Kvalifikacije za SP 2010 Juzna Afrika

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Prema snazi grupa rekao bi ovako:

1. Brazil (strava i užas :eek:)
2. JAR (svi mogu proć)
3. Nizozemska 4. Njemačka 5. Argentina 6. Španjolska 7. Engleska i naravno usrani digići najsretniji.

Dakle, mislim da ste mogli proći i bolje. Gana je jaka, imat će veliku podršku navijača. Švabe nikad niste dobili. Australija nije naročita, ali imaju 6,7 igrača koji igraju (ili su igrali) Premier ligu tako da...pamet u glavu;)

Poslednja izmena:
Ako mislite da će Gana biti lak zalogaj pogledajte gde igraju neki od njihovih reprezentativaca:
* Richard KINGSON (Wigan Athletic)
* Samuel INKOOM (FC Basel)
* Asamoah GYAN (Rennais)
* John PANTSIL (Fulham)
* Emmanuel AGYEMANG-BADU (Asante Kotoko)
* Anthony ANNAN (Rosenborg BK)
* Kwadwo ASAMOAH (Udinese)
* Michael ESSIEN (Chelsea)
* Dominic ADIYIAH (Fredrikstad FK)
* Stephen APPIAH (Bologna)
* Sulley MUNTARI (Internazionale)
* Lee ADDY (Bechem Chelsea)
* Andre AYEW (Olympique de Marseille)
* 14 Matthew AMOAH (NAC Breda )
* Isaac VORSAH (Hoffenheim)
* Prince Tagoe (Hoffenheim)
* Manuel "Junior" Agogo (Apollon Limassol)
* Jonathan QUARTEY (Nice)
* Eric ADDO (Roda JC)

Ne mozes ocenjivati jacinu reprezentacije samo na osnovu toga u kojim klubovima igraju igraci te zemlje. Pitanje je da li su svi ti igraci standardni prvotimci u svojim ekipama. Imamo i mi fin primer za to; recimo Zigic igra za Valensiju, koja je dosta dobar klub, ali dzabe kad znamo svi koliko on tamo zapravo (ne) igra. Od pomenute gospode znam: ASAMOAH, ESSIEN, APPIAH, MUNTARI.

Evo i linkova za mečeve Gane i Australije na prošlom svetskom prvenstvu. Podsećam da su i jedni i drugi prošli u drugi krug, a mi završili sa nulom (doduše imali smo strava grupu: Argentina, Srbija, Holandija, Obala Slonovače).
2006 FIFA World Cup
2006 FIFA World Cup Group E
Gana ima maltene isti sastav kao i pre 3 i po godine!
2006 FIFA World Cup Group F
2006 FIFA World Cup knockout stage
I Gana i Australija su bili ravnopravni u mečevima osmine finala protiv Brazila, odnosno Italije.
Brazil - Gana - 3:0
Italija - Australija - 1:0

Niko nije dao sastave grupa?! Pa, evo:

Sastavi grupa na Svetskom prvenstvu 2010. godine u Južnoj Africi
Grupa A: Južna Afrika, Meksiko, Urugvaj, Francuska
Grupa B: Argentina, Nigerija, Južna Koreja, Grčka
Grupa C: Engleska, Sjedinjene Američke Države, Alžir, Slovenija
Grupa D: Nemačka, Australija, Srbija, Gana
Grupa E: Holandija, Danska, Japan, Kamerun
Grupa F: Italija, Paragvaj, Novi Zeland, Slovačka
Grupa G: Brazil, Severna Koreja, Obala Slonovače, Portugal
Grupa H: Španija, Švajcarska, Honduras, Čile

Mislim da nismo tako loše prošli i da možemo u drugi krug. Nemci jesu jaki, ali ovo drugo dvoje možemo da dobijemo. Australija ipak nije tako jaka (ona bi se teško plasirala da je u nekoj drugoj kvalifikacionoj zoni, posebno u evropskoj), a što se Gane tiče, Dujković se dosta razume u njihovu igru, sigurno će imati šta da ispriča Antiću o njima. Lično sam priželjkivao grupu C ili D.

U svakom slučaju, sigurno smo bolje prošli nego 2006. ;)

Evo mog komentara o ostalim grupama:

A - Ujednačena. Domaćin + tri ekipe iz prvih 20 na listi. Francuzi verovatno napadaju prvo mesto, ali uz malo sreće, i neko drugi može da bude lider. Južnoafrikancima će verovatno pomagati sudije, što svakoj ekipi može da oteža. Setite se koliko su pomagali Južnoj Koreji 2002: poništeni golovi Špancima, Italijanima, nedosuđen penal za Italiju, da ne nabrajam dalje...

B - Ako ih Maradona bude vodio kako treba (u šta nisam baš siguran), Argentinci mogu lako do prvog mesta. Od ostalo troje, mislim da niko nije unapred otpisan i da svako od njih može do drugog kruga.

C - Možda i najslabija grupa. Englezi će verovatno biti prvi ako nešto ne zabrljaju, a mislim da bi Slovenci mogli da iznenade i odu zajedno sa Albionom dalje...

E - Holanđani su bili superiorni u kvalifikacijama i mogli bi lako da pobede sva tri protivnika u grupi. Ne bih se usudio da prognoziram ko će još iz ove grupe proći dalje. Možda bi Kamerun mogao da zablista.

F - Italija favorit, Novi Zeland autsajder, mislim da će se Paragvaj i Slovačka boriti za drugo mesto. Moja prognoza - Paragvaj.

G - Po mom miljenju, najjača grupa. Ako Severna Koreja izvuče bar i jedan remi, može da se smatra srećnom. Verovatno Brazil i Portugal prolaze.

H - Španija je isto imala stopostotan učinak u kvalifikacijama, plus što je evropski prvak, tako da mislim da neće imati problema oko prolaska dalje. Mislim da bi i Čile mogao tu nešto da uradi...

Naravno, ovo je moje viđenje stvari; niko ne mora da se složi s ovim.

U svakom slučaju, čeka nas sjajan fudbal u junu i julu. Mislim da će se s tim svi složiti. :)

Niko nije dao sastave grupa?! Pa, evo:

Sastavi grupa na Svetskom prvenstvu 2010. godine u Južnoj Africi
Grupa A: Južna Afrika, Meksiko, Urugvaj, Francuska
Grupa B: Argentina, Nigerija, Južna Koreja, Grčka
Grupa C: Engleska, Sjedinjene Američke Države, Alžir, Slovenija
Grupa D: Nemačka, Australija, Srbija, Gana
Grupa E: Holandija, Danska, Japan, Kamerun
Grupa F: Italija, Paragvaj, Novi Zeland, Slovačka
Grupa G: Brazil, Severna Koreja, Obala Slonovače, Portugal
Grupa H: Španija, Švajcarska, Honduras, Čile
Odlicne grupe. :)
Jedino ce biti gusto sa Nemcima.

Evo po kom sistemu se igra osmina finala:

First Group A -- : -- Second Group B Nelson Mandela Bay Stadium

First Group C -- : -- Second Group D Royal Bafokeng Stadium

First Group D -- : -- Second Group C stadium: Free State

First Group B -- : -- Second Group A First National Bank Stadium

First Group E -- : -- Second Group F stadium: Durban

First Group G -- : -- Second Group H Coca-Cola Park (Ellis Park)

First Group F -- : -- Second Group E Loftus Versfeld Stadium

First Group H -- : -- Second Group G Greenpoint Stadium

Znači, mi se ukrštamo sa Englezima. To je duel koji se odavno čeka. :D

U najboljem slučaju, zapašće nam Janezi. :D

Mislim da nismo tako loše prošli i da možemo u drugi krug. Nemci jesu jaki, ali ovo drugo dvoje možemo da dobijemo. Australija ipak nije tako jaka (ona bi se teško plasirala da je u nekoj drugoj kvalifikacionoj zoni, posebno u evropskoj), a što se Gane tiče, Dujković se dosta razume u njihovu igru, sigurno će imati šta da ispriča Antiću o njima. Lično sam priželjkivao grupu C ili D.

U svakom slučaju, sigurno smo bolje prošli nego 2006. ;)

Evo mog komentara o ostalim grupama:

A - Ujednačena. Domaćin + tri ekipe iz prvih 20 na listi. Francuzi verovatno napadaju prvo mesto, ali uz malo sreće, i neko drugi može da bude lider. Južnoafrikancima će verovatno pomagati sudije, što svakoj ekipi može da oteža. Setite se koliko su pomagali Južnoj Koreji 2002: poništeni golovi Špancima, Italijanima, nedosuđen penal za Italiju, da ne nabrajam dalje...

B - Ako ih Maradona bude vodio kako treba (u šta nisam baš siguran), Argentinci mogu lako do prvog mesta. Od ostalo troje, mislim da niko nije unapred otpisan i da svako od njih može do drugog kruga.

C - Možda i najslabija grupa. Englezi će verovatno biti prvi ako nešto ne zabrljaju, a mislim da bi Slovenci mogli da iznenade i odu zajedno sa Albionom dalje...

E - Holanđani su bili superiorni u kvalifikacijama i mogli bi lako da pobede sva tri protivnika u grupi. Ne bih se usudio da prognoziram ko će još iz ove grupe proći dalje. Možda bi Kamerun mogao da zablista.

F - Italija favorit, Novi Zeland autsajder, mislim da će se Paragvaj i Slovačka boriti za drugo mesto. Moja prognoza - Paragvaj.

G - Po mom miljenju, najjača grupa. Ako Severna Koreja izvuče bar i jedan remi, može da se smatra srećnom. Verovatno Brazil i Portugal prolaze.

H - Španija je isto imala stopostotan učinak u kvalifikacijama, plus što je evropski prvak, tako da mislim da neće imati problema oko prolaska dalje. Mislim da bi i Čile mogao tu nešto da uradi...

Naravno, ovo je moje viđenje stvari; niko ne mora da se složi s ovim.

U svakom slučaju, čeka nas sjajan fudbal u junu i julu. Mislim da će se s tim svi složiti. :)

Ja ću u procentima. :)

Grupa A
Južna Afrika 55%
Meksiko 40%
Urugvaj 40%
Francuska 65%
Grupa B
Argentina 80%%
Nigerija 60%
Južna Koreja 35%
Grčka 25%
Grupa C
Engleska 90%
Sjedinjene Američke Države 50%
Alžir 30%
Slovenija 30%
Grupa D
Nemačka 75%
Australija 30%
Srbija 50%
Gana 45%
Grupa E
Holandija 70%
Danska 55%
Japan 30%
Kamerun 45%
Grupa F
Italija 85%
Paragvaj 60%
Novi Zeland 15%
Slovačka 40%
Grupa G
Brazil 80%
Severna Koreja 5%
Obala Slonovače 55%
Portugal 60%
Grupa H
Španija 80%
Švajcarska 50%
Honduras 30%
Čile 40%

(svaka grupa u zbiru 200%)

Već su izašle i kvote za pobednike grupa na nekim kladionicama. Betway na primer.

Group D Winners
Germany 1.75
Serbia 4.75
Ghana 5.00
Australia 7.50

FIFA World Cup 2010 Outright Winner
Spain 5.00
Brazil 5.75
England 6.50
Argentina 10.00
Italy 11.00
Netherlands 13.00
Germany 13.00
France 15.00
Ivory Coast 23.00
Portugal 26.00
Chile 51.00
Ghana 67.00
Paraguay 67.00
Serbia 67.00
USA 81.00
Mexico 81.00
Uruguay 81.00
Nigeria 101.00
South Africa 101.00
Cameroon 101.00
Australia 126.00
Denmark 126.00
Greece 151.00
Switzerland 201.00
Slovenia 201.00
Korea Republic 251.00
Slovakia 251.00
Algeria 301.00
Japan 301.00
Honduras 501.00
New Zealand 751.00
Korea DPR 751.00

Australija je ozbiljna ekipa pogledajte samo n jihov vezni red Hari Kjuel, Mark Bresano iz Palerma, Tim Kejhil iz Evertona i Bret Emerton iz Blekburna ne treba zaboraviti ni Viduku kao ni Lukasa Nila iz Evertona, po meni mnogo opasnija od Gane koja ima dosta mlad i neiskusan tim izuzev Esijena i Apije.
Inace sto se tice Nemacke mislim da imamo bolji i talentovaniji tim od njihovog, Nemacka je zaista jedan tim sklopljen od prosecnih igraca i mislim da bi trebalo vise oni od nas da cvikaju nego mi od njih.

Poslednja izmena:
Dobra grupa,da kazem solidno dobra..........nismo nesto prosli sto se tice slabijih rivala,mogli smo mnogo bolje,cini mi se da ljudi nisu bas upoznati sa rep.Australije koja drzi svetski rekord sto se tice rezultata,cini mi se 33:0........i da je protiv Fidzija,33:0 je 33:0 :hahaha:

Ali smo izuzetno dobro prosli sto se tice protivnika iz 1 sesira.......

Poješćemo ih sve, čak i Nemačku, i stvarno sam siguran u to.
Čitam malo po forumima, koliko su nakurčeni Australijanci pa čak i Ganci (jel se tako kaže :) ) . Uglavnom svi računaju na 3 boda protiv nas, čak i trener Australije u nekoliko navrata naglasio da smo bili najgori na proslom SP i kako su nas Argentici razbili.
Ovo je sad skroz drugačije, stvarno sam siguran da ćemo protutnjati kroz grupu a posle je sve otvoreno.
Realno, mnogo smo jaki i uveren sam posebno da ćemo i prepotentnu Švabiju naguziti.
A i ne kapiram što se svi toliko zentaju ******, jedino Essien što valja nešto i što može predstavljati problem.
Imaju oni još poznatih (recimo Muntari iz Intera) ali realno pogledajte naše odbrambene igrače koji igraju u najjačim ligama sveta i u najjačim klubovima iz tih liga koji su naviknuti i na mnogo teže izazove. Odbijaće se od nas.
Da ne pominjem Krasića u napadu za kojeg osećam da će eksplodirati, Kuzmanovića koji rešeta u Štutgartu, Jovanovića, prvi put i mi da imamo tehnički potkovane igrače koji mogu da lete po terenu a i u napadu možemo igrati na različite načine budući da imamo i Lazovića i Žigića koji je duplo viši od svakog čamuge.
O kengurima da ne govorim.
Grupu ćemo da razvalimo u to sam siguran, a ja sam ubeđen da ćemo stići još dalje mada bi me mnogi nazvali budalom kada bih rekao, ali ostaviću to za sebe pa u dogledno vreme :)

NAPRED SRBIJA!

Poslednja izmena:
Čitam malo po forumima, koliko su nakurčeni Australijanci pa čak i Ganci (jel se tako kaže :) ) . Uglavnom svi računaju na 3 boda protiv nas, čak i trener Australije u nekoliko navrata naglasio da smo bili najgori na proslom SP i kako su nas Argentici razbili.
Ovo je sad skroz drugačije, stvarno sam siguran da ćemo protutnjati kroz grupu a posle je sve otvoreno.
Realno, mnogo smo jaki.

Nismo bas toliko jaki,samo ne verujem da tako pricaju :eek:

Ovo vapije za osvetom:evil::mafijas:

Realno, mnogo smo jaki i uveren sam posebno da ćemo i prepotentnu Švabiju naguziti.
A i ne kapiram što se svi toliko zentaju ******, jedino Essien što valja nešto i što može predstavljati problem.
Imaju oni još poznatih (recimo Muntari iz Intera) ali realno pogledajte naše odbrambene igrače koji igraju u najjačim ligama sveta i u najjačim klubovima iz tih liga koji su naviknuti i na mnogo teže izazove. Odbijaće se od nas.
Da ne pominjem Krasića u napadu za kojeg osećam da će eksplodirati, Kuzmanovića koji rešeta u Štutgartu, Jovanovića, prvi put i mi da imamo tehnički potkovane igrače koji mogu da lete po terenu a i u napadu možemo igrati na različite načine budući da imamo i Lazovića i Žigića koji je duplo viši od svakog čamuge.
O kengurima da ne govorim.
Grupu ćemo da razvalimo u to sam siguran, a ja sam ubeđen da ćemo stići još dalje mada bi me mnogi nazvali budalom kada bih rekao, ali ostaviću to za sebe pa u dogledno vreme :)

NAPRED SRBIJA!

Slazem se uglavnom. Mislim da ce nam biti teze sa Ganom nego s Nemackom. Ganu, kao africku zemlju ce svi da guraju, a sa njima igramo prvu, ne znam koliko cemo se naviknuti na uslove. Moramo da jurimo prvo mesto, i da onda izbegnemo Engleze.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back