Valjda ce se uskoro javiti Mali Suncokret, mislim da je ona bila na fraksiparinu...
- - - - - - - - - -
Javljam se

Bila sam na fraksiparinu od prvog dana trudnoce. Meni su otkrili mutacije na MTHFR i PAI 1, koji znacajno povecavaju mogucnost nastanka tromboze u trudnoci a time i pobacaja. Trudnocu sam iznela bez problema, bockanje nije lako, ali kad znas zasto to radis, nista ne pada tesko. Najlakse je ako imas nekoga da ti daje inekcije, samoj ce ti biti tesko. Meni je muz davao, prvo u ruke a posle u noge, kad je nestalo mesta na rukama

. Obavezno stavljaj led, minut pre inekcije kako ti ne bi ostali podlivi i modrice. I vazno je da kontrolises D dimer na svake dve, tri nedelje jer je on prvi pokazatelj preteranog zgrusavanja krvi, kako bi se mogla na vreme korigovati terapija. Meni su posle 5. meseca trudnoce, cak i uz terapiju, dimeri poceli brzo rasti pa mi je dr korigovao dozu sa 0,3 na 0,6. Sve sam kompletno vodila u BG kod dr Elezovica, posto se u NS nazalost ovim niko ne bavi na pravi nacin. Doktorka kod koje sam bila na hematologiji u NS mi je rekla da ce mi prepisati fraksiparin tek nakon 5 pobacaja i kad se priblizim 40-oj

Strasno! Nisam zelela nista da prepustim slucaju, ni da rizikujem, tako da sam sve vodila kod dr Elezovica, privatno. Ali, isplatilo se! Budi srecna sto si nasla problem i sto postoji resenje za njega! A bockanje ces izdrzati, nije tako strasno kao sto ti se sada cini

Tu sam za sva pitanja