Kutak za trudnice

e, samo da se javimo
dosle smo jucer kuci
i jutros konacno uspjele sisat normalno
mozda naredni put ne bude savrseno, ali jutros se, kaze patronazna, najela ko mali vuk : )
drugarica mi je jucer dosla i pomogla oo grudi - bukvalno mi je pokazala kako masazom da razbijem
potencijalne ploche / blokade i kupila sam onu milionsku pumpicu, ali rucnu...dakle 1/2 miliona
nije neugodna, radi posao super i meni vrijedi svaku paru
jer izmedju dvapodoja izvucem i 60 ml u flasicu bez problema
ostavim ih za cicu u slucaju da nece sisat ( jucer smo tako mrljavili cijeli dan)
pa ih pojede tako, a avent flasica ima dovoljno tvrdu cuclu da joj se sisa ipak vise svidja : )))
tu smo imale srece izgleda
i s patronaznom smo imale srece - dosla nam neka divna, pametna, mlada zena
i sve nam caskom pokazala
kaze da bebicina glava skoro opce nije vise u stranu i da radimo to sa spavanjem pravilno
tako da, eto, ne mislim da vise nece bit povuci potegni, ali cemo ustrajat i pomjeramo se
kad je sisanje u pitanju : )))

Trudnice, da li se nekom od vas vodi trudnoca u Frontu? Dobila sam juce uput, ali ne znam nista dalje... kome tamo treba da se javim, da li ima neki "protokol" gde kad kod koga? Nadam se da cemo I mi kao Sofa Qeen, da se iznenadimo 7mom m. :) Meni to sada izgleda tako daaaaleeekooo. Verovatno zbog mog stanja. Stalno lezim. Sve me vec boli a tek sam na samom pocetku...

Trudnice, da li se nekom od vas vodi trudnoca u Frontu? Dobila sam juce uput, ali ne znam nista dalje... kome tamo treba da se javim, da li ima neki "protokol" gde kad kod koga? Nadam se da cemo I mi kao Sofa Qeen, da se iznenadimo 7mom m. :) Meni to sada izgleda tako daaaaleeekooo. Verovatno zbog mog stanja. Stalno lezim. Sve me vec boli a tek sam na samom pocetku...

Ne znam odakle si, da li si upućena nekom odredjenom doktoru, ili kako?
U principu, ako imaš uput za vodjenje trudnoće u Frontu, javiš se tamo u savetovalište za trudnice. Odmah je u holu, čim udješ, desno od onog šaltera informacija.

Ja bi trebalo da za tri dana udjem u 7-mi mesec. Valjda je tako, ako mi je termin 10. avgust, onda 10. ulazim u naredni mesec, zar ne?

Ja sam noćas prošla k'o bos po trnju :(
Pojela sinoć dve kriške 'leba, masti i aleve paprike. Ej, da nisam, crkla bi', toliko mi se jelo. I noćas... šou...
Ubila me gorušica, toliko da sam na kraju povraćala samu kiselinu :(
Pa me je posle, onako iscrpljenu, savladao san, bio je jači i od one užasne gorušice, pa me je jedna od beba udarila u bešiku, pa je bilo svega... nisam na vreme stigla do wc-a, mislim, treba ovolika slonica da ustane, obidje onoliki krevet, provuče se izmedju razvučenog kreveta i komp. stola i da stigne do wc-a... :( a ja nisam stigla na vreme, pa mi je to tako teško palo, pa sam plakala kao malo dete u onom kupatilu...
A posle je bilo još gore, nisam opet stigla u wc na vreme... pa sam se ubila od plakanja na glas... :(
I naravno, ko me nasmejao nego mm... ludak... kaže - nema problema, sve se desi, živi smo ljudi... samo nemoj da me teraš da te nosim preko ruke da peremo guzzu ispod česme... I tu sam, onako uplakana, počela da se smejem... :roll: meksička sapunica, jbt :roll:

I naravno da sam okrenula sve na filozofsko gledište, pa ja ne bih bila ja... treba da smo srećne što smo žive i zdrave, sposobne da normalno živimo i podarimo život... ono što se meni noćas desilo i što mi je tako ebeno teško palo, je nečija svakodnevica... :sad2:
Ipak treba znati poštovati život i zdravlje... a malo ko od nas to ume...

U Beogradu sam 7-8 god. Vise ni ne brojim :) . Da li tamo u savetovalistu mozes da biras lekara ili koji ti zapadne? I mozes li se pojaviti kad god, ili se zakazuje?

Veruj mi da ne znam. Ja ne živim u Bg-u, bila sam upućena u Front. ali kod odredjene dr, pa mi je moj dr objasnio da je tu potražim.
Raspitaj se još, ali mislim da primaju svaki dan trudnice, samo moraš rano da dodješ, velika je gužva. Oko izbora lekara ne znam.
Eto, ali raspitaj se još, molim te.

Probaj da se ne sekiraš zbog ležanja... znam koliko je grozno, ležala samo do 16. nedelje pa do porođaja, uz dva ustajanja dnevno do toaleta... izgura sa... bićeš čila i orna kad ti dođe beba... i probaj da se ne nerviraš kad ti kažu da odmaraš dok možeš, odmor je kad ležiš zato što ti hoćeš i u kom položaju ti hoćeš... Uostalom, jjoš si na samom početku, dok trepneš i verovatno će ti dozvoliti da se malo po malo krećeš... Samo hrabro!

- - - - - - - - - -

Pojela sinoć dve kriške 'leba, masti i aleve paprike. Ej, da nisam, crkla bi', toliko mi se jelo. I noćas... šou...
Pa me je posle, onako iscrpljenu, savladao san, bio je jači i od one užasne gorušice, pa me je jedna od beba udarila u bešiku, pa je bilo svega... nisam na vreme stigla do wc-a, mislim, treba ovolika slonica da ustane, obidje onoliki krevet, provuče se izmedju razvučenog kreveta i komp. stola i da stigne do wc-a... :( a ja nisam stigla na vreme, pa mi je to tako teško palo, pa sam plakala kao malo dete u onom kupatilu...
A posle je bilo još gore, nisam opet stigla u wc na vreme... pa sam se ubila od plakanja na glas... :(
I naravno, ko me nasmejao nego mm... ludak... kaže - nema problema, sve se desi, živi smo ljudi... samo nemoj da me teraš da te nosim preko ruke da peremo guzzu ispod česme... I tu sam, onako uplakana, počela da se smejem... :roll: meksička sapunica, jbt :roll:

I naravno da sam okrenula sve na filozofsko gledište, pa ja ne bih bila ja... treba da smo srećne što smo žive i zdrave, sposobne da normalno živimo i podarimo život... ono što se meni noćas desilo i što mi je tako ebeno teško palo, je nečija svakodnevica... :sad2:
Ipak treba znati poštovati život i zdravlje... a malo ko od nas to ume...[/QUOTE,

Uh , što si slonica, samo stomak od tebe... ne zezaj... Jesi li probala rupurut za gorušicu?

Probaj da se ne sekiraš zbog ležanja... znam koliko je grozno, ležala samo do 16. nedelje pa do porođaja, uz dva ustajanja dnevno do toaleta... izgura sa... bićeš čila i orna kad ti dođe beba... i probaj da se ne nerviraš kad ti kažu da odmaraš dok možeš, odmor je kad ležiš zato što ti hoćeš i u kom položaju ti hoćeš... Uostalom, jjoš si na samom početku, dok trepneš i verovatno će ti dozvoliti da se malo po malo krećeš... Samo hrabro!

- - - - - - - - - -

Ipak treba znati poštovati život i zdravlje... a malo ko od nas to ume...[/QUOTE,

Uh , što si slonica, samo stomak od tebe... ne zezaj... Jesi li probala rupurut za gorušicu?

Meni to izgleda sada jako strasno. Jako sam aktivna osoba, kuci sam bila samo na spavanju, a sada zalepljena za krevet. Kad ustanem pritisak ni nemam (0/0), uvek mi treba pomoc pa nekad I do toaleta. Smrsala sam na moju vec malu kilazu.... bla bla bla. Znam da zvučim dosadno, samo sam morala sa nekim da podelim. Nadam se da cu uskoro ustati. Hvala na podrsci I savetu :)

Ipak treba znati poštovati život i zdravlje... a malo ko od nas to ume...
hladno mleko gasi tu kiselinu

- - - - - - - - - -

ata :zag: :cmok:

- - - - - - - - - -

e, samo da se javimo
dosle smo jucer kuci
i jutros konacno uspjele sisat normalno
mozda naredni put ne bude savrseno, ali jutros se, kaze patronazna, najela ko mali vuk : )
drugarica mi je jucer dosla i pomogla oo grudi - bukvalno mi je pokazala kako masazom da razbijem
potencijalne ploche / blokade i kupila sam onu milionsku pumpicu, ali rucnu...dakle 1/2 miliona
nije neugodna, radi posao super i meni vrijedi svaku paru
jer izmedju dvapodoja izvucem i 60 ml u flasicu bez problema
ostavim ih za cicu u slucaju da nece sisat ( jucer smo tako mrljavili cijeli dan)
pa ih pojede tako, a avent flasica ima dovoljno tvrdu cuclu da joj se sisa ipak vise svidja : )))
tu smo imale srece izgleda
i s patronaznom smo imale srece - dosla nam neka divna, pametna, mlada zena
i sve nam caskom pokazala
kaze da bebicina glava skoro opce nije vise u stranu i da radimo to sa spavanjem pravilno
tako da, eto, ne mislim da vise nece bit povuci potegni, ali cemo ustrajat i pomjeramo se
kad je sisanje u pitanju : )))
divno super :D
bravo
kad se dodje kuci, sve nekako dodje na svoje :D

- - - - - - - - - -

Колико овде заправо има трудница? :mrgreen:

:lol:

@milica44

Ne brini, bićeš ponovo vrlo, vrlo aktivna kada ti stignu bebe... a za kilažu se posebno ne sekiraj. Zvuči grozno, ali za vreme opsade Lenjingrada, kada je vladala strašna glad (jeli su i mačke), čak i potpuno neuhranjene majke rađale su decu prosečne težine oko 3kg, u smislu da je beba "savršen parazit" koji će svakako uzeti sve što joj je potrebno. Pretpostavljam da će ti ginekolog prepisati neke vitaminske koktele koji se primaju intravenski... ako ne budeš dovoljno dobijala na težini, preporučiće ti šta i koliko treba da pojedeš da bude za vas troje... Samo polako, koliko god da je sad strašno, najvažnije je da će da prođe .

žene, kasni mi neka 4 dana.

sad uradih onaj najjeftiniji testic i odmah mi se pokaza jaaako slaba riza crtica. msm vidi se i na malo dalje ali je blijeda.(nisam umislila majke mi, mada sam bila uvjerena da je nece biti :mrgreen:)

koji ima malo bolji da uradim opet?

žene, kasni mi neka 4 dana.

sad uradih onaj najjeftiniji testic i odmah mi se pokaza jaaako slaba riza crtica. msm vidi se i na malo dalje ali je blijeda.(nisam umislila majke mi, mada sam bila uvjerena da je nece biti :mrgreen:)

koji ima malo bolji da uradim opet?

Mislim da je to to :-)
Idi u bilo koji privatni lab I nek ti izvade krv za beta hcg :-)
Cekamo lepe vesti, I cekamo te ovde :-*

Back