Labrador retriver

• Začetnik teme Začetnik teme keconi
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ja sam definitivno odlucio da kupim psa i ti labradora.Dok sam gledao ove slike,najvise mi se svideo pas od Marge Simpson,pa sad imam jedno pitanje,kome bi trebalo da se obratim za to?Da li neko zna nekoga ko prodaje takve stence.Unapred hvala.

dragojIo:
astorela, da razjasnila si dosta...
a reci mi, posto cuvas muzjaka i zenku kako sprecavas da je ne pari?
Kao prvo, imate pogresne informacije. Ne naskace svvaki muzjak na nogu :) Imam i muzjaka i zenku koje razdvajam kad ona udje u teranje na nekoliko dana. Kad zenka udje u teranje uradi se bris i vet odredi tacan dan kada je parenje moguce. Tada, ta dva dana oni su razdvojeni.
Jakob, nije los pedigre, jedan deo tih predaka ima i moja Alfa.
Jacob, zasto ti odgajivac nije rekao kojom hranom i koliko puta dnecvno da je hranis?
Koliko ima? Do tri meseca 4x dnevo po 30gr.

Ma on kaze da joj je sipao punu ciniju i ona je sama jela koliko je htela.Sad je aktivna jela je trcala je malo,kakila i sad ostri zube na njenim igrackama.Samo 30 gr?To joj nece biti malo?
Ima tacno dva meseca.

4x dnevno po 30gr je sasvim dovoljno za stene od dva meseca, ali joj granule jedno 10min pre davanja potopi u mlaku vodu, ne hladnu, ne vrucu, vec naglasavam, mlaku. Od treceg meseca pocni da je hranis 3x dnevno. Labradori su jedna od najprozdrljivijih rasa :) sve jedu, ali nemoj preterivati da ne dobijes gojaznog psa.
P.S. Ne mogu da verujem kakav ti je odgajivac to rekao "stavim joj punu ciniju, pa jede koliko hoce".????

Evo, malo mog Astora
mojlepotan-1.jpg

mojsampion-1.jpg

Pa i meni je njegov odgovor bio cudan,ali video sam joj majku,baku i tetku i sve tri izgledaju odlicno.Ona i muzjak u leglu su bili najdeblji.Kako da postavim slike?Jos jedno glupo pitanje:jel smem da je izvodim napolje pre nego sto primi revakcinu?

Idi na photobucket.com i registruj se, otvori album i kad tamo postavis sliku, samo je prenesi ovde.
Dok ne primi revakcinu ne bi trebalo da bude u kontaktu sa drugim psima ili zivotinjama,ali mozes je pustiti u dvoriste npr. (ja sam licno pustala moje pse).
Ajde, napisi mi opet ko su joj otac i majka? Cini mi se da si pominjao Willy nilly I must Win-a itd.
Jos nesto, kad se bira pas iz legla npr. zavisno za sta ti treba, gledas da li je zivahan, kakav mu je stop, pigmentacija, rep da li je dobro usadjen itd.

Otac joj je Boks majka Dora.Deda po ocu Willy-Nilly I must Win by retrievers of River st,baba po ocu Astra.Deda po majci Holdi baba Dela-Dona.Inace video sam na sajtu Tintagel winds slike njenog cukundede Carromer's Charlie Chalk,prelep je bio.
Inace pradeda Midnight Sun Bolero se pojavljuju i sa majcine i sa oceve strane,znas li nesto o njemu?
Pradedova i prababa su i Might be a Show dog of Tintagel winds i Besi simonis.
Dosta se cese ako ima buve sta da joj radim,mislim cime da je zaprasim?Sta dajes svojim psima pored briketa,koliko?

OcAa i majku joj ne znam, ali deda Willy je jako poznat, on se nalazi u rodovniku moje Alfe, kao i Tintagel Winds kojih ima u rodovniku mog Astora i tkd. Alfe. Simonis je opet nasa linija, Midnight Sun Bolero je bio dobar pas. Imam slike nekih od njih, pa cu ti jednom poslati. Ja sam postavila ovaj post, pa ako krenes od pocetka videces da ima slika pasa iz rodovnika tvoje Aske :)
Kako se zove taj odgajivac? Ne znam nikoga iz Pinosave ko se bavi labradorima.
Ja mojima kupujem FRONLINE u prolece, ali je on bas jak za tvoje stene. Izvini, ali ja ne mogu da verujem da ti je taj tip prodao stene sa buvama? Odvedi stene kod veterinara da ga pregleda, mozda bi trebalo da se ocisti od parazita,bolje je to sad da uradis.
Pored granula, mozes joj slobodno davati sargarepu, kuvani prinac, palentu, jabuke...

Nema veze sta pise i mojoj Alfi pise isto jer je jedina u leglu bila dark yellow, svi ostali su bili beli.
Ne vidim slike :(
Posalji mi na mail, pa cu videti.
Odoh da prosetam Astora, pa se vracam da vidim Asku :)

Ne znam koja je ovo fora ne mogu ni da editujem post?Evo opet mada se meni prikazuju

http://i169.photobucket.com/albums/u240/Serbon83/Aska.jpg

http://i169.photobucket.com/albums/u240/Serbon83/Aska2.jpg

http://i169.photobucket.com/albums/u240/Serbon83/Aska3.jpg

Saljem ti i na mail.
PS.Odgajivac se zove Radisavljevic Goran.On kaze da je ocistio od parazita ali ona se cese i dalje.Zvao sam ga i on mi je rekao da je mozda koza iritirana od boksa.Zvao sam Vetland vodicu je sutra da mi daju nesto za buve.Sad je sva srecna juri noge i trenutno laje na mene :smile:

Jacob, видим да ти нису одговорили на питање да ли смеш да је изводиш напоље.
НЕ препоручује се извођење до трећег месеца, када прима задњу ревакцину и 15 дана после те ревакцине када гради имунитет. Наравно, тешко је држати пса у кући и не изводити га, па ти препоручујем да то радиш само кратко, у дворишту или испред зграде, на месту где нема много промета људи и животиња.
Храну дај по препоруци евтеринара али и на самом џаку те хране пише упутство колико се хране даје штенету. Значи, НЕПРАВИЛНО је штенету давати колико може да поједе. Да не кажем какве су последице те гојазности и преједања (неки пси су угинули тако што се преједу па им се изврне желудац, што има фаталан исход!).
За препарат против бува најбоље да констултујеш ветеринара, с` обзиром да су неки препарати јаки, што каже Асторела, па се не препоручују штенету.
Обавезно треба штене чистити од паразита.
Њушка не сме бити врућа, али добро, пошто је сад живахно штене, у реду је, али ако се понови, дефинитивно треба га водити код вета.

Sada sam pogledala Askine slike i mogu ti reci da je bas lepa.:)
Reci mi gde je drzis? Ako je u kuci, neka svako ko zeli da je dotakne opere pre toga ruke da ne bi preneo neku bakteriju jer jos nije primila revakcinu, a ako je u boksu, pred ulaz u boks postavi posudu sa razblazenim nekim sredstvom za dezinfekciju i neka svako ko ulazi u boks ugazi prvo u to sredstvo. Malo zurim, pa se nadam da sam ti delimicno lepo objasnila :)

Jacob:
U stanu je.Nego kako da je oducim od grizenja ruku?Inace strasno je pametna,trazi da izadje na terasu kad joj se piski i pravi je retriver,sve sto vidi nosi na svoje mesto na gomilu. :-D

Probaj da joj "uvalis" nesto za glodanje umesto ruke, tj. kad ti spopadne ruku kazi joj ne i daj joj nesto, neku igračkicu, njenu ili već nesto zgodni da "cese desni". Goveđa, kuvana kost nije loša za to.

Ma dajem joj igracke njima cese zube al su joj najzanimljivije ruke i noge.Naucice.Uzeo sam od veterinara neostomosan,jel to nije jako za nju?Time sam kupao predhodnog psa
Da postavim neke slicice:
Cukundeda Dual CH Carromer's Charlie Chalk

charlie16-1.jpg

Pretpostavljam da je ova boja greska?

spot6-1.jpg

spot7-1.jpg

Mada je lep

Izvedi je na izlozbu da se navikne na guzvu, tako sam ja izvodila i Astora i Alfu. Tada vec mozers da je navikavas na povodac, sets po gradu itd.
To sto grize ruku, ne dozvoljavaj joj! Udari je slobodno, ali noka rukom, vec nekom novinom npr. uz odsecno "NE!"
Da, to je Carromer's Charlie Chalk

Back