bombonica (sto volim da im tepam ko neki debil :D)

:rumenko::rumenko::rumenko::rumenko: hehehhe plawooki

Evo malo mog Kana koji raste iz dana u dan i kao sto rekoh negde, sve vise lici na svoje pretke skandinavce :)

Kan2-1.jpg

Kan3-1.jpg

prelep pas, vidi te oke samo :heart:

gubitak kucnog ljubimca nije ni malo lak slazem se,prije labradora sam imala shar peja-medjutim morala sam da ga udaljim,jako sam patila ali kada sam uzela labradora sve je proslo :))
mnogo su zanimljivi,ne smrde(za razliku od shar pea ) :)jako su pametni,poslusni..neces se pokajati ako uzmes labradora :))

Pozdrav svim ljubiteljima labradora! Ja imam mladog muzjaka zlatnog labradora (7 meseci) i primecujem da i pored redovnog davanja vitamina i kalcijuma u tabletama on konstantno jede izmet svoj ili tudji gde god ga nadje. Kakva su vasa iskustva ja stvarno nikada pre nisam imao psa tako da nemam pojma o nezi i pokusavam da to ide nekako spontano kao i sa decom. Jel to normalno za njih i zasto to radi?:confused:

Pozdrav svim ljubiteljima labradora! Ja imam mladog muzjaka zlatnog labradora (7 meseci) i primecujem da i pored redovnog davanja vitamina i kalcijuma u tabletama on konstantno jede izmet svoj ili tudji gde god ga nadje. Kakva su vasa iskustva ja stvarno nikada pre nisam imao psa tako da nemam pojma o nezi i pokusavam da to ide nekako spontano kao i sa decom. Jel to normalno za njih i zasto to radi?:confused:

Možda mu fali vitamin K a možda je jednostavno radoznao. Masa pasa to radi, i moj je radio kao mlađi. Nažalost, tek je posle nekoliko dobijenih batina, kad više ništa nije palilo, prestao. Budi strpljiv, tvoj pas je praktično štene. Kažnjavaj ga samo na lcu mesta, labovi su pametni, skontaće i ako ga samo izgrdiš.

prema nekim misljenima, psi u mirisu izmeta osecaju sastojke koji jos uvek nisu svareni, i na neki nacin ih recikliraju tako sto jel... isto pojedu..jel mirise da je jos uvek jestivo.. i da ima sta da se iskoristi..
ne mora uopste da bude nedostatak nekog vitamina, jer istu naviku imaju i psi sa kojima se sve probalo..
mozes da probas da ga odviknes tako sto ces probati da "lovis" situaciju u kojoj je u mogucnosti da to uradi, i da stavis malo bibera ili ljute aleve paprike na izmet.. mozda uspe posle par ponavljanja!
pozdrav!!!

Au, ćurke recimo iz prve svare svega oko 1/3 hrane tako da im na velikim farmama recikliraju kaku i ubacuju im u koncentrat. (A verujte mi da je koncentrat za ćurke skup, od toga u zadnje vreme živim.) Ima i u tome logike ali kako objasniti to što vole kravlju balegu? Većina pasa u KV u one duge šetnje recimo vikendom dolazi na ekonomiju poljoprivredne škole i svi smo mi do jednog imali taj problem-kako ih sprečiti da jedu balegu! I još nešto: ne znam hoće li ljuto upaliti, jedan NO se tako najstrašnije navukao na senf a jedan zlatni retriver upravo na ljutu alevu. :lol: Jedno iz kućne korpe za otpatke a drugo sa stola.

Da potsetim....Moj Don je iskulirao chilly papricicu, koju mi koji jedemo ljuto samo"liznemo" za rucak.....Ukro je sa stola. A i kao stene je imao avanturu sa tom istom papricicom....secate se snimka kad je umislio kako ga je paprika ujela? E pa to kod nas nije palilo.....

Ako bismo posli od nacina ishrane vuka, mozda onda mozemo da razumemo zasto vole da gricnu kravlju balegu :)
Vuk najpre jede iznutrice, ne but ili plecku :) nego creva izmedju ostalog najpre, i na taj nacin obezbedjuje sebi biljna vlakna koja su mu neophodna tj. biljni deo svoje ishrane..
Iako su mesojedi, oni takodje unose i nesto biljne ishrane..i to preradjenu a ne u sirovom obliku.
Moguce da psi osecaju travu u izmetu, preradjenu na nacin na koji je njima samima lakse da je svare, i da zato jako vole kravlji izmet.
meni je to palo na pamet kao nekakvo objasnjenje za to sto mnogo vole kuce da rade :)
pozdrav!

Back