Labrador retriver

• Začetnik teme Začetnik teme keconi
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
MetalMaster, stenci koji kostaju 50-60 eura su sumnjivog porekla na prvu loptu. zasto? potrebno je dosta novca dok se proveri zdravlje kuje (snimanje kukova i laktova), dok se izvede na minimum jednu izlozbu kako bi dobila pozitivnu ocenu koja je neophodna da bi se pas sa pedigreom upario i da bi ti stenci imali papire. da ne govorim o ishrani, vitaminima, vakcinama za kuju i bebe koje uz mamu moraju biti dok ne napune 2 meseca. stence treba vakcinisati i revakcinisati i izvaditi im rodovnike. to sve kosta. mnogo vremena, ljubavi i novca mora biti ulozeno u sve to. zato nije logicno i cudno je da neko stene prodaje za tako male pare. jedino ako nije uradio nista od ovoga sto sam navela (sto nikako nije dobro) ili ako prosto zeli da pokloni stence i naplati samo papire i vakcine, ne znam...ne bih nikog da optuzim, samo te savetujem da budes oprezan tj. da kazes toj devojci da bude oprezna. jer mnogo je preprodavaca i uzasnih ljudi koji posto poto hoce da zarade i u ko zna kakvim uslovima pare pse i prodaju stence koji su premaleni i nespremni da se odvoje od mame...samo zato sto nemaju volje ni ljubavi da se njima bave puna 2 meseca...
mozes naci i neko fino kucno leglo gde mozes kupiti stene za nekih 200 eura. medjutim treba dobro razmisliti zelis li psa iskljucivo za ljubimci ili bi voleo i da ga izlazes? jer su nekad razlike izmedju ta 2 prilicno velike. i u izgledu i u ceni.

Evo i mene sa novim vestima :)
Na sinocnoj izlozbi (CACIB Cuprija) nas Arakan Akor Herbu Zadora osvaja svoj 4. PRM! :)
P2190007-2.jpg

P2190010-2.jpg

P2190011-1-2.jpg

Moram nesto da vas pitam.Moja Bea danas puni 8 meseci.Jos koliko pa ce ona uci u prvo teranje?Ne zelim da je parim jer je jos uvek mlada za to.Ona je u dvoristu i ne ulazi u kucu.Dvoriste je ogradjeno,ali opet ja ne znam kako cu da je odbranim od muzjaka.Mogu da pregrizu zicu ili mozda da je prekoce.Znam da ako se sad pari nece lepo da se razvije i ja to ne zelim.

evo malo i Hektorovih slika:D
inace nazalost pronasao je nacin da udje u bazen visok 1.20m,nisam mogla da verujem da je mogao to da preskoci ali nekako smo mu objasnili da ne sme da ulazi :hahaha:
sad ima sopstvenu kadicu u dvoristu i uziva.:bye:

Prilozi

• DSCN6835.jpg
    DSCN6835.jpg
    63,8 KB · Pregleda: 16
  • DSCN6845.jpg
    DSCN6845.jpg
    81,6 KB · Pregleda: 17
  • DSCN6838.jpg
    DSCN6838.jpg
    47,2 KB · Pregleda: 16
Pa vodili smo je naravno.Ona gazi po plicaku,ne pliva.Samo mozda kad su i drugi psi uz nju,ovako slabo.Ali kad je prvi put usla u vodu,to je bila opsta sreca.Izasla Bea pa skace,pa trci,pa je sercna sto je usla u vodu.Kad polevamo travu ja joj bacam lopticu preko vode i ona ide.

Moram da vam se pohvalim.Bea je shvatila da joj nije vrucina kad se pokvasi i onda smo je kvasili.Prvo malo crevom,a kasnije je ona otisla u njenu kadicu.Dobro nekako smo je ubacili i ona je strpljivo cekala da je pokvasimo,da bi se posle(naravno) uvaljala u blato.:rotf:

Moram nesto da vas pitam.Moja Bea danas puni 8 meseci.Jos koliko pa ce ona uci u prvo teranje?Ne zelim da je parim jer je jos uvek mlada za to.Ona je u dvoristu i ne ulazi u kucu.Dvoriste je ogradjeno,ali opet ja ne znam kako cu da je odbranim od muzjaka.Mogu da pregrizu zicu ili mozda da je prekoce.Znam da ako se sad pari nece lepo da se razvije i ja to ne zelim.

Sve je to individualno,tu od 8 do 11 meseca,zavisi od zenke do zenke.

Ako je dvoriste ogradjeno nema problema,samo je pazi kad je u estrusu,to je oko 9-11 tog dana pa do 20 - 21 .
Dotle ce odbijati muzjake ali ce u tom razdoblju sama traziti muzjaka.

Nemoj je pariti pre druge godine,to je optimalno vreme da se razvije i da bude u stanju da cuva mlade sama.

Mary je bila prvi put na IUO i prosirenu utakmicu II NR.
Za prvi put je super ja sam prezadovoljan, jer se nismo ni spremali nesto specijalno.
HVALA ASTORELI :)

Prilozi

• 1.jpg
    1.jpg
    50,6 KB · Pregleda: 17
  • 2.jpg
    2.jpg
    57,5 KB · Pregleda: 19
  • 3.jpg
    3.jpg
    42,4 KB · Pregleda: 16
  • 4.jpg