Kutak za trudnice

U nekim slučajevima sigurno jeste. Ali sigurno da sprečava pobačaje koji su posledica pada progrsterona. U ostalim... Meni je isto davao sigurnost jer smanji kontrakcije, probadanja, bolove. Tu i mirovanje dosta pomaže. Ali koliko stvarno utrogestan pomaže to je pitanje. Rekoh i pre, nek radi kao placebo, pa je dosta. :)

A imala sam tripove da su ta probadanja, seckanja znak da hematom puca, da se nešto dešava, da raste osećaj pritiska u materici i da to sigurno hematom raste i pritiska. Jedva sam dočekala kontrolu.

Dr iz Fronta, specijalista za sterilitet kod koje sam išla tokom prve trudnoće mi je rekla da doza 2*100 nije ništa. Kod nje sam bila na 2*200 preventivno i 3*200 kad su se pojavile kontrakcije na zadnjem zidu materice.
Sad za hematom kod ginekologa terapija je bila 2*200, i reče mi da nedelju dana nakon kontrole na kojoj se videlo da nema više hematoma smanjim na 2*100. Ja sam i tu dozu fušerisala jer sam imala problem sa sekretom. Treća grupa koju i ne leče i kandida.

ma ja sam sigurna da kod nas dele utrogestan sakom i kapom, kao bombonice, meni je i u prvoj trudnoci neka dr u misovicu,( posto je moj dr iz misovica bio na odmoru) htela da da utro u 4. mesecu, eto tako
ja otisla privatno kod ovog mog dr, on me pregledao i rekao da nema potrebe i da ne uzimam da je sve ok i stvarno je tako bilo

ali eto upravo on mi je sada dao utro... sto kaze kich nek je i placebo kod pretecih pobacaja pa ok, meni su bar kontrakcije prestale u obimu u kom sam ih imala...
samo ja imam bas veliku dozu onda, 3x200mg, nije ni cudo sto me baca u nesvest...

cek kich jos nesto, od njega se pojaca sekret? posto mi se i to desava i onda sam stalno u tripu da je ko zna sta

ma ja sam sigurna da kod nas dele utrogestan sakom i kapom, kao bombonice, meni je i u prvoj trudnoci neka dr u misovicu,( posto je moj dr iz misovica bio na odmoru) htela da da utro u 4. mesecu, eto tako
ja otisla privatno kod ovog mog dr, on me pregledao i rekao da nema potrebe i da ne uzimam da je sve ok i stvarno je tako bilo

ali eto upravo on mi je sada dao utro... sto kaze kich nek je i placebo kod pretecih pobacaja pa ok, meni su bar kontrakcije prestale u obimu u kom sam ih imala...
samo ja imam bas veliku dozu onda, 3x200mg, nije ni cudo sto me baca u nesvest...

cek kich jos nesto, od njega se pojaca sekret? posto mi se i to desava i onda sam stalno u tripu da je ko zna sta
Pa da, to je ta doza. Iskreno meni je ta dr, specijalista za sterilitet daleko više poverenja ulivala. Konjska doza. :mrgreen:

Ne pojača se sekret. Ja vaginalno koristim, pa mora da se koriste dnevni ulošci koje ne podnosim ili da menjaš veš svaki čas. Inače se stvori dobra podloga za ta razna čuda. Mada prošlog puta sa mnogo jačom dozom nikakvih problema nisam imala. Moguće da sam baš zato i bila dosta opreznija.
U trudnoći je uobičajeno da se poveća sekret, ali ne sme da bude peckanja i drugih neprijatnosti.

Mislim da to nema veze, a svakako nemoj da te to brine, ja sam koristila utrogestan nedelju dana samo posle AC, trudnoća bila najnormalnija moguća a ja užasno aktivna pa sam se opet jedva otvorila, a i to mislim da sam se otvorila strogo od straha a ne zato što je došlo vreme porođaju.

ja bila na kontroli, bebac super, dobro se razvija, srce se cuje, lupa bas bas : )
ali hematom duplo veci nego sto je bio, mada kaze dr da je organizovan, objasnio mi je da je to dobro da ne duzim sada
terapija utro idalje 3*200 i mirovanje

smorila sam se malo jer sam bila ubedjena da ce nestati do sada ali dr je optimista jer je to valjda faza pred apsorbciju...
krivo mi je i smeta mi mirovanje jer se uopste ne igram sa j, ne vodim ga u vrtic, na plivanje u park, ne kupam ga i sl al ok,procice valjda do sledece kontrole...smeta mi jer nisam navikla da mirujem, nemam zivaca vise ni za knjige, ni za filmove i serije itd...
kad se setim prosle trudnioce koja je bila na nivou savrsenog ovo sada je totalna suprotnost...

da, i miom raste, preko 6cm je sada, ali kaze dr da je i to ocekivano, da ne ugrozava plod samo stvara boloce neprijatne
sledece je dabl pa cemo videti za amnio, na granici sam po godinama a rizik kod amnio se povecava kada ima mioma a moj je veliki, u svetu se sada pomera na 38 god granica valjda, tako da videcemo, otom potom, daj da sada sve bude ok

Poslednja izmena:
ja bila na kontroli, bebac super, dobro se razvija, srce se cuje, lupa bas bas : )
ali hematom duplo veci nego sto je bio, mada kaze dr da je organizovan, objasnio mi je da je to dobro da ne duzim sada
terapija utro idalje 3*200 i mirovanje

smorila sam se malo jer sam bila ubedjena da ce nestati do sada ali dr je optimista jer je to valjda faza pred apsorbciju...
krivo mi je i smeta mi mirovanje jer se uopste ne igram sa j, ne vodim ga u vrtic, na plivanje u park, ne kupam ga i sl al ok,procice valjda do sledece kontrole...smeta mi jer nisam navikla da mirujem, nemam zivaca vise ni za knjige, ni za filmove i serije itd...
kad se setim prosle trudnioce koja je bila na nivou savrsenog ovo sada je totalna suprotnost...

da, i miom raste, preko 6cm je sada, ali kaze dr da je i to ocekivano, da ne ugrozava plod samo stvara boloce neprijatne
sledece je dabl pa cemo videti za amnio, na granici sam po godinama a rizik kod amnio se povecava kada ima mioma a moj je veliki, u svetu se sada pomera na 38 god granica valjda, tako da videcemo, otom potom, daj da sada sve bude ok

Joj, smara to naročito u početku dok ne navikneš na novi ritam i promene. I kod nas je bilo sve isto, nema vrtića, nema odjednom nošenja, a nisam nekad mogla da je se otresem. Još žmu stalno na putu... Sve je prihvatila za divno čudo bolje nego što sam ikada mogla da se nadam. I sve se sredi i sve prođe.
Ako si na granici možda ti u genetskom neće ni savetovati amnio uz dobar dabl. Polako...
Bitno da srce kuca i da se beba dobro razvija. :heart:

hvala zenske na podrsci <3

majo,imas li zelju po pitanju pola (znam da pitanje zvuci debilno i da je bitno da je bebac ziv i zdrav ), ali ja bih npr volela da sada bude devojcica, za promenu : )

cickava, svasta imam, kod mene je veselo, bebac mora da se bori sa svim nezvanim podstanarima : )

kich, da, videcemo za amnio.... zbunila me je neka druga dr iz misovica koja me je na prvu pitala planiram li da radim nifty test, ja iskreno o tome nisam ni razmisljala nesto detaljno, za sada ne planiram...

Tara,
Ja od kako sam dobila ovu malu, samo devojcice svima zelim.
Cak sam rekla da znam da ce biti devojcica, rodila bih jos jedno. Pa makar sebi. :lol:

Em je ovaj mali tezak kao tuc u svakom pogledu njegovog odgoja
Em je ona jedna mazna nezna nasmejana dusa
Mislim, ljubav je ista, samo je, za sada, podizanje nje mnoooogo lakse
On em ima cudnu narav em je prvi.

I ja ti zelim devojcicu :heart:

Sitno. :neutral: Cr zakazan za 20. april. Ako ne iznenadim pre. Hormoni valjda divljaju, pa sam se dala već danima u generalno sređivanje, krečenje, a torbu za svaki slučaj još nisam spremila, niti sve stvari za bebu ispeglela i spakovala. Ne mogu da verujem u kojoj sam panici iako je drugo. Tako zaustavljavam vreme da ne teče. :mrgreen:

kich, pa ti si bas stino covece!
ja skontala da si ti kao maja, tu negde 20.nedelja : )

jesi li i prvi put isla na cr?

Kamo sreće da sam tu negde na pola. Meni se uopšte ne žuri. :lol:
I prvi put je bio planirani cr. Tad sam kukala ovde na temi kako mi niko ne veruje da mogu prirodno da se porodim kao sve druge žene, niko me ne voli i tako to. Sad ne bih nikako. :mrgreen:

- - - - - - - - - -

ocekujem da ce brankich podici i bebecu temu, nekada najlepsu na forumu :D

Nego šta ću, :whistling: sve sam pozaboravljala. Još dečak. Nemam pojma na šta se svodi higijena kod njih.

Dečaci su super jednostavni za održavanje, samo prevući kožicu svaki dan i nema neke brige.
Ništa na silu već koliko ide samo, bitno je održavati da se ne zatvori i ne zalepi kožica.
Lako je dok su mali a posle naviknu pa im opet nije problem.
Ja ne znam šta bih radila sa devojčicom, a opet priželjkujem i tako.. sad još samo žmua da ubedim da je pravi momenat :))))

Back