Kutak za trudnice

Dečaci su super jednostavni za održavanje, samo prevući kožicu svaki dan i nema neke brige.
Ništa na silu već koliko ide samo, bitno je održavati da se ne zatvori i ne zalepi kožica.
Lako je dok su mali a posle naviknu pa im opet nije problem.
Ja ne znam šta bih radila sa devojčicom, a opet priželjkujem i tako.. sad još samo žmua da ubedim da je pravi momenat :))))

Ta zbrka oko kožice, i da se kad se presvlači usmeri na dole da ako piški ne mora sve da se presvlači, to danas pročitah, malo sam se uozbiljila i uzela da se podsetim kako šta ide. Valjda nema više mudrosti?
Ubedi muža, kad čekaš tek će da te mrzi kad se vratite sasvim u normalu. Ili sam ja mnogo lenja za te stvari. :mrgreen:

- - - - - - - - - -

Vaši školarci uskoro. :)

- - - - - - - - - -

Moja sveki rodjena 20.Aprila... ona i Hitler :lol:
Srecno brankic :zag:

:rotf:
Bitno da nije kao moja, a i Hitler nije tako strašan kao što se čini. :lol:
Za Uskrs svratili na ručak, bili na kratko i Keti je spopala hoće da se igra sa njom. Joj, vidi kako lepo vreme, lepše ti je da se igraš u parku, kaže sveki, i spakova nas što je brže mogla. Ponudila me bila kafom, ali se predomislila. Bilo je ćaoooo. :lol:

a Branich gdje prije prodjose ti mjeseci... :eek:

izjasnjava li se mala gospodjica po pitanju brata?:)

a sto se djecakla tiče... pričajte šša hocete, kao mama djevojčice, pogubuila sam se prvih mj dana. bilo je-ko o čemu, ja i piši :)))) jesam li prevukla, povukla vratila..jel dovoljno, nije li.. razmotavala sam ga mamama djecaka i stalno nesto zapitkivala.

i da, dječaci su majkine mazeeee:heart:

jedno pitanjce
da li se vama ranije primecivao stomak u drugoj trudnoci?
ja sam deveta nedelja i vec mi se vidi stomak ali sada nisam sigurna da li sam naduvena ili je trudniciki :lol:
msm to je malo ali se def vidi, mogu da dobijem mesto za sedenje u gsp - u bez problema :lol:

a Branich gdje prije prodjose ti mjeseci... :eek:

izjasnjava li se mala gospodjica po pitanju brata?:)

a sto se djecakla tiče... pričajte šša hocete, kao mama djevojčice, pogubuila sam se prvih mj dana. bilo je-ko o čemu, ja i piši :)))) jesam li prevukla, povukla vratila..jel dovoljno, nije li.. razmotavala sam ga mamama djecaka i stalno nesto zapitkivala.

i da, dječaci su majkine mazeeee:heart:

Sad je ok, kao razume, jedva čeka, a tačno se vidi da ne konta da je to to. :mrgreen:
Tako ću i ja. :)

- - - - - - - - - -

jedno pitanjce
da li se vama ranije primecivao stomak u drugoj trudnoci?
ja sam deveta nedelja i vec mi se vidi stomak ali sada nisam sigurna da li sam naduvena ili je trudniciki :lol:
msm to je malo ali se def vidi, mogu da dobijem mesto za sedenje u gsp - u bez problema :lol:

Meni se u obe trudnoce rano videlo, poražavajuće rano. Ali stomak mi ide napred kao lopta, valjda je i do lordoze, do konstitucije, ne samo do mišića. :sad2:

Kako su kod vas izgledale te kontrakcije? Je l bilo znakova upozorenja, unapred nekih bolova, lažnih uzbuna?
Kod mene od sinoć bolovi slični mentrualnim, jače kontrakcije, ali nepravilne. Jutros u 6 išla kod lekara, zatvorena sam, kaže ctg ok, jedna kontrakcija samo u 20 min koliko traje. Kontrola sutra, neće to još. Mirovanje naravno da prebacim vikend.

kod mene su samo krenule kontrakcije u pravilnim razmacima, nisu bili preceste ali sam za svi slucaj otisla u bolnicu
porodila se posle 12h, ali nikakvo drugo upozorenje ni bolovi

kichbran,drzim fige, izdrzi do prekosutra i javljaj se : )

Brankich,
meni su pripremne prvo bile blago neugodno grcenje. Stomak kao kamen.
Kroz neko vrijeme se intenzitet bola pojacava.
Do onih pravih na 5 min jesu bolne ali nista specijalno.
Cisto toliko da se moras skoncentrisati, namrstiti, predisati onako skolski.

- - - - - - - - - -

Cekaj, u kojoj si ti sad fazi :)
Kako ke izgledao prvi porod kad pitas za kontrakcije?

Sad sam u fazi pakovanja torbe za svaki slučaj ipak. :lol:
Valjda se još ništa ne dešava. Osim što slutim da neću uspeti do petka da izguram, kad je zakazan cr.
I prošlog puta je bio carski, ali to veče, kad sam došla radi priprema za carski narednog jutra, su počele kontrakcije i počela sam bila da se otvaram, a nisam osećala ništa, povremeno stezanje, ali to i od pokreta bebe ume. Celu noć su me pratili na ctg-u da ne ubrza. Zato se sad i tripujem.

Back