Labrador retriver

• Začetnik teme Začetnik teme keconi
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Inace, nemam obicaj da postujem na ovoj temi, cak ni da svracam na nju, upravo zbog radnih ispita ali i zbog toga sto posle jednog Arija (inace, Gizmovog dugogodisnjeg najboljeg druga) mislim da u mom srcu nema dovoljno mesta za jos jednog laba, bar ne iskreno i potpuno. Zato nisam cak ni razmisljala o nabavci bas te rase, opredelila sam se za jednu koja je donekle slicna, cak poticu "iz komsiluka"-mislim na njufa. (Drugi moguc izbor je bernski-ko dosad nije nabasao na taj podatak.)

A onaj klipic je stvarno predivan. Moj Gizmo to sigurno ne bi trpeo. Neke rase ju jednostavno tolerantne. Pretpostavljam da su decko i pas vrsnjaci, deluje mi da je i pas jako mlad. Nas komsija Ari je vec bio u godinama kad su stigle male gazde ali je bio divan sa njima. Ma, u svakom pogledu je bio divan, toliko pitom pas da su ga vise puta krali! Uginuo je sa nekih 13-14 godina.

Dakle fotografija nece biti uklonjena, jer tu patku nije pas ubio nego covek, a on ju je samo doneo, cime uostalom labradori i sluze.
Drugo, dragojlo nisam ja ovde da bih tebi licno ispunjavala zelje, narocito ne u pola 1 nocu. Ja imam zivot, znas to je ono kad ne sedis ceo dan pred kompom na forumu iritirajuci druge.
I na kraju jos da napisem da ce svi naredni komentari na tu sliku (u losem kontekstu) biti obrisani.

Цитат од драгојла: no ja od tebe nisam ni očekivao da reaguješ kako treba, već od mili, ne mogu da verujem da mili ćuti i okreće glavu na drugu stranu pred ovim skandolom?!
Mili?

Мили има свој живот и пре свега, Милин муж је озбиљно болестан и у болници, стога, мимоиђи ме, имам преча посла! И нисам једини модератор овде, ако ниси приметио.

Цитат од драгојла: no ja od tebe nisam ni očekivao da reaguješ kako treba, već od mili, ne mogu da verujem da mili ćuti i okreće glavu na drugu stranu pred ovim skandolom?!
Mili?

Мили има свој живот и пре свега, Милин муж је озбиљно болестан и у болници, стога, мимоиђи ме, имам преча посла! И нисам једини модератор овде, ако ниси приметио.

Pretpostavljam da ces sad primiti masu PP sa masom pitanja pa necu i ja da te smaram na taj nacin, kad procitas-procitala si. Bas me ovo sad rastuzilo. Nadam se da nije nesto bas, bas strasno. Drzim vam palceve da sve bude kako treba.

Imam stene labradora starog 2 meseca.
Znam da je vec bilo pitanja oko ishrane,koju hranu davati i koliko,ali...
Ja mu kombinujem kuvano i kupovnu hranu.Znam da mu je sada potrebno mnogo kalcijuma i fosfora sto kroz tu hranu sigurno ne dobija dovoljno.
Zato sam mu kupio neke tablete kalcefos i AD. Medjutim veterinar kaze da su neke
tablete prejake za njega.:roll:
Sta vi preporucujete, s obzirom da je samo 2 meseca star?

Kafortan tabletice redovno (recice ti vet kako i koliko) a mozes s vremena na vreme i Vitoligam pod kozu (injekcija ali je odlicna i nije strasna). Ako uzimas AD kapi, uzmi uljane, tako je manja sansa da ga predoziras. Ali ako uzmes dobru hranu (racunaj sve preko 300 kinti), mozda bi mogao da prodjes i bez tog cimanja. Izbegavaj kupovnu hranu raznih boja, to je veshtak.

Bea, stene do godinu dana starosti je najbolje hraniti granulama + dodatak Cafortan tablete. Ja bih izbegavala da mu dajem kuvanu hranu jer ce vrlo brzo poceti da bira i imaces probelma sa njim. Govorim ti to iz razloga sto mi je trebalo jako puno vremena da svog labradora vratim na granle i sad nemam nikakvih problema.
Kad kazem granule, mislim na granule za stenad, a ne za odrasle pse. Vodi racuna o tome kad kupujes. Granule za stenad su mozda malo skuplje od onih za odrasle pse , ali moj savet je da stene treba hraniti najboljim dehidratom do 12 meseci, dok se razvija, a kasnije sama odluci sta zelis za njega.

Bea, stene do godinu dana starosti je najbolje hraniti granulama + dodatak Cafortan tablete. Ja bih izbegavala da mu dajem kuvanu hranu jer ce vrlo brzo poceti da bira i imaces probelma sa njim. Govorim ti to iz razloga sto mi je trebalo jako puno vremena da svog labradora vratim na granle i sad nemam nikakvih problema.
Kad kazem granule, mislim na granule za stenad, a ne za odrasle pse. Vodi racuna o tome kad kupujes. Granule za stenad su mozda malo skuplje od onih za odrasle pse , ali moj savet je da stene treba hraniti najboljim dehidratom do 12 meseci, dok se razvija, a kasnije sama odluci sta zelis za njega.

Ovo sa biranjem hrane mogu da potvrdim. A i to da, bar dok je stene, ne treba stedeti na hrani jer je neke stvari mnogo lakse spreciti, stavise, neke je nemoguce kasnije popraviti.

Evo i sinocne slike,
Izvinte zbog pozadine!!!!!

Prilozi

• don 25.01.jpg
    don 25.01.jpg
    23,9 KB · Pregleda: 29
Hvala na savetu.Danas cu sigurno uzeti Cafortan.
Inace dajem mu Pedigree junior (ne znam koliko je dobar, nista ga bas hvalili)
Hranim ga 4-5 puta dnevno ali samo jedan obrok kuvano a uglavnom granule.
Granule mu potopim u toplo mleko ili vodu.E sad neko kaze nemoj mu davati kravlje mleko :roll: ???

Hvala na savetu.Danas cu sigurno uzeti Cafortan.
Inace dajem mu Pedigree junior (ne znam koliko je dobar, nista ga bas hvalili)
Hranim ga 4-5 puta dnevno ali samo jedan obrok kuvano a uglavnom granule.
Granule mu potopim u toplo mleko ili vodu.E sad neko kaze nemoj mu davati kravlje mleko :roll: ???

Promeni mu granule pod hitno!!! Pedigree je pun vestackih boja, aditiva i ko zna cega jos. Ako si u mogycnosti, uzmi mu Meradog, Bento Cronen ili neke druge (ne secam se koje je jos granule preporucila Astorela ili Ria) ali strogo izbegavaj one sarene. Ako mu uzmes granule za juniore, ne moras da ih potapas, samo je bitno da uvek ima na raspolaganju tecnost. Inace, dobre granule su podeljene po starosti i po velicini psa tako da tebi trebaju maxi junior. Mleko ne bi trebalo da bude strasno u nekim manjim kolicinama ali ako primetis i najmanji znak proliva, ukini ga. Radije mu daj domacu supicu (nikako kesicu ili kocku, one su preslane i opasne za bubrege).

Back