Arozon Dream
Obećava
- Poruka
- 69
Imas jedan kod pumpe na aerodromu, jedan u trznom centru aerodrom, imas i u vet. ambulanti Vetland.
Maza i Lunja se zatvorio ili preselio, znam samo da nije vise u glavnoj
ok

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Imas jedan kod pumpe na aerodromu, jedan u trznom centru aerodrom, imas i u vet. ambulanti Vetland.
Maza i Lunja se zatvorio ili preselio, znam samo da nije vise u glavnoj

)Kakva su vasa iskustva sa labrador retriverima u stanu. Tj. da li mogu ostajati sami u stanu neko vreme (radno)
Inace sta mislite o tome da postoje dve vrste labradora engleskog i americkog?
Ako ste surfovali po Internetu bar malo,onda ste verovatno naisli na termin “Engleski Labrador” ili “Americki Labrador”.U cemu je razlika? Dobro pitanje na koje cu pokusati odgovoriti.Imajte na umu da je ovo samo moje misljenje.
Iskreno “Engleski” Labrador je onaj labradro rodjen u Engleskoj. “Americki” lab je onaj rodjen u USA.Ispravni termini su izlozbeni I lovni tip Labradora.Znate postoje Engleski labradori koji idu u lov I Americki koji se takmice na izlozbama.Klasifikovati ih kao Engleske ili Americke samo po tipu je zbunjujuce.
Pitanje: je li ovo “Engleski” ili “Americki” Labrador?
![]()
Niste sigurni?Ustvari ovaj pas je uvezen iz Engleske,izlozbenog tipa.Dakle ovaj pas je pravi Engleski lab.On pripada srednjem tipu izlozbenih labradora.Vise o tome ubrzo.
Sta kazete za ovog?
![]()
Ovaj pas je rodjen u USA, takodje izlozbenog tipa.Mnogi od njegovih predaka su rodjeni u Engleskoj I uvezeni u USA.
IZLOZBENI TIP
Izlozbeni tip labradora ima krace noge,teze telo,deblji rep I krzno od lovnog laba.Vecina izlozbenih labova imaju kracu njusku I siru glavu od lovnog tipa.
Ovaj pas je primer izlozbenog tipa
![]()
Primer tela izlozbenog tipa![]()
Treba iamti na umu da psotje vise “podtipova” I u lovnom I u izlozbenom tipu labradora.
Neki od izlobenih labradora su srednjeg tipa.Ti psi su kao psi iznad.Nisu ekstremni ni u jednom pogledu.
Jos jedan primer glave izlozbenog tipa![]()
Takodje postoji I tip izlozbenog labradora koji je tezi I kraci od srednjeg tipa.Mnogo puta ovo je samo iluzija.Krzno moze uciniti da pas izgleda teze I zaobljenije nego sto stvarno jeste.
![]()
Vlasnik psa na slici iznad tvrdi da ona izgleda potpuno drugacije kad promeni krzno.Njeno krzno cini da izgleda teze no sto jeste.
Postoji debata koji od tih podtipova je pravi izlozbeni tip,ali to nije svrha ovog clanka.To je vise stvar ukusa.
LOVNI TIP
Lovni psi su uglavnom laksi I imaju duze noge.Njihovo krzno nije debelo kao kod izlozbenog tipa I njihov rep je tanji.
![]()
Kod lovnih labradora glava je uza I njuska je duza nego kod izlozbenih.
![]()
Ponovo postoji vise “podtipova” kod lovnih labradora kao I kod izlozbenih,imajte to na umu.
![]()
![]()
Roditelji psa ispod su uzgajani za lov.Obratite paznju na cetvrtastiju glavu.Verovatno su neki od njegovih predaka izlozbeni psi.
![]()
Postoji dosta labova koji su mesavina lovnih I izlozbenih pasa.Primer je pas iznad.
Neki kazu da izlozbeni psi cine bolje kucne ljubimce zato sto su mirniji u zatvorenom.Po mom iskustvu izlozbeni se smiruju ranije od lovnih tipova.Ipak ovo nije uvek slucaj.Vidjao sam izlozbene pse koji ce pojesti celu kucu I sve u njoj ako ih ostave same,kao I lovne pse koji bi spavali na kaucu ceo dan sve dok ne izvadite pusku.Ne mozete zasnivati pretpostavke na tipu.
Postoje ljudi koji zele da podele rasu na tri razlicite rase “Engleskog Labradora”,”Americkog” I “Lovnog” Labradora,ali ustvari ono sto oni zovu “Americki” vise podseca na engleskog izlobenog tipa.Vecina pasa uvezenih iz Engleske pripada srednjem tipu izlozbenog laba.Zbunjeni?Pridruzite se klubu.
Ako stvarno zelite da iznervirate osobu koja ima izlozbenog laba,nazovite njihovog psa debelim.Njihovi psi mozda izgledaju drugacije od vaseg ali ni slucajno nisu debeli.Vecina ima debelo krzno koju ih zaobljuje.Bas kao sto ne podsecaju svi lovni labradori na Engleskog hrta,isto tako nisu svi izlozbeni debeli.Prestanimo sa stereotipima.
Vazno je da znate koji vam se tip vise svidja pre nego sto potrazite stene.To ne znaci da izlozbeni Labrador ne moze biti odlican lovni pas ili da lovni Labrador ne moze da ucestvuje I pobedi na izlozbama.Mnogi odgajivaci veruju da Labrador treba da je u stanju da obavlja oba zadatka.
Hvala na objasnjenju mada jeste malo zbunjujuce.
Inace sam sve vise sigurna u svoju odluku da kupim/udomim jednog malog zutog preslatkog laba...

Svi mi stalno visimo na forumu.
Ajde da ja postavim pitanje. Primetila sam juce da Fox malo shepa na desnu prednju nogu. Pre neki dan ga je klinac slucajno vratima cusno, ali sepa tek od juce.

Caos , imam 2 labradora i vrlo su umiljati.
imam i ja jednog

Jacobe, jesi li ti moderator ovde ili ne? 
Jacobe, jesi li ti moderator ovde ili ne?
![]()

Pa labrador bas i nije za kucu jer mu se linja dlaka i veoma izbacuje veliki izmet![]()
Molim Vas pomozite...treba da izaberem poklon za rodjendan koji ce mi kupiti muz. Medjutim ne mogu da se odlucim...Imamo posedan deo iza kuce kao mini dvoriste u kome bi stavili psa. Zelim psa koji voli decu i da ima dobru narav. Dvoumim se izmedju Labradora i Haski... Sta predlazete? Cula sam da Labradori dosta laju a Haske ne ali oni beze...ne znam sta da radim?

nije tacno laju samo kad im je dosadno a haski su krvolocni jedan moj komsija ga ima i samo sto sam krenuo da ga pomazim on me je ujeo za rukav! Labrador je pravi pas kjoji obozava decu!!![]()
iskusan ovaj Arizona..nije tacno laju samo kad im je dosadno a haski su krvolocni jedan moj komsija ga ima i samo sto sam krenuo da ga pomazim on me je ujeo za rukav! Labrador je pravi pas kjoji obozava decu!!![]()
Al ipak ja vise volim labradore Pretjerujes. Nisu krvolocni, tj. zavisi kako se postupa sa psom. Moj drug ima haskija, da znas kakva je to mazaAl ipak ja vise volim labradore
![]()