Labrador retriver

• Začetnik teme Začetnik teme keconi
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Cao svima! Samo da postavim par slika... :)
Zvao me je covek od kog sam kupila psa, da proveri jel hocu papire, ostala mu je jos jedna kuca, pa, ako ima neko ko hoce psica, neka mi javi na PP, dacu broj telefona, nisu skupi, ja sam mog platila 70 evra i treba da dodam jos oko 20-30 za papire. Ja sam svojim Obijem zadovoljna, i veterinar kaze da izgleda odlicno, ako vas buni mala cena. Mada, opet vas izbor.. ;)
A niko mi nije dao neki savet za neku zanimljivu igru, uz koju moze i da se uci, tj. kako da ga ucim kroz igru, ako ima neko sa nekim interesantnim iskustvom... :)

76581100wy8.jpg

Evo kako Obi sada izgleda... :)

haos1ll6.jpg

A, ovo je haos koji sam zatekla jednog dana vrativsi se sa posla... :P Od tada zatvaram kupatilo... :lol:

Poz! ;)

Super izgleda,ima prelepu glavicu:))samo neka napredju ovako lepo.
Sklanjaj papuce i toalet papir to su bile omiljene "igracke" mojim psima,a i takodje punjene igracke raspore i pojedu onu vatu Badza se jednom zamalo ugusio,tako da se pazi toga.
Najbolja igra je uz lopticu ili hranu,cim nesto dobro uradi ti ga pohvalis i das malo hrane ili mu das lopticu,samo strpljivo.

Поздрав свима.Ја сам нов у овој причи и захваљајући вама пре три месеца сам купио штене лабрадора. Уверио сам се да су стварно јако интелигенти и паметни,иако има сада непуних пет месеци. За сада није имао здраствених проблема.Купио сам га у Обреновцу. Занима ме да ли неко има некакву информацију о његовим родитељима. Мајка се зове ГЛОРИЈА а отац ГРИЗЛИ КИНГ,и до када би најкасније требало да му се спусте тестиси. У граду имам једног кин. судију који ми је рекао најкасније до 6 месеци,да ли је то истина?

Drago mi je ako smo mi, vlasnici labradora, pomogli da se odlucite za ovu divnu rasu :) srecno sa malisom!!!!!! Ocekujemo fotografije :)
Za Grizli Kinga sam sticajem okolnosti saznala od jednog prijatelja i ako ne gresim, radi se o zutom psu, to je sve sto znam, provericu jos jednom, imam negde njegovu fotografiju.
Sto se tice testisa, trebalo je do sada da se spuste. Testisi se spustaju do trece nedelje zivota, a vec mogu da se opipaju negde sa dva meseca. Ako sve ostane kao do sada, pas nece biti za izlozbe, ali ni za priplod. Radi se o naslednom faktoru. U svakom slucaju mozete kastrirati psa i cuvati ga kao kucnog ljubimca.

Minaa, ако Асторела каже да се ради о наследном фактору, онда пас НЕ ТРЕБА да се пари. Што се тиче кастрирања, ту не бих да се мешам, јер не знам много о томе.

Minaa011:
Jelena kakvo kastriranje?Pa i sa jednim testisom moze da pari.
Ako se ne spusti idite na prost zahvat od 20min da mu se spusti testis,i to kosta oko 50e da ne bi igoreo u crevcu.Nikako kastriranje

Kad sam pomenula kastriranje, rekla sam to "namerno", u pravu je Mili. Takav muzjak nije za priplod jer ce prenositi svojim potomcima istu manu. Trebalo bi da se kastrira da bi mu bilo "lakse". Velika je greska takvom psa pariti. Da ne pricam sada o raznoraznim metodama, operacijama, kojima se sve moze postici. Moze se resiti fizicki, ali geni se prenose...

Ово ми је први пут да имам пса ,тако да сам лаик увези њих.Доста сам сазнао од вас тако да сам му напипао два тестиса.Осећају се под прстима али су му некако ситна наспрам висине, или се то мени само чини да су ситна . Послао бих бам слике само незнам како,да ли хоће неко да ми каже ?Јесте у питању је жути лабрадор.

Bicu slobodna da vam predlozim nesto. Ne znam odakle ste, ali odvedite psa kod dobrog veterinara, mozda je pas u redu.
Pokusacu da vam pomognem slikama

unutrasnji_organi_muzjak-1.jpg

UNUTRAŠNJI ORGANI I (mužjak)
1. dušnik; 2. jednjak; 3. srce; 4. dijafragma; 5. jetra; 6. želudac; 7 slezina; 8. bubreg; 9. creva; 10. debelo crevo; 11. penis; 12. testisi.

Razlog zbog koga sam vam preporucila kastraciju (naravno, to mora veterinar da potvrdi) je to sto zaostali testis cesto preti da se kancerogeno promeni i ugrozava zivot psa, zato je najbolje takve pse kastrirati jer pas moze imati potomke, ali takvi muzjaci se uvek iskljucuju iz priploda.
P.S. Malo sam se raspitala kod mog veterinara koji mi je rekao da kod vecine pasa do 6. meseca treba sacekati da se testisi spuste.

Асторела, буди љубазна па смањи мало слику да не би била обрисана! Знаш већ .... Смех нас је више пута молила да водимо о томе рачуна. Немој да ми замериш.

Хвала на савету и фотографији,сачекаћу још неко време па ако се ништа не промени,мислим повећа, одвешћу га код ветеринара на преглед.

Djosko bas je sladak:)kako se zove?
Nadam se da ce se spustiti uskoro ako vec i nije.
A nije tacno da se svaki pas koji nema spusten testis ne stavlja u priplod,kod mopseva je opste poznato da skoro 80% mopsica nema spusten drugi testis,te se vode na operaciju gde se testis spusti i sve funkcionise normalno.

emil85:
Cao svima, imam jedno pitanje. Koje visine i tezine treba da bude kuce od 4 meseca? Meni se cini da moja kuca nece da raste.:)

Igrom slučaja i ja imam psa starog četiri meseca, doduše reč je o zlatnom retriveru - ako može da ti posluži kao ilustracija - visok je oko 40 - 45 cm do grebena i težak oko 20 kg. :-D

Back