Kutak za trudnice

ja mislim da se takve stvari desavaju u svkom porodilistu jer ipak tamo rade ljudi, strucni i oni manje strucnu, na zalost, ali tako je to sa ljudima, msm u svakoj profesiji je taj ljuudski fator koban
e sada kontam da su najvise na tapetu normalno porodilista kroz koje najvise i prodefiluje ljudi, ne moze statisticki da bude isto porodiliste u kome se rodi pet beba dnevno i ono u kome se rodi 30 ili 50 beba
msm, moje razmisljanje
realno ako krenes da kopas, nacices horor price iz bilo kog porodilista :/

Ne bih se slozila boki.
Kako bre da ne primetis srasle prstice?! I jos tri problema?!
Celoj smeni treba dati otkaz.
To bi i cistacica primetila da je videla bebu.

Vise nego neozbiljno ponasanje.
A problem je sto se samo produbljuje i produbljuje bahatost nasih lekara
i nemar sestara i svog osoblja...
Postalo je normalno da ako ne platis, niko nece da te pogleda,
a ako platis samo obave svoj posao... za koji su inace placeni...
Divlji zapad...

Za mene je sokantno da se ne radi UZ pre porodjaja!
Pa joa milion stvari...
ma ne mogu ni da pocinjem...

jedno si u pravu..ljudski faktor je bitan!
A najbitnije od svega je da se uputis u materiju i ne das na sebe,
shvatis da su oni tu da rade svoj posao i to i trazis od njih

ja se slazem sa Sofa Q. u smislu da se to svugde desava ...
ali, negde se desava vise, negde manje ...
nekome je veca verovatnoca da ce se desiti, nekome manja ...
ja se obracam svakoj trudnici, ne statistici.

svugde u svetu lekari se prekvalificiraju sa akuserstva na druge grane, zato sto je najveca opasnost od tuzbi ...
razlog sto sam postavila link i dala komentar nije da dizem paniku, nego da zamolim trudnice da se malo pobrinu za sebe, da se ne prepustaju lekarima i institucijama slepo racunajuci da su oni duzni da vide i rese sve njihove probleme. ovde jos uvek stoji mentalitet koji bele mantile gleda ko bogove koji ce sve da srede.... ja ih gledam kao birokrate po drzavnim institucijama. poenta- ako ne gledas i ne pazis sebe, niko nece .... a porodilje su cesto u posebnim stanjima pa i nisu sposobne uvek da reaguju ... zato je dobro da se neko interesuje za njenu dobrobit.

Dešava se to svuda i ima horor priča iz svakog porodilišta, fakat.
Ali...
Samo se treba na momenat staviti u kožu te majke, pa da vidimo da li je njoj bitno gde toga ima više, a gde manje. Baš njeno dete je TO kome se to desilo. Ajde, da se stavimo u njenu kožu, nedao dragi bog nikome nikada više tako nešto.
Jelenče je u pravu, treba da otvorimo četvore oči i da ne prepuštamo ništa slučaju. Ebe mi se što će da se dere posle što sam raspovila bebu, pa hoću bre da vidim, da proverim, ko može da me spreči!
Strašno je ovo, bilo gde da se desi, ovako nešto je za otkaz i sudski postupak!

ma naravno ata, nisam ja ni rekla da takve stvari treba da se tolerisu i smatraju normalnim, nego se nadovezah na pricu kako je samo u frontu i visegradskoj horor, a druga porodilista med i mleko...
ma ajde, kazem na zalost takve stvari se dese svuda, na veeeliku zalost, zbog nemarnosti,. nestrucnosti,. propusta...

samo rekoh da je donekle normalno da o takvim slucajevima najcesce dobijemo info iz porodilista koja su najprometnija, koliko samo zena prodefiluje kroz taj front...

naravno da uvek treba majka da pazi na svoje dete, i pita i zapitkuje i trazi...

ja stvarno nisam nista platiila, nikoga znala, niko ni kafu nije dobio, bukvalno
moje dete je bilo prevremeno rodjeno i imalo je adekvatnu negu, ne mogu jednu ruznu rec da kazem za taj front i generalizujem i kazem da ako ne platis , neces biti lecen kako treba, kada ocigledno to nije istina...
mene je dr zagrlila i poljubila kada je V. otpustan s intenzivne i pozelela nam srecu, objasnila sve do najsitnijeg detalja na sta da obratim paznju i kopje pretrage da mu uradimo kasnije, itd...
odgovarala na sva pitanja i bila ljubazna
lagala bih kada bih rekla da me je neko skinuo s dnevnog reda, nisam ocekivala toliko a dobila sam sasvim jedan normalan ljudski odnos...

e da, npr i patronazna koja nam je kasnije dolazila po nalogu iz doma zdravlja, divna zena, znala je da se selimo za novi sad, i jako me je prijatno iznenadila kada nas je zvala letos da vidi kako smo, kako smo se snasli i tako dalje...
:)

ja mislim da se takve stvari desavaju u svkom porodilistu jer ipak tamo rade ljudi, strucni i oni manje strucnu, na zalost, ali tako je to sa ljudima, msm u svakoj profesiji je taj ljuudski fator koban
e sada kontam da su najvise na tapetu normalno porodilista kroz koje najvise i prodefiluje ljudi, ne moze statisticki da bude isto porodiliste u kome se rodi pet beba dnevno i ono u kome se rodi 30 ili 50 beba
msm, moje razmisljanje
realno ako krenes da kopas, nacices horor price iz bilo kog porodilista :/

pa ja kopala al nisam za zvezdaru i misovic nista posebno cula, iskreno....
a i bolje onda da odes gde ima manje porodilja jer tamo bar nije frka, osoblje nije nadrndano i imaju vremena i volje da ti se posvete

Dešava se to svuda i ima horor priča iz svakog porodilišta, fakat.
Ali...
Samo se treba na momenat staviti u kožu te majke, pa da vidimo da li je njoj bitno gde toga ima više, a gde manje. Baš njeno dete je TO kome se to desilo. Ajde, da se stavimo u njenu kožu, nedao dragi bog nikome nikada više tako nešto.
Jelenče je u pravu, treba da otvorimo četvore oči i da ne prepuštamo ništa slučaju. Ebe mi se što će da se dere posle što sam raspovila bebu, pa hoću bre da vidim, da proverim, ko može da me spreči!
Strašno je ovo, bilo gde da se desi, ovako nešto je za otkaz i sudski postupak!

evo moja Tamara ima rascep mekog nepca i spojene prstice
i videli su odmah cim se rodila
rascep mekog nepca je tesko videti jer je skroz pozadi i rascepljena je resica u grlu...ovo ostalo sto se vidi kad zine je sve zatvoreno i celo....i moras da pogledas malo bolje da bi video
znaci da su bas zagledali bebu...nisu je otaljali i nije ih bolelo uvo jel sve ok ili ne
i zbog tog rascepa, radili su dodatna ispitivanja, da bi proverili da nije u pitanju neki sindrom koji ukljucuje rascep nepca i spojene prstice na nogama
a ovi moroni u visegradskoj sta su uradili????
nisu bre ni gledali
ne mozes da ne vidis to jbte,jedino ako si slep!!!

ma naravno ata, nisam ja ni rekla da takve stvari treba da se tolerisu i smatraju normalnim, nego se nadovezah na pricu kako je samo u frontu i visegradskoj horor, a druga porodilista med i mleko...
ma ajde, kazem na zalost takve stvari se dese svuda, na veeeliku zalost, zbog nemarnosti,. nestrucnosti,. propusta...

samo rekoh da je donekle normalno da o takvim slucajevima najcesce dobijemo info iz porodilista koja su najprometnija, koliko samo zena prodefiluje kroz taj front...

naravno da uvek treba majka da pazi na svoje dete, i pita i zapitkuje i trazi...

ja stvarno nisam nista platiila, nikoga znala, niko ni kafu nije dobio, bukvalno
moje dete je bilo prevremeno rodjeno i imalo je adekvatnu negu, ne mogu jednu ruznu rec da kazem za taj front i generalizujem i kazem da ako ne platis , neces biti lecen kako treba, kada ocigledno to nije istina...
mene je dr zagrlila i poljubila kada je V. otpustan s intenzivne i pozelela nam srecu, objasnila sve do najsitnijeg detalja na sta da obratim paznju i kopje pretrage da mu uradimo kasnije, itd...
odgovarala na sva pitanja i bila ljubazna
lagala bih kada bih rekla da me je neko skinuo s dnevnog reda, nisam ocekivala toliko a dobila sam sasvim jedan normalan ljudski odnos...

stvar statistike
kad bi objavljivali takve statistike, naravno...
nema veze s velicinom ustanove i brojem pacijenata, ocu rec
vec sa postotkom incidenata i situacija ove frste u odnosu na broj pacijenata koji je kroz ustanovu prosao
a ja moram priznat da sam vise horor prica, iz prve ruke, cula vezano za front i visegradsku
mada, u frontu su svi bili ljubazni, uzurbani, ali ljubazni
dok mi u visegradskoj ni sestra na salteru nije htjela dti kompletnu informaciju...vrlo banalnu

To zavisi tsy, manja porodilista nisu za rizicne trudnoce, I ne bih se igrala sa tim da se poradjam u njima pre vremena a dete da gubi dragocene minute u transportu...
Ja sam mogla u misovicu da se porodim ali dr mi iskreno rece da oni u svom porodilistu nemaju uslova za moju bebu...
Znaci u prevodu ***** intimu I mali broj porodilja ako se radi o mom detetu he he :-)
Nisam uopste razmisljala, odmah sam se uputila u front

zvezdara nije malo porodiliste...samo nije popularno jer se raspada
al sto se osoblja tice, tu em su vrlo strucni, em su mnogo bolji ljudi
ja iskreno,osim tebe, nisam do sada cula nijedno pozitivno iskustvo za front
eto,iskreno

- - - - - - - - - -

porodiliste u pancevu je super :)
al brate u pancevu :lol:

moja kuma je prvo bila u frontu...imala vezu
i svejedno nije sjajno prosla :roll:
drali se na nju, beba imala probleme zbog pupcanika, jer su nesto zeznuli kad su je presekli, pa lezala sa bebom u tirsovoj ne znam koliko dugo

zato je drugi put lepo otisla na zvezdaru bez ikakve veze i icega :)

a za visegradsku imam jedno pozitivno....bivsa snajka...19og sad se porodila...

pod tim negativna iskustva mislim i na odnos prema majkama a ne samo na zdravlje bebe...cisto da ne bude zabune

- - - - - - - - - -

da, na zvezdari jedino poneka pedijatrijska sestra zna da bude moron
al to nije neki problem ne znam kakav...misim ono...njih lako zaobidjes...ili im se brecnes pa onda bude sve ok :lol:

- - - - - - - - - -

al babice i lekari su im divni
stvarno divni

pa ja kopala al nisam za zvezdaru i misovic nista posebno cula, iskreno....
a i bolje onda da odes gde ima manje porodilja jer tamo bar nije frka, osoblje nije nadrndano i imaju vremena i volje da ti se posvete

Ovako sam I ja razmisljala, ali vise ne. Nisam zadovoljna kako smo prosli na Zvezdari, I jedini mi je zakljucak da pravila- nema. Neko prodje super u Visegradskoj, Frontu, neko u Misovicu, Zvezdari, a neko ko bos po trnju.

Eto, vi BeograDZHanke ste razmazhene :zper: :zag:... u NS imash Betaniju ili livadu ... mosh' birati :roll: ... ili da odesh u Segedin kao zsuki, pa da mi svi ovdI vilenimo, dal' je stigla, ili se porodila u carinarnici u Horgoshu ... :zcepanje:

ja juche radila test, naravno negativan je a mece nema od 20tog januara ... stvarno cu da popizdekam od mojih hormona :dash:

Ovako sam I ja razmisljala, ali vise ne. Nisam zadovoljna kako smo prosli na Zvezdari, I jedini mi je zakljucak da pravila- nema. Neko prodje super u Visegradskoj, Frontu, neko u Misovicu, Zvezdari, a neko ko bos po trnju.

a sta je bilo?

- - - - - - - - - -

Eto, vi BeograDZHanke ste razmazhene :zper: :zag:... u NS imash Betaniju ili livadu ... mosh' birati :roll: ... ili da odesh u Segedin kao zsuki, pa da mi svi ovdI vilenimo, dal' je stigla, ili se porodila u carinarnici u Horgoshu ... :zcepanje:

ja juche radila test, naravno negativan je a mece nema od 20tog januara ... stvarno cu da popizdekam od mojih hormona :dash:
e bas mi zao birice :(

Kako tsy nisi cula? Zar nije pisala ovde saly da je prosla ok, I dal novka il kvinsi il obe, ne znam sada tacno....
Nisi me razumela to za mala porodilista, ako dete mora na intenzivnu, vala ne bih volela da se poradjam u malom, opremljenom porodilistu, ja ti lepo rekoh sta mi je dr iz misovica rekla, da oni nemaju.uslova za prevremeno rodjenu decu, I iza toga stojim.... Otvoreno mi je rekla da bi oni njega transportovali u drugu ustanovu koja se moze o njemu pobrinuti I zato mi je sama savetovala front.... I hvala joj na savetu....

Ja znam za.mnoga dobra iskustva, znam I za losa, tako I za betaniju, neko.prodje ok, neko ne....
Al sta cu, ne volim ta generalizovanja :-D

To zavisi tsy, manja porodilista nisu za rizicne trudnoce, I ne bih se igrala sa tim da se poradjam u njima pre vremena a dete da gubi dragocene minute u transportu...
Ja sam mogla u misovicu da se porodim ali dr mi iskreno rece da oni u svom porodilistu nemaju uslova za moju bebu...
Znaci u prevodu ***** intimu I mali broj porodilja ako se radi o mom detetu he he :-)
Nisam uopste razmisljala, odmah sam se uputila u front

E, to, baš to je i meni dr rekao. Prvi sat je najbitniji za pružanje prve pomoći kod prevremeno rodjenih ili na drugi način ugroženih beba. Pa onda bolje biti u Frontu i ne gubiti vreme, kada već imaju odlične neonatologe i svu potrebnu opremu, nego transportovati dete. Em se gubi vreme, em se beba umara u transportu.
Ebeš konfor, nisam bre pošla na odmor :)

Ali, onda se pojavi neka ovakva priča i uplašiš se bre, uplašiš se toliko da ti lepo dodje da se poradjaš na livadi :sad2:
Višegradska, Front, Mišović, Zvezdara, Pančevo, Smederevo, Kragujevac... potpuno svejedno. Eeeeeeej, nije to pola milimetra kraća kosica, ebte, to su spojeni prsti, i udubljenje u korenu ledja i mutne okice i šta beše još.. ma to su morali da primete, ej, pa kupali su dete, pregledali ga... Pa to bre da uhvatiš i da pootpuštaš celokupno osoblje i svi na sud, pa da se vidi ko je šta radio od zasnivanja radnog odnosa do danas. I sve udariti po džepu, ma do prosjačkog štapa, a one najokorelije pravo u zatvor!!!!!
Skotovi!!!

a sta je bilo?

- - - - - - - - - -

Bilo je tako da je moja dr koja mi je vodila trudnocu bogarala kad sam dosla na kontrolu posle porodjaja, da je na zalost tako da ginekolog vodi trudnocu I 9 meseci vodi racuna I o majci I bebi a onda akuseri mogu da uprskaju stvar, Trudnoca mi je bila sasvim ok, bez ikakvih problema, a kad me je zbog neregularnog CTG-a poslala kod njih oni su me posle 24h posmatranja vratili kuci. I tvrdoglavo cekali da porodjaj pocne prirodno- a nije ni u 41. nedelji. I onda I dalje odugovlacili sa porodjajem u cekanju da bude prirodno...I jedan dr jednostavno nije hteo da me porodi a drugi me ostavio u onoj sobi pored porodilista da jos cekam. I na kraju je treci resio da probusi vodenjak I ukljuci indukciju I posle celokupnog protokola zavrsila sam na CR a dete se rodilo sa infekcijom I isprimalo 10 longacefa u porodilistu. Meni to bas I nije srecan zavrsetak trudnoce u kojoj problema nije bilo, a nisam ni sanjala da cu zavrsiti na CR niti da ce mi dete cim se rodi prikaciti na longacef.

- - - - - - - - - -

Ja zaista mislim da pravila nema, ni kad imas vezu, ni kad nemas, ni kad platis ni kad ne platis, ima sasvim dovoljno I poyitivnih I negativnih iskustava iz svih ovih kategorija da jednostavno garancije nema.

hehe, ovde se jedino ja kunem u Visegradsku :-)
btw, secam se, oba puta na otpustu, sestra raspovije bebu, pa
pogledamo ime na narukvici kao-procitajte
pa pogledamo pol, pa prstice...i to sve kao proverava mama...
pa je sestra obuce...

no, nikad se ne zna, uvek mozes da naletis na budaletinu
nebitno gde
pravila nema

tesko je toj mami, a mi mozemo da tupimo do ujutru gde valja a gde jok

hehe, ovde se jedino ja kunem u Visegradsku :-)
btw, secam se, oba puta na otpustu, sestra raspovije bebu, pa
pogledamo ime na narukvici kao-procitajte
pa pogledamo pol, pa prstice...i to sve kao proverava mama...
pa je sestra obuce...

no, nikad se ne zna, uvek mozes da naletis na budaletinu
nebitno gde
pravila nema

tesko je toj mami, a mi mozemo da tupimo do ujutru gde valja a gde jok

Ja sam Andreju brojala prstice kad su mi ga stavili na grudi, a muz najozbiljnije pitao babicu zasto on tako tuzno place
pa se jos nadvirivao dok su ga merili :))) da slucajno nesto ne rade sto bi njegovog malog princa povredilo/iznerviralo
a one cute, kolutaju ocima jer je dva sa dva.
I na na otpustu ga raspovili, skinuli narukvicu, pregedale ga opet zajedno, pa ga sestra obukla.

..prva dva porodjaja u frontu, druga dva u mishovicu..
..brzi, laki, prirodni porodjaji i bebe bez ikakvih problema, hvala bogu,
ali odnos doktora i babica u NF - katastrofa..
..izlazila sam iz porodilishta sa osecajem da su me emotivno i fizichki izvrnuli naopachke, pa pobrisali malo podove sa mnom,
pa me ostavili nekoliko dana u coshku, pa me onda poslali kuci..
..a nisam kmezava, naprotiv..pre sam divljakusha koja se ozbiljno mislila da se porodi kod kuce, sa nekom iskusnom babom pored sebe, posle ta prva dva porodjaja..

..u mishovicu korektno..nenametljivi, uvek prisutni, profesionalni i uigrani..
..nisam doshla ni da caskam ni da me neko drzi za ruku, samo da se osecam sigurno i pod nadzorom..i tako je i bilo..

..a opet..za blizanachku trudnocu, prevremeni porodjaj - ja bih u front, ebiga.. :neutral:
..ne bih rizikovala transport, ako ne moram..

Back