Kutak za trudnice

Opstrukcija je problem sa disanjem, tri opsturkcije godišnje su po nekim standardima već astma. Moji klinci su atopičari, skloni ekcemima, tim preteranim kožnim reakcijama i jbg, na početku, sa starijim sinom, ja nisam znala, da je spas kad koža odreaguje, jer kad tu sprečiš kod atopičara ide na pluća, pa na debelo crevo.... sve gore od goreg. Naši ekcemi ne prolaze sami od sebe, ponekad klinci izgledaju kao rakuni, ali kad ih lečiš bez koriko to sporije prolazi...ali prođe.m Vidi, kao što neko može da odbije da vakciniše dete, ili neće hemioterapiju, nego se drugačije izleči, lečenje ekcema bez kortiko je kod nas vid alternativnog lečenja... ali neće ona druge lekare, ništa homeopate, ništa što on lepo spava, igra se, lepo je raspoložen... A žmu je bio sa starijom decom u kolima, i kod nas je potop...
Videla ga je prvi put u životu, i njega i mene, lečenje nas košta 100x više od toga što ona preporučuje + što ne spavamo noću kada ih treba mazati na par sati i zaključi da sam nedovoljno posvećena zato što sam trudna :sad2:

http://www.dermatim.net/rs/webpage/ekcem- evo šta je ekcem po def.

Poslednja izmena:
I moji klinci imaju ponekad te ekceme na koži. Nije ni čudo, ja sam tim muku mučim. LJudi moji, kako to očajno svrbi, ja ne mogu da opišem... :(
Batalila sam te kortiko-mazarije, prejako je to za decu. Kupila sam Flogocid mast. To jeste veterinarska mast, ali je odlična za ekceme, opetkotine, dekubituse ( ne daj bože ), rane koje dugo zarastaju... Sporije pomogne, ali definitivno pomogne. Meni je mnogo pomogla kod uraslog nokta na stopalu, a bolelo je kao sam djavo, mislila sad da bez hirurga neće proći, a eto, Flogocid je pomogao i prošlo je. Tako da je preporučujem, od srca.

Mene od svega cudi samo sto medu to nikad nije svrbelo. Bukvalno nikad... nikad se nije pocesao... do nedavno kad smo mu mi tu ideju ubacili u glavu.
I sad se nikad ne cese, sem kad ga skidamo, pa se on seti "Vidi ga eCem mama... nece jede slatko, ima eCem." I onda pocne da se cese, dok ga ne obucemo.

Mm je imao bronhitis kao mali. I te opstrukcije... tkz.gusenja... nije mogao do vazduha da dodje...
vrv je od njega to pokupio...

nadam se da cemo ga ove godine voditi I na more...

ali tacno je kao sto pise, sve...
a ja mislim I da znam od cega je... delimicno

Ja sam uvek za privatnika... vredi svake pare.
Posle gotovo svake posete državnim lekarima dođe mi da vrištim....
A voditi ili poslati muža je veoma mudro. Žmu je zbog lošeg vremena išao na komisiju i posle u DZ po doznake i uput za Mišović. I naravno da je prošao preko reda, odmah su uveli jedinog tatu, a doktorka je trudnici, ej, trudnoj ženi rekla da on ne može da čeka zato što mu je ovo četvrto dete!!!! Kao da je on trudan. Nije čak ni tražio protekciju :dash:

Ma da...
mm kad je bio samnom nedavno kad smo medu vodili na vakcinu... izmeri ga sestra, pa kaze 11 kg...
na sta ce mm:"Molim?! Ne valja vam vaga."
A doktorica odmah:"Dajte donesite onu drugu digitalnu, novu, mozda stvarno ne valja."

Meni se zeludac okrenuo :roll:

- - - - - - - - - -

Tako I kod nas neke debilke jednom pustise tatu preko reda... kao Pa tata je!
A ja stojim sa stomakom do zuba I cekam. Jos sa prvim detetom... uzas kako zene umeju biti glupe

Ali doktorka je žena!!! U drugoj trudnoći sam koristila gradski prevoz i nikad, ali nikad se nije desilo da žena ustane, ali su ustajali i tinejdžeri i deke od 156 godina, prosto te bude sramota,a one (neke od nas) samo profrkću da su se i one porađale...

Ali doktorka je žena!!! U drugoj trudnoći sam koristila gradski prevoz i nikad, ali nikad se nije desilo da žena ustane, ali su ustajali i tinejdžeri i deke od 156 godina, prosto te bude sramota,a one (neke od nas) samo profrkću da su se i one porađale...

i ako sedis, uvek se nadje neka gospodja, koja nema gde da sedne, da pocne da komentarise kako je ona u devetom kopala njivu i dsa njive otisla da se porodi, a mi danasnje trudnice smo kilave
:roll:
kao da trudnica sedi jer ne moze da stoji
niko ne razmislja da voz\ac moze naglo da zakoci

jeste li imali bolove nalik menstrualnim u ranoj trudnoci?

kod mene je javljaju periodicno, recimo jednom dnevno po nekih 10tak min? nekad su blazi nekad jaci..
bez krvarenje, smedjeg sekreta i sl.

tek u cet sam zakazana za uz..

zvala sam dr pa rece mi da dodjem.

upravo se vratih.

sve ok, poraslo je sve bas koliko treba od poslednjih 7 dana. (pupu da ne urenken) . vidjela je sve potrebno, EO je tek 1 mm pa nema jos scrulenceta :)

kontrola za 2-3 sedmice.

a bolove pripisuje maloj promjeni urina, lijecenje cajem za trudnice i to je to.

Ne znam, ja sam se porodila u 38. nedelji, a poslednjih 5 dana nisam pila lekove. Poenta je da se aktivna supstanca taloži u krvi, bar sam tako razumela.... a Stankiša se sa 17 meseci peo na gornji krevet preko uzglavlja, ima odličnu koordinaciju....

ja sam ga pila od neke 30-te nedelje, otvorena prst i sa kontrakcijama ....nusefekte nisam imala ali se nisam dalje ni otvarala, kontrakcije su mi se smirile poprilicno i nisu bile tako jake....i pila ga do 38. nedelje a rodila sam bebu od 5 kg koji naravno nisu videli da je tako velika do samog kraja.....i vrlo moguce da su moje kontrakcije bile zbog kombinacije velika beba-mala materica (to mi je dr rekao tek pre par meseci, da imam jako malu matericu) a i bila sam ogromna vec u 30. nedelji, kao pred porodjaj....ma ko ce ga znati....ja sam propichila termin.....

Meni treba mali savet,naime u 11.oj sam nedelji pije duprogest za odrzavanje trudnoce plus Femibilion plus hormone za stitnu zlezdu.Da li je pametno da na to sve uzmem i sumeci magnezijum zbog malih grceva koje Imam?

Milice sta su tebi rekli na kraju za terapiju? Koristis li fraksiparin?

Laural, da. Uveli su mi terapiju 0.6 fraxiparin. Odem u dz, a ona mi kaze da njoj izvestaj GAKa nista ne znaci nego moram kod hematologa. Odem kod njega, on poludi, I kaze sta je joj vise misljenje od GAKa??? I to prof. Ali I on napise da je saglasan. .. sada opet moram kod nje u dz da mi I prepise terapiju. Inace mi je prepisala samo 7 kom. I to idem svaki dan u dz da primim

Back