Labrador retriver

• Začetnik teme Začetnik teme keconi
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Hej, pozdrav familiji Scorpio of Jedi's Shadow :)
yt1vuk, mislis na Sophy? Ona je prelepa, ja sam se zaljubila u nju, ali je u Madjarskoj :(

Evo i moje Alphe sa bracom i sestrama
DSC00085-1.jpg

P1010007-1.jpg

Posto planiram da u skorije vreme kupim stene labradora, a vidim da znas prilicno mnogo o ovim psima, hteo bih da te pitam za preporuku koje starosti stene da uzmem i cime bi bilo najbolje da ga hranim?Hvala unapred!

Hvala :)
Najbolje je uzeti stene starosti od 2-3 meseca (zavisi za sta ga zelis: ljubimac, izlozbe, lov...), a hrana imas u izobilju. Do 12meseci ga hranis granulama za stenad, a onda mozes preci i na granulat za starije. Od dobrih hrana imas : Royal Canin, Eucanubu, Pro Plan (purina), Ecopet, Cibau....javi se kad nabavis stene, pa cemo tada prodiskutovati o hrani :) Sada pitaj sve sto te zanima, ako mogu pomoci, tu sam...

Pozdrav svima na forumu ( i vasim ljubimcima )!!!!
Vlasnik sam (ponosni), crne labradorke koja je stara 2,5 godine...
uskoro ulazi u teranje, pa me zanima da li je pravo vreme za stence?
Ako jeste, potreban je muzjak za parenje...

Ime joj je Wetta Black shadow, a roditelji su:
otac - Blek (mislim da je iz Vrbasa) -Mallorn shaggydog story
- Bianka

majka - Doried from blue stone river -Midnaight sun bolero
-Ava

Napominjem da meni sva ova imena ne znace mnogo, jer nemam nameru da se bavim odgajanjima, izlozbama, itd, jednostavno zelim za Wetu, zdravo i lepo potomstvo...
Da napomenem jos da je Weta nevidjena maza i prava dobrica...

E da, devojka u Wettinom zagrljaju je Milica.. :)
Pozz

Ako je uparis pre 18 meseci, ona je jos uvek nezrela i nece se starati o svojim stencima kako treba, nece se dalje razvijati kao ostale zenke njenog uzrasta koje se nisu parile i jos nesto, posto sa 9meseci najverovatnije nije ocenjena, stenad nece imati papire. Sad ti Dragojlo vidi koliko ces rizikovati :)

Јесте да женка добија прво терање око 8,9 месеца али не значи да је физички спремна за парење. Рецимо код ротвајлера се физички развој завршава са 2 године и ако се женка тада упари може неповољно да утиче на њен развој. Дакле, лепо је рекла Асторела.

Управо је и томе проблем! Маса људи није довољно упућена и онда праве грешке због неинформисаности.
Мајка мог пса (који више није жив) се упарила са 9 месеци и остала јој је крива кичма, остала је мала, просто јој је заустављен развој. Јел треба додати још нешто?

Naravno, to su posledice.
Skoro je jedna zenka bila u teranju (sa nepunih 18 meseci) i posto smo se vec dogovorili da parimo Astora sa njom, ja sam ljudima savetovala da sacekaju sledece teranje, jer je jos mlada i ja licno ne bih zelela da se upropasti jer je predivna zenka, ljudi su se slozili jer nisu znali da je jos rano za nju. I sad je sve ok, ona se savrseno razvija i, ako Bog da, na leto eto lepe stenadi i zdrave majke :)

rano uparivanje moze uticati na izgled i razvoj zenke ali, i ako se izbegava uparivanje pojavljuju se problemi sa laznom trudnocom i brojnim posledicama jer se bioloska funkcija zenke protivprirodno kochi, sve je to mac sa dve ostrice...

astorela a po koliko grama granula dajes svom astoru dnevno ako nije tajna i u koliko obroka? a koliko alfi?

Astor vec ima dve godine i sedam meseci i trebalo bi da jede jednom dnevno, ali ga ja hranim dva puta, jer je lepsi kad je krupniji. Jede uglavnom junetinu sa kuvanim pirincem, palentu itd granule ne voli, ali mu zato kao dodatak dajem tablete cafortana. Alfa puni uskoro 9 meseci jede 2x dnevno Ecopet junior + Cafortan+ povrce

Ta bela sara, kako je ti zoves je sastavni deo zutih labradora, ima je svaki. Kod crnih labradora se ponekad javi bela mrlja, koja je dozvoljena, ali nije preporucljiva, pa zato je mnogi ofarbaju, ako psa izvode na izlozbu.
Kod zutih labradora, zimi nos posvetli zbog hladnoce (za razliku od crnih i cokoladnih), pa je to sasvim normalno kod mog psa. U prolece mu nos opet potamni i tako do sledece zime.
Nadam se da sam ti pomogla :)

Prekosutra treba da odem po stene labradora ali jos nisam odlucio muzjak ili zenka?
Mala pomoc pliz.
Muzjaci vole da naskacu na nogu,koliko je to cesto, a kad su zenke u sezoni parenja muzjaci se skupljaju okolo znam jer sam imao zenku mesanca i stalno sam terao lutalice.
Sad pitanje je naskakivanje na goste non stop ili teranje dzukaca dva puta godisnje? :?:

Uzeo sam zenku Aska se zove od odgajivaca iz Pinosave.Otac Boks majka Dora.
Deda Willi-Nilly I must win by retrievers of river st
Jos neki preci CH.Might be a show dog of tingatel Winds,midnight sun bolero,besi simonis.
Jel su ovo dobri psi?Jel normalno da bude ovako neaktivna,samo je pila vodu prosetala par koraka i zaspala?Danas sam je uzeo

To je stene..i kao svaka beba sad pati za majkom.Promenila je sredinu pa ne ocekujes valjda da ce da se raduje sto je sad sa tobom umesto mamom.

Daj joj sansu da se malo privikne, da skapira gde je i da joj je to dom.

I budi nezan, to je ipak samo beba!

Back