Kvalifikacije za SP 2010 Juzna Afrika

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Evo, ja cu pisati u ovoj temi od svih tri... :D

Ihh, sve sam predosecao, posle 3 kruga, da cemo, ili sa Argentinom, ili sa Italijom, Zelandom i Paragvajem(to sam i prizeljkivao, bas bih voleo da vidim kako bi samleli novozelandjane, nosili se sa 'talijanima i bas razbili paragvajce u odlucujucem mecu! ), ali nije nam se dalo, ali jeste bar ovo, strepeo sam od Brazila i Drogbe i Slonovace, strahovao sam do zadnjeg momenta, ali odmah posle Slovenaca kad su izvukli, znao sam da cemo mi biti sledeci i da cemo se kidati sa svabama !:eek:

Nemci su prilicno nestabilni, imaju vrlo losu i busnu odbranu, sto se pokazalo na proslom EP, najvise protiv Hrvata, Mertezaker iz Verdera skoro 2 metra, ali nema nista osim njih, a o ostalim odbrambenim i da ne govorim... Nisu Nemci velesila kakvi su bili, cak mislim da smo, posto nismo ni Italiju ni Juznu Afriku, dobili i najlakseg protivnika, ne racunajuci pomenute, ipak, ne bih podneo da Argentinci eksplodiraju na SP, a da nama opet ubace neku petardu... :mrgreen:

Gana ima Esijena, neverovatnog igraca, Muntari igra u Interu, ali je on najcesce zamena nasem Dekiju, koji igra zivotnu formu, tako da samo cami na klupi, ostali i nisu nesto poznati i dobri, doduse, ne znam ih, ali siguran sam da bi bili u boljim klubovima da imaju dobar kvalitet... Rajevac, sjajan strucnjak ih je odneo na SP, ali to mu je krajnji domet, ipak ne moze dostici Ratomira Dujkovica, nikad.... A ni mi mu necemo dati! :p

Australija je uvek bila interesantna, sa prosecnim i moze se reci dobrim igracima, koji pokrivaju svaku poziciju, mislim da je svako iz startne postave, a u nekoj od jacih liga je, uvek u prvom timu svog kluba, ali nemaju pokretaca igre, nemaju "ono nesto", da tako kazem, ne mogu oni dalje... Nema sanse.

Ohh, ali strasnije mi je bilo ono odugovlacenje i kasnjenje zreba, takve stvari bi trebalo biti na otvaranju, a ne sad, kad nam svima srce preskakalo od neizvesnosti! :roll:

A meni ce, osim ove nase, uistinu zanimljive grupe, malo toga biti zanimljivo, ovo SP je puno iznenadjenja, nema nekih sjajnih reprezentacija, znam da su i druge zasluzile, ali meni je vec poznato, ko ide dalje, a i rezultati skoro, bice dosadnije od proslog SP, sigurno.... :roll:

Bitno je da nismo dobili juznoamerikance, jer stvarno ne znam kako bi se postavili sa njima, igraju totalno ofanzivan fudbal, ne znam kako bi to izdrzali ni Vida ni Bane, ili neko drugi u odbrani, pa i Cile da smo dobili!

Ali, ipak, posle svega, jedno je sigurno....

IDEMO DALJEEEEEE!!!!!!!! :D

sve ove prognoze padaju u vodu ako se nama povredi neko od ove cetvorice, Vidic, Ivanovic, Jovanovic (on da se oporavi od operacije) i Stankovic, bilo bi idealno da u napadu budu zdravi Zigic i Lazovic, da ne zavisimo od Pante i ako je kako moguce da se Kacar izvuce iz Herte da ne krizira do SP, mislim da Milijas nema sta da trazi protiv ekipa koje trce
ako se to ispuni, onda su nam sanse za prolaz velike
da se igra u Evropi Nemacka bi bila sigurna u 1/8 finala, ovako Gana, Nemci i mi (u najjacem sastavu) imamo jednake sanse, za Australiju bi bilo mnogo da se dvaput uzastopno plasiraju u 1/8 finale SP

rts200912040722.png

Anta se ofarbao, izgleda... :D

Posto sam primetio da je ona tema "11 velicanstvenih" definitivno propala, predlazem da ovde malo prokomentarisemo, iz ove perspektive, za nas, 22 igraca koji bi trebalo da putuju na SP, da se sad odrzava, jer, kao sto je Crni lepotan rekao, moze se neko NE DAJ BOZE povrediti, a nadamo se da se to nece desiti! ;)

Po meni smo u jednoj stvari u velikoj prednosti u odnosu na sve tri ekipe, a to je selektor! Lev, Rajevac i tamo neki Verbek, nisu ni za prineti Antiću i to bi mogao biti značajan faktor.

Amateri u odnosu na Antu, repka bre!!! ;)

Po meni,Antara bi trebao da izvrsi par korekcija u odnosu na kvalifikacije.Mislim da treba da se "odrekne" Milijasa,Petrovica(nije valjda lud,pa da njega vodi u Afriku:eek:) i Obradovica,a da umesto njih idu Dragutinovic(uz Lukovica,moze da odigra i beka i stopera,sto je dobro u slucaju nekih povreda,ne daj Boze),Smiljanic i Nemanja Matic.Bas me zanima da li ce biti mesta za Sulejmanija,posto Tosic,Jovanovic i Krasic idu 100%.Najveci problem ce nam biti nedostatak golgetera u napadu,ali mislim da Zigic i Lazovic mogu da izguraju nekako,uz nasa sjajna krila.Imamo lepu priliku da pokazemo da imamo kvalitet i da oni uspesi sa mladom reprezentacijom nisu slucajnost.Naravno,treba imati zdrav optimizam,ne kurciti se i ne pljuvati igrace i Antic posle prvog eventualnog neuspeha

Po meni,Antara bi trebao da izvrsi par korekcija u odnosu na kvalifikacije.Mislim da treba da se "odrekne" Milijasa,Petrovica(nije valjda lud,pa da njega vodi u Afriku:eek:) i Obradovica,a da umesto njih idu Dragutinovic(uz Lukovica,moze da odigra i beka i stopera,sto je dobro u slucaju nekih povreda,ne daj Boze),Smiljanic i Nemanja Matic.Bas me zanima da li ce biti mesta za Sulejmanija,posto Tosic,Jovanovic i Krasic idu 100%.Najveci problem ce nam biti nedostatak golgetera u napadu,ali mislim da Zigic i Lazovic mogu da izguraju nekako,uz nasa sjajna krila.Imamo lepu priliku da pokazemo da imamo kvalitet i da oni uspesi sa mladom reprezentacijom nisu slucajnost.Naravno,treba imati zdrav optimizam,ne kurciti se i ne pljuvati igrace i Antic posle prvog eventualnog neuspeha

Што брате,ти си луд а не Радомир

Slazem se uglavnom. Mislim da ce nam biti teze sa Ganom nego s Nemackom. Ganu, kao africku zemlju ce svi da guraju, a sa njima igramo prvu, ne znam koliko cemo se naviknuti na uslove. Moramo da jurimo prvo mesto, i da onda izbegnemo Engleze.

Tako je, Engleze bi valjalo izbeći i ići na Amerikance.
Realno, reprezentacija koja ne može da dobije Ganu i Australiju ne bi ni trebala u drugi krug.
Ja sam navijao da upadnemo u ovu grupu (ili sa Italijanima) ali mislim da smo dobro prošli.
Ako se malo dublje pogleda sastav Gane recimo, dolazi se do zaključka da tu odskaču 2-3 igrača dok ostali iako igraju u jakim evropskim ligama uglavnom ili ne igraju u prvom timu ili igraju za neki slabiji tim.
Zato meni nikad nisu jasne one priče "kako se treba plašiti Afrikanaca". Zbog čega, zato što su crni, ujedaju?
Uobičajeno za sve njih je da imaju katastrofalne golmane, zato treba i forsirati napadačku igru protiv njih i pritiskati.
Nikakav bauk, sa izuzetkom Obale Slonovače koja je zaista jaka reprezentacija sa fantastičnim pojedincima.
Uglavnom treba ih shvatiti ozbiljno ali ne treba ih se nikako bojati.
Slično je i sa Australijancima. Ima dosta igrača iz engleskih klubova ali su uglavnom anonimusi ili potencijalni, mladi talenti koji još pekara leba moraju da pojedu da bi mogli jednog Vidića ili Ivanovića da okrenu.
Što se Švabova tiče, tradicionalno nam ne leže ali tradicija postoji da bi se rušila a mislim da je ovo pravo vreme da ih srušimo.
Neko je rekao da im škripi odbrana to jeste tačno. Mertezaker je precenjen igrač. U odbrani odskače i Filip Lahm koji je, iako igra beka, poznatiji po ofanzivnim nego defanzivnim ulogama, dakle bleda kopija Patrisa Evre.

Mislim da se ne treba bojati. Imamo kvalitet i imamo igrače.
Ja i ako navijam za Zvezdu, mislim da bi Milijaša morao da izvuče iz postave jer se ne uklapa jednostavno u igru. Neko je već rekao, treba Kačara baciti u vatru, posebno ako (daj bože) u januaru pređe u neki jači klub.
Napred bih igrao ipak sa Žigićem i Pantelićem protiv Nemaca, dok bi Žigića i Lazovića igrao protiv ****** i Australije.
Što se tiče srednjeg reda tu su tek slatke muke, posebno ako se i Janković oporavi i bude u formi.
Moja procena je da će Krasić da eksplodira na ovom svetskom prvenstvu ali da ne govorim ništa unapred.
Jedva čekam :)

Poslednja izmena:

Petrovica ne bih vodio u Afriku, zato sto je decko previse neiskusan i igracki nezreo za takvo nesto, siguran sam da bi trebalo da zablista na sledecem, 2014. ali ovom svakako ne. Ali ipak, on je veliki talenat, po meni ima potencijal da bude ravan Sici Mihajlovicu, sta svi imate toliko protiv njega??? :confused:

A, nazalost, to je jedan od glavnih sindroma naseg drustva, dok su najjaci, hvalimo ih i molimo se za njih, a kad posustanu i zakoce, napljuju ih za sve pare, to je strasno.....

Posto sam primetio da je ona tema "11 velicanstvenih" definitivno propala, predlazem da ovde malo prokomentarisemo, iz ove perspektive, za nas, 22 igraca koji bi trebalo da putuju na SP, da se sad odrzava, jer, kao sto je Crni lepotan rekao, moze se neko NE DAJ BOZE povrediti, a nadamo se da se to nece desiti! ;)

Da probam :D

Golmani: Disljenkovic,Stojkovic,Brkic

Odbrana: Rukavina,Ivanovic,Vidic,Subotic,Lukovic,Dragutinovic,Kolarov

Vezni red: Krasic,Tosic,Smiljanic,Kacar,Stankovic,Kuzmanovic,Sulejmani,Jovanovic,Matic

Napad: Zigic,Lazovic,Pantelic(mora ***,nema ko)

Група А:

1. Јужна Африка

2. Мексико

3. Уругвај

4. Француска

Група Б:

1. Аргентина

2. Нигерија

3. Јужна Кореја

4. Грчка

Група Ц:

1. Енглеска

2. САД

3. Алжир

4. Словенија

Група Д:

1. Немачка

2. Аустралија

3. Србија

4. Гана

Група Е:

1. Холандија

2. Данска

3. Јапан

4. Камерун

Група Ф:

1. Италија

2. Парагвај

3. Нови Зеланд

4. Словачка

Група Г:

1. Бразил

2. Северна Кореја

3. Обала Слоноваче

4. Португал

Група Х:

1. Шпанија

2. Швајцарска

3. Хондурас

4. Чиле

mora se primetiti da je proke.njalo Engleze i Italijane, mislim da Francuzima nece biti lako, ne igraju kako se od njih ocekuje, steta sto Argentina nije dobila grupu ko Brazil da gledamo debelu narkomancinu kako place, ovako su realne sanse da igraci na svoju ruku prodju cirkusantsku Nigeriju i limitirane Grcku i Koreju

Mislim da imamo sasvim solidne šanse, možda čak i za prvo mesto u grupi!

Pa ako nasi ne use.ru kako to obicno rade nije nerealno da budu prvi u grupi samo da ostvare dobar rezultat protiv Gane em sto su nezgodni em to nam je prvi mec ...ako se to desi onda nije nemoguce da dobijemo i Nemce......

A ako zelimo nesto vise na SP moramo prvi u grupi da budemo posto ako budemo drugi idemo 99% na Englesku.

Mada bilo bi sjajno da budemo drugi i onda u 1/8 finala zveknemo Engleze. To bi bio show.

Niko nije dao sastave grupa?! Pa, evo:

Sastavi grupa na Svetskom prvenstvu 2010. godine u Južnoj Africi
Grupa A: Južna Afrika, Meksiko, Urugvaj, Francuska
Grupa B: Argentina, Nigerija, Južna Koreja, Grčka
Grupa C: Engleska, Sjedinjene Američke Države, Alžir, Slovenija
Grupa D: Nemačka, Australija, Srbija, Gana
Grupa E: Holandija, Danska, Japan, Kamerun
Grupa F: Italija, Paragvaj, Novi Zeland, Slovačka
Grupa G: Brazil, Severna Koreja, Obala Slonovače, Portugal
Grupa H: Španija, Švajcarska, Honduras, Čile

Ovi boldovani prolaze :D ...a u grupi B moze svasta da bude ukoliko Maradona bude vodio Argentinu tada su svi u igri za prolaz tj Argentina lako moze da izduva.

Ovi boldovani prolaze :D ...a u grupi B moze svasta da bude ukoliko Maradona bude vodio Argentinu tada su svi u igri za prolaz tj Argentina lako moze da izduva.

Moram da prokomentarišem...ebote, po tebi ne prolaze grupu moj glavni favorit za prvaka - Argentina, i mogući iznenadjujući prvak - Meksiko :lol:
Argentina je užasno jaka, a to što su se prošvercovali na SP ne znači ništa. Tako su se svi izdrkavali na Skolarija i Brazil 2002. pa su se ovi prošetali.

Moram da prokomentarišem...ebote, po tebi ne prolaze grupu moj glavni favorit za prvaka - Argentina, i mogući iznenadjujući prvak - Meksiko :lol:
Argentina je užasno jaka, a to što su se prošvercovali na SP ne znači ništa. Tako su se svi izdrkavali na Skolarija i Brazil 2002. pa su se ovi prošetali.

Pa jeste jaka ali sta joj vredi kad nema trenera. Ukoliko ih na SP ne bude vodio Maradona onda su jedni od favorita za osvajanje SP ali ako ih Maradona bude vododio mislim da ni grupu nece proci.

Mexiko je jak kuci ovako sumnjam da moze nesto da uradi.......plus J.Afrika ce imati naklonost sudija tako da ne bi me iznenadilo da nju proguraju u 16.

Odlicna grupa za nas , realno iz prvog sesira Nemacka je rival po meri , nisu jaki kao nekada i mozemo ih pobediti ,Gana i Australija solidne ekipe ali protiv njih smo favoriti ,najvazniji je mec sa Nemackom veoma je vazno biti prvi u grupi buduci da u grupi sa kojom se povezujemo C Englezi su veliki favoriti za prvo mesto i pozeljno ih je izbeci

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back