Kvalifikacije za EP 2012

• Začetnik teme Začetnik teme SQUID
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

-

• -

• -

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Kakvi hvalospevi Žigiću, očajan je bio (ništa novo).
Prvo, "Stručni štab" mora da shvati da on nije igrač koji može odraditi 90 minuta i to se jasno vidi na terenu.
Nažalost, on je igrački veoma nazadovao i mislim da to je to postalo hronično i da nema nikakve veze sa formom.
Svoj zenit je dosegao pred odlazak iz Zvezde i igrama u Rasingu ali očigledno je grejanje klupe u Valensiji izuzetno nepovoljno uticalo na njega.
Izgubio je čvrstinu, osećaj za prostor, praktično je neupotrebljiv kao usamljeni napadač, a ako igra iza napadača kao što je danas na intervale igrao iza Lazovića, onda je to još tragičnije - spor, netačna dodavanja, nemogućnost da se nakon povratnog pasa brzo uključi u fazu napada.
Najtragičnije je što ga "Stručni štab" koristi i u fazi odbrane i dodatno ga troši.
Krasić kofere nije otpakovao u Juventusu a već je umislio da je velika zvezda. Da budem iskren, ja sam oduvek mislio da je on precenjen igrač (i pre Svetskog prvenstva) a sve mi se viši čini da nisam pogrešio.
On mora pod hitno popravljati igru i ne može je bazirati isljučivo na brzini i na pretrčavanju igrača. Onaj bezobrazluk danas gde nije ispratio igrača 2-3 puta kada je loptu izgubio je tek za no comment.
Što se tiče postavke igre, prosto sam zatečen.
Skauting naše reprezentacije odavno nije potreban - zatvoriti krilne igrače = povoljan rezultat.
Antić je pročitan još pre Svetkog prvenstva i mislim da, između ostalog, i tu treba tražiti rezultate sve lošije igre. Jer, ako neko zna kako će igrati protivnik onda je to već 50% dobijenog meča, posebno kada se radi o našoj reprezentaciji gde nemamo kvalitetne napadače da svojom klasom nadomeste taj nedostatak u jednoj jedinoj formaciji koju forsiramo.
Prosto se pitam šta rade ti ljudi iz "Stručnog štaba".
Toliko je evidentno da je sredina šuplja da je to nečuveno. Nema lidera, nema organzatora igre. Dva centralna beka koja baš i nisu čuvena po brzini iznose loptu do sredine terena tokom čitavog meča i organizuju igru. Sreća što je i Slovenija smejurija od reprezentacije jer bi nam u suprotnom neka ozbiljnija ekipa takvu kontru lupila, zvonilo bi nam dva dana u ušima.
Ono što još ne mogu da smislim su izjave igrača po medijima.
Prazna obećanja kako će ginuti na terenu, kako je pobeda imperativ, kako neće razočarati. Konstantno slušam istu priču pred svako prvenstvo i uvek izigraju poverenje.
Šta je problem ja ne znam. Sa ovakvim igračkim kadrom mi bismo morali biti među najjačim reprezentacijama u Evropi a mi muku mučimo sa jednom Slovenijom kojoj glavni igrači igra u osrednjem bundesligaškom klubu i ima 30 i kusur godina.
I na kraju Janković iz "Stručnog štaba" izjavljuje kako je ovo ipak povoljan rezultat ako uzmemo u obzir koliko je Slovenija bila motivisana i kako je to dobro posložena reprezentacija? :dash:
Ako već ne možemo menjati savez, dovedite selektora koji ima hrabrosti da u tim gurne mlađe i one koji su u formi (Klea, Ljajića, Tošića, Kačara) zahvali se istrošenima i onima koji čuvaju noge (Stanković, Žigić, Milijaš, Lazović), promeni formaciju kada ne ide...
Ako takav selektor ne postoji u Srbiji, neka dovedu stranca. Ali ne "Malog Napoleona" i slične, neka dovedu nekog Kapela, Hidinka, pretpostavljam da bi se poklopili negde sa Antićevom starom platom.
Ovako više ne ide.

Zasto Lane ne igra u reprezentaciji spica u paru sa Zigicem a po bokovima Tosic i Krasic,bili bi 100% opasniji,on to zna da igra,videlo se u njegovom debiju protiv Finske a i u Standardu je igrao na toj poziciji dok nije dosao onaj trener rumun i prebacio ga na levog veznog...

Zasto Lane ne igra u reprezentaciji spica u paru sa Zigicem a po bokovima Tosic i Krasic,bili bi 100% opasniji,on to zna da igra,videlo se u njegovom debiju protiv Finske a i u Standardu je igrao na toj poziciji dok nije dosao onaj trener rumun i prebacio ga na levog veznog...
To se i ja pitam.

A evo Rukavina u koga smo svi sumnjali je bio asistent na danasnjoj utakmici...Mozda ipak nasa liga nije merilo i treba reci stop Ninkovu i Kleu :think:

Bez obzira na jučerašnje s.r.anje od igre, najviše radi Bilića koji se panično svoje sjene boji i kojem strpljiva igra predstavlja veteransko trčkaranje po terenu, sve u svemu dobro ljeto za hrvatski nogomet.
Repka uzela 4 boda u 2 kola, konkurenti prosuli bodove sa Gruzijom, svi su preslabi da bi nas pobijedili tako da očekujem plasman na EP. Povijest razočarenja na Maksimru seže još od 90-ih pa su nam bodove otimali razni Danci, Rusi, Ukrajinci pa i nije neko čudo da su ih uzeli i Grci. Bolje ćemo igrati u gostima.
U 21 ide u dodatne kvalifikacije.
U 19 se plasirala u polufinale EP i osigurala SP U 20 iduće godine u Kolumbiji.
2 klupa u Europskoj ligi, Tottenham :mrgreen: u LP.
Većina igrača igrati će LP ove sezone.

Još da je igračima shvatiti da nije dovoljno pola sata angažmana za pobjedu u ovakvim susretima:dontunderstand:....

Poslednja izmena:
Problem su naduvane zvezde ; treba se zahvaliti vecini igraca , mozda cak i selektoru , dovesti mladje igrace koji ce noseti dres SRBIJE sa ponosom a ne igrati kao babe i brukati taj dres koji nose.

To je govorim sve vreme...naduvane "zvezde" treba da lete iz reprezentacije..I idioti tipa Zigic i drugovi koji greju klupu itd ne treba da igraju ! Mi smo slabi,rekao sam pre utakmice i jos jednom se to pokazalo. Koja reprezentacija se oslanja na nekog balvana od 2 m koji ne moze da potrci i koji je potpuno van forme !?!? Pa samo mi...Da su Janezi hteli uci jace po sva 3 boda,opusteno bi nas pokidali..Posle utakmice izjavljuju "Srbende" da su zadovoljni bodom :dash: Mi nikog od jacih reprezentacija u kvalifikacijama u poslednjih 10 godina NISMO POBEDILI !!!:rtfm: Bruka i sramota...nemam reci...jos od zavrsetka SP sam prestao da pratim reprezentaciju ,i bolje da sam prestao..Sve neke naduvane zvezde,sporaci i babetine...

Trening Šveđana pred San Marino

Znajući da neće imati previše problema u duelu sa San Marinom Šveđani su poslednji trening odradili zabavljajući se. Odigrali su "odbojku", a Kim Kalstrom je sjajnim potezom, koji se obično viđa u tajlandskom Sepak takravu, "prekinuo" poen da ga ne bi igrali do sledećeg četvrtka.

Skauting naše reprezentacije odavno nije potreban - zatvoriti krilne igrače = povoljan rezultat.

Ако тако гледаш, није потребан скаутинг ни против Шпаније. И њима ако затвориш крила=повољан резултат.

Antić je pročitan još pre Svetkog prvenstva i mislim da, između ostalog, i tu treba tražiti rezultate sve lošije igre. Jer, ako neko zna kako će igrati protivnik onda je to već 50% dobijenog meča, posebno kada se radi o našoj reprezentaciji gde nemamo kvalitetne napadače da svojom klasom nadomeste taj nedostatak u jednoj jedinoj formaciji koju forsiramo.

То је све тачно, само морамо да се вратимо на питање колико наши фудбалери реално вреде. На поменутом примеру Шпаније - и они играју строго преко крила, али њихова крила су Виља и Торес. Ако имаш Жигића у тиму, јасно је да ће тај тим да игра преко крила. А ако не ставиш Жигића - кога другог да ставиш? Резултат тога је да је нашу игру лако прочитати, тачно.

Toliko je evidentno da je sredina šuplja da je to nečuveno. Nema lidera, nema organzatora igre. Dva centralna beka koja baš i nisu čuvena po brzini iznose loptu do sredine terena tokom čitavog meča i organizuju igru. Sreća što je i Slovenija smejurija od reprezentacije jer bi nam u suprotnom neka ozbiljnija ekipa takvu kontru lupila, zvonilo bi nam dva dana u ušima.

Sa ovakvim igračkim kadrom mi bismo morali biti među najjačim reprezentacijama u Evropi a mi muku mučimo sa jednom Slovenijom kojoj glavni igrači igra u osrednjem bundesligaškom klubu i ima 30 i kusur godina.

Упореди ово што си написао у ова два пасуса. Кажеш немамо нападаче, немамо лидера, средина је шупља а бекови су нам спори. А онда кажеш: Sa ovakvim igračkim kadrom mi bismo morali biti među najjačim reprezentacijama u Evropi .

Не замери на примедбама. Твој пост ми ј само био згодан да проанализирам репрезентацију. :pivce:

@ Bastiani- Spancia ako zatvoris krila, nista nisi uradio, jer imaju strasnu i sredinu i napad.
Drugo, kakva krila Tores i Vilja???? Ajde Vilja i nekako, cesto igra nekog levog spica, ali tores je uvek centarfor. Krila su im Silva, Pedro, nekad Inijesta, Mata, zavisi ko igra.

@ Bastiani- Spancia ako zatvoris krila, nista nisi uradio, jer imaju strasnu i sredinu i napad.
Drugo, kakva krila Tores i Vilja???? Ajde Vilja i nekako, cesto igra nekog levog spica, ali tores je uvek centarfor. Krila su im Silva, Pedro, nekad Inijesta, Mata, zavisi ko igra.

Ес ти гледо Светско првенство?

Цело Светско првенство се мучио да пробије по боку. Додуше, можда зато и није показао бог зна шта.

Poslednja izmena:
Ако тако гледаш, није потребан скаутинг ни против Шпаније. И њима ако затвориш крила=повољан резултат.
Pa to je reprezentacija koja može igrati najraznovrsniji fudbal trenutno na planeti. Sa Hernandezom, Alonsom i Inijestom koji organizuju napad ne moraju se ni oslanjati na krila. Ako je makar jedan od njih trojice u formi, to je već ogroman problem za protivničke igrače jer šta raditi protiv Hernandeza npr. koji može poslati loptu na koju god stranu terena zaželi.
Pa njima je jedan Fabregas na klupi.
То је све тачно, само морамо да се вратимо на питање колико наши фудбалери реално вреде. На поменутом примеру Шпаније - и они играју строго преко крила, али њихова крила су Виља и Торес. Ако имаш Жигића у тиму, јасно је да ће тај тим да игра преко крила. А ако не ставиш Жигића - кога другог да ставиш? Резултат тога је да је нашу игру лако прочитати, тачно.
Već sam dosta stvari zaboravio sa SP ali mislim da Vilja i Tores nisu na prvenstvu ni u jednom momentu igrali krilne napadače.
To su igrači koji čitavu karijeru igraju kao usamljeni napadači (posebno Vilja koji je izgradio ime i karijeru igrajući 451 u Valensiji) dok ulogu krilnih napadača u Španiji imaju Pedro, Krkić, Iniesta ponekad, možda i Hesus Navas. Ono što je činjenica - Bez obzira igrao Vilja ili Tores, to su toliko kvalitetni i nepredvidivi napadači da prave razliku, mogu jednim potezom da reše utakmicu, bez obzira da li je Španija pročitana ili ne.
Kod nas to nije slučaj jer imamo Žigića čije sam brojne mane već navodio i koristimo ga još onako kako ne treba.
Ako se već insistira na Žigiću u timu onda se mora promeniti koncepcija igre. Dakle, on mora biti usamljen u napadu i ne sme se trošiti suvišnim zalaganjem u sredini. U takvoj formaciji već dobijamo 5 igrača sredine terena i ne bi trebalo da duva toliko promaja. Sredina nam je ipak kvalitetnija od napada i ne razumem zašto onda ne bismo prilagodili igrače formaciji, a ne forsirali formaciju za koju očigledno nemamo igrače.
Ovde su problem i brojni "Stručnjaci" tipa Tole, Kosanović i ostala bagra koja će se javiti i ispljuvati sve redom jer se igra "Kukavički s jednim napadačem". Pošto ta bagra očigledno ne prati moderan fudbal, potrebno je nanizati nekoliko dobrih rezultata da bi sve to profunkcionisalo. I ja sam mislio, bio sam ubeđen, da ćemo posle SP zaigrati na ovaj način, ali Antić se ponovo vratio taktici koja nam ništa dobrog nije donela (osim u kvalifikacijama za SP dok nismo pročitani).

Кажеш немамо нападаче, немамо лидера, средина је шупља а бекови су нам спори. А онда кажеш: Sa ovakvim igračkim kadrom mi bismo morali biti među najjačim reprezentacijama u Evropi
Napadače nemamo i to je činjenica. Sredina je šuplja iz nekoliko razloga.
Prvi razlog je što ne igraju igrači koji su u formi. Drugi razlog je što se igra previša bazira na Stankoviću koji očigledno čuva noge i ne igra onako kako igra u Interu. Treći razlog je što se forsira ta igra preko krila i ne pokušava se nikakvim uigranim akcijama preko sredine (ne računam soliranje Jovanovića i Krasića koje obično ničemu ne dovede). Četvrti razlog je što su igrači sredine terena izuzetno spori, posebno kada su upareni Stanković i Milijaš, i lako ih je pretrčati.
Rekao bih i da je problem u tome što pojedini igrači (Krasić, Jovanović, Stanković) imaju zagarantovano mesto u timu i suviše "Emotivan" odnos sa Antićem pa možda i to utiče na njihovo ukupno zalaganje na terenu.
To je neko moje subjektivno mišljenje i može biti da nisam u pravu.
E sad što se tiče bekova. Ja nisam rekao da su bekovi spori, već centralni bekovi iliti štoperi. U suštini takvi su svi štoperi osim par izuzetaka svetske klase (Pike, Lusio, Ferdinand itd).
Vidić manjak brzine nadoknađuje nekim drugim kvalitetima i spada u najbolje odbrambene igrače na svetu (po meni je i najbolji).
Ali on je igrač koji veliku muku muči sa kvalitetnim igračima koji su brži od njega i koji ga mogu pretrčati ako imaju višak prostora (Setimo se Eto-a, Toresa, Rodaljege). Pošto i Subotić nije poznat po eksplozivnoj brzini, zato i nije normalno da zadnja linija bude postavljena toliko visoko i usput da centralni bekovi iznose lopte preko polovine igrališta, jer svaka izgubljena lopta na tom delu terena značila bi kontru iz koje najverovatnije primamo gol (od ozbiljnijih reprezentacija).
Na papiru, mi imamo jako dobar igrački kadar. Možda najbolju zadnju liniju u Evropi, sasvim dobru sredinu terena i slab napad koji će se, nadam se, popraviti dolaskom Klea.
Nisam ja rekao da smo mi u rangu Španije, Nemačke, Engleske, ali uz pravo rukovodstvo i normalan savez neka realna pozicija sa ovakvim igračima bila bi top 8 u Evropi i niko me ne može ubediti u suprotno.

Poslednja izmena:
Bez obzira igrao Vilja ili Tores, to su toliko kvalitetni i nepredvidivi napadači da prave razliku, mogu jednim potezom da reše utakmicu, bez obzira da li je Španija pročitana ili ne.

Па то ти и кажем. Није проблем што ће да нас прочитају (чим имаш Жигића у тиму, прочитан си, па то је ваљда јасно), него што немаш довољно добре играче. За разлику од Шпаније.

Да се надовежем. Жигић ради док можемо да игру пребацимо пред противнички гол. Ако не можемо (а најчешће не можемо) Жигић је играч мање. Сети се само јуче оних спуштања лопте главом саиграчима на половини терена. То је била трагикомедија.

Ес ти гледо Светско првенство?

Цело Светско првенство се мучио да пробије по боку. Додуше, можда зато и није показао бог зна шта.

Evo, i Lucius Vorenus ti kaze. Nikada Tores nije igrao krilo. Izvlacio se jeste, to je ono sto ja govorim da Zigicu nedostaje. Kad je Tores igrao prvu, ili je igrao u tandemu sa Viljom, ili je bio usamljen, a Vilja igrao levo.

Aj dobro. Nisam ni hteo da otvaram priču o tome šta je krilo i ko igra krilo, nego da kažem da problem u našoj igri nije "čitanje" naše igre po bokovima, jer to je nešto što ne možeš da sprečiš. Kao što ne može da spreči ni španska reprezentacija (koja je svaku od poslednje 4 utakmice na SP dobijala teškom mukom po 1:0). Razlika između nas i Špnaca je prosto što oni imaju bolje igrače.

Aj dobro. Nisam ni hteo da otvaram priču o tome šta je krilo i ko igra krilo, nego da kažem da problem u našoj igri nije "čitanje" naše igre po bokovima, jer to je nešto što ne možeš da sprečiš. Kao što ne može da spreči ni španska reprezentacija (koja je svaku od poslednje 4 utakmice na SP dobijala teškom mukom po 1:0). Razlika između nas i Špnaca je prosto što oni imaju bolje igrače.
Tores se jeste izvlačio na krilo, ali svega par puta na SP-u, i nikako mu nije išlo ... Sa druge strane Vilja je to malo češće radio, jer su oni igrali bez krila kasnije, sa četiri klasična centralna vezna (Ćavi, Iniesta, Alonso, Buskets), i svaki put kad se Vilja izvuče malo na stranu Iniesta je išao napred ...

Španci su samo rezultatski dobijali teškom mukom, ali u svakoj tekmi oni su zahvaljujući Ćaviju kontrolisali igru i imali utakmicu u svojim rukama ...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back