Labrador retriver

• Začetnik teme Začetnik teme keconi
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Podeljena su mišljenja, a i iskustva, povodom hrane svinjskog porekla. U globalu, ni mi ne bi trebalo da jedemo takvu hranu, to će ti reći svaki dr. No, pošto je to najpristupačnije, najčešće posežemo za svinjetinu.
Pošto ja kuvam hranu keri, upućen sam i u cene: juneće srce ti košta kao i svinjsko, juneći jezik je skuplji od svinjskog (a i, ruku na srce, delikates je :) ), džigerica je iste cene, kao i slezina.
Nemam dobra iskustva sa sv. gigom, ume da "zatvori". Bolje uzmi jezike i kuvaj ih sa pirinčem (kada pirinač postane "lepljiv", onda je i jezik gotov). Mislim da su jezici (sv) oko 180 din. kilogram, u poslednje vreme uzimam gov. srce (175 din).
Giga, kao i slezina, može biti povremena hrana, ili dodatak hrani (puno gvožđa), ali ne i kompletna hrana. Bar po mojim iskustvima.

Podeljena su mišljenja, a i iskustva, povodom hrane svinjskog porekla. U globalu, ni mi ne bi trebalo da jedemo takvu hranu, to će ti reći svaki dr. No, pošto je to najpristupačnije, najčešće posežemo za svinjetinu.
Pošto ja kuvam hranu keri, upućen sam i u cene: juneće srce ti košta kao i svinjsko, juneći jezik je skuplji od svinjskog (a i, ruku na srce, delikates je :) ), džigerica je iste cene, kao i slezina.
Nemam dobra iskustva sa sv. gigom, ume da "zatvori". Bolje uzmi jezike i kuvaj ih sa pirinčem (kada pirinač postane "lepljiv", onda je i jezik gotov). Mislim da su jezici (sv) oko 180 din. kilogram, u poslednje vreme uzimam gov. srce (175 din).
Giga, kao i slezina, može biti povremena hrana, ili dodatak hrani (puno gvožđa), ali ne i kompletna hrana. Bar po mojim iskustvima.
vec sam uzeo 6 kg platio sam 60din kilogram..
vidi,ja bi mu davao svaki 2-3 dan 100 gr kuvane dzigerice i saku granula,on ima 4 mjeseca,jeli to ok?

Granule su prč, ali sadrže neke važne minerale i vitamine. Ne volim ih, ali je lakše nego uzimati posebno vitamine i mešati sa hranom.
Dobro, on sa 4 m(j)eseca mora da jede bar 5 puta na dan. Mislim da je ok tvoj predlog.
Subjektivno, naravno.

28guznp.jpg

Gledam Lenu, preslatko stvorenje, pa se pitam, zašto, i kada porastu, kada sede - sednu na (da prostite) šupak?! Eto, i danas, kiša pada, sve mokro, idemo u "toaletnu šetnju", i Zara mrtva-ladna sedne na sred mokre trave - na šupak! Što malo ne sede na stranu, ili onako kao mačke, na zadnje noge? Bojim se da ne dobije šuljeve, ili neku upalu bešike, jajnika, otkud znam, pa hladno je! To je radila i kao štene, na snegu.
Najviše se plašim upale bešike, razumljivo jer smo u stanu. Koliko su oni podložni upalama tog i ostalih tipova?

To je to. Baš sa 7. meseci i Zara je imala. I svi su skakali, svi su nas pratili, neki su i ispred ulaza u zgradu spavali. Pazi se, ona ume i da čučne ako je neki udvarač nizak. Ako to traje desetak dana, pazi na nju sledećih par dana.

To je to. Baš sa 7. meseci i Zara je imala. I svi su skakali, svi su nas pratili, neki su i ispred ulaza u zgradu spavali. Pazi se, ona ume i da čučne ako je neki udvarač nizak. Ako to traje desetak dana, pazi na nju sledećih par dana.

ma nije jos teranje,ne verujem,nisu je svi zaskakali,niko nas nije pratio :D,mislim da treba da udje uskoro pa zbog toga.
ja i ne znam kako to izgleda..

pa jesi li ti musliman pa da nevalja da jedemo svinjetinu samo je das vetu da je proveri i to je to jedes ko i sav normalan svet izuzev muslimane

dok neprobam tog lava za mene je prase car svih zivotinja

I za tebe i za easyB-a - psi nisu muslimani :D ali ne smiju svinjetinu iz jednog vrlo jednostavnog razloga- lažna bjesnoća. Naime u svinjetini se nalazi jedan virus koji je za ljude bezopasan ali je za pse smrtonosan- izaziva lažnu bjesnoću koja ima sve simptome prave bjesnoće osim agresivnosti i neizlječiva je- aka pas se mora uspavati ili ugiba u roku od 24-72h- ovisi do kojeg stadija pustiš psa da se pati ali znaju si doslovno meso s kostiju pokidati. Stoga svinjicu u rernu pa sebi na stol a psa počasti junetinom, piletinom, puretinom i svime što nije svinjetina :D Možeš i lavom ;)

Retko pisem u poslednje vreme zbog obaveza, ali moram se ovog puta umesati :)
Nisu u potpunosti tacne informacije u vezi ishrane pasa svinjskim mesom. Naime, lazno besnilo se dobija od sirovog, termicki neobradjenog mesa (inace, zivo meso izaziva kod pasa jos komplikacija, ali o tome drugi put), najcesce sirovih svinjskih iznutrica, ali sam negde procitala o slucaju kada je pas zarazen od sirove kosti i to nije jedini razlog sto se ne preporucuje psima., vec je razlog drugaciji. Svinjsko meso je dosta masnije i teze se vari. Najbitnije je da je meso higijenski ispravno i termicki obradjeno. Znaci, nije pozeljno psa konstantno hraniti svinjskim mesom, ali mu nece faliti nista ako mu ponekad isto, uvrstite u obrok.

Poslednja izmena:
ljudi ja se izvinjavam ali hitni mi j potrebna pomoc juce se okotila moja kuja (mislili smo da se okotila)kad ono danas muz slucajno primetio da se ona jos napinje ( posto je on vet.tehnicar)pregledao je i unutra ima jos nije mogao nista da uradi zvali smo veterinara morace da joj se radi carski rez odneli smo je u stanicu kad oni ce tek da rade carski sutra ujutru kucici su ostali kod nas neznam sta da radim sada sa njima

ljudi ja se izvinjavam ali hitni mi j potrebna pomoc juce se okotila moja kuja (mislili smo da se okotila)kad ono danas muz slucajno primetio da se ona jos napinje ( posto je on vet.tehnicar)pregledao je i unutra ima jos nije mogao nista da uradi zvali smo veterinara morace da joj se radi carski rez odneli smo je u stanicu kad oni ce tek da rade carski sutra ujutru kucici su ostali kod nas neznam sta da radim sada sa njima

Pre svega moraš ih utopliti, sipaj u plastičnu flašu tople vode , uvij je u neku krpu, peškir i to stavi da ih greje....štenci nemaju termoregulator pa se lako prehlade , možeš staviti i neku lampu iznad njih da ih greje toplota sijalice......mališani bi trebali i da sisaju, pa im moraš dati nešto dok majka ne bude mogla da ih doji....sad ću da nadjem recept...

U mlako mleko umešaj kašikicu pavlake, jedno presno žumance i to daj štencima , može na flašicu sa cuclom , ili kapaljkom...stomačič posle jela masiraj sa vlažnom krpicom da bi štene obavilo fiziološke potrebe.... zato ih majka licka po stomaku da bi pospešila pražnjenje...

Mene brine to da se sa carskim čeka do ujutro.... obavezno nas obaveštaj kako je keruša...

Poslednja izmena:
i nas brine digli su frku da je hitno dovezemo u stanicu. Posto zivimo na selu pa nemaju dezurnog veterinara pa smo vodili veterinara iz sela, carski bi joj radio tehnicar ma sto peripetija kad ono glavni nece da dodje ostavljaju za ujutru u 6 ja se pobunila a on meni kaze posto ima jos napone da nesmeju pitam ja sta da radi sa stencima kad on meni kaze nece im biti nista do sutra samo ih utoplite sta da kazem strasno ali si nemocan

i nas brine digli su frku da je hitno dovezemo u stanicu. Posto zivimo na selu pa nemaju dezurnog veterinara pa smo vodili veterinara iz sela, carski bi joj radio tehnicar ma sto peripetija kad ono glavni nece da dodje ostavljaju za ujutru u 6 ja se pobunila a on meni kaze posto ima jos napone da nesmeju pitam ja sta da radi sa stencima kad on meni kaze nece im biti nista do sutra samo ih utoplite sta da kazem strasno ali si nemocan

Jao, strašno....u svakom slučaju utopli štence i daj ima da jedu kako sam ti napisala... inače će cvileti jer će biti gladni... a gde je sad keruša, kući ili u stanici ?

Back