Labrador retriver

• Začetnik teme Začetnik teme keconi
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Labrador021:
Cao,
niko mi ne ne odgovori na:
"imam par pitanja,
koliko je hrana Otto dobra,
i moze li se desiti da stenetu dlake na pojedinim mestima izgube pigment,
zbog hrane ili viska odnosno manjka vitamina."
Na pr. crnom stenetu izmedju drugog i treceg meseca pobele dlake na odredjenim delovima tela. To su grupe od nekoliko ili nekoliko desetina dlaka. Ili opet da li je to genetika mana ili ...

Mozes li da slikas svog psa? Mislim da tvoj pas ima belu fleku na grudima (kod crnih labradora po standardu je dozvoljena mala, bela mrlja), ali nisam sigurna dok ne vidim.
Otto spada u lsoije hrane i ne bih ti je preporucila. Imas npr. hranu Ecopet po ceni od 120-130din po kg koja je jako dobra i nije skupa.

Minaa011:
Mi koristimo Bento Kronen i Hills a moji psi nece da jedu Royal Canin niti Eucanubu.
Postavi sliku da vidimo malisu
Poslednju sliku vam necu slati da vas ne rasplacem.
Kuce vise nema. Macija kuga je ucinila svoje i pored rada po PS-u.
Narucio sam novog i stici ce mi za 20-tak dana.
Klincima sam rekao da ce se kuca vratiti od veterinara kad ozdravi.

Prilozi

• 1.JPG
    1.JPG
    45,1 KB · Pregleda: 33
  • 2.JPG
    2.JPG
    54,3 KB · Pregleda: 31
  • 3.JPG
    3.JPG
    54,3 KB · Pregleda: 26
  • 4.JPG
    4.JPG
    49,8 KB · Pregleda: 28
Bas mi je zao :(
Nadam se da ce vas novi pas usreciti. Obavezno se raspitajte o vakcinaciji i trazite knjizicu u kojoj je vakcina upisana.

Mina, Hills je najbolja hrana, to je definitivno, ali je skupa. Ja planiram ove moje letos da "prevedem" na Eucanubu (dok pojedu ovo sto im je ostalo :) ), ipak mi se pokazala kao najbolja za moje pse, ne mora da znaci da svakome odgovara, vidis, tvoji psi je ne vole. Meni je problem nabavka hrane. Obicno kupujem dzakove i to mi je najprakticnije. Vec sam nasla distributera za Eucanubu, pa zato se vracam na nju.:)

Astorela:
Nadam se da ce vas novi pas usreciti. Obavezno se raspitajte o vakcinaciji i trazite knjizicu u kojoj je vakcina upisana.

Mina, Hills je najbolja hrana, to je definitivno, ali je skupa. Ja planiram ove moje letos da "prevedem" na Eucanubu (dok pojedu ovo sto im je ostalo :) ), ipak mi se pokazala kao najbolja za moje pse, ne mora da znaci da svakome odgovara, vidis, tvoji psi je ne vole. Meni je problem nabavka hrane. Obicno kupujem dzakove i to mi je najprakticnije. Vec sam nasla distributera za Eucanubu, pa zato se vracam na nju.:)

Eucanuba i hills su odlicne hrane, slicnog kvaliteta i cene..razlika je u
par desetina din/kg....sto se tice nabavke, ako nesto zatreba, tu sam
:wink:

Labrador021:
Poslednju sliku vam necu slati da vas ne rasplacem.
Kuce vise nema. Macija kuga je ucinila svoje i pored rada po PS-u.
Narucio sam novog i stici ce mi za 20-tak dana.
Klincima sam rekao da ce se kuca vratiti od veterinara kad ozdravi.
Jao mnogo mi je zao,i nama je prvi labrador uginuo od stenecaka sa 4meseca,bas tuzno.. :( :( :-( :-( :-( :-( :-(
Nemoj te deci ni da govorite ne bi dobro podneli,ovako ce te im "zamazati" oci malo.
pametno je sto ste se odlucili da odmah uzmete novog psica.
Mozda je i odgaivac kriv,mozda vakcine nisu bile sveze,ma ko zna..
Odakle ce te uzeti?

Pozdrav! :)
Evo mene posle duzeg vremena, na poslu sam pa nemam slika, inace Obiju se povratila dlaka skroz, (stavljen mu je Frontline), jedino je na vecem delu ledja dlaka ostrija ali i to sam primetila da se smanjuje.
Jos ga nisam naucila gde mu je mesto za nuzdu. A, to me podseti, citala sam ovde razne odgovore po forumima, da treba kucu iznositi napolje kad god krene da njuska po stanu... A, pitanja su postavljali i vlasnici vrlo malih pasa, koji su jos u karantinu, a ipak su odgovori bili ovakvi... U svakom slucaju, ovo nije bilo pitanje, samo sam primetila...
Elem, moze li mi neko reci kako da se igram sa mojom kucom, tj. da ga nesto ucim kroz igru? Probala sam sa lopticom i komadicem poslastice kad god donese loptu da mi je i da, ali on jednostavno zgrabi loptu i nema sanse da je pusti. Ili je mozda mali za ovakve igre?
Jel ima neko neki predlog, sta je on radio kad je kuca bila mala, neki savet, neka igra koja je namenska ili tako nesto?
Hvala! ;)

Astorela:

Kupila sam hills sad pre par nedelja Tediju, i nece ni da je pomirise. Nije nesto bas mnogo skupa, kilo je 340 din., dobro to jeste skupo kad kupujes za dva ili vise pasa. Ali moj razmazeni ker ni da je onjusi. Sad time hranim jednog naseg ulicnog kucova. :lol:

Mackic:
Kupila sam hills sad pre par nedelja Tediju, i nece ni da je pomirise. Nije nesto bas mnogo skupa, kilo je 340 din., dobro to jeste skupo kad kupujes za dva ili vise pasa. Ali moj razmazeni ker ni da je onjusi. Sad time hranim jednog naseg ulicnog kucova. :lol:
blago ulicnom kucovu,dobru hranu jede.
niste trebali da razmazite kuce,jer se nikad ne zna da li ce te uvek biti u mogucnosti da im kupujete ono sto oni vole,i sta onda?

Meni je veterinar preporucio da promenim Friskies, i ja sam uzela Royal Canin... Ne mogu da verujem koliko bolje mirise i izgleda ta hrana, a Obi je totalno poludeo kad ju je probao! Bas se videlo da mu se svidela mnogo vise od onog Friskies-a...
E, jos samo da nadjem negde dzak od 15-20 kg... :lol:

vilus:
blago ulicnom kucovu,dobru hranu jede.
niste trebali da razmazite kuce,jer se nikad ne zna da li ce te uvek biti u mogucnosti da im kupujete ono sto oni vole,i sta onda?

Njemu se u principu vise svidja jeftinija hrana. Neko mi je rekao da je zbog toga sto je ona vise namirisana, ili tako nesto. A tom ulicnom kucovu sam kupila neku bas jeftinu hranu, jer bi on mogao da za jedan obrok pojede kilo, i kad mu je iznesem napolje Tedi mu pojede pola. :roll: Inace mu kupujem pro plan od jagnjetine, to kao ajde voli, a kako cena granula ide nanize tako se njemu sve vise svidjaju. Royal Canin i Bento Kronen nece ni da pomirise.

U Svilajncu su mi pevaranti u Pet shopu rekli da mogu da mi naruce Hills, ali da je dosta skuplji od Eucanube ccc
Vojkane, ako mi propadne veza za Eucanubu, moramo se dogovoriti za distribuciju :)
Vilus, losa hrana vise moze da odmogne nego da pomogne psu. Friskies, Chapy, Otto su jeftinije hrane, ali izazivaju kod pasa razlicite komplikacije. Ni Cafortan ne moze da popravi ono sto jeftina hrana unisti.
Moji psi su konstantno na Cafortanu, ali kad ih prebacim na Eucanubu nece vise biti potrebe za njim, jer ta hrana sadrzi sve sto je potrebno psu za razvoj. Astor je kao mali bio naviknut na ovu hranu, ali kako Pet Shopovi u mom gradu nisu nikako snabdeveni (danas imaju nesto, sledece nedelje vec nemaju) morali smo da se prebacimo na nesto drugo.

mozda si ti i u pravu,ali moj pas je odrastao bas na tim hranama koje si pomenula kao lose ali je dobijao i jos dobija koktel inekcije i ima savrsenu dlaku,i skroz je zdrav. sve to verovatno zavisi i id samog psa. a i mogu ti reci da su hrane koje se kod nas smatraju dobrim u svetu pri dnu lestvice.

Minaa011:
bas lepo stence je bio,presladka glavica..da mu nije mozda tata Amadeus?
Nije mu tata Amadeus, a bio je stvarno lep. Ako te zanima mogu ti mailom poslati pedigre.

Sto se tice krivice kriv sam iskljucivo ja. Nedostatak znanja. Stene se kupuje kod 1.000% proverenog odgaivaca i vakcinise u 10.000% sigurnoj veterinarskoj ustanovi.

Stene je primilo dve petovalentne vakcine Nobivac-a, jednu kod odgaivaca, jednu kod veterinara gde sam ga ja vodio. Za vreme vakcinacionog perioda stene je bilo u kuci, ne u dvoristu.

Uginuo je posle mesec i po dana boravka kod mene sto je daleko iza vakcinacionog perioda. Vreme inkubacije virusa macije kuge je 5 dana sto znaci da jedna od vakcina nije odradila svoje, narocito ona treca za koju su i ogaivac i veterinar tvrdili da su nepotrebne i koja stenetu nije ni data.

Nadam se da ce ljubitelji labradora nesto nauciti iz ovih par mojih poruka. Jeste da se najbolje uci iz licnog iskustva, ali boooooli.

NE ZURITE SA KUPOVINOM STENETA I NE KUPUJTE BEZ DOOOBRE PREPORUKE.
Ukoliko nemate para bolje uzmite nekog mesanca, ja sam ih do sada imao 5-6.

A sa druge strane po meni ne postoji pametniji pas od labradora.
S tri i po meseca znao je da: ide na povodcu, sedne, aportira baceni pedmet od 5-10m (mrzelo ga je da trci dalje, jos je bio beba), reaguje na komandu fuj, i to sve bez klasicnih metoda dresure, samo lepa rec i pohvala. Za vreme bolesti ni jedom se nije uneredio u kuci .

Vidim da se mnogi muce sa dresurom, pa ako znaju engleski evo neke literature koja im moze pomoci. Ovo je precica za download:

http://rapidshare.com/files/20755075/Dog_Training_Collection.rar

Labrador021:
Vidim da se mnogi muce sa dresurom, pa ako znaju engleski evo neke literature koja im moze pomoci. Ovo je precica za download:

http://rapidshare.com/files/20755075/Dog_Training_Collection.rar

Замолићу те да овај линк постујеш на тему "Дресура паса" да буде од користи. Вероватно многи не обилазе ову тему.

Што се тиче хране, ја се сећам да је ЕУКАНУБА била добра, као и ROYAL CANIN. Јесу скупље али су добре. Надам се да су и даље задржале свој квалитет.

Astorela,
sta znaci "lsoije hrane" - nisam nigde pronasao taj izraz?

Otto hrana kosta oko 190 din i pise da je jedan od glavnih sastojaka piletina. Ukoliko je vas savet da je zamenim to cu i uciniti.

Ono sto sam cuo je da hrana mora da bude sto nemasnija zbog paranalnih zlezda psa i da pas stalno mora imati formiranu stolicu. Pri prelasku sa jedne hrane na drugu stenci dobijaju proliv.
Najbolja je govedina, ali industrijska govedina namenjena za psecu ishranu je napucana antibioticima i raznim drugim lekovima jer su to goveda koja su zavrsila u klanici zbog nemogucnosti da se izlece.
Kazu da treba izbegavati hranu koja se ne proizvodi u Evropi jer u nju stavljaju pse lutalice.

Voleo bi da mi jos neko iznese svoja misljenja.

I video sam na par mesta na netu da se psima daje voce: zanime me koje konkretno, koliko i kako (seckano, ljusteno, mleveno, sveze, kuvano... il kako vec)?

Desava se i dobrim odgajivacima (mada retko) da stene kupljeno kod njih ugine iz razloga sto je vakcini prosao rok trajanja. Primer naseg prijatelja iz Smederevske Palanke koji je celo leglo vakcinisao tom "isteklom" vakcinom i samo su mu ostale dve zenke. Znaci greska, nije bila namerno.
Moja preporuka je da se vakcine (Nobivac npr.) kupuju na DOBRO PROVERENIM MESTIMA da ne dodje do greske. Jako mi je zao tvog malise :( Napisi ovde ako te ne mrzi imena oca i majke, bas je bio sladak.
Vilus, naravno da sve zavisi i od psa. Jedan od najcescih problema sa losijom hranom jeste taj sto se pas npr. cesto mora voditi na ciscenje analne zlezde, javljaju se problemi sa dlakom i kozom, kamenje u bubregu, ali opet ne mora uvek i 100% da znaci, srecom.:)

Labrador021:
Astorela,
sta znaci "lsoije hrane" - nisam nigde pronasao taj izraz?

Greska u kucanju :) LOSIJE HRANE, na to sam mislila. Brzo kucam, retko proveravam tekst.
:oops:
Ja ne bih hranila psa tom hranom, ali to je moje misljenje. Pomenula sam ti Ecopet kojim ja hranim svoje pse, posebno Ecopet junior koji je jako dobar. Prelazim na drugu hranu jer je moja curica Alfa porasla :D i sad ce mi biti lakse da i nju i Astora hranim istim granulatom.
Kad menjas hranu tj. prelazis sa jedne na drugu, radi to postepeno. Najpre pomesaj dve vrste hrane, pa iz dana u dan smanjuj kolicinu stare, a povecavaj kolicinu nove hrane, sve dok je potpono ne uvedes u jelovnik tvog psa. Tako ces izbeci proliv i ostale propratne efekte.
Voce mozes davati, ali ne svo. Npr. jabuku, krusku, banane, tresnje.....izbegavaj grozdje jer je puno secera. Voce je najbolje da je uvek sveze, a ti ga mozes seckati ili ne, kako zelis :)
Vec sam negde pisala o tome sta se psu moze davati od voca i povrca, potrazi...

Evo upravo dolazim od uvoznika eucanube, pa da Vas obavestim da u ponudi imaju "novu" hranu namenjenu golden retriverima i labradorima, po ceni od 370 din/kg...( Royal canin vec duze vreme ima takvu vrstu hrane u ponudi), ja trenutno uzimam (posto Wetta doji),eucanuba adult performance i ona kosta 290 din/ kg ( cena je za dzak + 1 kg gratis )
Po mom misljenju najbolji odnos cena - kvalitet, sto se tice hillsa, imam neke informacije koje mi se nimalo ne dopadaju, sacekacu mail iz USA, ne bih hteo da objavim neku dezinformaciju...
...na kraju, citiram jednog mog drugara koji me je savetovao u vezi hrane za mog prvog psa : " Sve sto ustedis na hrani, `pojesce` ti veterinari "
Po mom misljenju 100% tacno

I ja se slazem sa tobom Vojkana mi nase pse hranimo najskupljom hranom,i ne zalimo nijedan dinar,stvarno losa hrana,manjak vitamina..i eto pare za veterinara.
Zato nas Benika izgleda kao mladic sa 10god,jer je oduvak jeo samo najbolju hranu:))

Moze posalji mi na bebee011@hotmail.com,i naravno uvek samo kod proverenih odgivaca ili ljudi za okoje znas da ulazu puno u leglo,od odg.Simonis,Dademma,Southern Star i jos par kod nas da ja mogu da kazem da su izuzetne.
Iz koje odg ces sada uzeti stene?
Mi dajemo voce a to su po najvise jabuke,neki put samo malo parcence banane,jabukom cisti zube,a nasi psi su ludi za tresnjama tako da kada ih vide mole za par komada:)
Sto se tice hrane moja preporuka Hills i Bento Kronen,Royal Canin

Back