Labrador retriver

• Začetnik teme Začetnik teme keconi
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
22171_1315016960557_1384687190_879228_4915060_n.jpg

pozz svima,situacija je ovakva...
treba da uzmem stene labradora...imam veliko dvoriste i kucicu...e sad posto uzimam vakcinisano i sve sto ide u paketu i dok traje zima moram ga drzati u kuci...kako da ga naucim da ne pisa i ne se*e po kuci? :)
koliko i kojim granulama da ga hranim(nemojte mi govoriti da treba jaja i palidzan i sta sam sve procitao jer ako ne treba lutalicama koji zive 10 godina nece ni njemu skoditi "samo" granule i redovna kontrola veterinaru)
dali treba na nesti da obratim paznju u njegovom razvoju?
pozdrav svima i nadam se sto pre odgovorima :sneskoz:

Evo malo moga iskustva ako moze da ti pomogne. Ja sam uzela stene pre tacno mesec dana. I on je skontao za dva dana da ide na terasu da piski i kaki (jedno dizanje galame, kada je to prvi put uradio na parket, mu je bilo dovoljno). Ali ako neko ne ustane da mu otvori vrata, gotovo, sve obavi gde se zatekao. Doduse on uvek krene prema terasi, ali nema cviljenja, grebanja vrata, lajanja. Samo te pogleda i ako ne ustanes, gotovo....
Sto se granula tice, i ja mog hranim granulama, izuzmemo li ponekad kuvano(kada kuvam nesto sto i on moze da jede, pa mi zao da mu ne dam). Granule mu potapam u jogurt, mlaku vodu ili supicu (ne iz kesice). Kod nas nema veliki izbor granula, RC, pedigree, dogs favorite, trainer, happy dog i friskas(ili kako se vec zove). Sve osim pedigree-a i Happy dog-a cas ima, cas nema, tako da je izbor pao na Happy dog. Kazu da je Ecopet junior dobar, ali koda nas ga nema, bar ga ja nisam nasla. I naravno vitamini. Valjda te nisam ugusila z;)

P.S. Srecna Nova godina svima:zjelka3:

Poslednja izmena:
Drug prodaje i poklanja stence labradora, sve su zenke...
zivim u stanu 55 kvadrata, ,...i koliko je pametno da ramisljam na tu temu, uopste?
posto vidim da je ovde fina ekipa, nadam se da cete podeliti malo vaseg iskustva i sa mnom :)

Drug prodaje i poklanja stence labradora, sve su zenke...
zivim u stanu 55 kvadrata, ,...i koliko je pametno da ramisljam na tu temu, uopste?
posto vidim da je ovde fina ekipa, nadam se da cete podeliti malo vaseg iskustva i sa mnom z:poz:z:poz:

Pre par dana sam dobila musko kuce zlatnog retrivera koje je staro oko 2 i po meseca. Procitala sam kako bi trebala da ga naviknem na jedno mesto i sad nam predstoji ucenje. Mene interesuje da li smem da ga izvodim napolje. Tek danas sam od jednog coveka cula da ne bi trebalo, a mi smo vec bili napolju. :-(
Revakcinacija bi trebala da mu bude 18.1. i ne znam da li treba nesto posebno kuce da se sprema za to. Prilicno sam zabrinuta da nisam nesto pogresno radila, tako da mi je svaki savet dobro dosao.

Pre par dana sam dobila musko kuce zlatnog retrivera koje je staro oko 2 i po meseca. Procitala sam kako bi trebala da ga naviknem na jedno mesto i sad nam predstoji ucenje. Mene interesuje da li smem da ga izvodim napolje. Tek danas sam od jednog coveka cula da ne bi trebalo, a mi smo vec bili napolju. :-(
Revakcinacija bi trebala da mu bude 18.1. i ne znam da li treba nesto posebno kuce da se sprema za to. Prilicno sam zabrinuta da nisam nesto pogresno radila, tako da mi je svaki savet dobro dosao.

Pre revakcine je obavezno ciscenje od parazita. Nakon toga, 7-10 dana izolacije i nakon toga, pravac u setnju :)

naravno da je ironicno :)
zamisli taj stav...ispada da je coveku vise stalo da isprazni dzep onima koji mu se ne svidjaju nego da stencima nadje dobrog vlasnika...
mada, moguce da sam ja nesto pogresno shvatila jer vidim da niko drugi nije odreagovao,ali kad sam procitala..ono...vilica mi je pala do poda i pomislih "koji genije".... z:((

zamisli taj stav...ispada da je coveku vise stalo da isprazni dzep onima koji mu se ne svidjaju nego da stencima nadje dobrog vlasnika...
mada, moguce da sam ja nesto pogresno shvatila jer vidim da niko drugi nije odreagovao,ali kad sam procitala..ono...vilica mi je pala do poda i pomislih "koji genije".... z:((

Nisi pogresno shvatila, nego ja bas ocekujem da ce sad rasprava, kad ono oni ne kontaju da je ironija ;)
Ma apsolutno si upravu :neutral:

Drugari, ja stvarno ne razumem u cemu je problem....
Nikom nije stalo da se uzmu pare, vec da psi odu u prave ruke...a l ***, ovaj virtuelni svet je totalno suvoparan i covek nema sanse da bude ispravno shvacen.

ma zato i kazem da sam mozda pogresno shvatila, ali eto vidis nisam jedina, sto znaci da je ipak cudno bila sastavljena tvoja izjava :)
nista strasno, nesporazum, nego stvarno treba voditi racuna kad je ovakav vid konverzacije u pitanju, bas da ne bi dolazilo do ovoga.

Ako ste pazljivo citali prethodne postove, videli bi ste da se spika rasirila od posta Popkeeee-a, koji me malo "ganuo", pa sam morao da mu naglasim, da on ne moze da racuna na poklanjanje, vec iskljucivo na prodaju...moja subjektivna procena. Mozda je on dobar lik, a ja pogresio, ali se cela prica vrtela u tom kontekstu...
slazem se da moramo da vodimo racuna kako i sta pisemo, ali takodje moramo i da pratimo tok price, jer se cesto izvlaci pogresno iz konteksta, pa onda neko ( u ovom slucaju ja ) mora da kucka, ne bi li se stvar iznela na cistinu... opet kazem, svi smo ovde ljubitelji zivotinja, malo je bezze nekog nabedjivati da je materijalista ili "trgovac", u pogresnom smislu te reci.

ne nabedjujem ja nista zaboga ali eto vidis koliko nas je pogresno protumacilo tvoj post i mislim da je to sa razlogom, dakle lose si se izrazio.zato ti i kazem da treba voditi racuna, da posle ne bi morao da se maltretiras da objasnjavas... ;)

no ending story...ja jedno, ti drugo...al nema veze.
btw, gore navedeni drug prodaje stence po ceni od 40 do 50 evra. Sve su zenke, ali nisam siguran koliko su stare, pretpostavljam oko 3-4 meseca. Ovih dana nismo bili u kontaktu, ali potrudicu se da nabavim dodatne informacije kao i neku fotografiju.

no ending story...ja jedno, ti drugo...al nema veze.
btw, gore navedeni drug prodaje stence po ceni od 40 do 50 evra. Sve su zenke, ali nisam siguran koliko su stare, pretpostavljam oko 3-4 meseca. Ovih dana nismo bili u kontaktu, ali potrudicu se da nabavim dodatne informacije kao i neku fotografiju.

Back