Labrador retriver

• Začetnik teme Začetnik teme keconi
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
ljudi uzeo sam kera tj nasao...labradora...msm bar bi trebao da bude...tj isti je labrador ali je zlatan....zlatne boje....mislim da ima godinu dana jer se stalo igra....i pametan je....i voli da se mazi i sve....voli vodu,naucen na povodac,reaguje na plac dece tj vidi se da hoce da ih zastiti....sad vas pitam:
1-pogledajte sliku da vidite boju pa mi recite jel labrador
2-sta i koliko hrane treba dnevno da mu dajem?(za sada mu dajem 200g salame,400ml mleka i ciniju hrane za pse)
3-voli vodu tako da je svaki dan tusiram...jel to previse?
4-iako se vidi da je kucni bio koliko i koje vakcine da mu dam?
pozz

Prilozi

• ker1.jpg
    ker1.jpg
    30,5 KB · Pregleda: 39
  • ker2.jpg
    ker2.jpg
    29,3 KB · Pregleda: 38
ljudi uzeo sam kera tj nasao...labradora...msm bar bi trebao da bude...tj isti je labrador ali je zlatan....zlatne boje....mislim da ima godinu dana jer se stalo igra....i pametan je....i voli da se mazi i sve....voli vodu,naucen na povodac,reaguje na plac dece tj vidi se da hoce da ih zastiti....sad vas pitam:
2-sta i koliko hrane treba dnevno da mu dajem?(za sada mu dajem 200g salame,400ml mleka i ciniju hrane za pse)
pozz

tina verovatno imas zlatnog retrivera-moram dodati da labrador takodje spada u grupu retrivera
-mislim da je labrador ovo sa slike gore-i da dodam netreba ga cesto kupati pogotovu nekim preparatima da ne dodje do poremacaja na kozi-perut i sl

Pozdrav svima!
Nadam se da cete moci da nam pomognete.

Drugarica treba da kupi stene labradora. Ako mozete da nam preporucite neku odgajivacnicu ili nekoga ko trenutno ima stence. Naravno, uz neku razumnu cenu, znate sta mislim...

Ona je trazila po oglasima i nasla je coveka koji prodaje stence. Rekao je da ako zeli papire, stenci su skuplji za 30e. Zanima nas da li se zaista papiri naplacuju? Culi smo da se ne naplacuju posebno, vec se dobijaju uz stene... Mi zaista ne znamo jer smo oboje do sada imali samo mesance.

Hvala unapred! :)

naravno da vadjenje papira kosta. ali ako mozes da izdvojis minimum 200 eura za stene onda mozes i tih 30 pa da znas od koga potice, i da kasnije pas moze da ima potomstvo koje ce imati dokumenta.
papir ne sluzi za vodjenje na izlozbe. to je potvrda o poreklu psa, o zdravlju predaka (ako su im radjeni snimci kukova i laktova i dr testovi) i niko ne tuce po usima vlasnike pasa koji imaju papire da svoje pse vodaju po izlozbama. Nemojte me pogresno shvatit, ja ne tvrdim da vi tako mislite :), ali ne dozvolite da vas neko ubedi da vam papir ne treba i da to sluzi samo za one koji zele da izlazu pse.

koliko ja znam, stence trenutno imaju u odg Daddema http://www.labrador-kennel.com/
u odg.Danubian Blues http://danubian.pondi.hr/home.html
i u Play Full Team-u http://www.playfullteam.com/home.htm

e sad je samo pitanje sta podrazumevate pod "razumnom" cenom.... u odgajivacnicama su stenci obicno skuplji sto je i normalno, a ako vam je to previse onda se raspitajte ko ima neko kucno leglo.

Hvala na pomoci Luthiena! :)
Pogledacemo sajtove, hvala za linkove...

Pod razumnom cenom, mislio sam da ne bude bas 500e, kao studentkinja ona ne moze da izdvoji toliki novac samo za kupovinu.

Tih 30e nisu problem, samo nas malo zbunjuje to sto su nam rekli ranije da se papiri dobijaju uz stene, bez ikakvog placanja.

A malo mi je cudno i sto su stenci dosta jeftiniji u odnosu na ostale oglase koje smo gledali. obicno su stenci oko 100-150e a on ih prodaje po 50 (zenke) i 60 (muzjaci).

pozz

BAŠ ME ZANIMA ŠTA SE U MEDJUVREMENU DEŠAVALO SA VAMA? DA LI JE LABRADOR ILI NE ? DA LI SE UGOJIO OD TOLIKE HRANE 5 KG ILI NE ? MOŽDA JE ČIPOVAN PA SI GA VRATIO GAZDAMA (AKO JE POBEGAO ! ) LABRADORI OBOŽAVAJU VODU - NEMOJ GA SAMO KUPATI ŠAMPONIMA VEĆ SAMO VODOM ILI GA VODI NA PLIVANJE ! SVAKAKO NAPIŠI NOVA ISKUSTVA

Pozdrav,planiram da uzmem stene labradora nasao sam odgajivacnicu u Mionici(kod Valjeva),odgajivac se zove Boris Radovanovic,odgajivacnica je "OD BOKIJA",zna li ko sta o ovoj odgajivacnici.Stenci su od oca Cigo /5/ IINR PRM CAC ostenjen 13.12.2005 i majke Azra /5/ IUO ostenjena 07.12.2005. stenci su ostenjeni 06.05.2009.Zna li ko sta o odagjivacnici i roditeljima stenaca?

Ajde ja da probam da ti odgovorim :)
Nisam nikada do sada cula za tu odgajivacnicu. Ako imas rodovnik stenaca, postavi ga, pa mozda ti pomognemo nekako. Ovako su za mene nepoznata imena majke i oca, obzirom da se svaka treca zenka kod nas zove Azra. :lol:

Hvala na pomoci Luthiena! :)
Pogledacemo sajtove, hvala za linkove...

Pod razumnom cenom, mislio sam da ne bude bas 500e, kao studentkinja ona ne moze da izdvoji toliki novac samo za kupovinu.

Tih 30e nisu problem, samo nas malo zbunjuje to sto su nam rekli ranije da se papiri dobijaju uz stene, bez ikakvog placanja.

A malo mi je cudno i sto su stenci dosta jeftiniji u odnosu na ostale oglase koje smo gledali. obicno su stenci oko 100-150e a on ih prodaje po 50 (zenke) i 60 (muzjaci).

te od 50 - 60 eura ne uzimaj niposto!

fino porazgovaraj sa svim ovim odgajivacima, raspitaj se za cene i bolje nek sakupi nekih 300 eura pa kupi zdravog i lepog psa. i obavezno OBAVEZNO sa papirima.

dedovi: digging will- azra
ciko vom falcon forst - aska

pradedovi: hargitavaraljai ed charlie-astra
ares chjscg chscg- doxa
boj - kobra
sokrat od pegi - dea
Digging Will je bio jako dobar pas koliko sam cula, Ares je verovatno Markov (Maresko),a Sokrat od Pegi je sjajan pas koga sam imala prilike videti uzivo. Sad vec u godinama, ali jako lep zuti muzjak.

Luthiena ti je dobro rekla da ih ne uzimas jer je moguce da imaju neku naslednu bolest kao sto je displazija kukova ili laktova kojima su labradori dosta skloni,a moglo bi da ima i bolest ociju,Tako da se vise isplati da das vise novca odmah kad kupujes stene nego kasnije da das na lecenje onog jeftinijeg.
I da,jel ide neko na izlozbu u cupriju11.07?Ja idem i vodim Beu,ali samo kao posmatraca.Pocinje u 20 h u GRdskom Prku pored V. Morave i sudija za 8. grupu je Nemanja Jovanovic.Evo ukoliko zelite da saznate nesto vise.

http://www.cuprija.rs/info/najave/cacib-cuprija-2009.html

Poslednja izmena:

Back