Kutak za trudnice

Valjda I on sluzi za opustanje misica materice
Imam ja jos da guram, tek sam usla u sedmi...
Prosli put sam pila I konjsku dozu partusistena I primala tokolizu, pa nista...
Samo da dodjem bar do osmog za pocetak... Mali ciljevi...
Idem kod stojica inace, nacelnik je patologije.... Njemu se ne svidja razvoj ovog... Al jbg...
Idem.s vladetom danas kod.keve, tamo cu.lezati

bice sve ok :cmok:
ne mora da znaci da ce da se ponovi sve od proslog puta

Ne mora da znaci ali ja znam da hoce... Posto sam danas vec bila ma granivi da odem u bolnicu koliko su se zaredjale kontrakcije... S njim mi nije bilo bas ovako intenzivno...
Osecam se lose I zbog njega, ma sta lose, osecam se govnasto jer ne mogu da ustanem, da ga podignem, da se igramo, sto je mali, sto ne konta I ne razume.... Bas ko ***** se osecam, eto...

mg uzimaj ima onaj 375 mg, 30 komada, 370 dinara
odlican je
pij puno tecnosti isto
to smiruje kontrakcije
meni se grlic vratio bio od utrogestana
al sdam kontrakcije imala non stop
nadam se da ce ti ovaj put biti bolje

pijem i to
nema cime se ne kljukam
kazem vam, ovo sada sto pijem je nista u odnosu na ono sto sam pila s Vladetom, a tada sam se osecala deset puta bolje
ali dobro..
sad se nerviram i sto sam pricala ista, bolje da sam cutala :lol: danas mi je takav dan...
bice mi bolje sutra
popih taj bromazepam i sad cu da zaspim...

A ebo ga mish :( Sigurna sam da se nece ponoviti scenario kao sa Vladetom, posebno sad kad lezis i pridrzavas se saveta. Mozda je kontrakcija vec bilo ali si ti toliko aktivna da nisi osetila, a sad lezis i osluskujes telo, pa sve jos gore dozivljavas. Ja bih rekla da si ti veliki borac i da ce ta mala povuci na tebe tu crtu, pa ce zatvrdoglaviti da ostane jos neko vreme tu gde he toplo i lepo...
Kad vas citam, pitam se sta nas tera da sve ovo iznova prolazimo...jbt, mene cek fraksiparin 10 meseci...sto se ne okanem corava posla :)

Lezala ja I tada I pridrzavala se upustva... A da su na.mene tvrdoglavi, jesu. Sigurno:-D I majka im. Se ranije.rodila, isto bila tvrdoglava I nestrpljiva... :-) ***** li im misa...
P.s. Ovaj bromazemap ic ne deluje, ne spva mi se :-S

Evo i mene, dodjoh kući.
Grlić mi je prst dugačak i za pola prsta prohodan. :( Nije počeo da omekšava, samo se malčice otvorio.
Kaže dr da mu izgleda da to stoji tako neko vreme, i neće me odmah na odeljenje, nego da primam progesteron na drugi dan, utrogestan 3 dnevno i partistuten dva puta, i naravno verapamil. Eh, da i bromazepam. Strogo ležanje, i po 20 sati dnevno, pa da 21-og dodjem na kontrolu i tada će da odluči šta ćemo.
Reče on meni da ovo jeste za odeljenje, ali... nije dovršio, pa ne znam šta je. Možda na odeljenju imaju neku infekciju, nebi me čudilo, možda je nešto peto, nemam pojma. Uglavnom, 21-og radimo ponovo pregled, ako sve stoji kako treba, dolazim 23-eg na UZ i ostajem kući do daljnjeg, a ako ne, ako se pogorša, odmah će mi dati uput za Bg, za Front, pa tamo da ležim na patologiji trudnoće, gore na četvrtom.

Takodje, treba da uradim ponovo šećer, malo je višlji, pa ćemo i to videti 21-og ( kaže mm, pa kako i da ti ne skoči šećer kad je'š ko stok... ovaj mislim, ručkaš kao svaka trudnica :mrgreen: Ume da me nasmeje i to je... :) )

Eto tako, sve sam rekla. Da je sjajno, nije. Rano je počelo da se otvara, ali dr kaže ok je što je grlić i dalje čvrst i dug. Videćemo...

Evo, sad čitam na netu o njemu... nemam pojma, znam da može da se nadje u privatnim apotekama ispod ruke, i znam ko može da mi nabavi, ali ne znam koliko je pametno.
A opet, za nedelju dana šta će mi biti, žene su ga pile po dva meseca pa im ništa bilo nije.
Nije mi džabe rekao da ga potražim, kaže da može mnogo, mnogo da pomogne za kratko vreme.
Videću sa mm-om popodne, ništa od lekova još nisam podigla, pobegla sam od kiše.
Ako je za dobro mojih beba... ma da je baš toliko opasan nebi mi ga on preporučio... ne znam, sad sam u dilemi...

Sto I bromazepam I verapamil?

Ovi nasi lekari u zadnje vreme svima odmah prepisuju te lekove... sa ili bez realne potrebe...
Bolje da zadrze trudnicu u bolnici pa prate stanje ali ne, njima je lakse da kljukaju lekovima...

Mislim, zao mi je sto morate sve to da pijete.... a ujedno sam ljuta na lekare...
ajde Boki, ona je imala iskustvo prevremenog, I to mi je skroz ok (nije joj lako), ali ima smisla...
ali ata.koja je rodila dvoje u terminu, ovoliko lekova prepisati... to je uzas...

a jel boki pije partu?
Cini mi se da njoj nisu ni prepisali...
Uh mozak mi danas ko kasa

Nemam pojma Čičak
On ej meni kada sam otišla na bolovanje prepisao i progesteron depo i utrogestan preventivno, sve je bilo ok. Evo sad se pokazuje da je bio u pravu.
Valjda čovek ima iskustva sa blizanačkim trudnoćama.
A glić mi nije sasvim zatvoren, verovatno hoće da ga zaustavi tu, da se ne otvara dalje, ja sam tek u 28-oj nedelji, a blizance nosim. Znači ako Bokicina beba ima 990g, moje imaju bar po 100 g manje jer su dve u jednom stomaku, ne mogu se razvijati kao jedna.
Otkud znam, u tripu sam i sama...

jeste, ali mi je rekao da probam da ga nadjem u nekoj privatnoj apoteci, za nedelju dana se ništa neće desiti, a mnogo pomaže.

Evo, sad čitam na netu o njemu... nemam pojma, znam da može da se nadje u privatnim apotekama ispod ruke, i znam ko može da mi nabavi, ali ne znam koliko je pametno.
A opet, za nedelju dana šta će mi biti, žene su ga pile po dva meseca pa im ništa bilo nije.
Nije mi džabe rekao da ga potražim, kaže da može mnogo, mnogo da pomogne za kratko vreme.
Videću sa mm-om popodne, ništa od lekova još nisam podigla, pobegla sam od kiše.
Ako je za dobro mojih beba... ma da je baš toliko opasan nebi mi ga on preporučio... ne znam, sad sam u dilemi...

Pogle sad ovo.
Boki kojoj je grlic skracen nisu dali partu a tebi jesu?!

A to "nista im bilo nije" nemoj olako shvatati. Cak naprotiv procitaj malo o posledicama tog leka. I po majku I po dete.
Lekara generalno zabole, sta ga briga. On prepisuje ko bombone.

Ipak je bolje da razmislis da li je taj lek tebi zaista potreban,
I da cujes misljenje drugog lekara.
Nasi lekari su nazalost manje vise, cast izuzetcima, jako losi.
Rade sve isto, kao na traci. Dodjes, kazes da te boli, on ti da lek I cao!
A o posledicama se cuti.

Mislim, svako radi kako hoce ali procitaj malo vise o partusistenu I dugorocnim posledicama pa odluci.
Nije uopste bezveze zabranjen.

Nemam pojma Čičak
On ej meni kada sam otišla na bolovanje prepisao i progesteron depo i utrogestan preventivno, sve je bilo ok. Evo sad se pokazuje da je bio u pravu.
Valjda čovek ima iskustva sa blizanačkim trudnoćama.
A glić mi nije sasvim zatvoren, verovatno hoće da ga zaustavi tu, da se ne otvara dalje, ja sam tek u 28-oj nedelji, a blizance nosim. Znači ako Bokicina beba ima 990g, moje imaju bar po 100 g manje jer su dve u jednom stomaku, ne mogu se razvijati kao jedna.
Otkud znam, u tripu sam i sama...

Razumem ja tebe.
I pisem ti iz najbolje namere.

Koliko I da li ti je utrogestan I progesteron pomogao je diskutabilno.
Mozda(najverovatnije) bi sve bilo isto I da ga nisi koristila.
Tvoje telo ga proizvodi dovoljno, sve preko je solenje mora.
I moze cak kontra efekat da stvori.
A lekari ga toliko cesto prepisuju, da ce sad I njega zabraniti.
Jer kao I za vecinu (ne sve-ovo navodim jer mislim da npr.bokici pomazu ti lekovi, ali malo je zena sa tim problemima, nije vecina) tih lekova (partu, utrogestan, pro) nije dokazano da bitno uticu na sprecavanje prevremenog/kontrakcija.
Znaci vise je placebo efekat.

Cepas m&m bombonice I isto ce ti biti ;)

Ja sam taj.partu u prosloj.trudnoci pila na tri sata, ata, pisah vam.tada kako mi je bilo, srce da iskoci, osecaj da.cu.se.ugusiti, tj panika, posle treskavica stalno... Slabi srce od njega... A opet meni.pomogao I nije bas jer sam.se ipak porodila....
Tako da.ne znam sta da ti kazem...
Ipak je sada zabranjen, potrazi jos.jedno misljenje
Lezanje sigurno, super sto ti.je.grlic.dug i.zatvoren

Back