Kutak za trudnice

blago vama, mi u BL imamo jednog anesteziologa za epidural i to svi su nesto smrljavi po pitanju toga, kao nisu dovoljno obuceni.

drugarica mi se porodila u maju, epiduralom, u Banja Luci, kaze, fantasticno.

nego, gin mi rece da stanem sa folnom, vec smo na pragu 14te sedmice. ali zaboravih pitati trebam li uzimati nekakve vitamine. sta ste vi koristile, smijem li ih kupiti na svoju ruku?

Ja pijem Elevit, i ako do sad nisi pila neki multivitaminski preparat pravo ti je vreme da počneš. Ima ih baš puno na tržištu i generalno nije tako velika razlika među njima, kao što bi se po razlici u ceni moglo zaključiti.

- - - - - - - - - -

Inače, ženska iz Foče koja je u Bgu u Višegradskoj bila na specijalizaciji za anesteziologa rekla je da svaki anesteziolog zna da da epidural, ali da ne zna svaki ginekolog da porodi ženu sa epiduralom.

Možeš i njih. To je pakovanje od 100 komada, mislim, a Elevit je od 30... Ima ih baš puno i sve su prilično velike i po meni, nezgodne za popiti. Slobodno počni da koristiš bilo koji, može ti i farmaceut preporučiti neki.

Ja pijem Elevit, i ako do sad nisi pila neki multivitaminski preparat pravo ti je vreme da počneš. Ima ih baš puno na tržištu i generalno nije tako velika razlika među njima, kao što bi se po razlici u ceni moglo zaključiti.

- - - - - - - - - -

Inače, ženska iz Foče koja je u Bgu u Višegradskoj bila na specijalizaciji za anesteziologa rekla je da svaki anesteziolog zna da da epidural, ali da ne zna svaki ginekolog da porodi ženu sa epiduralom.

..amin..

Stevca, od 4-tog meseca sam pocela da pijem femibion 2, i picu ga do kraja,a do 4-tog femibion 1. Kazu da je odlican, ja se ne zalim :). I ja sam pocela na svoju ruku od pocetka trudnoce, i Dr mi je rekla da je femibion super. Sve sto sam do sada radila,pila,jela itd..radila sam na svoju ruku,i Dr mi je potvrdila da je sve ok. Od Elevita ces imati jako crnu stolicu, ne moj se uplasiti :)

Poslednja izmena:

- - - - - - - - - -

moguce da zna svaki osim ove iz misovica sto je meni davala epidural
mada, kasnije me za cr onesvijestila za medalju :lol:

koliko znam nisu
al imas braunilu za infuziju pa moze i tako valjda nesto protiv bolova

To znam, braunilu imaš u svakom slučaju. Samo sam čitala da se praktikuje (ali ne znam gde) da kada je porođaj započet prirodno,sa epiduralom, a završen carskim, da postoji mogućnost ostavljanja katetera kako bi se dozirano umanjio bol porodilji... pa me je interesovalo da li to rade u Mišoviću. Mada sam čula i da žena može da bude budna tokom carskog, ako se radi pod spinalnom, ali ne znam ni jednu kojoj su to bilo gde ponudili.

To znam, braunilu imaš u svakom slučaju. Samo sam čitala da se praktikuje (ali ne znam gde) da kada je porođaj započet prirodno,sa epiduralom, a završen carskim, da postoji mogućnost ostavljanja katetera kako bi se dozirano umanjio bol porodilji... pa me je interesovalo da li to rade u Mišoviću. Mada sam čula i da žena može da bude budna tokom carskog, ako se radi pod spinalnom, ali ne znam ni jednu kojoj su to bilo gde ponudili.

e, bolje da ti ne prepricavam to sve sad
kako je meni to izgledalo u praksi
sve sto cu ti reci jeste da sam znala sta ce i kako ce biti
lijepo bi zakazala carski, ovako ili onako

Da ne bi citirala sve, necu epidural.. E sad videcemo zapravo sta mi kazu kako cu da se porodim i to..
Nekako u mojoj okolini sve neki nepredvidjeni slucajevi... Sve nekako u poslednji cas promena plana porodjaja, te carski mora.. ovoj jednoj rekli carski zakazali, njen dr bio na odmoru, porodila je neka druga i rekla kao moze prirodnim putem.. pa se tu iskomplikovalo nesto sta neam pojma stvarno.. Puna mi glava tih prica.. Evo opet ne mogu da spavam.

ja zelim epidural, al posto se poradjam u betaniji, oni imaju politiku, tipa ako se poradjas nedeljom, nema epija, ako se poradjas nocu, nema epija
znaci, samo ako ubodem dnevnu smenu :lol:
haaaaos :roll:
a bas bih volela jedan fini epi, jer kako se blizi porodjaj ja sam sve vise ko usran golub :mrgreen:

Trep, trep, baš ti hvala!
Ali bolje da ti sačekaš kad dođe vreme, bebi je svaki dan dragocen. A moj termin je 5. septembra, mada ću slaviti ako izdržimo do 22. ovog...a tek ako prebacimo...
Inače, sutra ulazimo u 33. nedelju pa je i to jedan od razloga za tra la la la dobro raspoloženje.
izdracete se
evo meni druga trudnoca, drugo odrzavanje, prvu odrzavala, cak pila i tokolitike najvecu dozu, isla da primam i venski tokolizu, pa se porodih 34+0
u ovoj trudnoci samo strogo mirovanje i utrogestan i magnezijum i bendzos
i evo me danas sam 36+0
a bilo je, samo da doguram do 34.
kad eto ti, jos cu biti i georgina bokte :)

Ja sam jos na pocetku ali bih volela spinalnu. Pretpostavljam da ce biti carski, jer sam I sama malo sitnija, a bebe napredne. Koliko sam cula kada je spinalna, duze drzi protiv bola. Uzasno sam osetljivija na bol. Bas me plasi oporavak.

izdracete se
evo meni druga trudnoca, drugo odrzavanje, prvu odrzavala, cak pila i tokolitike najvecu dozu, isla da primam i venski tokolizu, pa se porodih 34+0
u ovoj trudnoci samo strogo mirovanje i utrogestan i magnezijum i bendzos
i evo me danas sam 36+0
a bilo je, samo da doguram do 34.
kad eto ti, jos cu biti i georgina bokte :)
Sofa, baš si me utešila. Primala sam vensku tokolizu, čak su i bebi pluća razvili maturacijom, da bude spremniji.... i evo, danas smo u 33+0.
Da li ti je beban bio u inkubatoru i kako se hranio, jeste li zajededno izašli iz bolnice?

- - - - - - - - - -

Da, sad sam na najstrožijem mirovanju, utrogestan i nifelat.

Da ne bi citirala sve, necu epidural.. E sad videcemo zapravo sta mi kazu kako cu da se porodim i to..
Nekako u mojoj okolini sve neki nepredvidjeni slucajevi... Sve nekako u poslednji cas promena plana porodjaja, te carski mora.. ovoj jednoj rekli carski zakazali, njen dr bio na odmoru, porodila je neka druga i rekla kao moze prirodnim putem.. pa se tu iskomplikovalo nesto sta neam pojma stvarno.. Puna mi glava tih prica.. Evo opet ne mogu da spavam.

Ne slusaj te price, ti imas zdravu trudnocu sto je hvala Bogu najbitnije. Sto se epiduralaa tice slazem se da nije neophodan, jer covek izdrzi sve. Ja imam nizak prag bola pa sam veliki protivnik EA, jer znam u 2 slucaja posledice epidurala. Dovoljno je da 1 mm promasi anesteziolog, ii eto ti ga sranje za ceo zivot. Nekako ne verujem bas svakom Dr-u. Postujem tudja misljenja, ali svi mi imamo neki strah od necega :). Za mene vazi pravilo, ako mora ok, ako ne mora nece ga ni biti.

Poslednja izmena:
Sofa, baš si me utešila. Primala sam vensku tokolizu, čak su i bebi pluća razvili maturacijom, da bude spremniji.... i evo, danas smo u 33+0.
Da li ti je beban bio u inkubatoru i kako se hranio, jeste li zajededno izašli iz bolnice?

- - - - - - - - - -

Da, sad sam na najstrožijem mirovanju, utrogestan i nifelat.

da, primih i ja kortikosteroide za sazrevanje njegovih pluca
bili smo zajedno 7 dana u bolnici (narodni front)
bio je nekih pet dana u inkubatoru, ali je samostalno disao, posle na prebacen na kako oni zovu grejni sto, i otpusteni kuci eto sedmi dan zajedno moj sinak i ja :)
nije imao nikakve infekcije i komplikacije, sve ok, samo eto, standardno, morao je isprimati infuzijice neke, malo da ga isprate, osuncaju, odrade sta moraju i to je to
sad je to jedna momcina :)
ja mu nosila svoje mlekce, izmuzem se, pa na tri sata, sestre tamo ga hranile tim mojim mlekom itd

Back