Labrador retriver

• Začetnik teme Začetnik teme keconi
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
neki kazu da psi mogu osetiti onu osobu koja je losa ondai reaguju instiktivno...

to sam i ja cuo i nekim delom je tacno imao ja dzukca i bila jedna zla zena ja ga setao na onom povocu za izduzivanje i on joj se zamrsi oko nogu i ona pocne da vristi ja ga pozovem on se odmrsi a ova pocne da psuje i mene i kuce ja gazem ma bezi bre luda zeno:hahaha: i posle toga kad god vidi nju pocne da laje i da je juri ako je pusten ali ne da je ujede nego laje iza nje:gace:

Ja dobijam labradora za mesec,mesec i po...ne mogu da docekam :D mislim da nikako nisam pogresila zbog izbora rase..jel moze neko da mi da neki savet,nek mi posalje pm il ovde nek napise :) . . .nadam se da ce mi iole ublaziti tugu za mojim psom koji je uginuo od starosti..

Pozdrav Astorela! Sad sam se registrovao,tako da ne znam gde ce ovaj moj post otici ,jer slabo poznajem opcije :hahaha:
Naime,zelim kupiti labrador retrivera,i kao sto videh da se dosta razumete o istim,pa bih vas zamolio da mi za pocetak date savet od kog odgajivaca da kupim psa?Gledao sam site odgajivacnice iz Bogojava,lepi psi,lepo mesto...nazalost,daleko :( Ja sam sa Zlatibora.
Veliki pozdrav sa planine

Zdravo zlatiboris,
hvala na lepim recima :)
Da, Nenad Kojic iz Koneide sada ima stence,pa ako Vam nije daleko, preporucujem Vam to leglo. Ukoliko zelite nesto blize, ostavite mi Vas mail, pa cu Vas rado uputiti na jos neka legla, posto mi trenutno nemamo stenad.

Ja sam od danas ponosni vlasnik jedne labradorke od 5 mes. Pored nje vec 9 godina imam mesanku.Mislim da je malo uplasena ali da je vrlo inteligentna.Kako zivim na 2 spratu malo joj je bila frka da se penje i silazi ali uz moju mesanku je i to sad za samo 2 sata i 2 pokusaja prenebregla.E sad brine me par stvari kako da joj objasnim tj naucim gde da pije vodu i gde da jede posto sam odvojio od ove mesanke? Kako da je naucim na povodac ,vec sam joj stavio ogrlicu i nebuni se uopste.U prvoj setnji sam vezao na povodac mesanku a mala je isla za nama i kad bi malo zaostala samo sam zviznuo i ona bi dosla. I naj vaznije kako da joj objasnim gde da spava i da ona to prihvati(kupio sam prelepu korpu i veliki jastuk ali ona je popodne pokusala da spava na podu na plocicama ,jedva sam je ubedio da legne na jastuk koji sam kupio ?Ostalo sam valjda ukapirao kad se upiski u kuci natopim novinu i izbacim ispred vrata(a i to je moja greska mnogo sam se spremao za napolje i ona mucenica se upiskila),Koji je najbolji nacin da je nagradim kad nesto dobro uradi pokusao sam sa koskicama ali mislim da su joj mnogo tvrde i da trebam bas da je ubedjujem da uzme a i nece iz ruke nego samo kad joj bacim na pod??Odgovori su mi potrebni sto pre ,hvala svima koji se ukljuce.Veliki pozdrav.

Ja sam od danas ponosni vlasnik jedne labradorke od 5 mes. Pored nje vec 9 godina imam mesanku.Mislim da je malo uplasena ali da je vrlo inteligentna.Kako zivim na 2 spratu malo joj je bila frka da se penje i silazi ali uz moju mesanku je i to sad za samo 2 sata i 2 pokusaja prenebregla.E sad brine me par stvari kako da joj objasnim tj naucim gde da pije vodu i gde da jede posto sam odvojio od ove mesanke? Kako da je naucim na povodac ,vec sam joj stavio ogrlicu i nebuni se uopste.U prvoj setnji sam vezao na povodac mesanku a mala je isla za nama i kad bi malo zaostala samo sam zviznuo i ona bi dosla. I naj vaznije kako da joj objasnim gde da spava i da ona to prihvati(kupio sam prelepu korpu i veliki jastuk ali ona je popodne pokusala da spava na podu na plocicama ,jedva sam je ubedio da legne na jastuk koji sam kupio ?Ostalo sam valjda ukapirao kad se upiski u kuci natopim novinu i izbacim ispred vrata(a i to je moja greska mnogo sam se spremao za napolje i ona mucenica se upiskila),Koji je najbolji nacin da je nagradim kad nesto dobro uradi pokusao sam sa koskicama ali mislim da su joj mnogo tvrde i da trebam bas da je ubedjujem da uzme a i nece iz ruke nego samo kad joj bacim na pod??Odgovori su mi potrebni sto pre ,hvala svima koji se ukljuce.Veliki pozdrav.

Pa gde joj stavis vodu i hranu tu ce ona jesti. Ciniju nikad ne drzi uvek dostupnu, das kad je vreme hrani, drzis 20 min i sklonis, najvaznije je da uvek ima vode.

Stavi joj povodac, kupi platneni , davilicu, kad pocne da vuce komanduj pored i povuci ka sebi.

Sto se tice spavanja, neka sama nadje gde joj odgovara da spava, nikakav jastuk, korpa i ostalo ne pale tu.

Psi piske i kake posle budjenja i posle klope, tada je izvedi, kada obavi pohvali je, i nagradi.

Za nagradu mozes da kupis keksice za pse u pet shopovima

Hvala na odgovorima.Spava malo u korpi malo na podu tj plocicama,valjda joj je vruce???A preko dana obozava da je ispod stola ,moguce zato sto je bila u kucici sa niskim krovom ili se samo jos uvek mnogo plasi,inace kad god cuje neki jaci zvuk ona se trgne.Sto se tice hranjenja tu maksimalno gnjavi pokusao sam da je hranim Pedigree hranom za stence ali mrljavi i vrlo malo jede ali zato kad dam drugoj kerusi koja ima 9 god ova mala dodje kod nje i jede njenu hranu.Pokusao sam da joj dam neku drugu hranu i nju je prihvatila ali opet nije pojela ni 100g.Da li je to za brigu ili da samo sklonim hranu kad vise ne bude htela da jede i da joj ponovo spustim veceras? Ja je hranim 2x dnevno ujutru i uvece,da li je to ok?Sto se tice nagrada kad nesto dobro obavi ostao sam bez ijedne stvari koju mogu da joj dam a pokusao sam sa koskicama,sunkama i ostalim zezalicama ali ona jednostavno nece to da jede a ne znam zasto ,tako da mi je ostalo samo da je pohvalim i potapsem .Vrlo brzo uci povodac joj se bas ne svidja ali zato samostalno vec ide uz nogu,ne piski i kaki u kuci,spava u korpi,vozi se kolima kod suvozacevih nogu,ne grize po kuci i ne pravi gluposti ...Veoma sam zadovoljan kako napredujemo.Hvala jos jednom svima na odgovorima.

Hvala na odgovorima.Spava malo u korpi malo na podu tj plocicama,valjda joj je vruce???A preko dana obozava da je ispod stola ,moguce zato sto je bila u kucici sa niskim krovom ili se samo jos uvek mnogo plasi,inace kad god cuje neki jaci zvuk ona se trgne.Sto se tice hranjenja tu maksimalno gnjavi pokusao sam da je hranim Pedigree hranom za stence ali mrljavi i vrlo malo jede ali zato kad dam drugoj kerusi koja ima 9 god ova mala dodje kod nje i jede njenu hranu.Pokusao sam da joj dam neku drugu hranu i nju je prihvatila ali opet nije pojela ni 100g.Da li je to za brigu ili da samo sklonim hranu kad vise ne bude htela da jede i da joj ponovo spustim veceras? Ja je hranim 2x dnevno ujutru i uvece,da li je to ok?Sto se tice nagrada kad nesto dobro obavi ostao sam bez ijedne stvari koju mogu da joj dam a pokusao sam sa koskicama,sunkama i ostalim zezalicama ali ona jednostavno nece to da jede a ne znam zasto ,tako da mi je ostalo samo da je pohvalim i potapsem .Vrlo brzo uci povodac joj se bas ne svidja ali zato samostalno vec ide uz nogu,ne piski i kaki u kuci,spava u korpi,vozi se kolima kod suvozacevih nogu,ne grize po kuci i ne pravi gluposti ...Veoma sam zadovoljan kako napredujemo.Hvala jos jednom svima na odgovorima.

Da, verovatno lezi na plocicama ako joj je toplo.

Sasvim je normalno da spava ispod stola, psi vole skrovita mesta za spavanje, zato ti kazem stavi joj korpu na neko tamnije i skrajnuto mesto.

Hranu nikad ne drzi ceo dan ispred psa, neka cinija stoji oko 20 min. i skloni, pojela ili ne, kad sledeci put spustis ciniju pojesce sve.

Kupi keksice kazem ti, jos nisam video psa koji ne voli da ih jede.

Hvala na odgovorima ,veoma mi znace i koriste.Moja kuca brzo uci sve ali se ipak javljaju i poneki problemi.Na povodcu hoda ok samo mi stalno udara u nogu ,posto imam povodac na razvlacenje ja ga malo ukocim i povucem je od sebe kad krene u noge i tako 5-6 puta a onda ok ide pored mene ,a najzanimljivije je sto kad joj skinem povodac stalno hoda uz nogu i ne pravi gluposti.Imam jos jedan veliki problem kuca nece da se igra i stalno je tuzna ,kupio sam joj igrackice gumenu kosku za zube,lopticu,konopac ali nista je ne interesuje.Moje pitanje je kako da je zainteresujem i odobrovoljim za igru jer mi je neverovatno da stene od 5 meseci ne zeli da se igra...Hvala na odgovorima.A za hranu sam provalio zasto nece da jede i zasto ne voli brikete i slatkise koskice ,pa problem je prost jer joj rastu novi zubici pa je boli.

Back