Kutak za trudnice

Nisam stekla utisak haosa... Ok,:-)

ja jesam, al moguce da je to do mene
tamo sam isla na double i kasnije da rezerviram za amnio termin
pa sam, nazalost, morala malo i po odjeljenjima prosetati da nadjem tu neku sestru
koja to rasporedjuje
ona je zena super, svi su bili ljubazni i sve
al je moj dojam da je stvarno prevelika frekvencija ljudi
u odnosu na okolnosti u kojima se ja osjecam prijatno

sestre sa ovog odelenja en govore sa sestrama sa onog odelenja
dr se pljuckaju jedni drugima iza ledja, a pred pacijentima
etc etc
odelenja kao da nisu povezana
ja ne bih otisla tamo da nisam izabrala lekara za porodjaj i vodjenje preudnoce

zar za Misovic ne treba veza?

nemam pojma sta treba, a sta ne...receno mi je samo da to
mozda nije dobra opcija za kompliciranije porodjaje
tj da te oni sami usmjere na drugo mjesto u odredjenim okolnostima
drugarica mi tamo radi pa cu zato tamo
ako sve bude ok
al svejedno prvo oftamolog mora rec svoje : (

Procitah slucajno, i ja sam isto tako mislila - posto su mi svasta napricali grozno za n.front.. (vecina toga je cak netacno, ili prenaduvano..) Rekla sam tamo ne idem nema sanse, a na kraju se porodim u frontu, i sve bilo ok..mislim, porodjaj i nije bio bas lagan, ali to veze nema sa konkretnim porodilistem.
Al eto. Tebi vragana sretno sta god odaberes, porodiliste ko porodiliste, manje vise je isto svuda..

da, front je bio prvenstveno zbog strucnosti i sto svi ozbiljniji slucajevi na kraju idu tamo...
pa sam trazila dr.
a sve je drugacije kada si na licu mesta, ja sam pred kraj trudnoce htela da ostanem kuci :)

samo je pitanje koliki ces sretnik biti, eto, neko se porodi za par min

Nisam nikad bila u frontu ali za visegradsku imam samo reci uzasa.
Sto kaze vragana cela srbija se sjati u jednu bolnicu. Uzas uzasa.
Prljavo, puno bubasvaba, neuslovno, nemaju ni klime, ja sam lezala leti na +40,
kreveti stari, duseci pokidani, zidovi prljavi... kao da si u nekom horor filmu.
Pricam o vrt-u. Mada i gore nije puno bolje. Macke ulaze kroz prozor, ofucane, prljave...
Pun ocin cigana...

Generalno Betanija je za ono hotel sa pet zvezdica.
Cisto, uredno, ljubazni, nijedne bubasvabe(imam fobiju od njih).

Drugaciji je mentalitet.
Ipak je Beograd ogroman i cela Srbija se tamo koncentrise...

Nikad ne bih tamo izabrala da se poradjam sem da ne moram

Procitah slucajno, i ja sam isto tako mislila - posto su mi svasta napricali grozno za n.front.. (vecina toga je cak netacno, ili prenaduvano..) Rekla sam tamo ne idem nema sanse, a na kraju se porodim u frontu, i sve bilo ok..mislim, porodjaj i nije bio bas lagan, ali to veze nema sa konkretnim porodilistem.
Al eto. Tebi vragana sretno sta god odaberes, porodiliste ko porodiliste, manje vise je isto svuda..
zato i kazem da je moguce da je to do mene
tj samo moj dojam
generalno su bili ljubazni svi
mene samo frka od toliko broja pacijenata, osoblja...sve imam osjecaj ko da
sam na nekoj tvornickoj traci :lol:

da, front je bio prvenstveno zbog strucnosti i sto svi ozbiljniji slucajevi na kraju idu tamo...
pa sam trazila dr.
a sve je drugacije kada si na licu mesta, ja sam pred kraj trudnoce htela da ostanem kuci :)

samo je pitanje koliki ces sretnik biti, eto, neko se porodi za par min

a u taj porodjaj za par minuta cisto sumnjam
posto je do sada moja trudnoca ko preslikana trudnoca moje majke
a ona se nije bas jednostavno porodila
mozda zato sto smo bile velike i glavate bebe...a i ova nasa mala kako je krenula....vidjet cemo :lol:

Poslednja izmena:
E Chich a tamo gde su porodilje u Visegradskoj je da se smrznes...na 4.spratu
A i vrt nije vise sto je nekad bio, ni macaka vise nema..
Ostale su samo bubasvabe i manijaci u sumici ispod prozora :)

A da ima cigana, ima..
I stvarno je cela Srbija tamo

E Chich a tamo gde su porodilje u Visegradskoj je da se smrznes...na 4.spratu
A i vrt nije vise sto je nekad bio, ni macaka vise nema..
Ostale su samo bubasvabe i manijaci u sumici ispod prozora :)

A da ima cigana, ima..
I stvarno je cela Srbija tamo

Nema maca, ni bubasvaba, makar ne na cetvrtom. Novi prozori i renovirani radijatori,
sestre sasvim ok, manijake nisam videla ali krajem januara je bas bilo hladno, valjda im nije bilo do skidanja :)))

ja sam bila u fazonu- porodjaj je prirodna stvar blabla bla
dok se nedavno neke drugarice nisu porodile i imale problema, otisle bez veze, poznanstva icega i nahebale kao zuti .... eee, onda sam lepo nasla sve potrebno, zlu ne trebalo .... i u svakoj zemlji se odredjeni kvalitet usluge placa .... nigde zdravstvo nije besplatno

razmisljala sam se i o maticnim cel.
razgovarala sa onima koji zive po bogatim uredjenim drzavama gde to nije luxuz i gle cuda- retko koja je to uradi, vise ih drzi u sopstvenom zamrzivacu ...

ja sam bila u fazonu- porodjaj je prirodna stvar blabla bla
dok se nedavno neke drugarice nisu porodile i imale problema, otisle bez veze, poznanstva icega i nahebale kao zuti .... eee, onda sam lepo nasla sve potrebno, zlu ne trebalo .... i u svakoj zemlji se odredjeni kvalitet usluge placa .... nigde zdravstvo nije besplatno

razmisljala sam se i o maticnim cel.
razgovarala sa onima koji zive po bogatim uredjenim drzavama gde to nije luxuz i gle cuda- retko koja je to uradi, vise ih drzi u sopstvenom zamrzivacu ...

pa ako placas zdravstveno onda recimo ne placas epidural
i ne placas posebno da bi imao minimum higijene tipa da ne dijelis kupatilo s citavim spratom...
i to kako se kome cefne tako se razrezu cifre...
negdje se placa i tzv dopunsko zdravstveno
recimo moji u hrvatskoj to placaju
kad je otac bio u bolnici
ni kune vise nije izdvojio preko onoga sto redovno placa
lijekove, propisane, dobije na recept
a kod nas je pitanje - sta mi opce placamo placajuci zdravstveno
ako se bukvalno sve doplacuje
pa bilo to i 50 dinara

vragana, ako ne volis taj osecaj haosa, misovic je savrsen :D
ja imam sjajno iskustvo sa drugog porodjaja tamo. ja sam bila u najvecoj sobi gde nas je bilo 6, uglavnom su sobe sa 2 ili 4 kreveta, ali nema vise od 20, 25 porodilja ukupno. sestre i doktori imaju za sve vremena i rado ce ti pomoci i posavetovati te.
ja isto imam horror iskustvo sa visegradskom pre 11 godina, kad sam nabreklih grudi isla po hodnicima I trazila sestre koje su pusile u jednoj sobi da mi pomognu jer ce grudi da mi eksplodiraju, na sta su one dobacile "pa majka, kako ne znate da podojite svoje dete?" :roll:

e, da. ne treba ti veza za misovica. treba malo samo da budes pametna I uguras se tamo. ako imas ok dr u dz koji ti "vodi" trudnocu, zamolis ga da ti napise uput za misovica zbog nekog razloga. eto, ti imas taj problem sa secerom, cini mi se. meni je krva slika bila nesto losija I na osnovu toga mi dr dala uput. onda lepo odes u misovic sa uputom na pregled. kad te jednom evidentiraju, tu si, mozes lepo da dodjes da se porodis. ja sam pred kraj trudnoce isla samo tamo na preglede, vise nisam isla privatno. takdoje, kad udjes u deveti, imas ono obavezno predavanje o epiduralu gde se prijavljujes za epidural I tako isto ulazis u evidenciju.
ako ima neki dr kod koga zelis da ides u misovicu, vidis na sajtu kad radi ili pozoves I pitas. cini mi se da je I zakazivanje pregleda telefonom, nisam vise sigurna.

Poslednja izmena:
Ja: Hocete doneti bebe u 03 na podoj?
Sestra: Ne. Ne donosimo nocu.
Ja: Zasto?
S: Da bi ste se odmorile i naspavale.
J: Ali necu spavati svakako jer se moram izmuzati, vidite kolike su mi grudi.
S: Pa vi izmuzite i ostavite tamo na stolu, pa cemo bebi dati u 3 vase mleko.
J: Dobro, ali nemojte da dodajete adaptirano !
S: Dobro ali gospodjo ne mogu ja bebu ostaviti gladnu celu noc.

Ja je pogledala bledo, pa pogledala u moje sise kao balone, "Zasto bi bila gladna pored ovoliko mleka?!"

Ladno bebama tutnu ad a mame se bore sa viskom mleka.

Silazimo na otpust, ja natempirala da dojim u kolima, i kazem E taman ce sad beba da se probudi da siki
na sta ce sestra(neka kojoj nisam stigla da podvucem da mojoj bebi ne daje ad, jer je jutros prvi put vidim):
Nece ne brinite, ja sam ju dobro nahranila

Ou maj gad

kakav standard- tolike doplate

- - - - - - - - - -

ne, sto?
ne kucam da bih citala, nego da nakucam i nikada vise ne mislim na to ;)

kako to mislis - kakav standard tolike doplate?
jel kontas ti opce da placas svakodnevno nesto sto koristis ono...jednom godisnje
ili manje i da to cini ogroman broj ljudi tj da se radi o veeelikim parama
al kad se recimo neko dijete ozbiljno razboli onda fond nema
vec gradjani opet skupljaju pare
i da se renoviraju bolnicka odjeljenja kako treba nema
iako je recimo "apartman" u frontu 15 iljada za noc
u drugim bolnicama, za bolje uvjete, nije toliko...i ko opce formira te cijene
tako da nisu uniformne, a o drzavnim bolnicama pricamo?
i kud idu sve te pare?
ako cu placati sve to, a dobiti nista kad mi nesto zatreba bez da opet platim
onda zasto placam, sta tocno placam???

vragana, ako ne volis taj osecaj haosa, misovic je savrsen :D
ja imam sjajno iskustvo sa drugog porodjaja tamo. ja sam bila u najvecoj sobi gde nas je bilo 6, uglavnom su sobe sa 2 ili 4 kreveta, ali nema vise od 20, 25 porodilja ukupno. sestre i doktori imaju za sve vremena i rado ce ti pomoci i posavetovati te.
ja isto imam horror iskustvo sa visegradskom pre 11 godina, kad sam nabreklih grudi isla po hodnicima I trazila sestre koje su pusile u jednoj sobi da mi pomognu jer ce grudi da mi eksplodiraju, na sta su one dobacile "pa majka, kako ne znate da podojite svoje dete?" :roll:

e, da. ne treba ti veza za misovica. treba malo samo da budes pametna I uguras se tamo. ako imas ok dr u dz koji ti "vodi" trudnocu, zamolis ga da ti napise uput za misovica zbog nekog razloga. eto, ti imas taj problem sa secerom, cini mi se. meni je krva slika bila nesto losija I na osnovu toga mi dr dala uput. onda lepo odes u misovic sa uputom na pregled. kad te jednom evidentiraju, tu si, mozes lepo da dodjes da se porodis. ja sam pred kraj trudnoce isla samo tamo na preglede, vise nisam isla privatno. takdoje, kad udjes u deveti, imas ono obavezno predavanje o epiduralu gde se prijavljujes za epidural I tako isto ulazis u evidenciju.
ako ima neki dr kod koga zelis da ides u misovicu, vidis na sajtu kad radi ili pozoves I pitas. cini mi se da je I zakazivanje pregleda telefonom, nisam vise sigurna.

ma, meno su se samo, koliko vidim, kockice skockale
sticajem okolnosti
pa i da ne znam sve to sto sad znam
opet bi isla tamo jer bar nekog poznajem...

secer nemam (odo u cetvrtak po nalaze) jos...koliko znam :lol:
u pitanju je, ako sam dobro ukapirala docu preko telefona
malo povisena vrijednost nakon 2 sata mjerenja
koja ukazuje na rezistenciju...koliko je ozbiljno, pojma nemam jos...
nisam vidjela nalaze, doca nije u nekoj panici oko toga
mada smo se dogovorili da odma izbacim
svo djubre iz jelovnika
pa cemo u cetvrtak vidjet sta dalje

Back