Labrador retriver

• Začetnik teme Začetnik teme keconi
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Veliki pozdrav Dani i Obiju, stvarno vas nije bilo dugo :)
Alf, po mom nekom misljenju, muzjaka ne treba pustiti u priplod pre 18 meseci starosti, ali neko to cini i ranije, a zenku ne pre drugog teranja (najranije). Ako si ikako u mogucnosti, odlozi parenje za sledece zenkino teranje ili ih upari, izbor je tvoj, mada mislim da je jos uvek jako mlad. Puno toga zavisi i od zenke, jer ako je malo agresivnija (ako joj ne pogodite dan), moze naplasiti muzjaka. U svakom slucaju, ako se odlucite za parenje, neka zenka uradi progesteron test, utvrdite dan, ne spajajte ih pre toga, budite kraj njih sve vreme i pomozite pri parenju jer to nije tako jednostavno :)

nas nije dugo bilo....imam jedno pitanje! Afl puni godinu dana 21.novembra a danas je dobio ponudu za prvo parenje! Sta da radim ? Da li je to rano ? Zenka je vec usla u teranje,tako da bi trebao da je pari uskoro ( detalje oko tacnog dana ne znam..) ali on bi tek napunio godinu dana ! Cekamo vasa misljenja...

Pas polno sazreva od devetog meseca tako da sto se njega tice (ne)bi trebalo da bude problema a na vama je da li ce te ga pustiti u priplod!

Jesmo, jesmo, sve je ok. Hvala na pitanju, nadam se da ste i vi svi ovde dobro. : ) Evo jedna slika Obija, sad sam je uploadovala da pokazem drugu, pa neka je i ovde. : )

f_zm_f2d930b.jpg

:klap: Čokoladac medeni! :besna: Hoću i ja jednu takvu cicu! Imamo i crnog momka u komšiluku, zove se Bart, ima 11 meseci i tako je leeep! Onako krupan, glavat... Hoće biti skorije nekih legala? Jeco, Bojana...? Jel da spremamo kintu? Mislim, mimi's dad bi prvo još dece al' ja neću sad! :ljutko:

Ja imam jedno pitanjce.. Moj Kasper mnogo voli da glocka nogavice, pertle, ali i moje ruke. Jeste da nije to jako, ali me zanima da li da mu to dozvoljavam ili ne, zato sto to non stop radi? Ne zelim kad poraste da bude agresivan pas,vec umiljat, da mogu i druga deca da ga maze, i da ga pustam u setnju. Sta da radim? PS-sad ima tacno 50 dana!

A istovremeno da ga pohvalim da je bez problema podneo odvajanje,neverovatno, ali samo je 2 dana skuckao, i kraj.

I želim da javno pohvalim i zahvalim se Astoreli na pomoći oko ishrane.

Poslednja izmena:
E, hvala svima na dobrodoslici... :)

Nego, ljudi, dajte neku zenku, breee... :lol:

Dano, nismo prihvatili ponudu da se Alf pari ! Nismo želeli da rizikujemo i poslušali smo i ovoga puta Astorelin savet, iako su nam neki odgajivači rekli da za mužjaka nema problema ako se pari pre 18 meseci.

Preporučili smo Obija i silno ga nahvalili (samo smo rekli istinu), ali oni su već imali dogovorenu rezervnu varijantu.

:hvala:

Dano, nismo prihvatili ponudu da se Alf pari ! Nismo želeli da rizikujemo i poslušali smo i ovoga puta Astorelin savet, iako su nam neki odgajivači rekli da za mužjaka nema problema ako se pari pre 18 meseci.

Preporučili smo Obija i silno ga nahvalili (samo smo rekli istinu), ali oni su već imali dogovorenu rezervnu varijantu.

:hvala:

Eh, pa dobro, sta sad da se radi :)... Ali, sirite pricu po NS-u i mnogo hvala! :)

Hvala puno Milane :) On je jos uvek mali i normalno je da gricka sve na sta naidje dok menja zubice. Nabavi mu u Pet shopu one koskice od stavljene koze, sa njima ce se malo duze zanimati :)
Alf, verujte mi da niste pogresili. Ja imam mladog muzjaka i, ako vam nesto znaci..ni Astora ranije, a ni njega necu pustiti u priplod pre navrsenog 18. meseca jer smatram da je to jako rano za muzjake koji se jos uvek nisu razvili.

Ja nisam toliko vredna da pisem,ali redovno citem sve sto napisete .Imam zenku laba od 4 .meseca.Vet nam je rekao da joj je kicma kriva i da treba sto vise da skace i vezba.Ona je u dvoristu pa to skakanje i nije neki problem.Postoje li neke posebne vezbe ?Da li je neko od Vas imao slican problem sa svojim labom? Pozdrav

Pozdrav drugari.moze li neko da mi kaze kako da pripitomim svog psa koji je star 1 godinu.Dok je na povodcu i sa davilicom sta mu se kaze to uradi a cim ga pustim on sve zaboravi cak i kada ga zovem da dodje on bezi od mene jurim ga po gradu da bi ga vezao moze li neko da mi kaze kako da ga pripitomim?unapred hvala

kriva?mozda samo ima meksa ledja?ako te ne mrzi postavi sliku u stavu.ako su samo u pitanju meka ledja ja sam cula da je onda dobro dati im jedan kraj neke krpe ili debljeg kanapa pa se nadvlaciti to im kazu jaca misice ledja kao i aport po oranicama.a ako je u pitanju kriva kicma onda ne znam...pitaj veterinara kakve vezbice dolaze u obzir jer tek ima 4 meseca i kosti i zglobovi su prilicno osetljivi.
javi kako napreduje.poz!

Back