Kvalifikacije za EP 2012

• Začetnik teme Začetnik teme SQUID
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

-

• -

• -

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Dakle za uzvrat očekujem pun stadion u bijelom-crvenom i ugođaj koji će obići Europu i najaviti novi pohod navijača na završnicu.

Kartnoniranog Ćorluku vjerojatno mijenja iskusni Pranjić, dok će umjesto kartoniranog Dujmovića uskočiti Vukojević, kojem će upravo jedna od glavnih zadaća biti zatvaranja Pranjićevih izleta u napad.
Treba igrati kao da je 0:0 oprezno, ali ne ko dosad da pored nas proleti 60 minuta pa onda upiremo ko sivonje u finišu. Dakle agresivno ko u Turskoj.
Turcima fale Arda, Emre, Balta i Sabri, ali tu će ući već afirmirani talenti iz jakih europskih klubova Toprak, Topal, Tore tako da bi Turci mogli imati bolju momčad nego u Turskoj.
Mi sami sebe uvijek možemo syebat, pa ako uđe neki krumpir prvih 15 minuta, panika...
Zadnjih pola sata Eduardo i Perišić, oni bi ih mogli dotuć...
Treba iskoristiti njihovu malodušnost i razyebanost....

Svi vjeruju da konačno možemo na Euro

Nogometni reprezentativci BiH obavili su u Hrasnici posljednji trening pred put u Lisabon na revanš susret protiv Portugala u baražu za EP 2012. Zmajevi će danas u popodnevnim satima otputovati ka Lisabonu.

Selektor Safet Sušić poštedio je igrače koji su počeli utakmicu u petak u Zenici, pa je tako iz udarne postave samo Asmir Begović prisustvovao treningu golmana. Vrijeme je bilo lijepo, kao i atmosfera među igračima.

Svi su bili optimistični i isticali su kako vjeruju da ćemo konačno ostvariti veliki cilj i plasirati se na veliko takmičenje.

Sretno Zmajevi!

111113025.8_xl.jpg

111113025.11_xl.jpg

IMG_7260.jpg

Dakle za uzvrat očekujem pun stadion u bijelom-crvenom i ugođaj koji će obići Europu i najaviti novi pohod navijača na završnicu.

Kartnoniranog Ćorluku vjerojatno mijenja iskusni Pranjić, dok će umjesto kartoniranog Dujmovića uskočiti Vukojević, kojem će upravo jedna od glavnih zadaća biti zatvaranja Pranjićevih izleta u napad.
Treba igrati kao da je 0:0 oprezno, ali ne ko dosad da pored nas proleti 60 minuta pa onda upiremo ko sivonje u finišu. Dakle agresivno ko u Turskoj.
Turcima fale Arda, Emre, Balta i Sabri, ali tu će ući već afirmirani talenti iz jakih europskih klubova Toprak, Topal, Tore tako da bi Turci mogli imati bolju momčad nego u Turskoj.
Mi sami sebe uvijek možemo syebat, pa ako uđe neki krumpir prvih 15 minuta, panika...

ma ja bi zabranio navijačima da dolaze na stadion dolaze samo radi svoga gušta i očekuju da stalno razvaljujemo

čim ne pobjedimo odma zvižduci

ma sve su to pene iskompleksirane

ja sam na sjeveru dera grlo kad su englezi vodili 4-0

navijati treba da se pomogne a ne samo radi osobne zadovoljštine

Hrvatima čestitke tako se igra za nacionalni tim. Kad se kvalitet spoji i igranje srcem i dušom za svoj narod i državu onda nema zime. Čestitke.

Irci su nam pokazali gdje smo u ovom trenutku i koliko je ta Estonija jadan tim a mi još gori od njih.

Česi su solidan tim ali ne mislim da mogu iz grupe izaći na Evropskom.

Poslednja izmena:

:hahaha:

TRENING ZMAJEVA KROZ NAŠ OBJEKTIV

Fudbaleri našeg nacionalnog tima na stadionu Svjetlosti odradili su posljednji trening uoči sutrašnjeg revanš susreta baraža za odlazak na Evropsko prvenstvo. Naš fotograf bio je na Lužu i pogledajte šta je zabilježio.

IMG_7534.JPG

IMG_7584.JPG

IMG_7591.JPG

IMG_7689.JPG

IMG_7710.JPG

"NI NAMA NIJE ODGOVARAO TEREN U ZENICI"

Uoči večerašnjeg treninga Zmajeva na stadionu Svjetlosti održana je press konferencija na kojoj se novinarima obratio selektor našeg nacionalnog tima Safet Sušić.

"Svi su zdravi i spremni. Nemamo nijednog povrijeđenog igrača i svi su u pogonu za sutrašnji susret", naglasio je Sušić odmah na početku konferencije za medije.

"Ne treba upoređivati Francusku i Portugal. To su svakako dvije velike reprezentacije. Mi smo pokazali u Parizu da možemo igrati i sa najvećima. Nama je svakako veliki hedikep bio loš teren u Zenici. I mi nismo mogli razviti svoju igru kako treba. Vidjeće sutra Portugalci koliko i nama znači dobar teren. Ja sam prvi bio protiv onakvog terena na Bilinom polju", dodao je Pape.

pape_u_lisabonu2.JPG

Немате довољно новца?
Желите више?

Ми имамо решење за вас!

Португал - БиХ 1
квота солидна, око 1,50
добитак загарантован!
;)

Nemate dovoljno novca ?
Želite više ?

Mi imamo rješenje za vas !

Na sljedecoj utakmici reprezentacija srbije prima gol iz Australije
Kvota solidna, oko 1.05
Dobitak zagarantovan !
;)

Gledam, interesantno je to za vidjeti pred ove večerašnje utakmice pošto igraju reprezentacije regiona, kakve su reakcije regiona i koliko posmatraju druge, kakvi su komentari na portalima forumima, šta ih još zanima...

Crna Gora - Česi - Mediji i navijači CG u svom filmu, mada nema pretjerane euforije kao i da su sami svjesni da ne mogu ali se nadaju. U regionu je poprilično slab interes za njihov meč.

Naravno da nije tu sve gotovo pod uslovom da uopšte ne primi CG gol, jer im treba 2 za produžetak ali mentalitet je sličan našem i ne sjećam se da smo nekad stizali i nadoknađivali to 0:2. Vjerovatno će se uvući nervoza pa možda i prime rano gol i odeee

Prognoziram: 75% prolaz Čeha

Hrvati - Turci - Znači totalna euforija, ludilo, apsolutno ih ne zanima ni CG ni BiH, poneseni rezultatom iz prvog meča, opijeni pokoravanjem Istambula ljudi u svom filmu ali imaju realan osnov. Imaju još sem u Hrv i podršku svog naroda u BiH imaju podršku jednog dijla iz RS i Srb pogotovo što je protivnik Turska.

Jednostavno previlika je prednost i sumnjam da će se reprezentacija opustiti kao Dinamo pa da im ni 4:0 nije dovoljno za miran revanš. Vidim neka 2 scenarija, jedan u kojem će Turci doživjeti katastrofu i potop i drugi po kojem će dati poneki gol Hrvatima i unijeti određeni nemir ali u svakom slučaju

Prognoza: 99% Hrvati idu na Euro

Federalci - Portugalci - oni arlauču kao pred Boj na Kosovu našpanovani do maksimuma koliko za svoje toliko i protiv RS raznim spletkarenjem. U regionu, jedino u Srbiji postoji abnormalan interes i pomama za taj meč, čak i javni servis uzima prenos. Iz Srbije će imati veliku podršku meni neshvatljivu, mada znam da tamo ima više od milion nacio manjina i jedan jak liberalni krug kojem je Sarajevo ideal svih ideala mada nikada nisu ni bili tamo niti su sa muslimanima dolazili u dodir ali ...

Prognoza: 75% Portugalci idu na Euro

Poslednja izmena:
E sad još ova informacija:

Od 19:00 na TV CG počinje emisija a od 20:00 prenos, dakle mislim da je to sve i na onoj TVCG koju imamo na kablovskoj jer tako je bilo i prošli put ako se ne varam to je TV CG sat

Od 19:15 na HRT 2 emisija, od 19:55 počinje prenos

Muslimane prenosi RTS 2 od 21:50

Evo prozujao jednim bolje posjećenim hrvatskim portalom i forumom i po ko zna koji put ostao zatečen idiotizmom. Nema veze sa konkretnom tekmom već sa količinom vrijeđanja upućenih Dejanu Lovrenu. Čovjek je masovno proglašen maltene takvom tarabom da u bi u Belišću sjedio na klupi:roll:

Istina Lovren je stvarno razočarao u svojih nekoliko zadnjih nastupa za repku, syebo neke golove, ali čovjek je već drugu sezonu najbolji stoper Lyona, ima 22 god. i interes brojnih klubova. Igra LP i to dobro. Ima sve osim situacione inteligencije, a i to će doći iskustvom. Čovjek je predodređen idućih 10 godina komandirati našom obranom, ali ne, nama je najgori, na lomaču s njim :roll:

Kada odigra prvu iduću vrhunsku tekmu, opet će krenut "jesam reko ja da je on najjači" ili "ma nisam ja tako mislio"....ma nema nas nigdje:roll:

Prognoza: Češka, Irska, Hrvatska, Portugal (ali ako im ga Džeko metne u startu:think:)

Federalci - Portugalci [/B]- oni arlauču kao pred Boj na Kosovu našpanovani do maksimuma koliko za svoje toliko i protiv RS raznim spletkarenjem. U regionu, jedino u Srbiji postoji abnormalan interes i pomama za taj meč, čak i javni servis uzima prenos. Iz Srbije će imati veliku podršku meni neshvatljivu, mada znam da tamo ima više od milion nacio manjina i jedan jak liberalni krug kojem je Sarajevo ideal svih ideala mada nikada nisu ni bili tamo niti su sa muslimanima dolazili u dodir ali ...

Ja sam svim srcem uz Portugal..

Utakmica s Turcima vrijedi milijardu eura

Večerašnja pobjeda nad Turskom te odlazak na Euro 2012. donijet će minimalno 932 milijuna kuna zarade. Prvi će profitirati HNS koji od Uefe za plasman dobiva 53 milijuna. Također će zaraditi kladionice, ugostitelji, pivovare, turističke agencije i HRT. Turci su pak izračunali da bi oni izgubili 100 milijuna eura, a krivicu svaljuju na Hiddinka. »

http://www.jutarnji.hr/bilic-boysi-...ica-s-turcima-vrijedi-milijardu-eura-/987308/

Hrvati - Turci - Znači totalna euforija, ludilo, apsolutno ih ne zanima ni CG ni BiH, poneseni rezultatom iz prvog meča, opijeni pokoravanjem Istambula ljudi u svom filmu ali imaju realan osnov. Imaju još sem u Hrv i podršku svog naroda u BiH imaju podršku jednog dijla iz RS i Srb pogotovo što je protivnik Turska.

Federalci - Portugalci - oni arlauču kao pred Boj na Kosovu našpanovani do maksimuma koliko za svoje toliko i protiv RS raznim spletkarenjem. U regionu, jedino u Srbiji postoji abnormalan interes i pomama za taj meč, čak i javni servis uzima prenos. Iz Srbije će imati veliku podršku meni neshvatljivu, mada znam da tamo ima više od milion nacio manjina i jedan jak liberalni krug kojem je Sarajevo ideal svih ideala mada nikada nisu ni bili tamo niti su sa muslimanima dolazili u dodir ali ...

Apsolutno gradjane RH ne zanima nitko od "ekipa u regiji", cak i da RH ne igra veceras utakmicu.

A sto se tice prenosa Portugal-BIH na RTS. To ti je politika "pomirenja u regionu". Prije par godina kad je igrala BIH baraz sa Portugalom utakmica je bila na HRT-u. Mada malo koga je to uopce zanimalo, vise se pratilo zbog Cire Blazevica koji je bio selektor BIH u to vrijeme. Ljude nije bas previse zanimalo to sve ali ipak kad bih komentirali te dodatne kvalifikacije cuo bi da je velika vecina imala neke simpatije prema BIH, ne sad neka neznam kakva podrska ali ljud bi spomenuli da su u toj utakmici za BIH.

Gledam ovih dana srpske i muslimanske portale i forumu. Gledam komentare. Sto se srpskih tice vise manje cuju se cestitke, a sto se tice muslimanskih. E to je jedna druga prica. Toliko mrznje, ljubomore i svega prema reprezentaciji i drzavi RH... to je zalosno. DA je RH igrala protiv bilo koga bilo bi slicno. A ovog puta je u pitanju Turska, drzava i reprezentacija kako citam koja im je jako draga i bliska. Znam od nekih ljudi kako se pratilo u BIH, cujem da je bilo mnogo razocaranih itd. Sto se tice medija. Zanimaljivo je to da se u RH samo lijepo govori o muslimanima, prikazuje ih se kao neke naivne priglupe dobricine. A ono stanje na ulicama Sarajeva, Zenice... se po hr medijima nije ni dogadjalo. Mislim na EP 2008. kada je RH ispala na penale od Turske u 1/4 finalu. Ovo sto se vidi na snimcima bi se trebalo prikazati u medijima a ne sve to presutjeti.

Svršavaju na Turke, sami sebe smatraju Turcima, a kada im se kaze da su Turci onda se uvrijede.

Sarajevo za vrijeme utakmice Hrvatska - Turska

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back